Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, unforgiven είπε - Και το πιο εξωφρενικό: Έχει διασταυρώσεις με δρόμους που επιτρέπεται η στροφή αριστερά!!! Φαντάσουν να κινείσαι κανονικά και ο μπροστινός σου να σταματήσει εντελώς για να στρίψει σε διασταύρωση αριστερά, και αυτό εντελώς νόμιμα. Αν τηρείς έστω και στο περίπου τα όρια ταχύτητας δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα, στα συγκεκριμένα σημεία που περιγράφεις (που επιτρέπεται η στροφή αριστερά) το όριο είναι 50 ή 60 χαω, ε σε αυτά τα σημεία αν πηγαίνεις μέχρι και με 90 είσαι μια χαρά, ε τώρα αν πηγαίνεις με 120-130+ λογικό είναι να προκαλέσεις ατύχημα. Πάντως εδώ και κάμποσο καιρό έχουν βάλει κολωνάκια από Κάτω Αχαϊα έως - αν δεν κάνω λάθος - τα Λεχαινά, είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρεις να πέσεις στον μπροστινό σου που στρίβει αριστερά: Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από Joshua21 1
infidel Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Πήγαμε Κατάκολο 1 Αυγούστου (από Τρίπολη) και γυρίσαμε 8 Αυγούστου (από Πάτρα). Οι χρόνοι ίδιοι. Πιο ασφαλές πιστεύω ότι ήταν από Τρίπολη. Από Πάτρα (στο κομμάτι της κάτω Αχαΐας) έχουν στρώσει αρκετά σημεία και έχουν 2 λουρίδες για προσπέραση εναλλάξ. Αλλά πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να κολλήσεις σε τίποτα έργα/συμβάν από Πάτρα. Και στις 2 διαδρομές πήγαινα πάρα πολύ χαλαρά (με μικρό παιδί μέσα). Ούτε προσπεράσεις ούτε ανοίγματα, ούτε τίποτα. max 130 αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής πήγαινα με την ροή. Επιστροφή έκανα 4 ώρες, door to door. Στο πήγαινε περίπου το ίδιο, αλλά κάναμε και μια παράκαμψη και σταματήσαμε για φαγητό οπότε δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από infidel
Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 13 λεπτά πριν, infidel είπε Αλλά πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να κολλήσεις σε τίποτα έργα/συμβάν από Πάτρα. Είναι εντελώς απίθανα να κολλήσεις σε τίποτα έργα, και αυτό επειδή ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου έχει εντελώς διαφορετική χάραξη, από την περιμετρική της Πάτρας έως την βόρεια είσοδο του Πύργου δεν εφάπτεται σε κανένα απολύτως σημείο με την ήδη υπάρχουσα οδό, τα έργα γίνονται αλλού: Μόνο κάποιο συμβάν/μποτιλιάρισμα μπορεί να σε καθυστερήσει.
infidel Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Όταν πέρασα εγώ πάντως έκαναν τοπικά κάποια έργα. Έβαφαν κάποιες διαγραμμίσεις αν θυμάμαι καλά.
Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 31 λεπτά πριν, infidel είπε Όταν πέρασα εγώ πάντως έκαναν τοπικά κάποια έργα. Έβαφαν κάποιες διαγραμμίσεις αν θυμάμαι καλά. Το γνωρίζω, το να μπουν κολωνάκια και διαγραμμίσεις σε όλο το μήκος της οδού από περιμετρική Πατρών έως την έξοδο για Πύργο (περίπου 84 χλμ) σίγουρα δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, είναι διαδικασία που παίρνει μήνες. Και εγώ έχω έχω δει τα συνεργεία αυτά να δουλεύουν τις τελευταίες 5-6 φορές που πέρασα, σε καμία περίπτωση όμως δεν με καθυστέρησαν, μόνο η κίνηση μου δημιούργησε πρόβλημα (τρόπος του λέγειν), και συγκεκριμένα όταν υπήρχε μπροστά μου κάποια αργή νταλίκα που δεν πήγαινε πάνω από 60-70 δεν μπορούσα να πάω με ~90 που πάω συνήθως. Στην ουσία πάντως δεν διαφωνούμε, ελάχιστες οι διαφορές αν προτιμήσεις μέσω Πάτρας αντί μέσω Τρίπολης, κάποιος που δεν ξέρει αξίζει να πάει από τη μία διαδρομή και να γυρίσει από την άλλη μόνο και μόνο για την εμπειρία.
BrocasHelm Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θεωρεί ότι τα κολωνάκια είναι κάτι θετικό. Είναι ο βασικός λόγος να μην πας από Πάτρα, και να πας από κάτω. Είναι πιο επικίνδυνα εκείνα τα σημεία (Λεχαινά - Κ. Αχαΐα) και από το κομμάτι Πύργος - Άγιος Ιωάννης (όπως πας για Κατάκολο - άλλο τεράστιο έργο αυτό) λόγω των μεγαλύτερων ταχυτήτων, και ειλικρινά ρισκάρεις πρωτίστως την ψυχική σου υγεία και μετά την σωματική. Σαν να επιλέγεις να πας από Λαγκάδια "για την εμπειρία", μέχρι να βρεθεί ένα τρακτέρ ή αργό φορτηγό μπροστά σου και να κολλήσεις για χιλιόμετρα, όπου θα θυμηθείς όλα τα ονόματα των αγίων. Ούτε καν χώρος για έκτακτη ανάγκη δεν υπάρχει, αν πάθεις κάτι με το αυτοκίνητο θα αναγκαστείς να το βγάλεις στο χωράφι δίπλα για να περνάνε οι υπόλοιποι. Αν ποτέ γίνει ο νέος δρόμος Πύργος - Πάτρα θα είναι αναγκαστικά η μόνη λύση αν θες να γλυτώσεις τον εφιάλτη που λέγεται κολωνάκια. Εγώ προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως τα βάζουν για να σπάσουν τα @@ του κόσμου και να τον αναγκάσουν να πάει από τον νέο αυτοκινητόδρομο με τα διόδια.
Joshua21 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 25 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θεωρεί ότι τα κολωνάκια είναι κάτι θετικό. Επειδή μειώνουν τις πιθανότητες ατυχημάτων.
Thanos (Earth -616) Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 44 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Επειδή μειώνουν τις πιθανότητες ατυχημάτων. Πολύ σωστά. Μην ξεχνάμε ότι αν μπαζωθει-κλείσει ο δρόμος, θα μειωθούν ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες ατυχημάτων.
Joshua21 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Thanos (Earth -616) είπε Πολύ σωστά. Μην ξεχνάμε ότι αν μπαζωθει-κλείσει ο δρόμος, θα μειωθούν ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες ατυχημάτων. Σοφή η... εξυπνάδα σου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα