adi32 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Για να πάρεις νέα καλά αιρκοντισιον ψυγείο θες κάνα 1500 αρι. Αν δεν παίζει χρήμα αξίζει τον κόπο για εξοικονόμηση 200€ το χρόνο? Τιβι να κλείσεις φωτεινότητα αντίθεση δε λέει. Αν δεν μπορείς να απολαύσεις και μια τιβι ή το κινητό σου που βλέπω μερικούς ότι παλεύουν να διακρίνουν την οθόνη άστα να πάνε
washcloud Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Νομίζω για ΕΝΑ a/c έγραψε. Ανάλογα μάλιστα το πορτοφόλι, μπορεί ακόμη και το ένα να μην παλεύεται (πες 500άρι όλα μέσα), αλλά ΕΙΝΑΙ απαραίτητη η αλλαγή, όταν λέει για 1.2kW μηχάνημα (αν πούμε ότι στο ψυγείο δεν θα δει ΤΟΣΗ διαφορά). Τα 200€/χρόνο δεν ξέρω πώς τα υπολόγισες, αλλά μου κάνουν λίγα. Και κυρίως, το θέμα είναι τί πιθανώς μας περιμένει ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ (ενεργειακά). Επίσης μην ξεχνάς ότι ήδη "κλέβουν" από την ζωή τους τα συγκεκριμένα που έχει, "σύντομα" πιθανώς θα ψοφήσουν, οπότε ούτως ή άλλως θα πάρει. Μήπως να πάρει μαι ώρα αρχύτερα; Πριν ανέβουν κι άλλο; Πριν το ρεύμα πάει ακόμα πιο πάνω; Και ν' αρχίσει από τώρα ν' αποσβαίνει; Σε 5 χρόνια, ακόμη και με τη δικιά σου εκτίμηση, θα την έχει κάνει την ισοβαρκάδα. Δεν λέμε ν' αλλάξει κάτι (σχετικά) "ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ" - λέμε ν' αλλάξει "παμπάλαια"... Και τέλος, ρώτησε "τί". Ε απάντησα "τί"...Και δεν είπα δα ν' αλλάξει τον ηλιακό που είπε ήδη υπάρχει.... (...."κλείσεις"; Ποιος είπε να "κλείσεις". Να μειώσει στο ελάχιστα ανεκτό είπα. Εγώ που το έχω κάνει, ενώ στην αρχή γκρίνιαζα, προσαρμόστηκε ο εγκέφαλος σταδιακά κι όλα καλά. Και από εκεί που φουλ έκαιγε και 90W/h, τώρα είναι στο 1/3 και όλα καλά. Το ίδιο και με όποια οθόνη υπολογιστή. Κι όταν τυχόν υπάρχει θέμα από την ορίτζιναλ εικόνα καμμιά φορά, πατώντας ένα κουμπάκι πάω σε ένα scheme πιο "βαρβάτων" ρυθμίσεωνς για όσο είναι και μετά ξανά πίσω... Μια στο τόσο τυχαίνει, όχι όλη την ώρα...) Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από washcloud
Kozanitis1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 11 ώρες πριν, martinakizz είπε Μετράω 12 παρά kwh /μέρα τον τελευταίο μήνα, σε σπίτι 3 ατόμων. Αρχές Σεπτέμβρη έτρεχε μαραθώνιο ένα a/c 20+ετίας 1220W σε trash μόνωση. Μόνο με ηλιακό, 2 pc τρέχουν 15h/μέρα, μαγείρεμα στο μάτι 5 φορές/βδομάδα, χωρίς πλυντήριο, με ψυγείο 20+ετίας, μια TV (δε θα 'ναι 35+inch;) που μένει ανοιχτή μπόλικα βράδια, εσπρεσσιέρα θηρίο να λιώνει, φως πάλι καλά μπαίνει μπόλικο, αλλά τρέχουμε στάνταρ 5-6 λάμπες LED μέχρι τις 8 το πρωί, + μικροσυσκευές (φορτιστές, καμιά τοστιέρα, ξερωγώ). Και θεωρώ 