washcloud Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, ethnik471 είπε σε λογική τιμή ; ...(με την) λογική,,,ποιανού; Τεσπα, ρίξε μια ματιά: https://www.skroutz.gr/c/4114/organa-metrisis-pinaka.html?from=catspan&keyphrase=μετρητή+smart&o=μετρητή+ράγας+smart&order_by=pricevat&order_dir=asc ...για να έχεις μια ιδέα, γιατί όπως είπε ο Κοράκιος, η τοποθέτησή του είναι δουλειά ηλεκτρολόγου*, οπότε μαζί του θα το συζητήσεις τί θα βάλει/με τί κόστος. * διότι αν ήξερες να βάλεις χέρι σε πίνακα, δε νομίζω καν να ζητούσες λινκ για μετρητή κατανάλωσης. (...επίσης, δεν τον χρειάζεσαι ακριβώς, αν θες να δεις τί πρακτικά καίει το κλίμα σου: πάνε κάποια στιγμή λίγο πριν σκοτεινιάσει στο ρολόι, δες ένδειξη, κλείσε τα πάντα για μια ώρα εκτός τους κλίμα, και ξαναπάνε μια ώρα μετά και δες. Μέσες-άκρες, θα είναι όσο σου καίει,,,,,,μέσες-άκρες.) Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2022 από washcloud
ekrepali Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, Haldol είπε Σχετικό - άσχετο: Είναι δυνατόν να βάζουν όρια κατανάλωσης (και μάλιστα τόσο εγκληματικά μικρά) στο ηλεκτρικό ρεύμα όταν ο πιο φτηνός και αποδοτικός τρόπος θέρμανσης είναι το air-condition ή η Α/Θ; Το ΚΟΤ για 1 άτομο στο νοικοκυριό επιτρέπει μόλις 11,5 kWh τη μέρα κατά Μ.Ο. στο 120-ήμερο ώστε να μη το χάσεις. Ιούνιο και Σεπτέμβριο δε καις πολύ κλιματιστικό στη ψυξη, αντιστοίχως Οκτώβρη-Νοέμβρη και Απρίλιο-Μάιο δε καις πολύ κλιματιστικό στη θέρμανση. Οι 11.5kw για 1 άτομο είναι αρκετές αν εκμεταλευτείς το νυχτερινό τιμολόγιο, κι αν έχεις κλιματιστικό που να πέφτει στα 200W και να μη καίει τα κέρατα του.
Haldol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, ekrepali είπε Ιούνιο και Σεπτέμβριο δε καις πολύ κλιματιστικό στη ψυξη, αντιστοίχως Οκτώβρη-Νοέμβρη και Απρίλιο-Μάιο δε καις πολύ κλιματιστικό στη θέρμανση. Οι 11.5kw για 1 άτομο είναι αρκετές αν εκμεταλευτείς το νυχτερινό τιμολόγιο, κι αν έχεις κλιματιστικό που να πέφτει στα 200W και να μη καίει τα κέρατα του. Το πολύ και το λίγο είναι σχετικά. Δε διακιούται ΚΟΤ μόνο όποιος μένει στα Πατήσια. Επίσης και το νυχτερινό δε σχετίζεται. Σου δίνει 11,5 kWh συνολικά, ότι ώρα κι αν τις καταναλώσεις. Το ΚΟΤ έχει όριο για το σύνολο της κατανάλωσης στις 120 μέρες, δε κάνει διαχωρισμό ημερήσιο - νυχτερινό. Εάν θέλεις να εκμεταλλευτείς το ρεύμα για θέρμανση, οι 1400 kWh το μήνα στις 120 μέρες δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ. Ότι κλιματιστικό και αν έχεις. Τις αντλίες δε τις βάζω, διότι είναι ακριβές, οπότε μάλλον δε θα δικαιούται ΚΟΤ αυτός που έχει Α/Θ.
ekrepali Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Haldol είπε Επίσης και το νυχτερινό δε σχετίζεται. Σου δίνει 11,5 kWh συνολικά, ότι ώρα κι αν τις καταναλώσεις. Το ΚΟΤ έχει όριο για το σύνολο της κατανάλωσης στις 120 μέρες, δε κάνει διαχωρισμό ημερήσιο - νυχτερινό. Χάνεις το ΚΟΤ αν ξεπεράσεις τις 11.5kw στο ημερήσιο, όχι 11.5 συνολικά. Αν εσύ καις μέσο όρο 11kw ημερήσιο και 3kw νυχτερινό... τότε χρεώνεσαι 11.5kw στο ημερήσιο με ΚΟΤ και 2.5kw στο νυχτερινό χωρίς ΚΟΤ. Ή για να το πω βάσει τετραμήνου αν δικαιούσαι ΚΟΤ για 1400kw... αν εσύ κάψεις 1300 ημερήσιο και 300 νυχτερινό, θα χρεωθείς 1400kw ημερήσιο με ΚΟΤ και 200kw νυχτερινό χωρίς ΚΟΤ. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2022 από ekrepali
Haldol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 42 λεπτά πριν, ekrepali είπε Ή για να το πω βάσει τετραμήνου αν δικαιούσαι ΚΟΤ για 1400kw... αν εσύ κάψεις 1300 ημερήσιο και 300 νυχτερινό, θα χρεωθείς 1400kw ημερήσιο με ΚΟΤ και 200kw νυχτερινό χωρίς ΚΟΤ. Κάτι έχω καταλάβει λάθος τότε. Πρέπει να τα ξαναδιαβάσω πιο προσεκτικά Σ' ευχαριστώ. Πέφτει διάβασμα 1
Haldol Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και μιας κι ανέφερα (στο θέμα για το ΚΟΤ) το 3EM της Shelly, δείτε το πρόγραμμά του. Εγκατάσταση πανεύκολη για όποιον ξέρει. Αλλιώς ηλεκτρολόγος. Spoiler Πολύ ωραίες επιλογές, ενώ δουλεύει με clamp(s) αντί για shunt(s). Οπότε δεν έχει "φόβο" από τα πολλά ampere. Στο screenshot είναι ανοιχτά air condition (φάση Α), πλυντήριο (φάση Β) και θερμοσίφωνο (φάση C). Οπότε μη τρομάζετε με τα 6 kW. 😂 Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2022 από Haldol
gpapadakis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Στις 13/11/2022 στις 1:21 ΜΜ, mindreader είπε Δεν ξερω αν μετρησα καλα και σωστα, αλλα μαλλον, μια τυπικη πλυση πλυντηριου στο πλυντηριο μου (ενεργ.κλαση Α), ειναι περιπου 0,5kwh. Ειναι καλη αυτη η τιμη; Μια χαρά. Το δικό μου σήμερα έκανα μια μέτρηση, 9κιλο ινβερτερ γεμάτο κατά τα 2/3, 40 βαθμοι, 800 στροφές, μια ώρα, έγραψε 0,75kwh. 1
karaLRS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Just for the statistics 20/12 - 20/1 626 kWh Η κατανάλωση είναι από δυόροφη οικία με 1 οικογένεια και 1 γιαγιά . 2 φούρνοι,2 ψυγεία κλπ. Νομίζω πολύ ρούφηξε ο ηλιακός. λόγω βλάβης είχε χαθεί το κύκλώμα της ηλιακής ενέργειας και σχεδόν κάθε μέρα άναβα 30-45 λεπτά θερμοσίφωνα. ( κατευθείαν 2-3 kwh την ημέρα από εκεί)
mindreader Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, karaLRS είπε Just for the statistics 20/12 - 20/1 626 kWh Η κατανάλωση είναι από δυόροφη οικία με 1 οικογένεια και 1 γιαγιά . 2 φούρνοι,2 ψυγεία κλπ. Νομίζω πολύ ρούφηξε ο ηλιακός. λόγω βλάβης είχε χαθεί το κύκλώμα της ηλιακής ενέργειας και σχεδόν κάθε μέρα άναβα 30-45 λεπτά θερμοσίφωνα. ( κατευθείαν 2-3 kwh την ημέρα από εκεί) Σχετικα μεγαλη καταναλωση νομιζω... αλλα οικογενεια, γιαγια, χειμωνας, κατανοητο.... Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2023 από mindreader 1
georgerov Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Στις 7/2/2023 στις 4:48 ΜΜ, karaLRS είπε Just for the statistics 20/12 - 20/1 626 kWh Η κατανάλωση είναι από δυόροφη οικία με 1 οικογένεια και 1 γιαγιά . 2 φούρνοι,2 ψυγεία κλπ. Νομίζω πολύ ρούφηξε ο ηλιακός. λόγω βλάβης είχε χαθεί το κύκλώμα της ηλιακής ενέργειας και σχεδόν κάθε μέρα άναβα 30-45 λεπτά θερμοσίφωνα. ( κατευθείαν 2-3 kwh την ημέρα από εκεί) Είχα πάθει το ίδιο θέμα πέρσι και είχα το ίδιο πρόβλημα. Ανάβω καθημερινά τον θερμοσίφωνα προληπτικά για περίπου 30-40 λεπτά (την ώρα του νυχτερινού), δεν είναι απαραίτητο ότι θα καταναλώσει 2-3 kWh. 'Εχει μεγάλη σημασία σε τι θερμοκρασία θα βρει το νερό μέσα. Στην περίπτωση σου προφανώς ήταν πάντα χαμηλή θερμοκρασία όποτε τράβαγε αρκετά. 1
LuNaTiC Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 https://www.skroutz.gr/s/39353918/Μετρητής-Κατανάλωσης-Ρεύματος-TOB8C-63WIFI.html Πραγματάκια σαν αυτό είναι αξιόπιστα? έχει δοκιμάσει κάποιος ή έχει να προτείνει κάτι άλλο ?
mindreader Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, LuNaTiC είπε https://www.skroutz.gr/s/39353918/Μετρητής-Κατανάλωσης-Ρεύματος-TOB8C-63WIFI.html Πραγματάκια σαν αυτό είναι αξιόπιστα? έχει δοκιμάσει κάποιος ή έχει να προτείνει κάτι άλλο ? Οταν βγαζει η tplink με κανα 15ευρω, γιατι να παρει καποιος κατι τετοιο;
LuNaTiC Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν τα έχω ψάξει τι υπάρχει γι αυτό ρώτησα... ποιο ειναι αυτο που προτεινεις ? Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2023 από LuNaTiC
mindreader Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, LuNaTiC είπε Δεν τα έχω ψάξει τι υπάρχει γι αυτό ρώτησα... ποιο ειναι αυτο που προτεινεις ? https://www.skroutz.gr/s/32406716/TP-LINK-Tapo-P110-Smart-Μονόπριζο-με-Διακόπτη-Λευκό.html#specs
LuNaTiC Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, mindreader είπε https://www.skroutz.gr/s/32406716/TP-LINK-Tapo-P110-Smart-Μονόπριζο-με-Διακόπτη-Λευκό.html#specs Αδερφέ μου μιλάμε για διαφορετικά πράγματα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα