Kozanitis1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Αρχικά πες μας αν νοικιάζεις το σπίτι ή είναι ιδιοκατοίκηση. Αν κλείσεις το γενικό, τότε η ροδέλα το ρολογιού θα συνεχίσει να γυρνάει πολύ σιγά μέχρι να φτάσει η μαύρη γραμμή στη μέση, όπου και θα ακινητοποιηθεί.. Για να μετρήσεις αν γράφει σωστά ο μετρητής, κλείσε τα πάντα εκτός από ψυγείο και άναψε το θερμοσίφωνα για 30 λεπτά, ώστε να δεις πόσες κιλοβατώρες «έγραψε» ο μετρητής.., θα πρέπει να είναι 1.85 έως 2 kWh.. Για να αλλαχθεί ο μετρητής με νέο ψηφιακό χρειάζεται είτε να κάνεις αίτημα για νυκτερινό τιμολόγιο (42.16€ εφάπαξ) είτε αίτημα για έλεγχο μετρητή, όπου αν τον βρουν εντάξει σε χρεώνουν κάνα 30αρι νομίζω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 8 ώρες πριν, musedoubler είπε γράφω 400-450kwh τον μήνα και μαλλον είναι πολλές! 5 λεπτά πριν, musedoubler είπε Επισης απο μια τελευταια ενημερωση ο τελευταιος εκκαθαριστικος λεει η μανα μου γιατι ειναι στο ονομα της αδερφης μου το ρευμα, ηταν 800KWH για 4 μηνες το οποιο δεν ειναι πολυ νομιζω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
musedoubler Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 32 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε Αρχικά πες μας αν νοικιάζεις το σπίτι ή είναι ιδιοκατοίκηση. Αν κλείσεις το γενικό, τότε η ροδέλα το ρολογιού θα συνεχίσει να γυρνάει πολύ σιγά μέχρι να φτάσει η μαύρη γραμμή στη μέση, όπου και θα ακινητοποιηθεί.. Για να μετρήσεις αν γράφει σωστά ο μετρητής, κλείσε τα πάντα εκτός από ψυγείο και άναψε το θερμοσίφωνα για 30 λεπτά, ώστε να δεις πόσες κιλοβατώρες «έγραψε» ο μετρητής.., θα πρέπει να είναι 1.85 έως 2 kWh.. Για να αλλαχθεί ο μετρητής με νέο ψηφιακό χρειάζεται είτε να κάνεις αίτημα για νυκτερινό τιμολόγιο (42.16€ εφάπαξ) είτε αίτημα για έλεγχο μετρητή, όπου αν τον βρουν εντάξει σε χρεώνουν κάνα 30αρι νομίζω.. 1. Το σπιτι ειναι ενοικιαση 2. Δεν ειμαι ΔΕΗ μπορω και ετσι να κανω την ιδια αιτηση που περιεγραψες? 3. Σε ολα τα παραπανω ενα recap: Stand-by υπηρχαν Κουζινα, Ψυγειο, Τηλεοραση, Τιβι μποξ, Αφυγραντηρας, Φορτιστης τηλεφωνου, Πλυντηριο, Καφετιερα, τοστιερα, πολυμιξερ, ερκον που δεν εχει αναψει ακομα ζεστο για φετος καθολου. Τωρα ολα τα stand-by εκτος φορτιστη τηλεφωνου τα εχω βγαλει και το ψυγειο εννοειται να δουλευει. 4. Χρηση κουζινας και θερμοσιφωνο μιση ωρα την ημερα καθε μερα μαξιμουμ για αυτα τα 2 και ο ηλεκτρονικος υπολογιστης ανοιχτος γυρω στις 14 ωρες τη μερα. 5. Απομενει να κανω το τεστ που ανεφερες να δουμε αν μετραει και σωστα το ρολοι και συνναμα με το 2* να κανω αιτημα αν δουμε οτι οχι. Ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο ολων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε Αν κλείσεις το γενικό, τότε η ροδέλα το ρολογιού θα συνεχίσει να γυρνάει πολύ σιγά μέχρι να φτάσει η μαύρη γραμμή στη μέση, όπου και θα ακινητοποιηθεί.. Γιατί να γυρίσει η ροδέλα χωρίς καταναλώσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1. Η τυχόν αλλαγή μετρητή για προσθήκη νυκτερινού, επειδή "δένεται" με την παροχή ρεύματος του ακινήτου, μπορείς να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη ώστε να πληρώσει εκείνος τα "έξοδα" (42.16€) για την προσθήκη νυκτερινού, καθώς θα το βρει ενεργοποιημένο τυχόν επόμενος ενοικιαστής.. 2. Η αίτηση για νυκτερινό(ερωτήσεις σε αυτό το νήμα) γίνεται στον ΔΕΔΔΗΕ (διαχειριστής δικτύου), αν και όπως είναι η τιμές αυτό τον καιρό, μόνο η ΔΕΗ (πάροχος) έχει λογική διαφορά στη χρέωση (περίπου 0.04€/kWh) + την έκπτωση στις ρυθμιζόμενες.., φυσικά την αίτηση την κάνει αυτός που είναι στο όνομα του η παροχή.. 3. Γενικά προσπάθησε, χωρίς να σκας κιόλας, να κλείνεις ακόμα και από stand by, ό,τι δε χρειάζεσαι.. 4.Κουζίνα χρησιμοποίησε τη όσο χρειάζεται και μπορείς να ρυθμίσεις το θερμοστάτη του θερμοσίφωνα στους 55, μαξ 60 βαθμούς (ειδικά αν είσαι ξεχασιάρης) ΥΓ. Αν θες βάλε καμία φωτό από μετρητή (κρύβοντας αριθμούς κλπ) μπας και δει τίποτα παράξενο το μάτι μας.. 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Γιατί να γυρίσει η ροδέλα χωρίς καταναλώσεις; Γιατί πάει μέχρι τη γραμμή και μετά σταματάει, ώστε να ξέρουν πχ οι τεχνικοί πως είναι 0 η κατανάλωση από το ρολόι και μέσα.. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από Kozanitis1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε Αν κλείσεις το γενικό, τότε η ροδέλα το ρολογιού θα συνεχίσει να γυρνάει πολύ σιγά μέχρι να φτάσει η μαύρη γραμμή στη μέση, όπου και θα ακινητοποιηθεί.. Δεν ισχύει αυτό, ο δίσκος του μετρητή ακινητοποιείται άμεσα αν μηδενιστεί η κατανάλωση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν ισχύει αυτό, ο δίσκος του μετρητή ακινητοποιείται άμεσα αν μηδενιστεί η κατανάλωση. Αυτό έχω δει και εγώ στο δικό μου ρολόι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
musedoubler Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 26 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν ισχύει αυτό, ο δίσκος του μετρητή ακινητοποιείται άμεσα αν μηδενιστεί η κατανάλωση. Eμενα εγινε ακριβως ετσι εκλεισα τα παντα και πηγε και σταματησε με τη μαυρη γραμμη στο κεντρο εχω δει ομως και αμεσο σταματημα μαλλον ειναι αναλογα ποσο παλιος η καινουριος ειναι 36 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε 1. Η τυχόν αλλαγή μετρητή για προσθήκη νυκτερινού, επειδή "δένεται" με την παροχή ρεύματος του ακινήτου, μπορείς να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη ώστε να πληρώσει εκείνος τα "έξοδα" (42.16€) για την προσθήκη νυκτερινού, καθώς θα το βρει ενεργοποιημένο τυχόν επόμενος ενοικιαστής.. 2. Η αίτηση για νυκτερινό(ερωτήσεις σε αυτό το νήμα) γίνεται στον ΔΕΔΔΗΕ (διαχειριστής δικτύου), αν και όπως είναι η τιμές αυτό τον καιρό, μόνο η ΔΕΗ (πάροχος) έχει λογική διαφορά στη χρέωση (περίπου 0.04€/kWh) + την έκπτωση στις ρυθμιζόμενες.., φυσικά την αίτηση την κάνει αυτός που είναι στο όνομα του η παροχή.. 3. Γενικά προσπάθησε, χωρίς να σκας κιόλας, να κλείνεις ακόμα και από stand by, ό,τι δε χρειάζεσαι.. 4.Κουζίνα χρησιμοποίησε τη όσο χρειάζεται και μπορείς να ρυθμίσεις το θερμοστάτη του θερμοσίφωνα στους 55, μαξ 60 βαθμούς (ειδικά αν είσαι ξεχασιάρης) ΥΓ. Αν θες βάλε καμία φωτό από μετρητή (κρύβοντας αριθμούς κλπ) μπας και δει τίποτα παράξενο το μάτι μας.. Γιατί πάει μέχρι τη γραμμή και μετά σταματάει, ώστε να ξέρουν πχ οι τεχνικοί πως είναι 0 η κατανάλωση από το ρολόι και μέσα.. Δεν κρυβω τιποτα κλαιν μαιν xD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, musedoubler είπε Eμενα εγινε ακριβως ετσι εκλεισα τα παντα και πηγε και σταματησε με τη μαυρη γραμμη στο κεντρο εχω δει ομως και αμεσο σταματημα μαλλον ειναι αναλογα ποσο παλιος η καινουριος ειναι Απλά έτυχε η μαύρη σήμανση να είναι σε εμφανές σημείο (στο κέντρο δεν είναι, είναι πολύ πιο αριστερά) την στιγμή που έκλεισες τα πάντα, αν δεν υπάρχει κατανάλωση απλά δεν κινείται ο δίσκος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Που μπορω να βρω, την τελικη τιμη kwh για τη ΔΕΗ, ανα μηνα; Πχ βλεπω εδω https://www.odigostoupoliti.eu/anakoinothikan-oi-times-ilektrikou-revmatos-noemvriou-2022/ 39,7 σεντς ανά κιλοβατώρα αλλα αυτο δεν ειναι τιμη χωρις την κρατικη επιδοτηση; Με την κρατικη επιδοτηση δεν διαμορφωνεται χαμηλοτερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, mindreader είπε Που μπορω να βρω, την τελικη τιμη kwh για τη ΔΕΗ, ανα μηνα; Πχ βλεπω εδω https://www.odigostoupoliti.eu/anakoinothikan-oi-times-ilektrikou-revmatos-noemvriou-2022/ 39,7 σεντς ανά κιλοβατώρα αλλα αυτο δεν ειναι τιμη χωρις την κρατικη επιδοτηση; Με την κρατικη επιδοτηση δεν διαμορφωνεται χαμηλοτερα; κατέβασε το excel της υπογραφής μου και δες το φύλλο με το ιστορικό τιμών για Γ1 έχω την 1η κλίμακα και επιδοτήσεις γενικά πάλι την πρώτη 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Που ειναι το λινκ για το excel; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, mindreader είπε Που ειναι το λινκ για το excel; excel σύγκρισης προγραμμάτων (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 52 λεπτά πριν, korakios είπε excel σύγκρισης προγραμμάτων (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο) Συγχαρητηρια για την τρομερη δουλεια! Δεν βρισκω την εκπτωτικη τιμη kwh της ΔΕΗ. Δεν εχω καποιο ιδιαιτερο τιμολογιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, mindreader είπε Δεν βρισκω την εκπτωτικη τιμη kwh της ΔΕΗ. Δεν εχω καποιο ιδιαιτερο τιμολογιο. Αυγουστος Σεπτέμβριος Οκτώμβριος Νοέμβριος 0,486 0,788 0,595 0,397 αν επιλέξεις το Β23 με επιδοτήσεις θα σου κάνει αυτόματα αφαίρεση εκτός αν εννοείς κάτι άλλο (ρώτα συγκεκριμένα πράγματα) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα