Προς το περιεχόμενο

Η μετάβαση στον μηχανισμό blockchain «proof-of-stake» για το Ethereum ενδέχεται να γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 15/8/2022 στις 2:13 ΠΜ, Dr_Pepper είπε

Μάλλον θα σε στεναχωρήσω με αυτό που θα πω αλλά το mining δεν θα πάει πουθενά ναι το ethereum ειναι το πλέον επικερδές νόμισμα για mining αλλά υπάρχουν ένα σωρό άλλα που α) ήδη έχουν κέρδος απλά μικρότερο απο το ethereum β) και όταν ξεκίνησε το ethereum δεν ήταν ιδιαίτερα επικερδές για ένα διάστημα ήταν και ζημιογόνο μην σου πω αλλά πάραυτα ο κόσμος έκανε mining.

Το ethereum είναι επικερδές γιατί είναι βάση για 500 project, δεν είναι ένα ακόμα shitcoin του σωρού, με το proof of stake του ETH αυτόματα πεθαίνει το GPU mining

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 15/8/2022 στις 2:22 ΠΜ, Hacker?pcs είπε

Το ethereum είναι επικερδές γιατί είναι βάση για 500 project, δεν είναι ένα ακόμα shitcoin όπως ένα του σωρού, με το proof of stake του ETH αυτόματα πεθαίνει το GPU mining

Έγινε βάση για 500 project που λες αφού έγινε επικερδές δεν τρέχανε 500 project όταν ήταν πχ στα 11 ή 100 δολάρια 

Και εδώ αντιφάσκεις δεν θα γινόταν τίποτα απο όλα αυτά αν δεν υπήρχαν οι miners (η δουλειά των miners δεν ειναι απλά μια "λοταρία" όλες οι συναλλαγές του κάθε project πρέπει να επεξεργαστούν με ασφάλεια και σιγουριά αν δεν υπήρχαν miners δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο οι GPU δηλαδή ειναι που κρατάνε το blockchain/κιτάπι του ethereum ) 

Στις 15/8/2022 στις 2:22 ΠΜ, Hacker?pcs είπε

Και οι ASIC miners του BTC είναι τρομερά επιβλαβείς για τον πλανήτη

Δεν ειναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τον πλανήτη ειδικά αν σκεφτείς ότι μεγάλο ποσοστό παίρνει ενέργεια απο ανανεώσιμες πηγές. 

Τώρα σαν απόλυτο νούμερο ναι η κατανάλωση ρεύματος για mining είναι ένας μεγάλος αριθμός gigawatt ισχύει πχ συνολικά στον πλανήτη λένε οι επικριτές καταναλώνεται όση ενέργεια καταναλώνει μια μικρή χώρα που ειναι σωστό. 

Αυτό που δεν κάνουν όμως ειναι να το φέρουν σε αναλογία με άλλα πράγματα πχ το gaming παγκοσμίως ξοδεύει παραπάνω ενέργεια απο το mining επίσης το τραπεζικό σύστημα ξοδεύει πολλαπλάσιες φορές περισσότερη ενέργεια απο το mining και συνήθως με την χρήση λιγνίτη πχ αν τα crypto ξοδεύουν όση ενέργεια ξοδεύει πχ η ελλάδα τότε το τραπεζικό σύστημα ξοδεύει όσο η μισή και παραπάνω ευρωπαϊκή ένωση. 

تويتر \ Bitcoin Magazine على تويتر: "Comparing Bitcoin's Energy Usage: 650  TWh/year the banking system 200 TWh/year gold mining 75 TWh/year PC and  console gaming 60 TWh/year bitcoin mining (CBEI) 11 TWh/year

• Like 2
  • Confused 2

Στις 15/8/2022 στις 2:35 ΠΜ, Dr_Pepper είπε

Έγινε βάση για 500 project που λες αφού έγινε επικερδές δεν τρέχανε 500 project όταν ήταν πχ στα 11 ή 100 δολάρια 

Και εδώ αντιφάσκεις δεν θα γινόταν τίποτα απο όλα αυτά αν δεν υπήρχαν οι miners (η δουλειά των miners δεν ειναι απλά μια "λοταρία" όλες οι συναλλαγές του κάθε project πρέπει να επεξεργαστούν με ασφάλεια και σιγουριά αν δεν υπήρχαν miners δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο οι GPU δηλαδή ειναι που κρατάνε το blockchain/κιτάπι του ethereum )

Το Ethereum προσέφερε καινοτομία, είτε αξίζει πολύ είτε όχι αυτό είναι που το κάνει μοναδικό στον ωκεανό των shitcoins. Η καινοτομία έφερε τη μεγάλη αξία, όχι το αντίθετο.

