mindreader Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Υπαρχουν διασπαρτες πληροφοριες περι της κανατας Brita, οπου με τα αντιστοιχα φιλτρα, καθαριζει το νερο. Επειδη αυτες οι πληροφοριες ειναι χρησιμοτερο να ειναι συγκεντρωμενες καπου, ανοιγω αυτο το ειδικοτερο νημα. Εχω διαφορες αποριες. Θα ξεκινησω με μερικες. (Για περιπτωση αναγκης) - Φιλτραρει με ασφαλεια, νερο θαλασσινο, ή ποταμισιο; Τι μπορει να αναμενει κανεις, αν βρεθει στην αναγκη να το κανει; 1
fredd0 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 σιγα μη φιλτραρει και ραδιενεργα ισοτοπα ... ενα φιλτρο ενεργου ανθρακα σε κανατα ειναι, τιποτα αλλο.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, mindreader είπε Υπαρχουν διασπαρτες πληροφοριες περι της κανατας Brita, οπου με τα αντιστοιχα φιλτρα, καθαριζει το νερο. Επειδη αυτες οι πληροφοριες ειναι χρησιμοτερο να ειναι συγκεντρωμενες καπου, ανοιγω αυτο το ειδικοτερο νημα. Εχω διαφορες αποριες. Θα ξεκινησω με μερικες. (Για περιπτωση αναγκης) - Φιλτραρει με ασφαλεια, νερο θαλασσινο, ή ποταμισιο; Τι μπορει να αναμενει κανεις, αν βρεθει στην αναγκη να το κανει; H Brita δεν κάνει αυτό που νομίζεις.Δεν βγάζει το αλάτι ούτε και καθαρίζει ακάθαρτα νερά. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Όλα τα προϊόντα όπως φίλτρα η κανάτες τέτοιες που λες, έχουν μια επισήμανση, αφορούν πόσιμο νερό από τα δίκτυα των πόλεων και όχι από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Σε αυτή την περιπτωση δεν ισχύουν οι μετρήσεις οι εγγυήσεις και οι πιστοποιήσεις των προϊόντων. Επίσης μην σε μπερδεύουν κάτι χαζές διαφημίσεις που βάζουν βρώμικο νερό με λάσπες, από βάλτο και εγώ δεν ξέρω τι μέσα στο φίλτρο βλ. Olympus, και μετά βγαίνει καθαρό και το πίνουν. Δεν ξέρεις τι νερό πράγματι ήταν αυτό και τι υλικό έβαλαν μέσα για να φαίνεται έτσι και να βγαίνει πόσιμο. Για τις περιπτωσεις που αναφέρεις και με πολλους αστερίσκους, θα σου έλεγα μόνο για σύστημα αντιστροφης όσμωσης με πολλά και αρκετά προφιλτρα πιο πριν διότι θα σου βουλώσουν οι μεμβράνες αμεσα και θα έχει ένα σοβαρό κόστος για εσένα η λειτουργία του. Και όλα αυτά μόνο μετά από ανάλυση του νερού του συστήματος σε χημείο για να βεβαιωθείς ότι το σύστημα αποδίδει και βγάζει πόσιμο νερό. 2
Maurikycli Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Τα συνήθη φίλτρα του εμπορίου είναι για να σου φιλτράρουν νερό που θεωρείται ήδη ασφαλές για κατανάλωση! 2
mindreader Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Κατατοπιστικες οι πληροφοριες σας!
dhmak Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, Maurikycli είπε Τα συνήθη φίλτρα του εμπορίου είναι για να σου φιλτράρουν νερό που θεωρείται ήδη ασφαλές για κατανάλωση! Άχρηστα δηλαδή, αφού χρησιμοποιούνται για να φιλτράρουνε νερό που θεωρείται ήδη ασφαλές για κατανάλωση 1
Maurikycli Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Γι'αυτό εγραψα το "θεωρείται". Εμένα δεν μου αρέσει η γεύση του χλώριου ας πούμε. Ο άλλος θέλει να μειώνει κι άλλο τα νιτρικά κλπ
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, dhmak είπε Άχρηστα δηλαδή, αφού χρησιμοποιούνται για να φιλτράρουνε νερό που θεωρείται ήδη ασφαλές για κατανάλωση Από την στιγμή που οι μετρουμενες τιμές από την χημική ανάλυση που κάνουν οι αρμοδιοι σε κάθε εταιρεία παροχής νερού, είναι κάτω από τα μέγιστα επιτρεπτά όρια, το νερό είναι ασφαλές. Το φίλτρο μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να προσφέρει κάτι σε ορισμένες περιπτωσεις όπως: 1. Αναληθή στοιχεία από την χημική ανάλυση του νερού. Δεν αποκλείεται κάποιος Δήμος στην επαρχία η μικρη εταιρεία παροχής να αποκριψει κάποιο πρόβλημα στο νερό για πολλούς λόγους. 2. Αύξηση κάποιου παράγοντα στο νερό που να μην εντοπιστεί στην γενική χημική ανάλυση του φορέα και να οφείλεται σε τοπικά αιτία πχ πολύ σκουριασμενοι σωλήνες στην πολυκατοικία που δεν έχουν αλλαχτεί, εισροή στοιχείων στο νερό από διαρροή σωλήνα, αν και σπάνιο. Χώματα και σκουριές μετά από διακοπές ή έργα του φορέα ή γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα. 3. Υπερχλωριωση. Συμβαίνει σε δίκτυα παροχής στην επαρχία. 4. Βελτιωση των ήδη καλών δεικτών του νερού. Απλά κάποιος μπορεί να θέλει ακόμα πιο ασφαλές νερό από το ασφαλές του δικτύου. Πχ καθόλου χλώριο να μην του αρέσει η γεύση η ακόμα λιγότερα ολικά διαλυμένα στερεά. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Μονο με μετρησεις του πριν και του μετα φιλτραρισματος σε συνδυασμο με ιατρικες/επιστημονικες εξηγησεις για το αν οι οποιες βελτιωμενες μετρησεις κατοπιν του φιλτραρισματος, εχουν ωφελος για τον οργανισμο, μπορει κανεις να συμπερανει αν ειναι αχρηστο ή οχι. Το οτι ειναι ασφαλες για χρηση το νερο του δικτυου δε σημαινει οτι δεν επιδεχεται βελτιωσης ή οτι το φιλτραρισμα του ειναι αχρηστο/ασκοπο κλπ. Υπαρχει πχ κοσμος που πινει αποκλειστικα εμφιαλωμενο γιατι επιθυμει να εχει ακομα καλυτερο νερο απο το ηδη ασφαλες του δικτυου. Υπαρχουν αλλοι που αρκουνται σε αυτο της ΕΥΔΑΠ κι υπαρχουν αλλοι που μπορει να πιουνε νερο κι απο συντριβανι στο κεντρο της Αθηνας.
mindreader Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Αν και ειμαι κανα δυο χρονια χρηστης της κανατας brita, μαλλον ακομη εχω αποριες. Εχω παρει συμβατα, aqua optima, αλλα νομιζω οτι δεν εχουν διαφορα απο τα original στην τοποθετηση. Οταν το φιλτρο το πιεσω, εφαρμοσω, πολυ προς τα κατω, ερμητικα δηλαδη, απλα δεν τρεχει νερο προς το κατω μερος της κανατας. Αν το ανασηκωσω λιγο, ας πουμε καπως σαν 'να παιρνει αερα/νερο', τοτε κανονικα υπαρχει ροη προς τα κατω. Ομως, το νοημα δεν ειναι να φιλτραρεται ολο το νερο, απο το πανω μερος του φιλτρου; Τι να το κανω -λεω εγω, να γεμιζει η μικρη 'καμπινα' του φιλτρου με νερο, προκειμενου να καταφερω να εχω ροη; Κανω κατι λαθος; Το εχει παρατηρησει αλλος αυτο;
mindreader Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 12 hours ago, Maurikycli said: ^ Με τα ορίτζιναλ φίλτρα πώς ρέει το νερό; Το ιδιο. Τελικα, το πιεσα, ερμητικα. Αργει πολυ η ροη, αλλα τελικα, ρεει. Οποτε μαλλον ολα καλα.
Menelaos83 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 14 λεπτά πριν, mindreader είπε Το ιδιο. Τελικα, το πιεσα, ερμητικα. Αργει πολυ η ροη, αλλα τελικα, ρεει. Οποτε μαλλον ολα καλα. Tο πιεζεις μεχρι να ακουστει το χαρακτηριστικο κλακ. Η ροη ναι ειναι σχετικα χαμηλη αλλα και τα συμβατα αποσο ξερω εχουν την ιδια , οποτε μην σε προβληματιζει. 1
mindreader Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 3 minutes ago, Menelaos83 said: Tο πιεζεις μεχρι να ακουστει το χαρακτηριστικο κλακ. Η ροη ναι ειναι σχετικα χαμηλη αλλα και τα συμβατα αποσο ξερω εχουν την ιδια , οποτε μην σε προβληματιζει. Οπως ειδα, σχεδον σταγονα σταγονα παει. Παλια δεν τα κουμπωνα καλα μαλλον και πηγαινε ταχυτερα αλλα ετσι γινεται ελλιπες φιλτραρισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα