ΠάρηςΓ Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, Thresh είπε Ούτε ο Φωτόπουλος δεν θα μπορεί λογικά. https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter-γ1γ1ν/?do=findComment&comment=59408858
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 9 minutes ago, ΠάρηςΓ said: https://www.insomnia.gr/forums/topic/745862-δεη-myhome-onlineenter-γ1γ1ν/?do=findComment&comment=59408858 To τιμολόγιο ΓΠ που είναι πάντως για εργαζόμενους και συνταξιούχους ΔΕΗ είναι ένα σκέτο -30% στις εκάστοτε τιμές.
userAnon Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 49 λεπτά πριν, filip123go είπε Είναι 12ρι. Τον Αύγουστο που δούλεψε πάρα πολύ, εκαψε 90kw αλλά υπολόγισε χοντρικά 20 μέρες . Θέρμανση δεν έχω μετρήσει ακόμα (δεν είχα τον μετρητή). Τώρα εάν δουλεύει διακοπτόμενα πρέπει να το δω, δεν το έχω προσέξει ποτε.. Καλό είναι να δεις αν δουλεύει διακοπτόμενα ή όχι. (Θεωρητικά μπορεί να καίει παραπάνω). Επίσης επειδή έχω 2 9αρια AUX τα δικά μου δουλεύουν διακοπτόμενα και εχουν απόκλιση από την ζητούμενη θερμοκρασία.. Ειδικά τον χειμώνα όταν έχω ζήτηση 20 πηγαίνουν στο 22. Το καλοκαίρι όταν η ζήτηση είναι στους 28 φτάνουν μέχρι 26. Δεν έχεις παρατηρήσει αντίστοιχες αποκλίσεις στο δωμάτιο που το έχει. Ενα ακόμα "κακό" είναι ότι δεν κατεβαίνουν χαμηλά στα watt. To χαμηλότερο που έχω δει είναι 350w. Μετά κλείνουν και παίζει μόνο ο ανεμιστήρας για κάποιο διάστημα. Αν σε αυτά τα κλιματιστικά έχεις υψηλή ζήτηση τον χειμώνα και χαμηλή το καλοκαίρι τότε δεν σταματάνε αλλά καίνε συνήθως 500-600w μόνιμα τα οποία είναι σχετικα πολλά. Πιθανό για αυτό να έκαψες σε 90kwh σε 20 μέρες (4,5kwh/ημέρα και μάλιστα αν το δεις σε ώρες είναι πολύ παραπάνω - δεν ήταν αναμένα 24ωρο) δες το γενικά και αν μπορείς να μας πεις πως συμπεριφέρεται σε αυτό το θρεντ.
washcloud Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, filip123go είπε το ηλεκτρικό καλοριφέρ στο δωμάτιο ...ρε συ, φιρί-φιρί το πας.... Έχεις ένα "μικρό βασίλειο ηλεκτρικών συσκευών", είτε αρκετά ενεργοβόρων, είτε έστω και λιγότερο - αλλά το θέμα είναι ότι όταν δουλεύουν "όλες αυτές" (έστω και όχι ταυτόχρονα), τσούκου-τσούκου περισσεύουν οι καταναλώσεις... Επίσης συνεχίζεις να με μπερδεύεις με το πρόγραμμά σου : πότε το έβαλες; 2021 ή 2020;
filip123go Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, washcloud είπε ...ρε συ, φιρί-φιρί το πας.... Έχεις ένα "μικρό βασίλειο ηλεκτρικών συσκευών", είτε αρκετά ενεργοβόρων, είτε έστω και λιγότερο - αλλά το θέμα είναι ότι όταν δουλεύουν "όλες αυτές" (έστω και όχι ταυτόχρονα), τσούκου-τσούκου περισσεύουν οι καταναλώσεις... Επίσης συνεχίζεις να με μπερδεύεις με το πρόγραμμά σου : πότε το έβαλες; 2021 ή 2020; Ναι βρε, το ξέρω ότι έχω πολλές συσκευές... Παρα πολλές. Γι αυτό και ρώτησα εδώ μέσα από τώρα, για αρχίσω σιγά-σιγα να παροπλιζω κάποιες. ΤΟ πρόγραμμα ΠΡΈΠΕΙ να το έβαλα 2/Δεκεμβρίου/2020. Και λέω πρέπει, γιατί είδα λογαριασμούς του 2021 και ήταν με το πρόγραμμα
washcloud Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, filip123go είπε Ναι βρε, το ξέρω ότι έχω πολλές συσκευές... Παρα πολλές. Γι αυτό και ρώτησα εδώ μέσα από τώρα, για αρχίσω σιγά-σιγα να παροπλιζω κάποιες. ΤΟ πρόγραμμα ΠΡΈΠΕΙ να το έβαλα 2/Δεκεμβρίου/2020. Και λέω πρέπει, γιατί είδα λογαριασμούς του 2021 και ήταν με το πρόγραμμα ...εγώ θα έλεγα "γρήγορα-γρήγορα". Ο Δεκέμβρη είναι απόξω, χτυπάει την πόρτα :ρ (...η συνήθεια είναι πράγμα που δεν αλλάζει εύκολα, και σίγουρα το ξέρεις. Πόσο μάλλον όταν δεν είσαι μόνο εσύ που πρέπει ν' αλλάξεις. Πιέστε λίγο τον εαυτό σας για 'κανα μήνα να δείτε πώς ανταποκρίνεστε σε πιθανό "καταστροφικό σενάριο", κι άμα αυτό έρθει να είστε "ήδη γυμνασμένοι" κι έτοιμοι. Άσε που πιθανώς θα μετρήσουν και οι πρότερες καταναλώσεις για καλύτερη επιδότηση κτλ). Αν εννοείς ότι έχεις λογαριασμούς MyHome Enter πχ Μαΐου 2021, ε εντάξει, το 'βαλες 2/12/20 (...απλά εντύπωση μου κάνει η ημερομηνία 2/12, η οποία είναι πλέον,,,Ιστορική και έχει περάσει ήδη στην,,,,λαϊκή μας παράδοση :ρ. Κάτι σαν "29 Μαΐου 1453" 🤪. Αλλά για να ΜΗΝ καλοθυμάσαι, "αποκλείεται" να το έβαλες πέρσι, με τον χαμό που γινόταν εδώ μέσα : στάνταρ θα το θυμόσουν. Και σίγουρα θα το είχες βάλει σε κατάστημα, αν ήταν 2/12/21....). Τεσπα, κρίματζ, αλλά ούτως ή άλλως "όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν".... Γνώμη μου είναι (και στο ψιλοξανά'πα), γυρίστε σε υγραέριο ό,τι μπορείτε (βασικά πετρογκάζ για μαγείρεμα, αν όχι σόμπες), για να έχετε λάσκα να μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αφυγραντήρες, πιατοπλυντήρια κι άλλα τέτοια ψιψιψόνια....). Για την ακρίβεια, καβατζώστε από τώρα ένα πετρογκάζ, έστω μονής εστίας (μεγάλης), πριν γίνει κα'νας χαμός και το πληρώσετε χρυσάφι μετά. Μην ξεχνάς ότι είναι στην μέση ΚΑΙ οι πιθανές διακοπές ρεύματος (ναι, ξέρω, "ο χώρος" και "αφού είπαν ότι θα έχουμε επάρκεια" κτλ.... 1
mindreader Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Καταστημα ηλεκτρικων ειδων, που το ξερω απο τη δεκαετια του 80, για πρωτη φορα στα χρονικα, σε μια απο τις βιτρινες του δεν εχει πια ηλεκτρικες συσκευες, αλλα εβαλε σομπες καθε ειδους και μεγεθους! Εδω ταιριαζει η εκφραση 'θα καει το πελεκουδι'!
washcloud Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 27/9/2022 στις 8:33 ΠΜ, mindreader είπε Καταστημα ηλεκτρικων ειδων, που το ξερω απο τη δεκαετια του 80, για πρωτη φορα στα χρονικα, σε μια απο τις βιτρινες του δεν εχει πια ηλεκτρικες συσκευες, αλλα εβαλε σομπες καθε ειδους και μεγεθους! Εδω ταιριαζει η εκφραση 'θα καει το πελεκουδι'! ...σιγά μην καεί - τίποτα δεν θα καεί (δεν έχει για να καεί - κι αν έχει, ΛΕΦΤΑ δεν θα έχει για να καεί...) Άλλη έκφραση ταιριάζει : "φάτε μάτια ψάρια".
adi32 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 16/9/2022 στις 7:18 ΠΜ, eaglos είπε Στο διαστημα 01/04 - 31/07 καψαμε 723ΚWh, αντε πες στρογγυλα 200KWh το μηνα 200 το μήνα με ολα αυτα ? Κατω απο 350 δεν εχω πέσει ποτε και οταν δουλευουν 3 κλιματιστικα παει 500+
sphinxgr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Φρέσκια μέτρηση. Καταψύκτης 100L περίπου, 30 ετών, 24kWh το μήνα. Στους καινούργιους, δίνει μέση κατανάλωση 16kWh το μήνα. Ακόμα και τα μισά να ήταν (12kWh το μήνα), η εξοικονόμηση θα ήταν κάπου 43€ το χρόνο, οπότε η απόσβεση θα γινόταν σε 5 χρόνια+. Τέλος ο παλιός καταψύκτης δουλεύει σε περιοχή με άθλιο ρεύμα (πολλές φορές είναι σταθερά πάνω απο 250V) και υγρασία πολλές φορές 100%. Αμφιβάλω αν ένας καινούργιος θα επιζούσε σε τέτοιες συνθήκες. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από sphinxgr 1
eaglos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, adi32 είπε 200 το μήνα με ολα αυτα ? Κατω απο 350 δεν εχω πέσει ποτε και οταν δουλευουν 3 κλιματιστικα παει 500+ Όπως έγραψα, παίζει μεγάλο ρόλο το σπίτι. Το δικό μου είναι πολύ καλα μονωμένο και προστατευμένο οπότε δεν βράζει τους ζεστούς μήνες και δεν παγώνει τους κρύους. AC έχω αλλά δεν τα δουλεύω, έχω μεγάλο επιδαπέδιο ανεμιστήρα και μεγάλους οροφής. Η κυρια πηγή κατανάλωσης σε εμάς ειναι η κουζίνα/φούρνος, το πλυντήριο ρούχων και ότι κάψει το PC. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2022 από eaglos
userAnon Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 36 λεπτά πριν, eaglos είπε Το κυρια πηγή κατανάλωσης σε εμάς ειναι η κουζίνα/φούρνος, το πλυντήριο ρούχων και ότι κάψει το PC. Και πάλι λίγα μου φαίνονται. Καιτε 6,5 kwh την ημέρα μόνο. Μπράβο σας. Εμείς όταν λείπουμε το καλοκαίρι το ψυγείο + τα κάποια φώτα που αναβοσβήνουν αυτόματα από τις 12:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί έχουμε 3,5 kwh κατανάλωση
eaglos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2022 Μετα απο τρεις μετακομισεις, η βασικη διαφορα πιστευω οτι ειναι στην ποιοτητα του σπιτιου. Στα προηγουμενα χρειαζομουν θερμοπομπο, αφυγραντηρα και περισσοτερο θερμοσιφωνα. Οποτε παρολο το κατα πολυ μικροτερο ενοικιο, τα πληρωνα σε ρευμα και μου κοστιζε ακριβοτερα στο τελος.
martinakizz Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Μετράω 12 παρά kwh /μέρα τον τελευταίο μήνα, σε σπίτι 3 ατόμων. Αρχές Σεπτέμβρη έτρεχε μαραθώνιο ένα a/c 20+ετίας 1220W σε trash μόνωση. Μόνο με ηλιακό, 2 pc τρέχουν 15h/μέρα, μαγείρεμα στο μάτι 5 φορές/βδομάδα, χωρίς πλυντήριο, με ψυγείο 20+ετίας, μια TV (δε θα 'ναι 35+inch;) που μένει ανοιχτή μπόλικα βράδια, εσπρεσσιέρα θηρίο να λιώνει, φως πάλι καλά μπαίνει μπόλικο, αλλά τρέχουμε στάνταρ 5-6 λάμπες LED μέχρι τις 8 το πρωί, + μικροσυσκευές (φορτιστές, καμιά τοστιέρα, ξερωγώ). Και θεωρώ 110% ότι πρέπει να κόψουμε. Από που όμως 😁
washcloud Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, martinakizz είπε Και θεωρώ 110% ότι πρέπει να κόψουμε. Από που όμως 😁 2 ώρες πριν, martinakizz είπε 12 παρά kwh ...δεν το λες και τραγικό για 3 νοματαίους (...Still....) 2 ώρες πριν, martinakizz είπε a/c 20+ετίας 1220W σε trash μόνωση Άπαπα. Σουτ (σουτάρετέ το). 2 ώρες πριν, martinakizz είπε 2 pc τρέχουν 15h/μέρα Να γίνουν (πρέπει) 2 λαπιτόπια. Με ρυθμίσεις εξοικονόμησης (στο 5λεπτο αδράνειας, sleep mode) είτε είναι PC (το ίδιο και στην οθόνη), είτε τόπια. 2 ώρες πριν, martinakizz είπε ψυγείο 20+ετίας Αλλαγή. 2 ώρες πριν, martinakizz είπε TV (δε θα 'ναι 35+inch;) Μείωση σε ρυθμίσεις φωτεινότητας/αντίθεσης μέχρι εκεί που είναι υποφερτό. 2 ώρες πριν, martinakizz είπε φορτιστές Αν είναι κινητών, είτε τους βαζοβγάζετε, είτε τους αφήνετε πάνω στην μπρίζα/πολύμπριζο βάζοντας πρόσθετο "αντάπτορα" με διακόπτη* (και φωτάκι ιδανικά) και απλά κάθε που θα μπαίνει κινητό για φόρτιση, κλικ στον διακόπτη ν' ανοίξει, κλικ να κλείσει όταν έχει φορτίσει. Όταν δεν είναι πάνω κινητό, δεν τραβάνε τόσο πάντως. Και γενικά οι φορτιστές δεν είναι το πρόβλημα (εκτός κι αν είναι ξερωγώ καμμιά 20αριά σπαρμένοι στο σπίτι με συσκευές πάνω τους 24/7). * σε λαϊκές έχει με 1, με 1.5, άντε με 2€. Σε μαγαζιά (ηλεκτρολογικών) με 4-5€. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από washcloud
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα