Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

mr.vox μη το σκεφτεσαι. 2,4

Πηρα την 3,5 λιτρων, και εχει δεινοπαθησει το χερι μου.... η 2,4 ειναι και πιο βολικη, χωραει παντου, και πιο ελαφρια.

• Like 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mindreader είπε

Πηρα την 3,5 λιτρων, και εχει δεινοπαθησει το χερι μου.... η 2,4 ειναι και πιο βολικη, χωραει παντου, και πιο ελαφρια.

ΟΚ. Παραμένω στην 2.4. Την είχα παρατήσει αλλά έπαθα έναν κολικό ουροδόχου κύστεως και άστα υπέφερα μέχρι να βγει. Ο γιατρός είδε μόνο μία μεγέθους 1,1mm. Τώρα αν υπάρχουν και άλλες καλύτερα να μην το σκέπτομαι. Γενικώς είμαι σε καλή φυσική κατάσταση αλλά καλό είναι όσο το δυνατόν να προσέχουμε.  Οπότε την ξανά χρησιμοποιώ τώρα. Καταλαβαίνω μια διαφορά η οποία φαίνεται στον βραστήρα. Δεν πιάνει καθόλου άλατα. Η Αθήνα έχει καλά νερά πάντως. Βέβαια οι πέτρες μπορεί να οφείλονται και από άλλους λόγους και όχι από τα νερά.. 

• Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, mr.Vox said:

ΟΚ. Παραμένω στην 2.4. Την είχα παρατήσει αλλά έπαθα έναν κολικό ουροδόχου κύστεως και άστα υπέφερα μέχρι να βγει. Ο γιατρός είδε μόνο μία μεγέθους 1,1mm. Τώρα αν υπάρχουν και άλλες καλύτερα να μην το σκέπτομαι. Γενικώς είμαι σε καλή φυσική κατάσταση αλλά καλό είναι όσο το δυνατόν να προσέχουμε.  Οπότε την ξανά χρησιμοποιώ τώρα. Καταλαβαίνω μια διαφορά η οποία φαίνεται στον βραστήρα. Δεν πιάνει καθόλου άλατα. Η Αθήνα έχει καλά νερά πάντως. Βέβαια οι πέτρες μπορεί να οφείλονται και από άλλους λόγους και όχι από τα νερά.. 

Οσο καλο και αν ειναι το νερο καπου, το φιλτραρισμα το κανει ακομη καλυτερο. Οτι κατακρατηση κανει, βαρεα μεταλα, ζιζανιοκτονα, πετρες απειροελαχιστου μεγεθους, χλωριο, κλπ, τα γλυτωνουμε απο τον οργανισμο μας. Εσυ το ανακαλυψες και στην πραξη!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/8/2023 στις 12:29 ΜΜ, mindreader είπε

Πιάνε την εναλλάξ 😕

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον, καπου εχω μπερδευτει με τα φιλτρα. Αν καποιος το εχει ψαξει λιγο το θεμα των φιλτρων, ας πει.

- Τα Maxtra+ ειναι νεοτερα απο τα σκετα Maxtra;

- Τα Maxtra+ σταδιακα αντιθαθιστουν (σε συνδυασμο με το τι υποστηριζουν οι κανατες που πωλουνται) τα απλα Maxtra;

- Τα Maxtra+ εχουν backwards compatibility; Μαλλον ναι, γιατι τα εβαλα σε κανατα που δεχεται maxtra, κανονικα τοποθετηθηκε το φιλτρο και ειχε ροη νερου.

- Αντιθετως οπως φαινεται, το απλο maxtra, δεν μπορει να μπει σε κανατα που λεει οτι χρησιμοποιει maxtra+. Προσπαθησα, ουτε χωρουσε το απλο maxtra(λιγο πιο χοντρο;) και ουτε ερεε νερο, αρα δεν πιεζε σωστα τη βαλβιδα της κανατας.

---

Εγω νομιζα, οτι τα μεν και τα δε, μπαινουν σε ολες τις κανατες. Και οτι τα maxtra+ υποτιθεται προσφερουν κατι παραπανω. Μαλλον ομως δεν ειναι ετσι. Ενω φαινεται οτι επι της ουσιας οτι κανουν τα μεν κανουν και τα δε, η brita αποφασισε να μας ταλαιπωρησει, και τα απλα maxtra δεν μπαινουν σε κανατες με maxtra+. Για ποιο λογο, περα απο την ταλαιπωρια μας και ισως και καποιο οικονομικο λογο; Δεν καταβαινω.

Αυτα αναγκαστηκα να τα ψαξω σημερα, γιατι δεν ειχα...συνειδητοποιησει τις...τεραστιες διαφορες φιλτρων maxtra και maxtra+. Μεχρι που πηγα να  βαλω υπαρχοντα καινουργια απλα maxtra σε νεα κανατα που δεχεται maxtra+, και ουτε καλα εμπαινε, ουτε νερο ερεε. Λεω, σπουδαιες ασυμβατοτητες μαλλον.

Πειτε οτι γνωριζετε σχετικα. Γιατι βλεπω να μου μενει στοκ απλων maxtra.

Δημοσ.

Τα ίδια κάνει και η αντίστοιχη Ιταλική εταιρεία laica. Νέος τύπος φίλτρων νέες κανάτες. Μέχρι εξάντλησης αποθεμάτων φίλτρων θα πάμε αναγκαστικά και σε νέες κανάτες.

• Like 1
Δημοσ.
18 hours ago, mr.Vox said:

Τα ίδια κάνει και η αντίστοιχη Ιταλική εταιρεία laica. Νέος τύπος φίλτρων νέες κανάτες. Μέχρι εξάντλησης αποθεμάτων φίλτρων θα πάμε αναγκαστικά και σε νέες κανάτες.

Αρα τα maxtra+ ειναι τα νεοτερα ας πουμε; Γιατι 'καλυτερα' δεν τα λες, οτι εκαναν τα απλα κανουν και αυτα. Αν ειναι τα νεοτερα, αρα πλεον δεν θα βγαινουν κανατες που να υποστηριζουν τα απλα maxtra;

Και φυσικα, απλο maxtra δεν μπαινει σε κανατα με maxtra+, σωστα; Ομως οπως ειπα, maxtra+ μπηκε σε κανατα που επαιρνε απλο maxtra και κανονικα λειτουργησε.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mindreader είπε

Αρα τα maxtra+ ειναι τα νεοτερα ας πουμε; Γιατι 'καλυτερα' δεν τα λες, οτι εκαναν τα απλα κανουν και αυτα. Αν ειναι τα νεοτερα, αρα πλεον δεν θα βγαινουν κανατες που να υποστηριζουν τα απλα maxtra;

Και φυσικα, απλο maxtra δεν μπαινει σε κανατα με maxtra+, σωστα; Ομως οπως ειπα, maxtra+ μπηκε σε κανατα που επαιρνε απλο maxtra και κανονικα λειτουργησε.

Έχει κάτι συγκριτικά στο Amazon . Δεν ξέρω ακριβώς για τα μεγέθη. Ίσως και κάποια καταστήματα που πουλάνε αποκλειστικά φίλτρα νερού να μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

• Like 1
Δημοσ.

Πρεπει να πανε καλα σε πωλησεις, βλεπω και ελληνικο site πλεον, δεν το θυμαμαι παλαιοτερα...

https://www.brita.gr/κανάτες-με-φίλτρο-νερού#to-marella

Αλλα εψαχνα να βρω για το φιλτρο maxtra+ και το απλο maxtra, και ανακαλυψα οτι το μονο φιλτρο που φαινεται πλεον για χρηση σε κανατες, ειναι το...maxtra pro!!!!!!!!!!!!!!! Παλι αλλαγη; Ρε τι ειναι τουτοι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς όλους όσους χρησιμοποιούν Κανάτα Brita,

έχετε παρατηρήσει να διαρρέουν από το φίλτρο maxtra μικρά μαύρα σωματίδια? Αυτά συγκεντρώνονται στην βάση εκεί όπου κουμπώνει το φίλτρο αλλά πολλά περνάνε και από κάτω στο νερό που πίνουμε. Μου συμβαίνει επαναλαμβανόμενα στα τελευταία φίλτρα original maxtra. Έχετε βρει κάποια λύση; Να σημειώσω ότι κάνω κανονικά την αρχική διαδικασία με το βύθισμα σε νερό, ακόμα και κάτω από τη βρύση και τρεχούμενο νερό για κάνα 5 λεπτο αλλά τίποτα, συνεχίζουν να περνάνε από το φίλτρο.

Επεξ/σία από djepoxy
Δημοσ.
4 hours ago, djepoxy said:

έχετε παρατηρήσει να διαρρέουν από το φίλτρο maxtra μικρά μαύρα σωματίδια? Αυτά συγκεντρώνονται στην βάση εκεί όπου κουμπώνει το φίλτρο αλλά πολλά περνάνε και από κάτω στο νερό που πίνουμε. Μου συμβαίνει επαναλαμβανόμενα στα τελευταία φίλτρα original maxtra. Έχετε βρει κάποια λύση; Να σημειώσω ότι κάνω κανονικά την αρχική διαδικασία με το βύθισμα σε νερό, ακόμα και κάτω από τη βρύση και τρεχούμενο νερό για κάνα 5 λεπτο αλλά τίποτα, συνεχίζουν να περνάνε από το φίλτρο.

Νομιζω εχει ειπωθει, οτι δεν ειναι κατι ανησυχητικο. Ειναι 'ανθρακας' που εμπεριεχει το φιλτρο, προφανως δεν ειναι κατι κακο ακομη κι αν το πιει κανεις.

Δημοσ.
Στις 11/9/2023 στις 1:49 ΜΜ, djepoxy είπε

Τα έχω δει κι εγώ στη δικιά μας. Μετά από 15+ χρόνια χρήσης, δεν έχω πάθει κάτι :)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Mpiftekis είπε

Τα έχω δει κι εγώ στη δικιά μας. Μετά από 15+ χρόνια χρήσης, δεν έχω πάθει κάτι :)

Το να βλέπεις άλλα σώματα στο νερό μόνο αποκρουστικό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω. Δεν υπάρχει δικαιολογία 

Δημοσ.

Οι μαύροι κόκκοι είναι ενεργός άνθρακας. Κατά τη μεταφορά μπορούν να θρυμματιστούν, και να βγαίνουν μετά στο νερό. Δεν είναι ωραίο να συμβαίνει, αλλά δεν διατρέχουμε κίνδυνο, καθώς προέρχεται από φυτικό προϊόν (βλ κοκοφοίνικα). Όσο πιο καλή προετοιμασία τού φίλτρου για να μη βγουν στο νερό - δεν παίρνει κάτι άλλο. 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους. Φιλτραρω με Brita και τα 3 τελευταια φιλτρα εχω παρατηρησει αυτο στην φωτο. Τι συμβαινει? Εχει γινει σε καποιον αλλον?

Εdit: Μολις ειδα τα απο πανω μηνυματα. 

image.jpeg

Επεξ/σία από babality

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...