SabotazNic Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Εχει τυχει σε αλλον αυτο το sms? Η αληθεια ειναι οτι πρωτα πηγα στο web και αλλαξα το pass, και ενεργοποιησα και το 2FA επι ευκαιρια το οποιο δεν ειχα. Φαινεται ομως οτι και το λινκ στο sms ειναι safe (το ενα απο desktop browser, το αλλο απο το κινητο) Λογικα καπως το βρηκαν επειδη εχω ultimate για αυτο και εγινε συνδεση σε xbox? 🤷♂️
tzotzo Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Scam sms είναι ελπίζω να μην πάτησες το λινκ.
tsofras Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Εμένα από την προηγούμενη εβδομάδα μου έχουν έρθει 4-5 emails με κωδικό επειδή προσπαθεί κάποιος να συνδεθεί πάντως, απλά το αγνοω 1
nickol-us Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Ενώ πολλοί συζητούν ότι υπάρχει περίπτωση να μιλάμε για phising, virus κτλ, σε αναζήτηση μέσω Google για το aka.ms προκύπτει ότι είναι legit url shortener της Microsoft. Οπως και να έχει νομίζω ότι έγινε το καλύτερο δυνατό, αγνοηση του μηνύματος αλλά παράλληλα αλλαγή pass μέσω της σελίδας. 1
Bourdoulas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Το link φαίνεται legit. Ενεργοποιούμε παντού και πάντα 2fa.
comfuzio Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Είναι τα κλασικά bots που κάνουν brute force login από leaked credentials, το έχω και γω σχεδόν καθημερινά, στους mail servers μου να δείτε τι γίνεται από login attempts. Φυσικά και αν πετύχουν και κάνουν login θα κάνουν ζημιά, password manager (έχω δικό μου nextcloud server με password manager), 2FA και διαφορετικό password σε κάθε σελίδα ή υπηρεσία. Αν και το link είναι legit, αν δεν είμαστε σίγουροι ποτέ δεν το ανοίγουμε αλλά πάμε στην σελίδα που θέλουμε να δούμε χειροκίνητα
djuan1988 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Legit είναι το λινκ, αλλά είναι τραγικό αυτό που κάνει η Microsoft με τα λινκ της. Στέλνω φώτο από onedrive και με ρωτάνε όλοι αν είναι ιός πριν το ανοίξουν.
SabotazNic Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, comfuzio είπε Αν και το link είναι legit, αν δεν είμαστε σίγουροι ποτέ δεν το ανοίγουμε αλλά πάμε στην σελίδα που θέλουμε να δούμε χειροκίνητα Όλα αυτά τα ανοίγω σε private tab.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα