Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι διάφορες προτάσεις σας δίνουν τροφή για σκέψη πάνω στο γενικότερο θέμα μεταφοράς με ψυγειάκι. 

Ως προς το αρχικό μου ερώτημα καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν υπάρχουν παγοκύστες που να διαφοροποιούνται ως προς την ποιότητα. Για να είμαι ειλικρινής με παραξενεύει κάτι τέτοιο αφού θεωρώ ότι σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα. 

Όπως και να χει σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οι σακούλες που πουλάνε τον πάγο έχουν διαρροές;Τις φανταζόμουν πιο γερές.Και φυσικά οταν κάνεις τόσο μεγάλο ταξίδι σταματάς και σε ενα μινι μαρκετ και τις ανανεώνεις.

Εσυ ειπες θα γεμιζα σακουλες με παγο. 
οι σακουλες παγου των mini market με τα μπλε γραμματα καλες μου φαινονται. Αυτες και αν πιανουν χωρο! κτηνοι ειναι. Αν δεν υπαρχει προβλημα χωρου, καλυτερες και απο τις sanitas. Λογο ποιοτητας παγου

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, haris_216 είπε

Οι διάφορες προτάσεις σας δίνουν τροφή για σκέψη πάνω στο γενικότερο θέμα μεταφοράς με ψυγειάκι. 

Ως προς το αρχικό μου ερώτημα καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν υπάρχουν παγοκύστες που να διαφοροποιούνται ως προς την ποιότητα. Για να είμαι ειλικρινής με παραξενεύει κάτι τέτοιο αφού θεωρώ ότι σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα. 

Όπως και να χει σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. 

Υπάρχουν όρια στην θερμοχωρητικότητα. Το νερό θεωρείται μέσο με μεγάλη θερμοχωρητικότητα.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Εσυ ειπες θα γεμιζα σακουλες με παγο. 
οι σακουλες παγου των mini market με τα μπλε γραμματα καλες μου φαινονται. Αυτες και αν πιανουν χωρο! κτηνοι ειναι. Αν δεν υπαρχει προβλημα χωρου, καλυτερες και απο τις sanitas. Λογο ποιοτητας παγου

Εγραψα 

Αναφορά σε κείμενο

Εγω θα το γέμιζα  με σακούλες παγάκια

Θα γέμιζα το ψυγειάκι με σακούλες που έχουν πάγο.Οχι οτι θα γέμιζα τις σακούλες με πάγο και μετά θα τις έβαζα στο ψυγειάκι. 

Δημοσ.

Για την ιστορία και πιθανά και για άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται το googlάρισμα που έκανα μου έβγαλε κάποια αποτελέσματα όπως αυτά

Είναι κάποιες προτάσεις,  με τα συν και τα πλην τους, που σε μία περίπτωση μιλάνε ακόμα και για 24ωρο. Δεν ξεκίνησα πρώτα από εκεί αφενός γιατί "κρατάω μικρό καλάθι" σε τέτοιες extreme δηλώσεις και αφετέρου γιατί ψάχνω δοκιμασμένες λύσεις, αν υπάρχουν. 

Ευχαριστώ και πάλι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα μεσα του ταξιδιου πετα, αφαιρεσε απο το ψυγειακι οτι νερωσε και βαλε νεο παγο σε σακουλες απο mini market. Εκει θα εχεις το προβλημα του σπασιματος της σακουλας, σε μικροτερα μερη. Ισως να εχεις μπολακια μαζι σου.

41 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Θα γέμιζα το ψυγειάκι με σακούλες που έχουν πάγο

Ελπιζω οχι αυτες τις σακουλες που βαζουμε στην τουαλετα ;)

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.

Αρχικά, οι παγοκύστες τοποθετούνται πάντα πάνω από τα πράγματα και όχι στον πάτο του ψυγείου. Το κρύο πηγαίνει προς τα κάτω και η ζέστη προς τα πάνω, άρα οι παγοκύστες στον πάτο είναι άχρηστες. Επίσης τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει το ψυγείο. Έχουμε ένα coleman μικρό σχετικά, χωραει περιπου 15 μπυρες και 2μπουκάλια νερό μεγαλα, και εφόσον μπουν μεσα παγωμένα τα πράγματα τα κρατάει παγωμένα με 4 παγοκύστες ένα 24ωρο άνετα. Παιζει μεγάλο ρόλο τα πραγματα που θα μπουν μέσα να είσαι όσο πιο παγωμενα γίνεται γιατι τα ψυγεία αυτα δεν είναι για να ψυχουν αλλα για να συντηρουν τη ψυξη.
Οπως σημαντικό ρόλο παίζει και το να είναι γεμάτο. Όσο πιο άδειο είναι, τόσο πιο εύκολα χάνεται η ψύξη. 

Αυτό συγκεκριμένα.
https://www.skroutz.gr/s/14747007/Coleman-Performance-Tricolor-16-Φορητό-Ψυγείο-15lt.html#reviews

• Like 1
Δημοσ.

Έχω 3  παγοκυστες από αρκετά παλιά οι οποίες κρατάνε τον πάγο τους πολύ περισσότερο από ότι οποιαδήποτε έχω πάρει τα τελευταία χρόνια. Ψάχνοντας να τις βρω στο google είδα ότι είναι φτιαγμένες από ειδική εταιρεία για φαρμακευτικά είδη. 

Δεν τις έχω ξαναβρεί στα supermarket. Η μάρκα τους είναι η mediline (www.mediline.gr).

Δεν ξέρω αν μπορείς να τις βρεις η να τις παραγγείλεις σε κανένα φαρμακείο. Δεν έχουν καμία σχέση με ότι άλλο έχει πέσει στα χέρια μου

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, smpt είπε

Έχω 3  παγοκυστες από αρκετά παλιά οι οποίες κρατάνε τον πάγο τους πολύ περισσότερο από ότι οποιαδήποτε έχω πάρει τα τελευταία χρόνια. Ψάχνοντας να τις βρω στο google είδα ότι είναι φτιαγμένες από ειδική εταιρεία για φαρμακευτικά είδη. 

Δεν τις έχω ξαναβρεί στα supermarket. Η μάρκα τους είναι η mediline (www.mediline.gr).

Δεν ξέρω αν μπορείς να τις βρεις η να τις παραγγείλεις σε κανένα φαρμακείο. Δεν έχουν καμία σχέση με ότι άλλο έχει πέσει στα χέρια μου

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ακριβής και συγκεκριμένη. 

Τσεκάρισα ήδη την εταιρία που πρότεινες και όντως έχει και παγοκύστες. Μένει να τις βρω και να τις τσεκάρω. 

Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα σκεφτεί καθόλου τα φαρμακευτικά σαν πιθανότητα. 

Ευχαριστώ και πάλι 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Τσεκάρισα ήδη την εταιρία που πρότεινες και όντως έχει και παγοκύστες. Μένει να τις βρω και να τις τσεκάρω. 

Σωστή η παραπάνω πρόταση. Ήδη τις αναζήτησα και εγώ και βλέπω ότι και στη γνωστή πλατφόρμα εμφανίζονται (έστω και σε περιορισμένο αριθμό e-shops), αλλά και μεμονωμένα (είτε σε φαρμακεία είτε σε καταστήματα με είδη camping). 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ακριβής και συγκεκριμένη. 

Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα σκεφτεί καθόλου τα φαρμακευτικά σαν πιθανότητα. 

Ευχαριστώ και πάλι 

Aπο την άλλη να βάλεις μεζεδακια όπως λες που θα παγώσουν..........μήπως οι λύσεις που λεμε δεν είναι τόσο σωστές;Μηπως να πάρεις άλλα φαγωσιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο;

Δημοσ.

Αν το ψυγειάκι ήταν ηλεκτρικό αλλά με compressor και όχι peltier? Εγώ ζαχαρώνω πολύ πολύ έντονα αυτό π.χ.:

https://www.amazon.de/Alpicool-Portable-Electric-Camping-Connector/dp/B08HPKB8XS/ref=sr_1_2_sspa?crid=2PSHW1DCCJZDR&keywords=alpicool&qid=1660550794&sprefix=alpicool%2Caps%2C184&sr=8-2-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyTVpaVFgzSks3MzNJJmVuY3J5cHRlZElkPUEwNDY2MTQwM05XVEVTOVA2TVpMRyZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMjI1NzUyMzZBVElYODZFTTNSQSZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2F0ZiZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU=

Ναι είναι πιο ακριβό, ναι είναι πιο μικρό, αλλά συντηρεί μέχρι και πάγο. Και δεν χρειάζεσαι παγοκύστες.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, screwman είπε

Αν το ψυγειάκι ήταν ηλεκτρικό αλλά με compressor και όχι peltier? Εγώ ζαχαρώνω πολύ πολύ έντονα αυτό π.χ.:

https://www.amazon.de/Alpicool-Portable-Electric-Camping-Connector/dp/B08HPKB8XS/ref=sr_1_2_sspa?crid=2PSHW1DCCJZDR&keywords=alpicool&qid=1660550794&sprefix=alpicool%2Caps%2C184&sr=8-2-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyTVpaVFgzSks3MzNJJmVuY3J5cHRlZElkPUEwNDY2MTQwM05XVEVTOVA2TVpMRyZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMjI1NzUyMzZBVElYODZFTTNSQSZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2F0ZiZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU=

Ναι είναι πιο ακριβό, ναι είναι πιο μικρό, αλλά συντηρεί μέχρι και πάγο. Και δεν χρειάζεσαι παγοκύστες.

Άλλη κατηγορία. Αυτά με το συμπιεστή είναι ΨΥΓΕΊΑ και όχι "ψυγεία". Ή έστω "coolers". 

Τα peltier είναι για cooling συσκευών/εξαρτημάτων (γι' αυτό άλλωστε και φτιάχτηκαν)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, screwman είπε

Τέρας. 11 κιλα ζυγιζει σκέτο.. Πως κουβαλιέται αυτο με γερανο; Μπελά στο κεφαλι σου θα βαλεις. 

Επεξ/σία από Dereki2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, G.bar είπε

Αρχικά, οι παγοκύστες τοποθετούνται πάντα πάνω από τα πράγματα και όχι στον πάτο του ψυγείου. Το κρύο πηγαίνει προς τα κάτω και η ζέστη προς τα πάνω, άρα οι παγοκύστες στον πάτο είναι άχρηστες. Επίσης τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει το ψυγείο. Έχουμε ένα coleman μικρό σχετικά, χωραει περιπου 15 μπυρες και 2μπουκάλια νερό μεγαλα, και εφόσον μπουν μεσα παγωμένα τα πράγματα τα κρατάει παγωμένα με 4 παγοκύστες ένα 24ωρο άνετα. Παιζει μεγάλο ρόλο τα πραγματα που θα μπουν μέσα να είσαι όσο πιο παγωμενα γίνεται γιατι τα ψυγεία αυτα δεν είναι για να ψυχουν αλλα για να συντηρουν τη ψυξη.
Οπως σημαντικό ρόλο παίζει και το να είναι γεμάτο. Όσο πιο άδειο είναι, τόσο πιο εύκολα χάνεται η ψύξη. 

Αυτό συγκεκριμένα.
https://www.skroutz.gr/s/14747007/Coleman-Performance-Tricolor-16-Φορητό-Ψυγείο-15lt.html#reviews

Γενικά συμφωνώ ΑΛΛΑ, εξαρτάται τί θες να μεταφέρεις και τις συνθήκες. Σε μια περίπτωση που ήθελα να μεταφέρω κατεψυγμένα, εκτός από το ότι έβαλα το ψυγειάκι στο ψυγείο μια μέρα πριν, έστρωσα τον πάτο με παγοκύστες, έβαλα τα κατεψυγμένα, δεύτερη στρώση με παγοκύστες και από πάνω τα υπόλοιπα με τελευταία τα φρούτα. Στο δικό μου αυτοκίνητο τόσο το δάπεδο της καμπινας όσο και του πορτ παγκάζ "ανάβει" οπότε ήταν ένας παραπάνω λόγος να βάλω παγοκύστες στον πάτο. Θερμόμετρο δεν  έβαλα αλλά μετά από 4-5 ώρες τα κατεψυγμένα ήταν κόκαλο χωρίς ίχνος υγροποίησης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...