Οι miners με την μετάβαση αποδείχθηκε ότι τίποτα δεν προσέφεραν, μπορεί να δουλέψει το σύστημα και χωρίς αυτούς.

Τo gaming είναι μορφή ψυχαγωγίας, δεν είναι άσκοπη χρήση με μόνο σκοπό το κέρδος.

Δεν μπορώ να έχω την απαίτηση από την Nvidia να κάνει και άλλες γραμμές παραγωγής όταν σε 1-2 χρόνια θα αχρηστευτούν γιατί ίσως πέσουν τα κρυπτο, όπως έγινε και τους έμεινε το στοκ τώρα. Το πρόβλημα είναι η ύπαρξη των miners γιατί κυριολεκτικά το mining είναι τύπωμα χρήματος, και 10 και 100 φορές περισσότερο στοκ να υπήρχε θα αγοραζόταν όλο γιατί θα υπήρχε αντίστοιχα 10 και 100 φορές περισσότερο κέρδος.

Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος έκανε mining με 1 ή με 1000 GPUs, αν δολοφονήσεις 1 δεν είσαι λιγότερο δολοφόνος από έναν σειριακό δολοφόνο, υπερβολή μεν αλλά ΟΛΟΙ οι miners το ίδιο κακό έκαναν

Στις 15/8/2022 στις 2:35 ΠΜ, Dr_Pepper είπε

Δεν ειναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τον πλανήτη ειδικά αν σκεφτείς ότι μεγάλο ποσοστό παίρνει ενέργεια απο ανανεώσιμες πηγές. 

Τώσα σαν απόλυτο νούμερο ναι η κατανάλωση ρεύματος για mining είναι ένας μεγάλος αριθμός gigawatt ισχύει πχ συνολικά στον πλανήτη λένε οι επικριτές καταναλώνεται όση ενέργεια καταναλώνει μια μικρή χώρα που ειναι σωστό. 

Αυτό που δεν κάνουν όμως ειναι να το φέρουν σε αναλογία με άλλα πράγματα πχ το gaming παγκοσμίως ξοδεύει παραπάνω ενέργεια απο το mining επίσης το τραπεζικό σύστημα ξοδεύει πολλαπλάσιες φορές περισσότερη ενέργεια απο το mining και συνήθως με την χρήση λιγνίτη πχ αν τα crypto ξοδεύουν όσι ενέργεια ξοδεύει πχ η ελλάδα τότε το τραπεζικό σύστημα ξοδεύει όσο η μισή και παραπάνω ευρωπαϊκή ένωση.

Αντί δηλαδή η ενέργεια από αυτές τις ανανεώσιμες πηγές να πάει σε κανονική χρήση, ξοδευόταν άσκοπα και το λες για βραβείο αυτό και όχι για περαιτέρω φτύσιμο στους miners

Το τραπεζικό σύστημα είναι η βάση όλου του μοντέρνου πολιτισμού, τι ακριβώς συγκρίνεις; Ειδικά η σύγκριση με τα κρυπτο είναι ιδιαιτέρως κωμική. Δεν σχολιάζω καν το αστείο γράφημα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Το Ethereum προσέφερε καινοτομία, είτε αξίζει πολύ είτε όχι αυτό είναι που το κάνει μοναδικό στον ωκεανό των shitcoins. Η καινοτομία έφερε τη μεγάλη αξία, όχι το αντίθετο.

