Nailor Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, Είναι η πρώτη φορά που γράφω αλλά πραγματικά έχω απελπιστεί και δεν ξέρω τι άλλο μπορώ πλέον να κάνω, οπότε είπα να το συζητήσω για να πάρω μια γνώμη. Έχω πτυχίο πολιτικού μηχανικού με μεταπτυχιακό στις Χρηματοοικονομικές Προβλέψεις και αναζητώ δουλειά στο εξωτερικό (και ελαφρώς Ελλάδα) τους τελευταίους 10 μήνες. Ο σκοπός μου ήταν να δουλέψω στο κομμάτι των χρηματοοικονομικών (risk management, asset management, trading, portfolio management etc.), γενικά είχα σχετικά ευρύ πεδίο . Δυστυχώς, έχωντας στείλει πλέον πάνω απο 300 αιτήσεις σε θέσεις junior ή internships (καθώς δεν έχω εμπειρία) δεν έχω πάρει ούτε μια συνέντευξη! Έχω αρχίσει να απογοητεύομαι και να κουράζομαι πολύ, καθώς παράλληλα δουλεύω (σε ανειδίκευτη εργασία) και εδώ και σχεδόν ένα χρόνο αφιερώνω πολύ από τον ελεύθερο χρόνο μου για να βρω δουλειά πάνω σε αυτό που μου αρέσει αλλά δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα. Σκέφτηκα την επιλογή του να φύγω εξωτερικό και να κάνω ένα ακόμα μεταπτυχιακό σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο εκεί, αλλά καθώς είμαι μια ανάσα από τα 30 δεν έχω το κουράγιο (και σίγουρα την οικονομική ευχέρεια) να μπω σε διαδικασία 1,5 - 2 χρόνια σπουδές , χωρίς να πληρώνομαι και με όλο το ρίσκο του να μην βρω δουλειά μετά. Θα μπορούσε καποιος με εμπειρία σε αυτό το χώρο ή γενικά με δουλείες στο εξωτερικό να προτείνει κάτι που θα μπορύσε να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση; (Έχω LinkedIn, βρίσκω από κει τις θέσεις και κάνω apply από τα site των εταιρειών, έχω CV όπου πλήρωσα για να το φτιάξω "professional" και το ίδιο ισχύει για το cover letter.) Please help!!!
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δουλειά στο εξωτερικό και να μην είσαι ήδη εκεί με ντόπιο τηλέφωνο και διευθυνση δύσκολο,πολύ δύσκολο. 4
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Nailor είπε . Δυστυχώς, έχωντας στείλει πλέον πάνω απο 300 αιτήσεις σε θέσεις junior ή internships (καθώς δεν έχω εμπειρία) δεν έχω πάρει ούτε μια συνέντευξη! Αν ξεκινησουμε με αυτο. Το 0/300 μου δειχνει οτι κατι γινεται λαθος. Ειπες οτι το εφτιαξες επαγγελματικα το βιογραφικο σου αλλα και παλι μηπως μπορεις να το βελτιωσεις? Συμβουλη μου ειναι κοιτα θεσεις στον ευρυτερο τομεα των χρηματοοικονομικων. Στελνε και σε θεσεις που εχουν να κανουν με το μηχανηλικι, μπορεις να κανεις στροφη και πιο μετα σε χρηματοοικονομικα. Το πιο βασικο, μιλα με πρωην συμφοιτητες που ειναι σε μεγαλες εταιριες που σε ενδιαφερουν για reference. Θα σε βοηθησει πολυ. 2 ώρες πριν, Nailor είπε Σκέφτηκα την επιλογή του να φύγω εξωτερικό και να κάνω ένα ακόμα μεταπτυχιακό σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο εκεί, αλλά καθώς είμαι μια ανάσα από τα 30 δεν έχω το κουράγιο (και σίγουρα την οικονομική ευχέρεια) να μπω σε διαδικασία 1,5 - 2 χρόνια σπουδές , χωρίς να πληρώνομαι και με όλο το ρίσκο του να μην βρω δουλειά μετά. Πολλα εξοδα και χαμενος χρονος το επιπλεον μαστερ. Επισης μπορει να μην βρεις αμεσως δουλεια και θα θελεις χρηματα να επιβιωσεις ενα εξαμηνο η και παραπανω μεχρι να βρεις κατι. Να φανταστω μενεις Αθηνα? Και ψαχνεις δουλεια κυριως στην Αθηνα? Γενικα νομιζω αυτο το μηχανικος και οικονομικα θα επρεπε να καθεται πιο καλα σαν βιογραφικο απο τους απειρους οικονομολογους με μεταπτυχιακο στα οικονομικα. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2022 από OxiGiannisGiannakis
Nailor Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 7 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Αν ξεκινησουμε με αυτο. Το 0/300 μου δειχνει οτι κατι γινεται λαθος. Ειπες οτι το εφτιαξες επαγγελματικα το βιογραφικο σου αλλα και παλι μηπως μπορεις να το βελτιωσεις? Συμβουλη μου ειναι κοιτα θεσεις στον ευρυτερο τομεα των χρηματοοικονομικων. Στελνε και σε θεσεις που εχουν να κανουν με το μηχανηλικι, μπορεις να κανεις στροφη και πιο μετα σε χρηματοοικονομικα. Το πιο βασικο, μιλα με πρωην συμφοιτητες που ειναι σε μεγαλες εταιριες που σε ενδιαφερουν για reference. Θα σε βοηθησει πολυ. Πολλα εξοδα και χαμενος χρονος το επιπλεον μαστερ. Επισης μπορει να μην βρεις αμεσως δουλεια και θα θελεις χρηματα να επιβιωσεις ενα εξαμηνο η και παραπανω μεχρι να βρεις κατι. Να φανταστω μενεις Αθηνα? Και ψαχνεις δουλεια κυριως στην Αθηνα? Γενικα νομιζω αυτο το μηχανικος και οικονομικα θα επρεπε να καθεται πιο καλα σαν βιογραφικο απο τους απειρους οικονομολογους με μεταπτυχιακο στα οικονομικα. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Μένω Βόλο και για την ώρα δουλεύω ως μεσίτης. Τα λεφτά είναι αρκετά καλά αλλά θέλω να πάρω το ρίσκο του να βγω εξωτερικο γιατί θεωρώ ότι σου ανοίγει ορίζοντες. Είναι πιθανό κάτι να πηγαίνει λάθος για να έχω 0/300. Πραγματικά είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν ξέρω τι. Με φίλους που είναι ήδη έξω και μιλάω μου λένε συνέχισε να στέλνεις και οι περισσότεροι λένε αυτό που είπε και ο φίλος στο πρώτο σχόλιο. Πρέπει να είσαι εκεί. Αλλά τι γίνεται αν πας, νοικιάσεις και πάλι δεν βρίσκεις δουλειά; Τα ενοίκια έξω είναι πολύ ψηλά για να μπορέσει κάποιος να το υποστηρίξει για καιρό
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, Nailor είπε Μένω Βόλο και για την ώρα δουλεύω ως μεσίτης. Τα λεφτά είναι αρκετά καλά αλλά θέλω να πάρω το ρίσκο του να βγω εξωτερικο γιατί θεωρώ ότι σου ανοίγει ορίζοντες. Μηπως και αυτο ειναι ενα θεμα? Η δυσκολια να σε καλεσουν για συνεντευξη στην Αθηνα? Το εξωτερικο ειναι μια καλη εμπειρια σιγουρα που αξιζει κανεις να το δοκιμασει. Παντως και ο μεσιτης μια χαρα πουλιεται σαν προυπηρεσια. 53 λεπτά πριν, Nailor είπε Είναι πιθανό κάτι να πηγαίνει λάθος για να έχω 0/300. Πραγματικά είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν ξέρω τι. Με φίλους που είναι ήδη έξω και μιλάω μου λένε συνέχισε να στέλνεις και οι περισσότεροι λένε αυτό που είπε και ο φίλος στο πρώτο σχόλιο. Πρέπει να είσαι εκεί. Αλλά τι γίνεται αν πας, νοικιάσεις και πάλι δεν βρίσκεις δουλειά; Τα ενοίκια έξω είναι πολύ ψηλά για να μπορέσει κάποιος να το υποστηρίξει για καιρό Σιγουρα ειναι ενα ρισκο. Πρεπει να πας σε μια χωρα επισης που μιλας τη γλωσσα, εστω μετρια. Μπορεις να πιασεις ενα δωματιο για να εχεις πιο χαμηλα εξοδα. Σε γενικες γραμμες υπολογιζε οτι θελεις περιπου ενα εξαμηνο για να βρεις δουλεια. Εγω μενω στην Αγγλια και θεωρω οτι μονο να κερδισεις εχεις απο μια τετοια εμπειρια. Εχω μια μικρη επιφυλαξη, το timing ειναι κακο μιας και πολλοι μιλανε για επερχομενη υφεση. Σε ενα τετοιο σεναριο το ρισκο αυξανει σημαντικα για εσενα. Δεν θελω σε καμια περιπτωση να σε αποθαρρυνω, σκεψου το ομως καλα. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2022 από OxiGiannisGiannakis
Damianus Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1) Πας στη χωρα που σε ενδιαφερει να εργαστεις και κατεχεις τη γλωσσα σε επιπεδο Β1/Β2 . 2) Γραφεσαι στον τοπικο οαεδ, που μπορουν να σε βαλουν να παρακολουθησεις επιχορηγουμενα μαθηματα , ειτε γλωσσας ειτε συνταξης βιογραφικου, συνοδευτικης επιστολης. 3) Ξεκινας οποιαδηποτε δουλεια , για να πληρωσεις τους λογαριασμους σου πρωτα. Απο οδηγος DHL , πωλητης σε καταστηματα, ταχυδρομος. Προτιμηση σε ντοπιους εργοδοτες και οχι Ελληνες, Βαλκανιους η αλλους μεταναστες. 4) Παραλληλα στελνεις σε μεσιτες & διαμεσολαβητες εργασιας το βιογραφικο σου , για να σου βρουν δουλεια πανω στο αντικειμενο που ενδιαφερεσαι. Οι οποιοι θα "επεξεργαστουν" καταλληλα το βιογραφικο και θα το στειλουν στον τελικο πελατη/εργοδοτη. Γνωστες εταιριες στο χωρο Randstad, Adecco, Manpower. 5) Απο τη στιγμη που βρεις δουλεια στο αντικειμενο σου μεσω των παραπανω μεσιτικων γραφειων ευρεσης εργασιας, μετα απο ενα χρονικο διαστημα πχ 1-2 χρονια κανεις απευθειας αιτησεις σε εταιριες, αποφευγοντας τους μεσιτες. Εχεις πλεον βιογραφικο με εμπειρια στη τοπικη αγορα και φροντισε και καλο πιστοποιητικό εργασίας. Μπήκε πλεον το νερό στ’ αυλάκι. 6) Αλλαζεις καθε 2 χρονια εταιρειες για προσκομιση εμπειριων και για να αυξησεις τη "αξια" σου στην αγορα που δραστηριοποιεισαι. Διαπραγματευεσαι μεγαλυτερους μισθους. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2022 από Damianus 5 1
velociraptoras Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Μάζεψε κάποια χρήματα, μαθε/βελτίωσε τη γλώσσα της χώρας που θες να πας και πήγαινε για λίγο καιρό εκεί ωστε να ψαξεις πιο ανετα για δουλειά. Το βιογραφικό που πληρωσες να στο κάνουν δε σημαίνει οτι είναι απαραίτητα σωστά φτιαγμένο, επίσης για κάθε θέση χρειάζεται προσαρμογή. Μου κανει εντύπωση που με τετοια εξειδίκευση δε σε εχουν καλέσει εστω για συνεντευξη, εκτός κι αν στελνεις μόνο σε εταιρίες εξωτερικού. Τότε το πρόβλημα είναι οτι δεν είσαι εντός χωρας και εκτός από ορισμένους κλάδους που χρειάζονται αμεσα προσωπικό και δε βρίσκουν, δε θα ασχοληθούν μαζί σου αν δε ζεις εκεί. Αν θες βαλε μας ενα δείγμα του βιογραφικού σου με καλυμμένα τα προσωπικά σου στοιχεία. Επίσης την επαγγελματική σου εμπειρία μπορείς να την παρουσιάζεις διαφορετικά, πχ αντι για μεσίτης να γραψεις διαχείριση ακινήτων ή κατι που να κολλάει λίγο με το μεταπτυχιακό σου
Nailor Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, velociraptoras είπε Μάζεψε κάποια χρήματα, μαθε/βελτίωσε τη γλώσσα της χώρας που θες να πας και πήγαινε για λίγο καιρό εκεί ωστε να ψαξεις πιο ανετα για δουλειά. Το βιογραφικό που πληρωσες να στο κάνουν δε σημαίνει οτι είναι απαραίτητα σωστά φτιαγμένο, επίσης για κάθε θέση χρειάζεται προσαρμογή. Μου κανει εντύπωση που με τετοια εξειδίκευση δε σε εχουν καλέσει εστω για συνεντευξη, εκτός κι αν στελνεις μόνο σε εταιρίες εξωτερικού. Τότε το πρόβλημα είναι οτι δεν είσαι εντός χωρας και εκτός από ορισμένους κλάδους που χρειάζονται αμεσα προσωπικό και δε βρίσκουν, δε θα ασχοληθούν μαζί σου αν δε ζεις εκεί. Στέλνω εξωτερικό κατά βάση. Με μια αντίστοιχη προϋπηρεσία στην Ελλάδα θα ήταν πιο εύκολο να βρω δουλειά στο εξωτερικό (χωρίς να μένω ήδη εκεί) για μια θέση associate, senior κλπ; Ή πάλι θα πρέπει να μένεις στη χώρα; 10 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Αν ξεκινησουμε με αυτο. Το 0/300 μου δειχνει οτι κατι γινεται λαθος. Ειπες οτι το εφτιαξες επαγγελματικα το βιογραφικο σου αλλα και παλι μηπως μπορεις να το βελτιωσεις? Συμβουλη μου ειναι κοιτα θεσεις στον ευρυτερο τομεα των χρηματοοικονομικων. Στελνε και σε θεσεις που εχουν να κανουν με το μηχανηλικι, μπορεις να κανεις στροφη και πιο μετα σε χρηματοοικονομικα. Το πιο βασικο, μιλα με πρωην συμφοιτητες που ειναι σε μεγαλες εταιριες που σε ενδιαφερουν για reference. Θα σε βοηθησει πολυ. Πολλα εξοδα και χαμενος χρονος το επιπλεον μαστερ. Επισης μπορει να μην βρεις αμεσως δουλεια και θα θελεις χρηματα να επιβιωσεις ενα εξαμηνο η και παραπανω μεχρι να βρεις κατι. Να φανταστω μενεις Αθηνα? Και ψαχνεις δουλεια κυριως στην Αθηνα? Γενικα νομιζω αυτο το μηχανικος και οικονομικα θα επρεπε να καθεται πιο καλα σαν βιογραφικο απο τους απειρους οικονομολογους με μεταπτυχιακο στα οικονομικα. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Μένω Βόλο και για την ώρα δουλεύω ως μεσίτης. Τα λεφτά είναι αρκετά καλά αλλά θέλω να πάρω το ρίσκο του να βγω εξωτερικο γιατί θεωρώ ότι σου ανοίγει ορίζοντες. Είναι πιθανό κάτι να πηγαίνει λάθος για να έχω 0/300. Πραγματικά είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν ξέρω τι. Με φίλους που είναι ήδη έξω και μιλάω μου λένε συνέχισε να στέλνεις και οι περισσότεροι λένε αυτό που είπε και ο φίλος στο πρώτο σχόλιο. Πρέπει να είσαι εκεί. Αλλά τι γίνεται αν πας, νοικιάσεις και πάλι δεν βρίσκεις δουλειά; Τα ενοίκια έξω είναι πολύ ψηλά για να μπορέσει κάποιος να το υποστηρίξει για καιρό
archer100 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Παρε ενα τηλεφωνο εδω, θα σε βοηθησουν: https://www.grecruitment.com/ Για να σε καλεσει εταιρια του εξωτερικου να πας απο εδω στον τοπο της, πρεπει να εχεις κατι πολυ ξεχωριστο να προσφερεις, που δυστυχως χωρις προυπηρεσια αυτο ειναι σχεδον αδυνατο. Εξ ου και το 0/300 Μπορεις να βελτιωσεις το 0/300 και να το κανεις πχ 5/200 η 7/100 κλπ μονο εαν πας στον τοπο τους Στη θεση σου θα εβρισκα μια τοποθεσια με πολλες θεσεις εργασιας μηχανικων και θα πηγαινα εκει για 3 μηνες. Αν δεν ειχα αποτελεσμα, θα γυρνουσα πισω για επαναχαραξη στρατηγικης Επισης παρε και μια δευτερη γνωμη για το βιογραφικο σου γιατι το "πληρωσα να μου το φτιαξουν" δε λεει απο μονο του κατι, μπορει να μην ειναι σε καλο επιπεδο, ακομα και με πληρωμη
velociraptoras Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 12 λεπτά πριν, Nailor είπε Στέλνω εξωτερικό κατά βάση. Με μια αντίστοιχη προϋπηρεσία στην Ελλάδα θα ήταν πιο εύκολο να βρω δουλειά στο εξωτερικό (χωρίς να μένω ήδη εκεί) για μια θέση associate, senior κλπ; Ή πάλι θα πρέπει να μένεις στη χώρα; Χωρις προυπηρεσία στον τομέα και χωρίς κάτι ξεχωριστό στο βιογραφικό σου είναι απόλυτα λογικό που δε σε έχουν καλέσει σε συνεντευξη από Ελλάδα. Ακόμα και προυπηρεσία να είχες θα έπρεπε να είναι κάτι πολύ δυνατό. Θέσεις senior χωρις εμπειρία ειναι απλά αδύνατον ακόμα κι αν είσαι εκεί. Ο μόνος τρόπος είναι να ρισκάρεις και να πας. Στην αρχή μπορεις να συγκατοικήσεις με κάποιο γνωστό σου ή να νοικιάσεις μόνο δωμάτιο ή εστω να πας σε Ελληνα εστιάτορα αν προσφέρει διαμονή ωστε να μπορεις να εχεις διευθυνση εκεί, και παραλληλα στειλε βιογραφικά και κάνε αυτά που σου ανέφερε ο Damianus πιο πάνω.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, velociraptoras είπε ή εστω να πας σε Ελληνα εστιάτορα αν προσφέρει διαμονή ωστε να μπορεις να εχεις διευθυνση εκεί, Μακρυά. 5 1
velociraptoras Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μακρυά. Στην έσχατη περιπτωση
Black Demis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 40 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μακρυά. για κανέναν λόγο ουτε στα πρόθυρα θανατου να εισαι δεν υπάρχει κατι χειρότερο απο τον ελληνα στο εξωτερικό οσο για εξωτερικό απο την στηγμη που δεν εισαι εκει και δεν εχεις καποιες γνωσεις που τους χρειάζονται πάρα πολύ δεν θα μπουν καν στο κόπο . οταν θα εισαι εκεί απο την άλλη αλλάζει το θέμα εχει περιγράψει 100% το τι παιζει ο χρήστης @Damianus 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 58 λεπτά πριν, archer100 είπε Μπορεις να βελτιωσεις το 0/300 και να το κανεις πχ 5/200 η 7/100 κλπ μονο εαν πας στον τοπο τους Κοιτα η δικια μου εμπειρια με τρια πτυχια απο Ελλαδα, διευθυνση Αγγλια και εργασιακη εμπερια στην Αγγλια (1 χρονο) ηταν περιπου 1/100 συνεντευξεις. Με εργασιακη εμπειρια 4 χρονων και με προσαρμοσμενο βιογραφικο στην αγορα πηγα στο 3/100. Κακα τα ψεματα στην Αγγλια και σε ολες τις δυτικες χωρες χωρις networking ειναι πολυ πιο δυσκολα τα πραγματα. Ο φιλος μπορει με λιγη δυσκολια να βρει δουλεια σε εναν graduate ρολο και εκει θα γνωρισει κοσμο και ολα θα παρουν το δρομο τους. 1 ώρα πριν, archer100 είπε Επισης παρε και μια δευτερη γνωμη για το βιογραφικο σου γιατι το "πληρωσα να μου το φτιαξουν" δε λεει απο μονο του κατι, μπορει να μην ειναι σε καλο επιπεδο, ακομα και με πληρωμη Πολυ σωστο αυτο. Η τεχνικη ορολογια και τι ζηταει καθε κλαδος, σε τι υποκλαδους χωριζεται ειναι τοσο χαοτικο που αμφιβαλλω αν μπορει να σε βοηθησει καποιος που δεν ειναι πολλα χρονια στον χωρο. 2
dkstopo Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 στρέψου στον ασφαλιστικό τομέα, θα πας καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα