Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ερώτημα είναι απλό... Λέτε σε προισταμενό σας/ανωτερό σας την αντίρρηση σας σε κάτι που σας είπε να κάνετε και διαφωνείτε ή λέτε "ναι" και ότι λέει το πράτετε? 

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.

Στην Ελλάδα οι μάνατζερ ούτε ήθελαν, ούτε πολυνοιαζόταν για την γνώμη μας, έτσι έλεγες "ναι" σχεδόν πάντα γιατί ΔΕΝ ήταν ερώτηση.
Πολύ σπάνια υπήρχαν αντιρρήσεις από ότι θυμάμαι.

Εδώ στα ξένα (Σουηδία) η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.
Πάντα είναι συζήτηση και πάντα λέω την άποψη μου για την δουλειά, αυτό φυσικά αναμένεται και από την διεύθυνση.
Αυτή η συζήτηση γίνεται με στοιχεία (πότε, πως και τι αντιπροτείνω εγώ σε αυτό που λέει η διεύθυνση) και όχι απλά "δεν το κάνω".
Πάντα με συγκεκριμένη ατζέντα του τι θεωρείς ότι είναι σωστό και τι όχι και πως προτείνεις να γίνει η αλλαγή.

• Like 3
Δημοσ.

παντού παίζει ρόλο ο τρόπος που εκφράζεις την αντίρρηση....άλλο συζήτηση και άλλο αντιρρηση

από κει και πέρα αυτός που έχει τη θέση ευθύνης και υπογράφει έχει το μαχαίρι και το καρπούζι....και αυτός κρίνεται όπως όλοι άσχετα από τη θέση

γενικά είναι λεπτό θέμα και θέλει καλό χειρισμό.....

• Like 2
Δημοσ.

ειμαι αυτοαπασχολούμενη αρα δεν εχω προιστάμενο. στο παρελθον εχω δουλεψει σε διάφορες δουλειές σε μικρές επιχειρήσεις, και εννοείται οταν δεν ήθελα να κάνω κάτι το έλεγα. επίσης ελεγα τη γνώμη μου αν διαφωνούσα στον τρόπο που έπρεπε να γινει κάτι, πάντα με όμορφο τροπο και εξηγωντας του λόγους που διαφωνώ.

τωρα σε σωματα ασφαλειας ξέρω πως το "δε γουσταρω να κάνω αυτο" δεν έχει θέση. για μεγάλες επιχειρήσεις δε γνωρίζω τι παίζει, επειδη όμως στο φόρουμ εχουμε πολλα επιτυχημένα στελέχη θα ήθελα να ακούσω πως αντιδρούν κι αν η αντίδραση τους εχει επηρεάσει την επαγγελματική τους πορεία

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσο πιο απολυτο και ανενδοτο ειναι το μανατζμεντ στις αποψεις του, τοσο πιο κακο το περιβαλλον εργασιας ειναι

Επεξ/σία από archer100
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπάνια, η εμπειρία μου έδειξε ότι προτιμούν τους yes men.

Μόνο αν είναι να φάω αγγούρι απο αυτό που θέλουν να κάνουν θα πώ όχι.

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο διεθνές ερευνητικό σκηνικό που μελετούν τα management styles από χώρα σε χώρα, ήδη είμαστε καταχωρημένη ως χώρα στο στυλ "the kiss up / kick down leader", μαζί με Δυτική Ασία (Τουρκία, Ινδία, ΗΑΕ), Σερβία, Κένυα και Νότια Κορέα.

Οποιαδήποτε άλλα σχόλια πέραν αυτών των ερευνών, είναι περιττά. Μιλούν από μόνες τους.

https://hbr.org/2016/05/what-leadership-looks-like-in-different-cultures

Τί να πάει να πει ένας υπάλληλος σε ένα προϊστάμενο, που κάτα 99% ακολουθεί αυτό το στυλ σε αυτή τη χώρα; Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν, αλλά πάρα πολύ σπάνιες.

Επεξ/σία από kostasgr78
  • Like 4
Δημοσ.

Και καλή κατανόηση του Mafia Manager πριν ξεκινήσεις να συναναστρέφεσαι μαζί τους...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...