Το ethereum έφερε υπόσχεση καινοτομίας  (smart contracts) δεν είχε για παράδειγμα λειτουργία smart contracts εξ αρχής απο εκει εκεί και πέρα ειναι το επικρατέστερο βάσει δημοφιλίας στην αγορά θέλω να πω ούτε το καλύτερο σύστημα ειναι ούτε κάνει τα πάντα το ίδιο καλά στην αγορά υπάρχουν και άλλα νομίσματα όπως το ada που ήδη ας πούμε ειναι εδώ και καιρό proof of stake (το θέμα της είδησης που ΘΑ γίνει το ethereum τον Σεπτέμβριο)  Τέλος υπάρχουν διαφορετικά/καινοτόμα crypto που κάνουν πράματα που δεν κάνει το eth ή γενικά δεν έχουν καμία σχέση πέρα του ότι χρησιμοποιούν  την τεχνολογία του blockchain. 

Τo gaming είναι μορφή ψυχαγωγίας, δεν είναι άσκοπη χρήση με μόνο σκοπό το κέρδος.

Με την ίδια εριστική διάθεση θα μπορούσα  να πω πως το gaming είναι χάσιμο χρόνου και εγκλωβίζει τα μυαλά των παιδιών και τα αποτρέπει απο το να κάνον φυσιολογική ζωή και παρέες ή να ασχοληθούν με πιο δημιουργικά χόμπυ. 

Απο εκει και πέρα το mining δεν ειναι άσκοπη χρήση ειναι δουλειά, κρατάς το σύστημα ζωντανό επεξεργάζεσαι συναλλαγές και πιστοποιείς την εγκυρότητα τους. 

Τα ίδια τα crypto πάλι δεν ειναι άσκοπα ειναι βασικά το μέλλον, ειναι δηλαδή αποκεντρωμένο σύστημα πιστοποίησης (γιατί blockchain δεν χρησιμοποιείται μόνο για χρηματικές συναλλαγές αλλά πχ https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ellada/kathieronontai-psifiaka-ptixia-se-pente-panepistimia-to-2019/ ) 

δεν αμφιβάλω ότι μεγάλο ποσοστό των miners απλά κάνει Mining γιατί βγαίνει έτσι μεροκάματο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ιδεολογία απο πίσω και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. 

Για να χρησιμοποιήσω την έκφραση που είπες αυτός που τυπώνει χρήμα ειναι οι κεντρικές τράπεζες που τις ελέγχουν μια χούφτα ιδιώτες και όποτε θέλουν πατάνε το κουμπί και εκτυπώνουν χαρτάκια (βλέπε τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που σκαρφαλώνει με ρυθμούς λαμποργκίνι ) και τα διοχετεύουν όπου τους συμφέρει για να ασκήσουν και πολιτική επιρροή. 

Με τα crypto τέτοιοι τσιφλικάδες δεν γίνεται να υπάρχουν εξ ορισμού επίσης οι συναλλαγές ειναι πολύ ταχύτερες και παγκόσμιες δηλαδή πέρα απο σιγουριά και δημοκρατία προσφέρει και ελευθερία. 

Αντί δηλαδή η ενέργεια από αυτές τις ανανεώσιμες πηγές να πάει σε κανονική χρήση,

Πολλές φορές δημιουργείται με αυτό τον σκοπό και πριν δεν υπήρχε (πχ δημιουργία ηλιακών πάρκων δίπλα σε "εργοστάσιο"¨mining κτλ ) και εννοείται το περίσσεμα πάει στο δίκτυο για να παίξεις και εσυ games. 

Το τραπεζικό σύστημα είναι η βάση όλου του μοντέρνου πολιτισμού, τι ακριβώς συγκρίνεις; Ειδικά η σύγκριση με τα κρυπτο είναι ιδιαιτέρως κομική

Το τραπεζικό σύστημα ειναι απαρχαιωμένο και βάση του πολιτισμού μας αλλά τα crypto δημιουργήθηκαν για να το αντικαταστήσουν μιας και λύνουν όλα τα προβλήματα του ξοδεύουν λιγότερη ενέργεια (ναι ακόμη και αν αποκτήσουν την απίχηση του τραπεζικού συστήματος πάλι θα ξοδεύουν πολύ λιγότερη ενέργεια γιατί ειναι πιο efficient μηχανισμός ) μας απαλλάσσουν απο τους τσιφλικάδες/τραπεζίτες και ειναι πιο γρήγορος και φερέγγυος τρόπος για να κάνεις συνδιαλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, leogr90 είπε

Να φανταστω

Μόνο για κερδοσκοπία υπάρχουν όλα αυτά και το ξέρουμε όλοι. Ούτε μία πρακτική εφαρμογή δεν έχει βρεθεί ακόμα. Όσο για τους τσιφλικάδες, δεν μπορείς να νικήσεις την αρχή του Pareto. Ήδη έχουν γίνει τσιφλίκια. Καλά θα ήταν για διαφάνεια στις τράπεζες αλλά σιγά μην το επιτρέψουν.

Ξέχασα, σε προσβάλω προσωπικά επειδή δεν έχω αληθινό επιχείρημα. 

Επεξ/σία από Shinji ikari

11 ώρες πριν, Eloy είπε

Δηλαδή,  μπορεί κάποιος να επενδύσει λεφτά σε κρυπτονομίσματα και να εξαρτάται η τύχη των χρημάτων του του απο το τι σκοπεύουν να κάνουν στο μέλλον οι developers των κρυπτονομισμάτων ?

Σίγουρα δεν είναι όπως το φυσικό αέριο, το σιτάρι, και η ανθρώπινη ζωή που δεν εξαρτώνται από τις ορέξεις κανενός. Γελάσαμε και σήμερα.

• Like 1
  • Thanks 1

Στις 15/8/2022 στις 2:13 ΠΜ, Dr_Pepper είπε

Μάλλον θα σε στεναχωρήσω με αυτό που θα πω αλλά το mining δεν θα πάει πουθενά ναι το ethereum ειναι το πλέον επικερδές νόμισμα για mining αλλά υπάρχουν ένα σωρό άλλα που α) ήδη έχουν κέρδος απλά μικρότερο απο το ethereum β) και όταν ξεκίνησε το ethereum δεν ήταν ιδιαίτερα επικερδές για ένα διάστημα ήταν και ζημιογόνο μην σου πω αλλά πάραυτα ο κόσμος έκανε mining. 

Και δεν τους βγήκε σε κακό πχ αυτοί που κάνανε mining 5 χρόνια πριν (και πολλές φορές τους έβγαινε μια ή άλλη όσο αφορά το ρεύμα επειδή το ίδιο το νόμισμα ήταν φθηνό) τώρα βγάλανε ethereum σε τέτοια ποσότητα για να αγοράσουν σπίτια(αν θέλουν να τα πουλήσουν τώρα και δεν περιμένουν να ανεβεί πολύ παραπάνω στα χρόνια που έρχονται) . 

Πάνω από 100 ριγκς πουλανε στο φόρουμ. Και αν πάρεις τηλ για * διερευνητική * μόνο που δεν παρακαλάνε.. Τώρα τι λέω εγώ και εσύ. Λίγο έως καθόλου έχει σημασία :)

• Like 1

11 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε

Πάνω από 100 ριγκς πουλανε στο φόρουμ. Και αν πάρεις τηλ για * διερευνητική * μόνο που δεν παρακαλάνε.. Τώρα τι λέω εγώ και εσύ. Λίγο έως καθόλου έχει σημασία :)

Δεν πιστεύω να είναι τόσο πολλά αλλά και τι σημασία έχει; (επίσης και σε τι τιμή τα πουλάνε;) 

Θέλω να πω ότι και εγώ σκέφτομαι να πουλήσω μερικές κάρτες (άσχετο αν το αναβάλω γιατί βαριέμαι ) δεν σημαίνει ότι θέλω να παρατήσω το mining απλά ο εξοπλισμός όπως σε κάθε τι άλλο δεν παραμένει στατικός πουλάς για να πάρεις κάτι άλλο ή άλλος μπορεί να ήθελε να πουλήσει πχ πριν 1 μήνα που οι τιμές στα νομίσματα έφτασαν πάτο για να αγοράσει μετά να πουλήσει ξανά (πχ τώρα που ανεβαίνουν πάλι παράδειγμα το eth είχε φτάσει τα 800 ευρώ τώρα πήγε 1900 ) όταν ανεβούν και τότε να ξαναπάρει εξοπλισμό ή μπορεί κάποιοι να περιμένουν πως θα πέσουν πολύ οι τιμές στις κάρτες και πουλάνε τώρα για να ξαναγοράσουν αργότερα. 

φυσικά όλα ακολουθούν μια κατανομή εννοείται ότι μέσα σε τόσο κόσμο κάποιοι απλά πουλάνε επειδή δεν θέλουν να ασχοληθούν άλλο. 

43 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Ούτε μία πρακτική εφαρμογή δεν έχει βρεθεί ακόμα

Νόμισμα; (άσε που μιλάμε για 13908213908 projects που τρέχουν την στιγμή που μιλάμε οπότε δεν καταλαβαίνω τι εννοείς δεν έχει βρεθεί πρακτική εφαρμογή ότι μπορεί να φανταστείς απο θέμα εφαρμογή υπάρχει μέχρι και blockchain για κάμερες παρακολούθησης και webcams -που ειναι γνωστό πόσο εύκολα χακάρονται- ) 

46 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Ήδη έχουν γίνει τσιφλίκια.

Το "τσιφλικάδες" δεν το εννοούσα κυριολεκτικά δεν εννοώ δηλαδή ότι τα crypto θα κάνουν τους πλούσιους φτωχούς και τους φτωχούς πλούσιους. 

"Απλά" ο έλεγχος δεν βρίσκεται σε μεμονωμένα άτομα όπως συμβαίνει τώρα. 

• Confused 1

Στις 15/8/2022 στις 8:44 ΠΜ, Dr_Pepper είπε

Θέλω να πω ότι και εγώ σκέφτομαι να πουλήσω μερικές κάρτες (άσχετο αν το αναβάλω

Δικές σου είναι ότι θες τις κάνεις. Μετα από 22 χρόνια στο χαρτγουερ μόνο μια φιλική συμβουλή αν θες την ακούς αν όχι πας παρακάτω :) με την 6900 πλέον στα 700 ευρώ καινούργια. με  εγγυήσεις. Με επιλογή δόσεων. Με μιδεν ρίσκο. Δεν ξέρω αν έχεις περιθώρια. Τώρα πόσο πουλάνε; αν δεις ριγκ στα 12000 και με ένα πρόχειρο υπολογισμό ( κατά προσέγγιση πάντα) στα 20000 ευρώ. Το λες και έχω φάει φρίκη. Αν σκευτεις ότι θα παίξει και παζάρι. Τεσπα. Αγάπη και καλά να είμαστε. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε

με την 6900 πλέον στα 700 ευρώ καινούργια

Που τα είδες αυτά;  Εγώ βλέπω 950 ευρώ + μεταφορικά (και 10+ μέρες αναμονή) την φθηνότερη και 1100-1200 άμεσα διαθέσιμες μέχρι 2600 ευρώ 

ssF0cef.png

• Confused 1

2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Που τα είδες αυτά;  Εγώ βλέπω 950 ευρώ + μεταφορικά (και 10+ μέρες αναμονή) την φθηνότερη και 1100-1200 άμεσα διαθέσιμες μέχρι 2600 ευρώ 

ssF0cef.png

Κοιτάς από Ελλάδα. Όχι ότι 900 για τοπ κάρτα είναι πολλά. Με επιλογή δόσεων συν 3 εγγύηση. 0 ρίσκο. Μεταφορικά θα πληρώσεις έτσι και αλλιώς ( τα μεγάλα μαγαζιά αν κάνεις παραγγελία άνω των 200 ευρώ δεν βάζουν). Αδερφέ με το χέρι στην καρδιά. Οι κάρτες πάνε και έρχονται.. Και κράτα κατά νου. Ο άνθρωπος που δίνει 500 ευρώ και πάνω για κάρτα. Για αυτόν τον άνθρωπο δεν υπάρχει τμήμα * μεταχειρισμένο* συμβουλή από έναν γεροξεκουτη 😛

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, Mythoplasths είπε

( τα μεγάλα μαγαζιά αν κάνεις παραγγελία άνω των 200 ευρώ δεν βάζουν)

τα μεγάλα μαγαζιά δεν πουλάνε έτσι και αλλιώς σε χαμηλές τιμές. 

5 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε

Κοιτάς από Ελλάδα.

Ε ναι δεν έχουν όλοι ή δεν θέλουν όλοι να πληρώσουν με πιστωτική οι περισσότεροι προτιμούν με αντικαταβολή και αντικαταβολή στο  εξωτερικό δεν γίνεται. 

image.png.04e0cc80e938bf96b10942ddebc47fb3.png

Επίσης εδώ δείχνει την χαμηλότερη τιμή και μερικά δεν στέλνουν ελλάδα πχ mindfactory που ειναι πιο φθηνό . 

Τέλος τα μεταφορικά ειναι άνετα ένα 40άρι 50άρι.  στην τιμή και εγγύηση πια δεν έχεις ουσιαστικά εκτός αν θες να βγάλεις άκρη με το γερμανικό online σκρουτζομάγαζο, εννοείται ότι με τα μεγάλα δεν υπάρχει θέμα αλλά και εκει θα είσαι στο στείλε γερμανία και περίμενε. 

Οπότε μένει μόνο η εγγύηση κατασκευαστή/rma που θα έχεις και με μεταχειρισμένο εκτός αν μιλάμε για πιο παλιά μοντέλα. 

10 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε

Για αυτόν τον άνθρωπο δεν υπάρχει τμήμα * μεταχειρισμένο* συμβουλή από έναν γεροξεκουτη

Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι ορέγεσαι rig και κάνεις παζάρια τύπου τα λέω στην νύφη για να τα ακούει η πεθερά :P

Φυσικά και στα 500 ευρώ ειδικά στις μέρες οι περισσότεροι θα κοιτάξουν μεταχειρισμένο πολύ απλά γιατι με 500 ευρώ παίρνουν σαπάκι (πχ 3060 non ti) καινούργιο οπότε θα κοιτάξουν με κάνα παζάρι εδώ και εκει να πάρουν κάτι πιο δυνατό τέλος μπορεί να σε εκπλήσσει αλλά αγοράζουν ακόμη και για mining.  

Τέσπα όλα αυτά νάχαμε να λέγαμε δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι απλα είπες την άποψη σου και είπα την δική μου. 

• Thanks 1
  • Confused 1

Στις 15/8/2022 στις 9:20 ΠΜ, Dr_Pepper είπε

τα μεγάλα μαγαζιά δεν πουλάνε έτσι και αλλιώς σε χαμηλές τιμές. 

Ε ναι δεν έχουν όλοι ή δεν θέλουν όλοι να πληρώσουν με πιστωτική οι περισσότεροι προτιμούν με αντικαταβολή και αντικαταβολή στο  εξωτερικό δεν γίνεται. 

image.png.04e0cc80e938bf96b10942ddebc47fb3.png

Επίσης εδώ δείχνει την χαμηλότερη τιμή και μερικά δεν στέλνουν ελλάδα πχ mindfactory που ειναι πιο φθηνό . 

Τέλος τα μεταφορικά ειναι άνετα ένα 40άρι 50άρι.  στην τιμή και εγγύηση πια δεν έχεις ουσιαστικά εκτός αν θες να βγάλεις άκρη με το γερμανικό online σκρουτζομάγαζο, εννοείται ότι με τα μεγάλα δεν υπάρχει θέμα αλλά και εκει θα είσαι στο στείλε γερμανία και περίμενε. 

Οπότε μένει μόνο η εγγύηση κατασκευαστή/rma που θα έχεις και με μεταχειρισμένο εκτός αν μιλάμε για πιο παλιά μοντέλα. 

Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι ορέγεσαι rig και κάνεις παζάρια τύπου τα λέω στην νύφη για να τα ακούει η πεθερά :P

Φυσικά και στα 500 ευρώ ειδικά στις μέρες οι περισσότεροι θα κοιτάξουν μεταχειρισμένο πολύ απλά γιατι με 500 ευρώ παίρνουν σαπάκι (πχ 3060 non ti) καινούργιο οπότε θα κοιτάξουν με κάνα παζάρι εδώ και εκει να πάρουν κάτι πιο δυνατό τέλος μπορεί να σε εκπλήσσει αλλά αγοράζουν ακόμη και για mining.  

Τέσπα όλα αυτά νάχαμε να λέγαμε δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι απλα είπες την άποψη σου και είπα την δική μου. 

Μινιγκ; να χωσω κάνα 10.000 και μετά να τις βάλω όλες μαζί στο πρωκτό μου; δεν είμαστε καλά.. Γέρος άνθρωπος. Φίλε στο ξανάεω... Είμαι 20 χρόνια στον χώρο τα δέκα επαγγελματικά. Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα δώσει 500 για μεταχ. Εκτός και αν είναι παντελώς άσχετος. Με 500 παίρνεις καρταρα όχι σαπακι. Ακόμα και η 6600 στα 320 είναι από Ελλάδα. Τώρα αν θεωρείς ρίσκο να πάρεις από μαγαζί. Σκέψου πόσο ρίσκο είναι να πάρεις από τον πουθενά κάπου στην Ελλάδα.. ( βάζω τον εαυτό μου πρώτα μέσα) ποιο δυνατό ίσως και να πάρεις. Αλλά με 3000 * εάν συμβεί αυτό * και εκείνο.. Σου ξανά λέω. Επαγγελματίας 20 χρόνια με μαγαζί στο Ναύπλιο. Ξέρω πολύ καλά ποια κατηγορία ανθρώπων κοίτα στα μετάχ. Και δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτός που του περισσεύει 500 αρχικό. Που να δεις τιμές μετάχ στο φόρουμ θα γελάς 2 μέρες.. 245 μσι 1660 καινούργια.. Και εδώ βλέπεις τιμές και γελάς. Από 220 μέχρι 320 η μετάχ.. Ε καλή τύχη τους εύχομαι :) να έχουμε μια όμορφη μέρα. 

• Thanks 1

22 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε

Επαγγελματίας 20 χρόνια με μαγαζί στο Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο φυσικό κατάστημα εννοείται ρε φίλε ότι η πελατεία σου θα ειναι τύποι που πηγαίνουν στα lidl χωρίς παρεξήγηση και εγώ δούλευα κάτι φεγγάρια τεχνικός σε κατάστημα στα Σέρρας και μάλιστα ήταν και μεγάλο, οι πελάτες μας (καλά πέρα απο δήμο κτλ γιατί ήταν γάτα το αφεντικό ) ήταν κυρίως άσχετοι, παιδάκια και άφραγκοι ή/και κακομοίρηδες και ας είχαν λεφτά πχ θυμάμαι εργολάβος που χεζόταν στο χρήμα και έψαχνε μεταχειρισμένη οθόνη γιατί χάλασε η αρχαία που είχε.... 

Όλοι οι άλλοι πηγαίνανε Θεσσαλονίκη ή αγοράζανε (ναι ακόμη και τοτε ~2007 είχε και e-shop.gr και γενικά άτομα που να παραγγέλνουν απο ebay κτλ )  απο το internet 

29 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε

Ε καλή τύχη τους εύχομαι :)

Να κοιτάς αν έχουν αξιολογήσεις αν έχουν σημαίνει ότι πουλήσανε :P 

• Confused 1

1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

δεν καταλαβαίνω τι εννοείς δεν έχει βρεθεί πρακτική εφαρμογή

"Απλά" ο έλεγχος δεν βρίσκεται σε μεμονωμένα άτομα όπως συμβαίνει τώρα. 

Το μόνο που προσφέρει αυτή η τεχνολογία είναι πολλά exra steps σε οτιδήποτε θες να κάνεις. 

Το κατάλαβα τι είπες. Ο έλεγχος πάει πάντα σε λίγα άτομα, είναι φυσικός νόμος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...