Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια από χρήστες ηλεκτρικών pickup αυτοκινήτων

anax111

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και καλή Παναγιά σε όλους.

Στην εταιρία που εργάζομαι δουλεύουμε πολλά pickup οχήματα, όλα πετρελαιοκίνητα. Ωστόσο με τις τιμές του πετρελαίου στον Θεό έχω αρχίσει και σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσουμε ένα ηλεκτρικό pickup για να το δοκιμάσουμε. Θα μου πείτε ότι οι τιμές του ηλεκτρικού είναι επίσης στον Θεό ωστόσο έχω βρει τρόπο στην εταιρία και μείωσα σε μεγάλο βαθμό την τιμή της κιλοβατώρας. Οπότε δεν με ενδιαφέρει το κόστος κίνησης καθώς θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι αρκετά φθηνότερο, μέχρι και 50% με τις τιμές που έχει τώρα το πετρέλαιο.  Θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει εδώ κάποιος συμφορουμίτης που να έχει δουλέψει κάποιο ηλεκτρικό pickup  και ποια ήταν η εμπειρία του με αυτό. Ισχύουν τα όσα λεν για την εμβέλειά τους με μία φόρτιση; Πόση ώρα χρειάζεται να φορτίσει και με τι προδιαγραφές; Θα βγάλουν πενταετία οι μπαταρίες με 3 φουλ φορτίσεις την εβδομάδα; Οι τιμές των ανταλλακτικών είναι οι ίδιες ή είναι ακριβότερα; Έχω δει το βίντεο με τον τύπο που έκαψε το TESLA επειδή δεν άξιζε να το επισκευάσει. Δίνουν εγγύηση οι εταιρίες για την διάρκεια των μπαταριών, και πόσο; Πως τα πάνε σε χωματόδρομους; Αντέχουν οι αναρτήσεις; Τι γίνεται με την υποστήριξή τους από τις εταιρίες; Μπορείς να κάνεις απλές επισκευές μόνος σου; Γενικά οτιδήποτε από την εμπειρία σας πιστεύεται ότι είναι χρήσιμο να γνωρίζει κάποιος που πάει να αγοράσει ένα ηλεκτρικό ημιφορτηγό. Για να μην φορτώσουμε το θέμα θα παρακαλούσα πολύ να ποστάρετε μόνο όσοι έχετε δουλέψει ηλεκτρικό pickup και έχετε κάποια εμπειρία από την χρήση τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρεις πολλά ηλεκτρικά pick up μοντέλα που να έρχονται Ελλάδα?

Εγώ πάντως το μόνο που έχω ακούσει είναι για κάποιο κινέζικο που ΘΑ έρθει στην Ελλάδα το 2023.

• Like 3

Δεν έχω ιδέα. Είχα ακούσει για ένα ford που θα ερχόταν, δεν ξέρω αν έχει έρθει ή όχι ή εάν πουλάει άλλη εταιρία στην Ελλάδα. Η σκέψη που γράφω πάνω είναι πολύ πρωτόλεια οπότε άνοιξα το θέμα μήπως κάποιος έχει εμπειρία από τέτοιου είδους αυτοκίνητα.

1 λεπτό πριν, anax111 είπε

Δεν έχω ιδέα. Είχα ακούσει για ένα ford που θα ερχόταν, δεν ξέρω αν έχει έρθει ή όχι ή εάν πουλάει άλλη εταιρία στην Ελλάδα. Η σκέψη που γράφω πάνω είναι πολύ πρωτόλεια οπότε άνοιξα το θέμα μήπως κάποιος έχει εμπειρία από τέτοιου είδους αυτοκίνητα.

Ok τότε, εγώ που έχω μια ιδέα σε ενημερώνω ότι δεν υπάρχουν ακόμα τέτοια στην Ελλάδα, συνεπώς δεν έχει κανένας μας τέτοια εμπειρία.

Εκτός και αν εννοείς τπτ πολύ μικρά κινέζικα ηλεκτρικά pick-up, πχ τύπου ecocar, τα οποία πιο πολύ με παιχνίδια μοιάζουν παρά με εργαλεία για δουλειά.

This $5,000 Chinese Mini-Pickup - The 2019 Kaiyun Pickman - To Hit U.S.  Shores This Year | Top Speed

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, anax111 είπε

Ειναι λιγο ιδιαιτερη κατηγορια. Σαν λογικη ειναι πολυ σωστη και αν υπαρχουν μοντελα και με σωστη υποστηριξη σιγουρα η οικονομια θα ειναι τεραστια. Τωρα ποιο ακριβως μοντελο χρησιμοποιειτε;

Επεξ/σία από gbras
  • Like 1

Από ότι φαίνεται άνοιξα λίγο νωρίς το θέμα! Πράγματι κάθισα και έψαξα σήμερα λίγο, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να πουλιέται Ελλάδα. Το Ford Lighting ήταν τελικά το μοντέλο που είχα διαβάσει πως θα έρθει Ελλάδα αλλά μάλλον από του χρόνου και αν. Πιστεύω πάντως πως σε 1 με 2 χρόνια θα έρθουν Ελλάδα και από τους γιαπωνέζους κατασκευαστές προτάσεις και σίγουρα θα δοθούν και κάποιες επιδοτήσεις για την αγορά τους. Η σκέψη μου είναι να προσπαθήσω να έρθω σε συμφωνία με κάποια αντιπροσωπεία για την αλλαγή όλου του στόλου της εταιρίας με ευνοϊκούς όρους για service, ανταλλακτικά και αντικατάσταση μπαταριών. 

1 ώρα πριν, anax111 είπε

Από ότι φαίνεται άνοιξα λίγο νωρίς το θέμα! Πράγματι κάθισα και έψαξα σήμερα λίγο, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να πουλιέται Ελλάδα. Το Ford Lighting ήταν τελικά το μοντέλο που είχα διαβάσει πως θα έρθει Ελλάδα αλλά μάλλον από του χρόνου και αν. Πιστεύω πάντως πως σε 1 με 2 χρόνια θα έρθουν Ελλάδα και από τους γιαπωνέζους κατασκευαστές προτάσεις και σίγουρα θα δοθούν και κάποιες επιδοτήσεις για την αγορά τους. Η σκέψη μου είναι να προσπαθήσω να έρθω σε συμφωνία με κάποια αντιπροσωπεία για την αλλαγή όλου του στόλου της εταιρίας με ευνοϊκούς όρους για service, ανταλλακτικά και αντικατάσταση μπαταριών. 

Βασικά οι Γιαπωνέζοι κατασκευαστές δεν έχουν καν ακόμα παρουσιάσει κάποιο πρωτότυπο. Ούτε οι Ευρωπαίοι. Άρα μην περιμένεις 1-2 χρόνια αλλά 4-5. Το Ford που γράφεις και έχει ανακοινώθει θα έρθει Ευρώπη το 2025. Υπάρχει δρόμος ακόμα για ηλεκτρικά pickup.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...