110% ότι πρέπει να κόψουμε. Από που όμως 😁 Το κλιματιστικό λογικά θα είναι 12αρι, αν το βάζετε στο 26-27 και όχι στους ΜΕΙΟΝ 26 τότε θα κάψει νορμάλ, αν το αλλάξεις με ένα καλό ινβερτερ πέφτεις έως και στη μισή κατανάλωση.. Συσκευές κάντε χρήση και απλά μην παρατάτε ανοικτές/stand by.. Λαμπτήρες ότι ανάβει αρκετά και μπορείτε να αλλαχθεί με επώνυμες LED (όχι κινεζικές των 1€) πχ Philips Ψυγείο ρύθμισε την συντήρηση στους 6-8 και κατάψυξη -18 βαθμούς.., κάνε απόψυξη να μην έχει πολύ πάγο κλπ.. Αν έχεις στάνταρ πράγματα που ανάβεις βράδυ και καταναλώνουν αρκετά (πχ εξωτερικά φώτα) τότε εκτός από LED που καλά θα ήταν να είναι, να βάλεις νυκτερινό τιμολόγιο ώστε να γλιτώσεις ότι γλιτώνεται από χρεώσεις..(τι πάροχο έχεις στο ρεύμα?)
martinakizz Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, washcloud είπε ...δεν το λες και τραγικό για 3 νοματαίους (...Still....) τραγικό ούτε μένα μου φαίνεται, νομίζω δε ότι το καταναλωτικό προφίλ δεν συνάδει με την κατανάλωση. 😁 Και σ' αυτό φταίει η παλαιότητα των συσκευών/η μόνωση/άλλοι εξωγενείς παράγοντες. Και μου κάνει επίσης εντύπωση που αυτή η έρευνα που παραθέτουν όλοι (κάπου είναι κι εδώ στο τόπικ) βγάζει Μ.Ο. κατανάλωσης νοικοκυριού 1200kwh. Πώς χωρέσανε στις 1200 την ψύξη/θέρμανση/θερμοσίφωνα; 10 ώρες πριν, washcloud είπε 13 ώρες πριν, martinakizz είπε a/c 20+ετίας 1220W σε trash μόνωση Άπαπα. Σουτ (σουτάρετέ το). Άσε τι έγινε στον καλοκαιρινό λογαριασμό από αυτό το ρημάδι. Έφαγε σταντέ πάνω από 500kwh. Το παλιό ψυγείο δυστυχώς δεν μπορεί να αντικατασταθεί σύντομα, αλλά το χειμώνα το κλείνω και βάζω ένα 50*50cm Α+. Οπότε αντισταθμίζεται. Και παραδόξως παρά το ότι είναι μινιατούρα δεν το λες και ζόρι. 10 ώρες πριν, washcloud είπε 13 ώρες πριν, martinakizz είπε 2 pc τρέχουν 15h/μέρα Να γίνουν (πρέπει) 2 λαπιτόπια. Με ρυθμίσεις εξοικονόμησης (στο 5λεπτο αδράνειας, sleep mode) είτε είναι PC (το ίδιο και στην οθόνη), είτε τόπια. Δυσκολάκι άμα ζεις απ' το pc. Τις ρυθμίσεις θα τις σιάξω έτσι όπως τις λες. 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε Το κλιματιστικό λογικά θα είναι 12αρι, αν το βάζετε στο 26-27 και όχι στους ΜΕΙΟΝ 26 τότε θα κάψει νορμάλ, αν το αλλάξεις με ένα καλό ινβερτερ πέφτεις έως και στη μισή κατανάλωση.. Συσκευές κάντε χρήση και απλά μην παρατάτε ανοικτές/stand by.. Λαμπτήρες ότι ανάβει αρκετά και μπορείτε να αλλαχθεί με επώνυμες LED (όχι κινεζικές των 1€) πχ Philips Ψυγείο ρύθμισε την συντήρηση στους 6-8 και κατάψυξη -18 βαθμούς.., κάνε απόψυξη να μην έχει πολύ πάγο κλπ.. Αν έχεις στάνταρ πράγματα που ανάβεις βράδυ και καταναλώνουν αρκετά (πχ εξωτερικά φώτα) τότε εκτός από LED που καλά θα ήταν να είναι, να βάλεις νυκτερινό τιμολόγιο ώστε να γλιτώσεις ότι γλιτώνεται από χρεώσεις..