Nailor Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες συμβουλές! Θα επαναπροσδιορίσω τη στρατιγική και ελπίζω σε κάποιο αποτέλεσμα.
Dimichios Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, Nailor είπε Καλησπέρα, Είναι η πρώτη φορά που γράφω αλλά πραγματικά έχω απελπιστεί και δεν ξέρω τι άλλο μπορώ πλέον να κάνω, οπότε είπα να το συζητήσω για να πάρω μια γνώμη. Έχω πτυχίο πολιτικού μηχανικού με μεταπτυχιακό στις Χρηματοοικονομικές Προβλέψεις και αναζητώ δουλειά στο εξωτερικό (και ελαφρώς Ελλάδα) τους τελευταίους 10 μήνες. Ο σκοπός μου ήταν να δουλέψω στο κομμάτι των χρηματοοικονομικών (risk management, asset management, trading, portfolio management etc.), γενικά είχα σχετικά ευρύ πεδίο . Δυστυχώς, έχωντας στείλει πλέον πάνω απο 300 αιτήσεις σε θέσεις junior ή internships (καθώς δεν έχω εμπειρία) δεν έχω πάρει ούτε μια συνέντευξη! Έχω αρχίσει να απογοητεύομαι και να κουράζομαι πολύ, καθώς παράλληλα δουλεύω (σε ανειδίκευτη εργασία) και εδώ και σχεδόν ένα χρόνο αφιερώνω πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μου για να βρω δουλειά πάνω σε αυτό που μου αρέσει αλλά δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα. Σκέφτηκα την επιλογή του να φύγω εξωτερικό και να κάνω ένα ακόμα μεταπτυχιακό σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο εκεί, αλλά καθώς είμαι μια ανάσα από τα 30 δεν έχω το κουράγιο (και σίγουρα την οικονομική ευχέρεια) να μπω σε διαδικασία 1,5 - 2 χρόνια σπουδές , χωρίς να πληρώνομαι και με όλο το ρίσκο του να μην βρω δουλειά μετά. Θα μπορούσε καποιος με εμπειρία σε αυτό το χώρο ή γενικά με δουλείες στο εξωτερικό να προτείνει κάτι που θα μπορύσε να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση; (Έχω LinkedIn, βρίσκω από κει τις θέσεις και κάνω apply από τα site των εταιρειών, έχω CV όπου πλήρωσα για να το φτιάξω "professional" και το ίδιο ισχύει για το cover letter.) Please help!!! Συγγνωμη αν επιτρέπεται θα μπορούσες να μας πεις παραπάνω που τελειωσες? Επίσης εμείς στην εταιρεία που είμαστε ψάχνουμε ατομα σαν και σένα και μου κάνει ιδαιτειρη εντύπωση που λες 0/300.... Θ ήθελες να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα?
Nailor Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 43 λεπτά πριν, Dimichios είπε Συγγνωμη αν επιτρέπεται θα μπορούσες να μας πεις παραπάνω που τελειωσες? Επίσης εμείς στην εταιρεία που είμαστε ψάχνουμε ατομα σαν και σένα και μου κάνει ιδαιτειρη εντύπωση που λες 0/300.... Θ ήθελες να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα? Φυσικά, έστειλα προσωπικό μήνυμα στο site.
