Προς το περιεχόμενο

Οι έφηβοι έχουν εγκαταλείψει το Facebook, αναφέρει μελέτη της Pew

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, SlickNick είπε

Μόλις εξήγησες τον λόγο που το Facebook αντικατέστησε τα forums: Γιατί δημιουργείς το echo chambers που εσύ θέλεις και όχι αυτά που σου επιβάλλει ο moderator. 

Το ότι γίνονται ανεκτικοί στην κριτικοί μέσα στα forum μόνο ως μαύρο χιούμορ μπορώ να το εκλάβω. 😁

Εγώ δεν βλέπω καμία αντικατάσταση των forums. Σε όλα τα αντικείμενα υπάρχουν ακόμα πολύ ενεργά forums που έχουν δεκαπλάσιο κοινό από το μέσο group του facebook. Εδώ καλή ώρα έχει μισό εκατομμύριο μέλη. Το hacker news που μπαίνω καθημερινά παραμένει με διαφορά η πιο ενεργή κοινότητα ανθρώπων του Internet.

Όσο για την κριτική, μπορείς να το εκλάβεις όπως θες, αλλά αντικειμενικά σε ένα forum είσαι εκτεθειμένος σε διαφορετικές απόψεις. Το πως θα αντιδράσεις σε αυτές είναι θέμα καλλιέργειας. Αλλά δεν μπορείς να αποκλείσεις την διαφορετική άποψη. Στο facebook μπορείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, George_pzg21 είπε

Φυσικά και οι νέοι εγκαταλείπουν το fb! Μα δεν προσφέρει κάτι καινοτόμο...κάτι ενδιαφέρον! 

Τα stories τα εισήγαγε το instagram το 2016 και φυσικά έγινε ΠΑΤΑΓΟΣ  και λογικό είναι γιατί ήταν κάτι πολύ ενδιαφέρον και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής!

To facebook πάντα έρχεται δεύτερο στις τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των social media και γι αυτό χάνει το ενδιαφέρον του!

Εγώ προσωπικά το fb το χρησιμοποιώ μόνο για να γράφω σε κάποιες ιδιωτικές ομάδες και κάπως για να κάνω κάποιο σχόλιο σε κάποια δημοσίευση πχ της Καθημερινής...
Επίσης το fb όπως και κάθε μέσο δικτύωσης αποτελεί κίνδυνο για να σου κλέψουν προσωπικές πληροφορίες αλλά τα περισσότερα περιστατικά συναντώνται κυρίως από το fb!!

Ασέ που fb έχει η κάθε μάνα και πατέρας και το προφιλ τους είναι: Τα 2 μεταπτυχιακά της κόρης τους-οι 3 ξένες γλώσσες της κόρης-τα παιδιά της κόρης-τα αρνιά κλπ...
Το facebook ανήκει σε μια άλλη εποχή-το τέλος της οποίας βρίσκεται κάπου στο 2014-2016...

τα stories ήταν του snapchat εφεύρεση που εκανε πάταγο και χτύπησε τόσο ασχημα τοτε το insta που πανικόβλητος ο ζουκερμπερκ το αντέγραψε και εισήγαγε στο insta πρώτα και μετά στο fb (με λιγότερες δυνατότητες). Και στο fb αντέγραφε ότι υπήρχε και ετσι το κρατούσαν ζωντανό. Εκλεψε το tweet και το retweet και το είπε "status" και "share" (δεν υπήρχε πάντα αυτό) και άλλα πολλά. Οπως και να εχει η πιο ολοκληρωμένη σε ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ πλατφόρμα είναι το FB αλλά φαίνεται δεν αρκεί. Πάντως αν θες το χρησιμοποιείς σωστά και να μη σε βλέπει η μάνα σου. Εγω λέω να εχεις 2 προφιλ το δεύτερο για φορουμ με ψευδώνυμο χωρίς φιλους να γράφεσαι σε σελίδες να εκφράζεσαι πιο ελευθερα (πολιτικά θεματα, ιστορικά, κτλ).

Ξαναλέω το ατου του fb είναι ότι ειναι παρα πολύ λειτουργικό και κανεις διάφορα. Αυτό που θελει είναι να εχει ρύθμιση ακόμα και στα public groups να μην βλέπουν οι φιλοι σου τη γράφεις εκτός αν τα επισκεφτούν. Αν το φτιαξουν να υπάρχει επιλογή θα ειναι μια χαρά σε αυτήν την υπόθεση (όπως το αν με κανει καποιος tag το ρυθμίζεις να μην το βλέπει κανείς αλλος αλλά μονο εγώ κτλ).

Το ινστα αν εξαιρέσεις τα stories ειναι μια πρωτόγονη μπούρδα με ελάχιστα να κάνεις.  

• Like 1

1 ώρα πριν, keysmith είπε

τα stories ήταν του snapchat εφεύρεση που εκανε πάταγο και χτύπησε τόσο ασχημα τοτε το insta που πανικόβλητος ο ζουκερμπερκ το αντέγραψε και εισήγαγε στο insta πρώτα και μετά στο fb (με λιγότερες δυνατότητες). Και στο fb αντέγραφε ότι υπήρχε και ετσι το κρατούσαν ζωντανό. Εκλεψε το tweet και το retweet και το είπε "status" και "share" (δεν υπήρχε πάντα αυτό) και άλλα πολλά. Οπως και να εχει η πιο ολοκληρωμένη σε ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ πλατφόρμα είναι το FB αλλά φαίνεται δεν αρκεί. Πάντως αν θες το χρησιμοποιείς σωστά και να μη σε βλέπει η μάνα σου. Εγω λέω να εχεις 2 προφιλ το δεύτερο για φορουμ με ψευδώνυμο χωρίς φιλους να γράφεσαι σε σελίδες να εκφράζεσαι πιο ελευθερα (πολιτικά θεματα, ιστορικά, κτλ).

Ξαναλέω το ατου του fb είναι ότι ειναι παρα πολύ λειτουργικό και κανεις διάφορα. Αυτό που θελει είναι να εχει ρύθμιση ακόμα και στα public groups να μην βλέπουν οι φιλοι σου τη γράφεις εκτός αν τα επισκεφτούν. Αν το φτιαξουν να υπάρχει επιλογή θα ειναι μια χαρά σε αυτήν την υπόθεση (όπως το αν με κανει καποιος tag το ρυθμίζεις να μην το βλέπει κανείς αλλος αλλά μονο εγώ κτλ).

Το ινστα αν εξαιρέσεις τα stories ειναι μια πρωτόγονη μπούρδα με ελάχιστα να κάνεις.  

Αυτό με το προφίλ για να συζητάς πολιτικά κτλ το είχα δοκιμάσει αλλά δε δουλεύει. Αν δεν έχεις φίλους κτλ τρως μπαν μόνιμο από αλγόριθμο μετά από λίγο

18 ώρες πριν, George_pzg21 είπε

Εγώ προσωπικά το fb το χρησιμοποιώ μόνο για να γράφω σε κάποιες ιδιωτικές ομάδες και κάπως για να κάνω κάποιο σχόλιο σε κάποια δημοσίευση πχ της Καθημερινής...
Επίσης το fb όπως και κάθε μέσο δικτύωσης αποτελεί κίνδυνο για να σου κλέψουν προσωπικές πληροφορίες αλλά τα περισσότερα περιστατικά συναντώνται κυρίως από το fb!!

Ασέ που fb έχει η κάθε μάνα και πατέρας και το προφιλ τους είναι: Τα 2 μεταπτυχιακά της κόρης τους-οι 3 ξένες γλώσσες της κόρης-τα παιδιά της κόρης-τα αρνιά κλπ...
Το facebook ανήκει σε μια άλλη εποχή-το τέλος της οποίας βρίσκεται κάπου στο 2014-2016...

Ενας φιλος μου ειχε βαλει εναν γνωστη της τεχνολογιας και τον εκανε  να μπει ως ghost account στο προφιλ ενος ατομου που του ειχε κινησει υποψιες. Απλα του ειπε να μην κανει τιποτα οπως να γραψει μηνυματα ή να αλλαξει ρυθμισεις, απλα να εβλεπε, γιατι ο αλλος θα το καταλαβαινε.

1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

Αυτό με το προφίλ για να συζητάς πολιτικά κτλ το είχα δοκιμάσει αλλά δε δουλεύει. Αν δεν έχεις φίλους κτλ τρως μπαν μόνιμο από αλγόριθμο μετά από λίγο

Ισως δεν ισχύει πλέον ενώ παλαιότερα μπορεί (έχω και εγώ "κλειδωμένο" λογαριασμό που ζηταει να δώσω ταυτότητα αν και λειτούργησε μερικούς μήνες). Τωρα όμως εχω πάνω από έτος τέτοιο "ανώνυμο" (ονομα foo) λογαριασμό και μια χαρά μιλάω παντού και "πλακώνομαι" χωρίς να βρίζω. Και βλέπω και άλλους τέτοιους λογαριασμούς. Είμαι σίγουρος πως με έχουν κάνει report συνομιλητές μου κάφροι που θέλουν να ξέρουν το πραγματικό σου όνομα λες και εχει σημασία στην συζήτηση. Ισως το ΦΒ αλλάζει ή εχει αλλάξει στάση απέναντι στην ανωνυμία έστω και "σιωπηλά" (επισήμως θέλει να χρησιμοποιείς τα πραγματικά σου στοιχεία αλλά είναι "αυτοκτονικό" για το ίδιο αν επιχειρήσει να το επιβάλει). 

Είναι ζήτημα αν βλέπω δραστηριότητα από πάνω από 20 φίλους (σε σύνολο 500+) στο Facebook. Κυρίως group και σελίδες. Το εκνευριστικό είναι ότι αντί για να σου δώσει παραπάνω περιεχόμενο από σελίδες και ομάδες που έχεις επιλέξει να παρακολουθείς (πάνω από 500 επίσης), επιμένει να σου δείχνει τα ίδια και τα ίδια. Πλέον αντί για να το βελτιώσουν, το έκαναν ακόμα χειρότερο: Προτείνουν σελίδες που πολλές φορές είναι λιγότερο σχετικές ή παραπλήσιες αυτών που έχεις επιλέξει να παρακολουθείς και τις οποίες δεν σου δείχνουν καθόλου. 

Γενικα για  το σήμερα - τεχνολογία πλατφόρμες -οικονομική κρίση  σας αφιερώνω αυτο  το τραγούδι...  hi.gif.15008fae24e88a946f3ba7bc3d15557d.gif

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...