Προς το περιεχόμενο

Οι έφηβοι έχουν εγκαταλείψει το Facebook, αναφέρει μελέτη της Pew

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάθε δεκαετία οι νέοι βρίσκουν την μόδα της εποχής ώστε να εκφραστούν. Ξεκίνησε με το MySpace και το Hi5 , έφτασε στο Facebook Snapchat Twitter και Instagram και προχωράει στο Tik tok και τις λοιπές αυτόναρκισσιστικές πλατφόρμες που το ένα βλαμμένο αντιγράφει τι κάνει το άλλο βλαμμένο και χαίρονται όλα μαζί. Το tik tok έχει σύντομη ημερομηνία λήξης όπως το Snapchat. Θα το βαρεθουν και θα το πετάξουν και αυτό στην άκρη. Η επόμενη γενιά θα αναζητά κάτι "άλλο" Αναμένουμε την απάντηση της meta σε vr περιβάλλοντα που λογικά θα είναι πιο συναρπαστικό από οτιδήποτε. 

• Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

Ναι αλλα... "κοπελιά θα μου δώσεις το discord σου?" δεν ειπε ποτέ κανένας.

Λες και είπε κανείς "θα μου δώσεις το facebook σου;"

• Confused 1
  • Sad 2

Εντάξει δεν λενε και τίποτε καινούργιο. Το fb ευτυχώς δεν προτιμάται από τα παιδάκια, αλλά από όσους εγγράφηκαν για πρώτη φορά εκεί από τότε που ιδρύθηκε ως και το 2017-18 οριακά. Τώρα να ανοίξει fb κανένας μεγάλος οκ το έχω δει αυτό. 

Εγώ εξακολουθώ και το χρησιμοποιώ πάντως. 

4 ώρες πριν, tsofras είπε

Άσχετα από τα παραπάνω σχόλια , βρίσκει κάποιος εύχρηστο το Facebook? Το χρησιμοποιώ μόνο για 2 γκρουπ αυτοκινήτου και για να διαβάσεις πάνω από δυο σχόλια σου βγαίνει ο πάτος .

Εύχρηστο για να μιλάς με 5-10 άτομα. Για ομαδικές συζητήσεις δεν δουλεύει γιατί όλοι παρεξηγούνται με το παραμικρό.  Το πρόβλημα με το facebook είναι ότι δημιουργεί echo chambers. Ο καθένας λέει αυτό που θέλει να ακούσει το κοινό του, για να παίρνει likes, οπότε υπάρχει πολύ μικρή ανοχή σε διαφορετικές απόψεις. Δεν έχουν μάθει να διαφωνούν εκεί μέσα.

Σε αντίθεση σε ένα forum είσαι εκτεθειμένος στους πάντες. Δεν μπορείς να επιλέξεις ποιοι θα δουν αυτό που γράφεις οπότε νομοτελειακά γίνεσαι πιο ανεκτικός στην κριτική. Στο facebook είσαι εσύ και η παρεούλα σου που σού λένε συνέχεια μπράβο τι ωραία που τα λες. Οπότε την ψωνίζεις ότι έχεις δίκιο όλη την ώρα.

7 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Ναι αλλα... "κοπελιά θα μου δώσεις το discord σου?" δεν ειπε ποτέ κανένας.

Εγώ νόμιζα ότι εννοούσε “discogs”!!

Τι είναι πάλι τούτο το “discord”;;

στην δικη μου εποχη, τοτε πιτσιρικαδες 15χρονα, εποχες 2005, ειχαμε my space και msn για τροπους επικοινωνιας, ωραια ηταν για τοτε, απο εκει και περα μετα ο κοσμος εγινε "ενα" με τα social media, ολη μερα δηλαδη ασχολειται με το τι κανει ο αλλος και τι ποσταρει, χαθηκε το νοημα, ολα αυτα θα επρεπε να παψουν να υπαρχουν πλεον...ευτηχως τα forum δεν εχουν πεθανει ακομα!

Καλά εδώ και χρόνια τα παιδιά του Λυκείου - Γυμνασίου αποκαλούν το Facebook "για τους παππούδες". Δεν περιμέναμε την μελέτη.

35 λεπτά πριν, genelec555 είπε

στην δικη μου εποχη, τοτε πιτσιρικαδες 15χρονα, εποχες 2005

Σιγά ρε φίλε, θα μας κάνεις να νιώσουμε αρχαίοι.

...στην δική μου εποχή....το 2005.....

Υ.Γ. Have mercy!!! 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγκατέλειψα κι εγώ το Facebook κι αισθάνομαι πιο ασφαλής, απελευθερωμένος και ανεξάρτητος, περνάω καλύτερα στην πραγματική ζωή και δεν μου λείπει καθόλου! Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποσό καλύτερα νοιώθω! Τέρμα τα τσεκιν και τα ποσταρισματα! Ειμαι καλά. Πιστεύω θα βρω και σχέση πλεον. Μακάρι να σας συμβαίνει το ίδιο, ένας ρουφιάνος ειναι το φασεμπουκ και τίποτα παραπάνω.  Επόμενος στόχος για πλήρη ανωνυμία και ασφάλεια: να μεταβώ σε λίνουξ και να απεξαρτοποιηθώ πλήρως απο την Micro$oft !

Επεξ/σία από Federer

Το χρησιμοποιώ πλεον μονο για συγκεκριμένα πράγματα , κυρίως για την επικοινωνία ειναι το messenger και για να χαζέψεις λίγο το instagram. Δεν μου κάνει εντύπωση παντω οτι έχει πέσει τοσο πολύ , μόδα ηταν και όπως όλες οι μόδες φθείρουν και περνάνε , το instagram ειναι στα πάνω του τα τελευταία χρόνια όπως και το tiktok τα 2 3 χρόνια το οποίο παρεπιπτώντος το θεωρώ ....... , έχει κάποια αστεία βιντεάκια τα οποία τα βρίσκεις και στο youtube αλλα αυστηρά μεχρι εκει για εμένα τουλάχιστον.

Προσωπικά για συζητήσεις, απορίες κτλπ εκτος απο 1 2 forum στην ελλάδα που χρησιμοποιώ ,  για ξένα ''forum'' χρησιμοποιώ το reddit

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, DarkNGrimm είπε

Ενώ σε όλα τα υπόλοιπα social, οι 'συζητησεις' είναι όλες... συμπόσια του Πλάτωνος.

😂😂😂

H διαφορά είναι πως facebook έχουν χωθεί πολλές πολιτικοκοινωνικές ομάδες που θέλοντας και μη θα πέσουν μπροστά σου.Δεν είναι πια να βλέπεις τη φωτογραφία/βίντεο του παλιού σου συμμαθητή ή γείτονα ή συγγενή.Περισσότερο γίνεται πόλεμος ή τρολλάρισμα σε σελίδες.

Εγώ έφυγα καθώς είχα βαρεθεί να βλέπω σελίδες που προοθούνται με άγνωστα για εμένα μέσα και έχουν καθαρά ρατσιστικό χαρακτήρα.Έβλεπες τίτλους τύπου ''Αλλος ένας αλλοδαπός έκανε το Χ Ψ πράγμα'' και απο κάτω χιλιάδες σχόλια τύπου ''να φύγουν να ξεβρωμέσουμε'' ή ''χάλασαν την χώρα μας κλπ'' Αυτό φυσικά είναι απλά ένα παράδειγμα.Απο φανατικούς καλούς Χριστιανούς μέχρι φιλόζωον vegans που σε λιθοβολούν αν μάθουν ότι έφαγες σουβλάκι....Γενικά βόθρος μίσους απο 40ριδες+ όπου αν δεν είσαι με το μέρος τους είσαι εχθρός τους.

Οπότε ναι δεν είναι Συμπόσια και Πλάτωνας τα άλλα μέσα αλλά ούτε και βόθρος μιζέριας.

Οι νέοι είναι πιο ''καθαροί'' να το πώ , δεν αναλώνονται σε τόσο μίζερα θέματα.Θέλουν να δούν κάτι αστείο-περίεργο κατά καιρούς κάνα κώλο κάνα τύπο στη τεστοστερόνη και το hgh ,  να περάσει η ώρα.

Πέραν φυσικά τον απαράδεκτων σελίδων στο facebook , υπάρχουν και οι απαράδεκτες και άσχετες διαφημίσεις , προτεινόμενα (πληρωμένα φυσικά) κανάλια group κλπ , παντελώς άσχετο neewsfeed απο άτομα που δεν έχω αλληλεπίδραση χρόνια , χειρότερο απο black market marketplace , χάλια interface , άθλια settings και πάει λέγοντας.Έχει φορτώσει πολύ η πλατφόρμα γιατί πήγε να γίνει all-in-one αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Επεξ/σία από Chocobo
  • Thanks 1
  • Confused 1

Καλά έκαναν και εγκατέλειψαν το FB. Αλλά να το έκαναν για κάποιον καλό λόγο θα τους έλεγα μπράβο.

Αλλά όχι για τα μεγαλύτερα σκουπίδια, το ΤΙΚ ΤΟΚ, ΟΜΕ...

Αυτό είναι κατάντια της κοινωνίας που ζούμε.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...