epp Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) μιλας ξενες γλωσσες; και σε ποιες χωρες κανεις αιτησεις; γιατι το να εκανες 300 αιτησεις π.χ. Αυστρια και να μην μιλας Γερμανικα, ε δεν λεει και τοσα πολλα. Απο κει και περα δε μπορω να πω πολλα χωρις να δω το σιβι, θεωρω πως εστω για τζουνιορ θεσεις ή πρακτικες θα επρεπε εστω να σου ειχαν πει ενα "γεια". σε γενικες γραμμες, αν οι φιλοι σου στο εξωτερικο ειναι καλοι φιλοι, θα πρεπει να κανεις το εξης. Προμηθευεσαι νουμερο τηλεφωνου της χωρας που σε ενδιαφερει (ειτε σου αγοραζουν ενα καρτοκινητο οι φιλοι σου ειτε πας ο ιδιος τουρισμο και το παιρνεις μαζι σου) και στο βιογραφικο σου βαζεις ως διευθυνση την διευθυνση των φιλων σου. Μολις κανονιστει συνεντευξη εαν ειναι face2face πετας εκει για 1-2 μερες σε φιλοξενουν και κανεις την συνεντευξη σου. Κατα τα αλλα θελει υπομονη γιατι ειναι λιγο random η φαση Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2022 από epp 2
Nailor Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Στις 16/8/2022 στις 2:38 ΜΜ, epp είπε μιλας ξενες γλωσσες; και σε ποιες χωρες κανεις αιτησεις; γιατι το να εκανες 300 αιτησεις π.χ. Αυστρια και να μην μιλας Γερμανικα, ε δεν λεει και τοσα πολλα. Απο κει και περα δε μπορω να πω πολλα χωρις να δω το σιβι, θεωρω πως εστω για τζουνιορ θεσεις ή πρακτικες θα επρεπε εστω να σου ειχαν πει ενα "γεια". σε γενικες γραμμες, αν οι φιλοι σου στο εξωτερικο ειναι καλοι φιλοι, θα πρεπει να κανεις το εξης. Προμηθευεσαι νουμερο τηλεφωνου της χωρας που σε ενδιαφερει (ειτε σου αγοραζουν ενα καρτοκινητο οι φιλοι σου ειτε πας ο ιδιος τουρισμο και το παιρνεις μαζι σου) και στο βιογραφικο σου βαζεις ως διευθυνση την διευθυνση των φιλων σου. Μολις κανονιστει συνεντευξη εαν ειναι face2face πετας εκει για 1-2 μερες σε φιλοξενουν και κανεις την συνεντευξη σου. Κατα τα αλλα θελει υπομονη γιατι ειναι λιγο random η φαση Μιλάω Αγγλικά μόνο, κατά βάση κάνω αιτήσεις σε Ελβετία, Ολλανδία και σκανδιναβικές. Εννοείται πως κάνω και σε άλλες αν βρω κάποια θέση που να ταιριάζει αλλά πάντα κοιτάω να μην ζητάνε γλώσσα. Αυτό με το νούμερο και τη διεύθυνση μου το έχουν πει αλλά το φοβάμαι λίγο. Γιατί αν με καλέσουν δεν θέλω να στραβώσουν αν καταλάβουν ότι δεν μένω εκεί, γιατί θα χρειαστώ λίγο χρόνο να μετακομίσω καθώς δουλεύω εδώ.
epp Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, Nailor είπε Μιλάω Αγγλικά μόνο, κατά βάση κάνω αιτήσεις σε Ελβετία, Ολλανδία και σκανδιναβικές. Εννοείται πως κάνω και σε άλλες αν βρω κάποια θέση που να ταιριάζει αλλά πάντα κοιτάω να μην ζητάνε γλώσσα. Αυτό με το νούμερο και τη διεύθυνση μου το έχουν πει αλλά το φοβάμαι λίγο. Γιατί αν με καλέσουν δεν θέλω να στραβώσουν αν καταλάβουν ότι δεν μένω εκεί, γιατί θα χρειαστώ λίγο χρόνο να μετακομίσω καθώς δουλεύω εδώ. σε γενικες γραμμες στις συνεντευξεις ρωτανε ποσο notice period εχεις στην δουλεια που εισαι ηδη, οποτε το να τους πεις οτι θες π.χ. 2 μηνες δεν ειναι κατι το παραξενο.
velociraptoras Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, epp είπε σε γενικες γραμμες στις συνεντευξεις ρωτανε ποσο notice period εχεις στην δουλεια που εισαι ηδη, οποτε το να τους πεις οτι θες π.χ. 2 μηνες δεν ειναι κατι το παραξενο. μα δεν τον εχουν καλέσει καν σε συνέντευξη
epp Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, velociraptoras είπε μα δεν τον εχουν καλέσει καν σε συνέντευξη ε ναι απλα αναφερομαι στο σεναριο που εγραψε (οτι θα τον καλεσουν και θα ξενερωσουν).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα