Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδή χρησιμοποιώ κανάτα brita με φίλτρο αρκετά χρόνια τώρα, παίζει σημαντικό ρόλο και το δίκτυο ύδρευσης κάθε περιοχής.

πχ. στο Χολαργό που μένω αναγκαστικά τώρα, το δίκτυο είναι ψιλοσάπιο, εμφανίζονται πολλά άλατα στις βρύσες και όσα μέρη βρέχονται, στο ντουζ στην κουζίνα κτλ.

Πήρα καφετιέρα καλή και είχε υποδοχή για φίλτρο και χαρτάκια για τη μέτρηση της σκληρότητας του νερου.

Κατέληξα να γεμίζω την καφετιέρα απ την κανάτα, γιατί έχει πολύ λιγότερα άλατα από το νερό της βρύσης, οπότε δε χρειάζεται να χρησιμοποιώ το φίλτρο της μηχανής.

Εκτός αυτού, τόσα χρόνια που χρησιμοποιούμε την κανάτα για το νερό που πίνουμε, έχουμε παρατηρήσει διαφορά στη γεύση του νερού προς το καλύτερο. Κανονικά το νερό δεν πρέπει να έχει καθόλου γεύση.

Οπότε, ο πάροχος του νερού μπορεί να δίνει μετρήσεις εντός ορίων στην παροχή του νερού, αλλά αν κάνετε και ανάλυση στο νερό που φτάνει στη βρύση σας, ίσως δείτε διαφορετικά τα πράγματα. Δε θα είναι ακατάλληλο για κατανάλωση, αλλά ίσως δεν είναι και το καθαρό νεράκι που φαντάζεστε.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Οπως ειδα, σχεδον σταγονα σταγονα παει. Παλια δεν τα κουμπωνα καλα μαλλον και πηγαινε ταχυτερα αλλα ετσι γινεται ελλιπες φιλτραρισμα.

Δεν είναι φυσιολογικό να πέφτει σταγόνα σταγόνα. Κάτι έχεις κάνει λάθος στην τοποθέτηση. Όταν μου συμβαίνει κάτι τέτοιο (χρησιμοποιώ maxtra plus), έχω βάλει ανάποδα το φίλτρο. Το γυρνάω απ' την άλλη και είναι οκ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα βάζεις πρώτα για μουλιασμα; 

2 ώρες πριν, mindreader είπε

Το ιδιο.

Τελικα, το πιεσα, ερμητικα. Αργει πολυ η ροη, αλλα τελικα, ρεει. Οποτε μαλλον ολα καλα.

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.
34 minutes ago, Mrs. Hyde said:

Δεν είναι φυσιολογικό να πέφτει σταγόνα σταγόνα. Κάτι έχεις κάνει λάθος στην τοποθέτηση. Όταν μου συμβαίνει κάτι τέτοιο (χρησιμοποιώ maxtra plus), έχω βάλει ανάποδα το φίλτρο. Το γυρνάω απ' την άλλη και είναι οκ. 

Δεν το ηξερα αυτο. Εχει δηλαδη, μπροστα-πισω; Δεν ειναι συμμετρικο οπως και να το βαλεις;

Δημοσ.

Οπως και να το βαλεις το ιδιο ειναι, προφανως οταν λες μπροστα πισω εννοεις το δεξια μερος να ειναι αριστερα....

Δεν παιζει κανενα ρολο, το βαζεις στην θηκη πιεζεις ακους κλακ οπως ειπα και πριν και τελος.Απλα μιας και ανοιξε η συζητηση εχω παρατηρησει σε σχεση με παλια οτι πεφτει λιγο πιο αργα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Menelaos83 said:

Οπως και να το βαλεις το ιδιο ειναι, προφανως οταν λες μπροστα πισω εννοεις το δεξια μερος να ειναι αριστερα....

Δεν παιζει κανενα ρολο, το βαζεις στην θηκη πιεζεις ακους κλακ οπως ειπα και πριν και τελος.Απλα μιας και ανοιξε η συζητηση εχω παρατηρησει σε σχεση με παλια οτι πεφτει λιγο πιο αργα.

Ισως τοτε, δεν ειναι ιδεα μου, οτι πεφτει τοσο αργα, που νομισα οτι δεν ρεει καν....

Βεβαια κλακ, δεν καταφερα να ακουσω ουτε με original ουτε με το συμβατο φιλτρο.

Επεξ/σία από mindreader
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Δεν το ηξερα αυτο. Εχει δηλαδη, μπροστα-πισω; Δεν ειναι συμμετρικο οπως και να το βαλεις;

Εννοούσα αριστερά/δεξιά, όπως είπε ο Μενέλαος. Συγνώμη. Είμαι με 3-4 ώρες ύπνο. 

Ούτε εγώ ακούω κλακ, συν ότι δεν χρειάζεται ν' ασκήσω πίεση. Παίρνει μόνο του μια χαρά τη θέση κι εφάπτεται πλήρως. Δοκίμασε να το βάλεις ανάποδα να δεις αν θα δουλέψει και για σένα. 

Δημοσ.

Τυχαίνει να κατακάθεται κάτω το γέμισμα του φίλτρου και αυτό μειώνει πολύ τη ροή. Επαναλάβετε το βήμα που περιγράφεται σε νέο φίλτρο, δλδ κουνήστε το κρατώντας το οριζόντια μέσα σε μία λεκάνη με νερό.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Λ

Ρώτησα πριν αν μουλιάζουν πρώτα το φίλτρο αλλά δεν απάντησαν 😕

Εγώ ναι, ακολουθώ τις οδηγίες τής συσκευασίας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...