(τι πάροχο έχεις στο ρεύμα?) Το A/C χρησιμοποιήθηκε δυστυχώς εντελώς αλόγιστα και άλογο είναι πρωταρχικά το ότι χρησιμοποιήθηκε. Το ψυγείο είναι προσεγμένο στην πένα, δεν είναι κοντά σε ζέστη, η κατάψυξη τώρα που το 'μαθα θα γεμίζει και κάτι παραπάνω από παγάκια -- θα ξεσκονίσω και τη λίγδα από τη σχάρα από πίσω, και κατά αυτόν τον τρόπο θα τρέξει... το επόμενο καλοκαίρι. 😄 Το νυχτερινό είναι μες στα πολύ άμεσα πλάνα μου και το πιστεύω φουλ ότι θα μας έσωζε. Άλλο ένα δυστυχώς κι εκεί: ο λογαριασμός είναι στο όνομα δυο πεθαμένων... Οπότε είναι ένα τρέξιμο παραπάνω. Θα γίνει όμως, τι να κάνουμε. Έχουμε δουλίτσα μπροστά μας! Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από martinakizz
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, martinakizz είπε Και μου κάνει επίσης εντύπωση που αυτή η έρευνα που παραθέτουν όλοι (κάπου είναι κι εδώ στο τόπικ) βγάζει Μ.Ο. κατανάλωσης νοικοκυριού 1200kwh. Πώς χωρέσανε στις 1200 την ψύξη/θέρμανση/θερμοσίφωνα; Να ρίξεις μια ματιά σε αυτή την έκθεση δεν σου πέρασε από το μυαλό? Σύμφωνα με αυτή ο ηλεκτρισμός δεν καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών του μέσου νοικοκυριού, καλύπτει μόνο ένα μικρό κομμάτι τους, κάπου 26-27%.
martinakizz Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 7 ώρες πριν, Joshua21 είπε Να ρίξεις μια ματιά σε αυτή την έκθεση δεν σου πέρασε από το μυαλό? Σύμφωνα με αυτή ο ηλεκτρισμός δεν καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών του μέσου νοικοκυριού, καλύπτει μόνο ένα μικρό κομμάτι τους, κάπου 26-27%. Μία ματιά της έριξα. 😁 Confirmation bias θα δικαιολογηθώ... Κάποιος απ' τη ΔΕΗ ή τη ΡΑΕ μου 'χε πει στο τηλέφωνο το συγκεκριμένο νούμερο και μου 'χε μείνει. Να της ρίξω και δεύτερη ματιά λοιπόν.
georgerov Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Κάτι άσχετο επειδή αρκετοί μιλάτε για PC. Το δικό μου, μέτριο PC γραφείου με τροφοδοτικό 550 Gold, σε idle 10w (μονο ανοιχτος διακόπτης τροφοδοτικού και σε shutdown mode). 35w σε hibernation. το εχω πολλες φορες σε hibernation για wake on lan αλλα μαλλον θα το κοψω. 8 watt τραβαει πολυφορτιστης, μικρο τουλβο, βγαζει μεχρι 60w, 2 USB-C & 2 USB-A. άρα λοιπόν ο φορτιστής πάντα στην πρίζα και το PC σε hibernation 24/7, θελουν 1 kWh την ημερα. Επειδή έχω ένα μεγάλο γραφείο με 4 πολυπριζα σκέφτομαι να βγάλω μια ξεχωριστή πρίζα για το ρουτερ και switches και να κλείνω τα υπόλοιπα πολυπριζα γιατί αν τα μετρήσω είμαι σίγουρος τραβάνε αρκετά σε πολλές συσκευές.
ekrepali Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Στις 2/10/2022 στις 10:21 ΠΜ, Kozanitis1 είπε Το κλιματιστικό λογικά θα είναι 12αρι, αν το βάζετε στο 26-27 και όχι στους ΜΕΙΟΝ 26 τότε θα κάψει νορμάλ, αν το αλλάξεις με ένα καλό ινβερτερ πέφτεις έως και στη μισή κατανάλωση.. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... Σύγκριση περσινής με φετινή κατανάλωση (καλοκαιρινό 4μηνο). Ξύλωσα ένα 12άρι inverter 15ετίας κι έβαλα 2x12άρια καινούργια τα οποία με διπλάσιες ώρες χρήσης έκαψαν 700kw λιγότερες! Καλή η εξοικονόμηση από διάφορες μικροσυσκευές του σπιτιού, αλλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να εντοπίζουμε αν έχουμε στο σπίτι κάποια μεγάλη συσκευή που καίει τα κέρατα της (κλιματιστικό, ψυγείο, θερμοσίφωνας κλπ) ώστε να φάει άμεσα πέταμα.
yiannis_1 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, ekrepali είπε Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... Σύγκριση περσινής με φετινή κατανάλωση (καλοκαιρινό 4μηνο). Ξύλωσα ένα 12άρι inverter 15ετίας κι έβαλα 2x12άρια καινούργια τα οποία με διπλάσιες ώρες χρήσης έκαψαν 700kw λιγότερες! Στο λέω γιατί με το ίδιο κλιματιστικό και μάλιστο ενα χρόνο γηρεότερο έκαψα τουλάχιστον 30% λιγότερο Τι σχέση είχε το περσινό καλοκαίρι με το φετινό... Πέρσι έκανε 1 μήνα ολόκληρο μέσο όρο 40+ βαθμούς! Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από yiannis_1 1
Kozanitis1 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Οι συσκευές όπως ψυγείο και κλιματιστικό, ειδικά αν είναι μεγάλα ή θες να πάρεις κάτι της προκοπής πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.., όπου αυτές τις μέρες δύσκολα αποτελεί άμεση προτεραιότητα.. Για την κατανάλωση που λέει ο φίλος, ειδικά φέτος τα κλιματιστικά δούλεψαν πολύ λιγότερο, λόγω βοριάδων και σχετικά νορμάλ θερμοκρασιών.. Ειδικά το περσινό του Αυγούστου, που ακόμα και εδώ στα νησιά ήμασταν 24/7 με κλιματιστικά, όλα on-off (38-39 τη μέρα και 35+ βράδυ), η διαφορά στην κατανάλωση των τετραμήνων ήταν σχεδόν 500kWh (2.200+ πέρσι με 1700 περίπου φέτος - ευτυχώς το 40% περίπου αυτών στο νυκτερινό)
washcloud Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, ekrepali είπε θερμοσίφωνας ...γιατί, έχουν βγει "πιο αποδοτικοί" θερμοσίφωνες; Εκτός κι αν υπονοείς αντικατάσταση με ηλιακό. Μόλις τώρα, Kozanitis1 είπε Οι συσκευές όπως ψυγείο και κλιματιστικό, ειδικά αν είναι μεγάλα ή θες να πάρεις κάτι της προκοπής πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.., όπου αυτές τις μέρες δύσκολα αποτελεί άμεση προτεραιότητα.. ...σωστό κι αυτό μεν - από την άλλη ούτως ή άλλως ΘΑ τα δίνεις στον πάροχο - συνεπώς ακόμη κι αν δεν παίζει άμεσα χρήμα, ΕΣΤΩ αγορά με δόσεις...(εφ' όσον υπάρχει βέβαια ακόμη και αυτή η δυνατότητα). ΠΟΛΥ ενεργοβόρες πολύ παλιές συσκευές, ΕΙΝΑΙ (όπως γίνανε τα πράγματα με τις τιμές ρεύματος) πράγματι για πέταμα (ή έστω παρόπλιση ως καβάτζα), ακόμη κι αν λειτουργικά είναι εντάξει.... 1
xraxra Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Στις 10/9/2022 στις 7:29 ΜΜ, filip123go είπε Καλησπέρα σας. Έτρεξα μόλις το myEnergyCoatch της ΔΕΗ και μου έβγαλε κατανάλωση 8.349 kWh τον χρόνο. Σπίτι 60τμ παλιά κουφώματα, 2 ac 12.000 καινούρια (το 1 απο τα 2 δουλεύει 8-9 ώρες την ημέρα το καλοκαίρι και άλλες τόσες τον χειμώνα) , καινούριο θερμοσίφωνο (όχι ηλιακο) πλυντήριο - Στεγνωτήριο 2-3 φορές την εβδομάδα (καινούριο και αυτό), πλυντήριο πιάτων 3 φορές την εβδομάδα, και για μαγείρεμα επαγωγικό μάτι και airfrier καθε μέρα. Και το χειμώνα ένα ηλεκτρικό καλοριφερ για 5-6 ώρες την ημερα.. Στο σπίτι μένουν 2 άτομα. Πιστεύετε ότι είναι υπερβολική η κατανάλωση; Μου έβγαλε πως οι "γείτονες" καίνε 3000 kwh τον χρόνο. Σας ευχαριστώ πολύ.! Απόκρυψη περιεχομένων Το energy coatch ειναι δωρεάν εφαρμογή στο site της ΔΕΗ?
filip123go Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, xraxra είπε Το energy coatch ειναι δωρεάν εφαρμογή στο site της ΔΕΗ? Ναι. Αλλά μια που το έτρεξα και μια που το παράτησα. Εϊχα βάλει λάθος μετρήσεις και δεν με άφηνε να τις διορθώσω (σε αφήνει να πειράξεις μόνο την τελευταία). Πήρα τηλ στο support, δεν ήξεραν καν τι είναι η υπηρεσία και το παράτησα.
djpolyvios Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά , θα ήθελα να ρωτήσω για την κατανάλωση, πριν βρεθώ προ εκπλήξεως..4μηνο εκκαθαρ είναι γύρω στις 600kwh. Γενικά πάντα τόσο είναι. Ποια είναι η ερώτηση τώρα; Αν είναι φυσιολογικό με την χρήση που κάνω. Δηλαδή και εξηγούμε: 2 άτομα, 2-3 πλυντήρια την εβδομάδα, κουζίνα πολύ λίγο, δλδ άντε 1-2 φορές φούρνο/ εβδομαδα, τοστιέρα κάθε μέρα 5 λεπτά (1 τοστ δλδ), ψυγείο προφανώς στο ρεύμα, τηλεόραση 3-4 ώρες, κλιματιστικό πολύ λίγο, άντε 3 ώρες τη βδομάδα. Κ φώτα μόνο βράδυ. Γενικα λείπουμε απτό σπίτι τουλαχ την μισή μέρα λόγω δουλειάς. Γιατί κόλλησα και ρωτάω; Κάτω στην είσοδο, κανένας μετρητής δεν έχει απέξω σφραγίδα. Και λέω μην κάνενας έκανε παλιά καμία μαγκιά , και δεν γράφει . Δλδ τώρα που είδα, σε 1 μήνα, έχω κάψει περίπου 100kwh.
fredd0 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2022 παρε τον δεδδηε να ελεγξει τον μετρητη. Απλα εχε στο πισω μερος του μυαλου σου οτι αν ειναι πειραγμενος, και ζεις στο συγκεκριμενο σπιτι για καιρο, θα μπλεξεις και εσυ. 100kwh το μηνα (δηλαδη 3kwh/ημερα) ειναι οντως λιγο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα