di maria kun Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Παίδες καλησπέρα. Είχα σκοπό να αγοράσω ένα σκούτερ για να πηγαίνω στην εργασία μου.Με αυστηρό κριτήριο την αυτονομία στα καύσιμα. Έστω να είναι κάτω από 5λιτρα ανά 100κμ.Ξεκίνησα να βλέπω μτχ σκουτερ εδώ και 2 μήνες και συναντώ μονίμως παλιά Μοντέλα των οποίων επειδή τα νέα είναι ακριβότερα τα πουλάν ακριβώς όσο τα αγόρασαν. Και πιο παλιά φυσικά που τα δύο που είδα από κοντά ήταν με άλλα χιλιόμετρα πάνω και άλλα στο κτεο.... Έτσι από μτχ αποφάσισα να δω καινούριο. Ξεκίνησα με τα θεωρητικά vfm sym/kymco που και αυτά όσο πάει έχουν ακριβύνει(παιζουν στο 5κ πλας με έξτρα) και εν τέλει δεν μου άρεσαν από κοντα. Κατέληξα σε ένα εκ των forza η xmax που λάτρεψα αισθητικά και εκεί που έφτασα λέω ας δώσω κάτι παραπάνω να πάρω γιαπωνέζο (κάπου στα 7με τα έξτρα) . Η ερώτηση μου είναι αν σε αυτό το μπατζετ (αφού πλέον είναι δεδομένο ότι θα τα δώσω) αν υπάρχει άλλη κατηγορία μοτοσυκλέτας εκεί στα 200-500 κυβικά που να έχει μια ανάλογη αυτονομία. Για να ψάξω δήλ και κάτι άλλο. Υγ Εξαιρούνται παπάκια είχα 2 στην κατοχή μου τα οποία μου έκλεψαν το ένα μέσα από πυλωτή το άλλο πρωί πρωί από κεντρικό σημείο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ronnie79 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 51 λεπτά πριν, di maria kun είπε Παίδες καλησπέρα. Είχα σκοπό να αγοράσω ένα σκούτερ για να πηγαίνω στην εργασία μου.Με αυστηρό κριτήριο την αυτονομία στα καύσιμα. Έστω να είναι κάτω από 5λιτρα ανά 100κμ.Ξεκίνησα να βλέπω μτχ σκουτερ εδώ και 2 μήνες και συναντώ μονίμως παλιά Μοντέλα των οποίων επειδή τα νέα είναι ακριβότερα τα πουλάν ακριβώς όσο τα αγόρασαν. Και πιο παλιά φυσικά που τα δύο που είδα από κοντά ήταν με άλλα χιλιόμετρα πάνω και άλλα στο κτεο.... Έτσι από μτχ αποφάσισα να δω καινούριο. Ξεκίνησα με τα θεωρητικά vfm sym/kymco που και αυτά όσο πάει έχουν ακριβύνει(παιζουν στο 5κ πλας με έξτρα) και εν τέλει δεν μου άρεσαν από κοντα. Κατέληξα σε ένα εκ των forza η xmax που λάτρεψα αισθητικά και εκεί που έφτασα λέω ας δώσω κάτι παραπάνω να πάρω γιαπωνέζο (κάπου στα 7με τα έξτρα) . Η ερώτηση μου είναι αν σε αυτό το μπατζετ (αφού πλέον είναι δεδομένο ότι θα τα δώσω) αν υπάρχει άλλη κατηγορία μοτοσυκλέτας εκεί στα 200-500 κυβικά που να έχει μια ανάλογη αυτονομία. Για να ψάξω δήλ και κάτι άλλο. Υγ Εξαιρούνται παπάκια είχα 2 στην κατοχή μου τα οποία μου έκλεψαν το ένα μέσα από πυλωτή το άλλο πρωί πρωί από κεντρικό σημείο Τα περισσότερα Moto που είναι μικρά σε κυβικά δεν καίνε. Αυτό που αλλάζει και πρέπει να προσέξεις είναι η συντήρηση και το κόστος ανταλλακτικών που σε μερικά είναι ακριβά και περιμένεις αρκετό χρόνο αν χρειαστείς κάτι εξειδικευμένο Επειδή δεν μένω Αθήνα. Αν πάρεις xmax/forza δεν υπάρχει φόβος κλοπής? Δες στο car μέχρι 300-400 κυβικά ποια κατηγορία scooter/μοτοσυκλέτας σου αρέσει και θα ήθελες να πας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 αν μονόδρομος αποτελεί οικονομία τοτε μονόδρομος να κοιτάς μεχρι 125 150 cc μηχανάκια (Αρκει να ειναι ελαφριά) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afentiko Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δεν έχεις γράψει τι διαδρομές θα κάνεις. Αλλά αν μιλάμε για εργαλείο δουλειάς στην Αθήνα(δλδ σχετικά μικρές διαδρομές, μέσα σε αστικό κλοιό) κοιτάς 125-150 κυβικά σε honda - yamaha. Δεν υπάρχει λόγος να πας σε πάνω από 150 κυβικά για να κινείσαι εντός Αθηνών εκτός αν θα παίρνεις συχνά δικάβαλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Την αυτονομία των "παπιών" δεν την πιάνει κανένα αλλο μηχανάκι, ειδικά τα σκούτερ.. Πχ το δικό μου βγάζει 125χιλιομετρα με 3,5λιτρα. Παρε παπι παλι αφου ειχες, και απλα βαζε και ενα πεταλο οταν το κλειδωνεις εξω και στην πυλωτή ας ειναι κλειδωμένο σε σταθερό σημειο με μια καλη κουλουρα και εναλλακτικά βαλε και εναν συναγερμό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
di maria kun Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Ta παπακια ρε παιδες τα σπανε με μια κινηση το τιμονι και τα φορτωνουν οπως ειναι μεχρι και σε πορτ μπαγαζ η πιο συχνα βαζουν ενα κατσαβιδι στη μιζα.Σκουτερ κοιταω γιατι ειναι πιο χοντροκομμενα δεν ειναι δηλ τοσο πρακτικα για τους ρομα.Μενω και δυτικα σε περιοχη που ειναι κοντα στο γκετο τους αφηστε,αυτα ειναι τα λιγοτερα ηλικιωμενους κλεβουν σε σπιτια μπαινουν τεσπα... θεσσαλονικη μενω και η δουλεια ειναι στο κεντρο και ανατολικα δηλ καμια 25 χιλιομετρα την μερα αλλα απο κεντρο. Τα 100-150 κυβικα τα απορριπτω γιατι πιθανολογω να κανω και καποιο ταξιδι χαλκιδικη στα 45-60 χιλιομετρα και για το περισσοτερο γκαζι=καλυτερη ενεργητικη ασφαλεια. Περισσοτερο ηθελα αποψη για κανα cb300 η κανα αλλο τετοιο αν εχει κανεις που απο κατασκευαστη δινει γυρω στο 5ρι καταναλωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 48 λεπτά πριν, di maria kun είπε Ta παπακια ρε παιδες τα σπανε με μια κινηση το τιμονι και τα φορτωνουν οπως ειναι μεχρι και σε πορτ μπαγαζ η πιο συχνα βαζουν ενα κατσαβιδι στη μιζα.Σκουτερ κοιταω γιατι ειναι πιο χοντροκομμενα δεν ειναι δηλ τοσο πρακτικα για τους ρομα.Μενω και δυτικα σε περιοχη που ειναι κοντα στο γκετο τους αφηστε,αυτα ειναι τα λιγοτερα ηλικιωμενους κλεβουν σε σπιτια μπαινουν τεσπα... θεσσαλονικη μενω και η δουλεια ειναι στο κεντρο και ανατολικα δηλ καμια 25 χιλιομετρα την μερα αλλα απο κεντρο. Τα 100-150 κυβικα τα απορριπτω γιατι πιθανολογω να κανω και καποιο ταξιδι χαλκιδικη στα 45-60 χιλιομετρα και για το περισσοτερο γκαζι=καλυτερη ενεργητικη ασφαλεια. Περισσοτερο ηθελα αποψη για κανα cb300 η κανα αλλο τετοιο αν εχει κανεις που απο κατασκευαστη δινει γυρω στο 5ρι καταναλωση αν θελουν να κλέψουν κλέβουν......... εχω δει περιστατικό (Στην κάμερα) μηχανή 250 κιλα σχεδόν με συναγερμό με gps, μπροστά κλειδαρια abus πίσω αλυσίδα abus δεμένη σε έναν κρίκο στην γη.......... ήρθαν με φορτηγάκι με οξυγονοκόλληση (την βάση βασικά που ήταν στην γη) σε λιγοτερο από 1 λεπτό σήκωσαν 4 άτομα την μηχανή και την έβαλαν στο φορτηγάκι και άντε γεια (σε λιγοτερα απο 2 λεπτα ) το καλύτερο αντικλεπτικό ειναι να μην την χρειάζονται την μηχανή για αυτό παιρνεις κατι περίεργο οχι τόσο επώνυμο (εκτος και αν εχεις γκαραζ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afentiko Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, di maria kun είπε Περισσοτερο ηθελα αποψη για κανα cb300 η κανα αλλο τετοιο αν εχει κανεις που απο κατασκευαστη δινει γυρω στο 5ρι καταναλωση Οτιδήποτε πάρεις στα 300-400 κυβικά θα καίει κάτω από 5 ( εκτός αν του πίνεις το αίμα στα κόκκινα). Εδώ το CB500 καίει λίγο κάτω από 4 με χαλαρή οδήγηση ή οδήγηση σε εθνική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Κάπως έτσι ξεκίνησα και εγώ και έφτασα να κοιτάω το CB500X 😂 , αρχικά είπα να πάρω κάτι στα 300cc για μέσα σε πόλη αλλά οι τιμές για κινέζικο (Voge, Zontes) μου φαίνονται ότι ζητάνε πολλά όταν με κάτι παραπάνω μπορούσα να πάω σε MT03 που δυστυχώς πριν από κάνα 1-2 μήνες από 5300 πήγε 5600€ άρα και το απέρριψα, σε αυτά τα λεφτά κοντά είναι το kawasaki z400 του 2022, δεν έχει έρθει ακόμα και τιμή κάνα ~6000 €, μετά επόμενη επιλογή το Honda CB500f στα 7200€ έχοντας ανέβει κατά πολύ.. Στο μεταξύ για ανάγκες, για εμένα ιδανικά θα ήθελα να κάνει διέλευση σε χώμα όποτε κάποιο adventure ή scramble όπως το benelli leonchino 500 trail 7100€ (κινέζικο με ιταλικό κουστούμι...) θα ήταν καλύτερα, επίσης θα προτιμούσα όχι μονοκύλινδρο, τέλος να μπορώ να κάνω και καμιά εξόρμηση οπότε τα 300cc είναι οριακά αν μπορεί κάποιος να πει αποδεκτά, αλλά για ένα αξιοπρεπές ταξίδι με 120-130kmh θες παραπάνω κυβικά... οπότε έφτασα στο CB500X. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, έχω χρόνο. Στα μεταχειρισμένα οι τιμές είναι χάλια, δεν ξέρω ποιος θα τσιγκουνευτεί 500-1000€ και θα πάρει μεταχειρισμένο, είναι σαν να μην σέβεται τα υπόλοιπα χρήματα που δίνει, ίδιος λόγος που δεν κλειδώνω και σε κινέζικο καθώς η μεταπολιτική αξία θα πιάσει πάτο + όσες κακοτεχνίες η φτηνιάρικα υλικά μπορεί να έχει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rudigarcia222 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 31 λεπτά πριν, Havik είπε Κάπως έτσι ξεκίνησα και εγώ και έφτασα να κοιτάω το CB500X 😂 , αρχικά είπα να πάρω κάτι στα 300cc για μέσα σε πόλη αλλά οι τιμές για κινέζικο (Voge, Zontes) μου φαίνονται ότι ζητάνε πολλά όταν με κάτι παραπάνω μπορούσα να πάω σε MT03 που δυστυχώς πριν από κάνα 1-2 μήνες από 5300 πήγε 5600€ άρα και το απέρριψα, σε αυτά τα λεφτά κοντά είναι το kawasaki z400 του 2022, δεν έχει έρθει ακόμα και τιμή κάνα ~6000 €, μετά επόμενη επιλογή το Honda CB500f στα 7200€ έχοντας ανέβει κατά πολύ.. Στο μεταξύ για ανάγκες, για εμένα ιδανικά θα ήθελα να κάνει διέλευση σε χώμα όποτε κάποιο adventure ή scramble όπως το benelli leonchino 500 trail 7100€ (κινέζικο με ιταλικό κουστούμι...) θα ήταν καλύτερα, επίσης θα προτιμούσα όχι μονοκύλινδρο, τέλος να μπορώ να κάνω και καμιά εξόρμηση οπότε τα 300cc είναι οριακά αν μπορεί κάποιος να πει αποδεκτά, αλλά για ένα αξιοπρεπές ταξίδι με 120-130kmh θες παραπάνω κυβικά... οπότε έφτασα στο CB500X. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα, έχω χρόνο. Στα μεταχειρισμένα οι τιμές είναι χάλια, δεν ξέρω ποιος θα τσιγκουνευτεί 500-1000€ και θα πάρει μεταχειρισμένο, είναι σαν να μην σέβεται τα υπόλοιπα χρήματα που δίνει, ίδιος λόγος που δεν κλειδώνω και σε κινέζικο καθώς η μεταπολιτική αξία θα πιάσει πάτο + όσες κακοτεχνίες η φτηνιάρικα υλικά μπορεί να έχει. Συμφωνω με ολα,μου φαινεται λιγο κουλο που πλεον πωλουνται σκουτερ απο7000 εως 15000 τα premium max της yamaha ενω εχεις τοσες επιλογες αλλα απο την αλλη αναγνωριζω πως ειναι και θεμα καιρων,αν εξαιρεσεις το παπι ενα σκουτερ ειναι κατι σαν πολυμορφικο,ευκολο σε οδηγηση χαμηλη καταναλωση και σε αντιθεση με τα cb πολυ ανετο/ξεκουραστο και για δευτερο αναβατη και τεραστιοι χωροι που μπορουν να γινουν ακομα μεγαλυτεροι με μπαγαζιερα.... για τα sym/kymco οσον αφορα την αισχροκερδεια στο car τι να πω...sym 2017 μοντελο εκανε καινουριο 2000,το ιδιο μοντελο 2022 κανει 3000,ετσι οι πονηροι που το αγορασαν με 40000χιλιομετρα στο κεφαλι το πουλανε 4ετιας οσο το αγορασαν γιατι σου λενε καινουριο κανει παραπανω... επισης πηραν μια σταμπα value for money καθως εκαναν 3000 χιλιαρικα τα downtown ενω τωρα κανουν 5000!!!!η 4700 με εκπτωση χωρις δωρο συναγερμο,ποιο vfm??? για μενα αν καποιος παρει οτιδηποτε μοτοσυκλετα να μεινει στην κατοχη του μια και καλη και να κανει αποσβεση 15ετιας χιλιες φορες japan 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afentiko Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Το CB500 είναι ότι πιο τίμιο με την άποψη να πάρεις ένα μηχανάκι να τα κάνει "όλα". Ξεκινάμε ότι ΔΕΝ υπάρχει μηχανάκι να τα κάνει όλα. Αυτό που είναι οικονομικό δε θα έχει γκάζι, αυτό που έχει γκάζι δε θα είναι οικονομικό, αυτό που είναι άνετο δε θα είναι και παιχνιδιάρικο κλπ κλπ. Το CB μπορεί να κάνει άνετα ταξίδι και με δύο άτομα (ταχύτητες στο φάσμα των 120-130 για να είσαι άνετος), καίει λίγο για τα κυβικά του εντός πόλης και καίει πάρα πολύ λίγο σε ταξίδι/ανοιχτές διαδρομές. Σίγουρα δε βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Κάποιος πιο έμπειρος με μηχανές θα του λείψει το νεύρο και το γκάζι. Χώμα θα πάει (όχι ταξίδι ή enduro προφανώς), πεζοδρόμιο θα πάει. Γενικά πιστεύω είναι η πιο μέση λύση για κάποιον που θέλει/μπορεί να έχει ένα μόνο μηχανάκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μετοχειρο euro4 οσο νεοτερο βρεις. Ιδανικα sym gts/citycom που ειναι και φθηνά. Τα euro5 καινε σχεδον ενα λιτρο πανω. Τα πρωτα cb και mt07 επισης πολυ χαμηλές καταναλωσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgos85thess Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, di maria kun είπε Ta παπακια ρε παιδες τα σπανε με μια κινηση το τιμονι και τα φορτωνουν οπως ειναι μεχρι και σε πορτ μπαγαζ η πιο συχνα βαζουν ενα κατσαβιδι στη μιζα.Σκουτερ κοιταω γιατι ειναι πιο χοντροκομμενα δεν ειναι δηλ τοσο πρακτικα για τους ρομα.Μενω και δυτικα σε περιοχη που ειναι κοντα στο γκετο τους αφηστε,αυτα ειναι τα λιγοτερα ηλικιωμενους κλεβουν σε σπιτια μπαινουν τεσπα... Μπορεις να ψαχνεις καθε φορα και να το παρκαρεις διπλα σε κανενα smartακι. Δινουν προτεραιοτητα εκει! χεχε Και τα σκουτερακια να δεις πως τα φορτωνουν σε 1 λεπτο στο βανακι.. Ειναι δυνατα παιδια. Δυσκολα να κανεις και ασφαλεια κλοπης, αν τους πεις που μενεις... Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από Giorgos85thess Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 20 minutes ago, afentiko said: Αυτό που είναι οικονομικό δε θα έχει γκάζι, αυτό που έχει γκάζι δε θα είναι οικονομικό Δεν ξέρω για πόσο γκάζι μιλάμε ή πόσο οικονομικό αλλά μια χαρά υπάρχουν μεσαίες μηχανές που μπορείς να πας οικονομικά αλλά έχουν και γκάζι όταν θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 15 απαντήσεις, και όλοι μιλάνε για κατανάλωση, αλλά κανείς τις αυτονομία 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα