Προς το περιεχόμενο

Αθήνα - Πύργος Ηλείας ταξίδι από Πάτρα ή Τρίπολη;

__kostas__

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, takoulou είπε

Καλημέρα.. Από Πάτρα είναι... Σε 3.15  θα είσαι κάτω.. 

Ναί αλλά έχω ακούσει ότι Πάτρα -Πυργος είναι καρμανιόλα.Ισχύει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, __kostas__ είπε

Έχουν φτιάξει τώρα διαφορά πραγματα και είναι καλυτερα.. Καλός είναι ο δρόμος.. Απλά θέλει λιγο προσοχη.. 

20 λεπτά πριν, takoulou είπε

Έχουν φτιάξει τώρα διαφορά πραγματα και είναι καλυτερα.. Καλός είναι ο δρόμος.. Απλά θέλει λιγο προσοχη.. 

Ναι αλλά αν έχουν βάλει κώνους και έχουν κάνει μονοδρομηση για τα έργα θα έχει καθυστέρηση.

25 λεπτά πριν, __kostas__ είπε

Ναι, όπως επίσης παρόμοιο χάλι είναι από την άλλη μεριά το κομμάτι από Τσακώνα έως Πύργο.

Γενικά πάντως αυτές οι δύο διαδρομές δεν έχουν τρομερές διαφορές.

Τρίπολη μόνο. Μην κάνεις το λάθος να πας από πάνω.

Για Αμαλιάδα ή πιο βόρεια, ίσως οριακά να συμφέρει από Πάτρα, αν και πάλι, προσωπικά μέχρι Λεχαινά θα πήγαινα από Πάτρα, για οτιδήποτε άλλο Τρίπολη πάντα.

Οι λόγοι είναι οι παρακάτω:

1) ΠΟΛΥ λιγότερη κίνηση ο αυτοκινητόδρομος κάτω σε σχέση με το Κόρινθος - Πάτρα. Και για όσους θέλουν να βγουν προς Ήπειρο πχ, και για όσους πάνε προς Κυλλήνη για νησιά.

2) Τέτοια εποχή χωρίς χιόνια/πάγο, δεν υπάρχει λόγος να μην πας από τα βουνά. Λίγη προσοχή για αέρα κοντά σε Τσακώνα μόνο, και γενικά από κάτω είσαι πολύ πιο άνετος (πιθανότατα ακόμα και τώρα στο τριήμερο).

3) Από πέρυσι τον Οκτώβρη έχουν φτιάξει με νέα άσφαλτο όλη τη διαδρομή Καλό Νερό μέχρι Κρέστενα, και πας άνετος, ειδικά ημέρα. Λίγο προσοχή στην διαγράμμιση (ή έλλειψη αυτής) και είσαι ΟΚ.

4) Αν πας από πάνω, σε περιμένουν περίπου 30 χιλιόμετρα με κολωνάκια που πας αργά. Πολύ αργά. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. Από τα φανάρια Κ. Αχαΐα μέχρι Λεχαινά σχεδόν.

Προσοχή βασικά θέλει μόνο 1 σημείο από κάτω. Τα περίπου 10 χιλιόμετρα με χάλια δρόμο (από Κοπανάκι μέχρι σχεδόν να βγεις Καλό Νερό), όπου κάνεις υπομονή και δεν ρισκάρεις προσπέραση και τρακτέρ να έχεις μπροστά σου, αλλά είναι πολύ μικρό το κομμάτι. Επίσης το κομμάτι Ανεμοχώρι μέχρι Πύργο, όπου το οδόστρωμα δεν είναι ότι καλύτερο. Αλλά τα σημεία με χάλια δρόμο βόρεια είναι πολύ περισσότερα (πχ στην ευθεία στα Λαστέικα όπου το αμάξι γίνεται κουδουνίστρα).

Αν ταξιδέψεις βράδυ, πολύ προσοχή για σκυλιά που πετάγονται από όπου και να έρθεις, και φυσικά στην έλλειψη φωτισμού.

• Like 2

46 λεπτά πριν, BrocasHelm είπε

Για Αμαλιάδα ή πιο βόρεια, ίσως οριακά να συμφέρει από Πάτρα, αν και πάλι, προσωπικά μέχρι Λεχαινά θα πήγαινα από Πάτρα, για οτιδήποτε άλλο Τρίπολη πάντα.

1) ΠΟΛΥ λιγότερη κίνηση ο αυτοκινητόδρομος κάτω σε σχέση με το Κόρινθος - Πάτρα. Και για όσους θέλουν να βγουν προς Ήπειρο πχ, και για όσους πάνε προς Κυλλήνη για νησιά.

2) Τέτοια εποχή χωρίς χιόνια/πάγο, δεν υπάρχει λόγος να μην πας από τα βουνά. Λίγη προσοχή για αέρα κοντά σε Τσακώνα μόνο, και γενικά από κάτω είσαι πολύ πιο άνετος (πιθανότατα ακόμα και τώρα στο τριήμερο).

3) Από πέρυσι τον Οκτώβρη έχουν φτιάξει με νέα άσφαλτο όλη τη διαδρομή Καλό Νερό μέχρι Κρέστενα, και πας άνετος, ειδικά ημέρα. Λίγο προσοχή στην διαγράμμιση (ή έλλειψη αυτής) και είσαι ΟΚ.

4) Αν πας από πάνω, σε περιμένουν περίπου 30 χιλιόμετρα με κολωνάκια που πας αργά. Πολύ αργά. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. Από τα φανάρια Κ. Αχαΐα μέχρι Λεχαινά σχεδόν.

Προσοχή βασικά θέλει μόνο 1 σημείο από κάτω. Τα περίπου 10 χιλιόμετρα με χάλια δρόμο (από Κοπανάκι μέχρι σχεδόν να βγεις Καλό Νερό), όπου κάνεις υπομονή και δεν ρισκάρεις προσπέραση και τρακτέρ να έχεις μπροστά σου, αλλά είναι πολύ μικρό το κομμάτι. Επίσης το κομμάτι Ανεμοχώρι μέχρι Πύργο, όπου το οδόστρωμα δεν είναι ότι καλύτερο. Αλλά τα σημεία με χάλια δρόμο βόρεια είναι πολύ περισσότερα (πχ στην ευθεία στα Λαστέικα όπου το αμάξι γίνεται κουδουνίστρα).

Αν ταξιδέψεις βράδυ, πολύ προσοχή για σκυλιά που πετάγονται από όπου και να έρθεις, και φυσικά στην έλλειψη φωτισμού.

Αυτη η διαδρομή που λες είναι Αθήνα - Αλλαγή- Πύργος.

Αν πεις ότι πας Αθηνα Τρίπολη Πύργος βγαίνεις Νεστανη,Λεβιδι,Λαγκάδια ,Αρχαία Ολυμπία,Πύργος.Δηλαδή ΕΟ Τριπολης Πύργου .Ειδικά αυτή την εποχή δεν πας.Γίνεται χαμός σε χάλια δρόμους.

1 ώρα πριν, BrocasHelm είπε

Αυτό ακριβώς, συμφέρει οριακά από Πάτρα μόνο αν είναι να πας μέχρι Αμαλιάδα. Για οτιδήποτε νότια του Πύργου χίλιες φορές από Καλο Νερο.

Αυτή την εποχή στους λόγους που αναφέρονται στο κείμενο πρόσθεσε και τα τρακτέρ και φορτηγά με βιομηχανική τομάτα που αν σου κάτσει στη μονοδρομηση μετά την Πάτρα, απλά την έκατσες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, __kostas__ είπε

Mια χαρα ειναι ο δρομος, απλα για μεχρι 100 χλμ. Εχει πλατος ο δρομος ωστοσο απαιτει προσοχη. Προσεχε τα καρπουζαδικα αυτη την εποχη....φευγουν καρπουζια απο τις καροτσες. Μου εχει τυχει και το απεφυγα στο τσακ! 

Εχω δει και χειροτερους δρομους. 

Εχω παει και απο πανω και απο κατω. Τελικα ο απο πανω μου εδειχνε καλυτερος.

Επεξ/σία από SeriesX

Στις 13/8/2022 στις 10:28 ΜΜ, SeriesX είπε

Mια χαρα ειναι ο δρομος, απλα για μεχρι 100 χλμ. Εχει πλατος ο δρομος ωστοσο απαιτει προσοχη. Προσεχε τα καρπουζαδικα αυτη την εποχη....φευγουν καρπουζια απο τις καροτσες. Μου εχει τυχει και το απεφυγα στο τσακ! 

Εχω δει και χειροτερους δρομους. 

Εχω παει και απο πανω και απο κατω. Τελικα ο απο πανω μου εδειχνε καλυτερος.

Ο δρόμος, πέρυσι που είχα πάει, ήταν ακριβώς όπως ήταν η Αθηνών-Πατρών πριν αρχίσουν τα έργα. 

Ε αν τώρα έβαλαν κολωνακια, θα ειναι σαν την Αθηνών Πατρών αφού άρχισαν τα έργα :P

Καλός δρόμος δηλαδή, αλλά θέλει πολύ προσοχή στις προσπεράσεις.

To Πάτρα-Πύργος θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και χρόνια και ας πηγαίναμε με τα πόδια.
Μιλάμε για δρόμο που:
- Περνάει μέσα από οικισμούς, οπότε τον διασχίζουν πεζοί.
- Έχει διασταυρώσεις με φανάρια.
- Έχει συνεχείς διασταυρώσεις με αγροτικούς δρόμους, οπότε πατάγονται συνεχώς αγροτικά και τρακτέρ.
- Έχει χάλια φωτισμό.
- Το βράδυ πολλοί εργάτες κυκλοφορούν στην "εθνική" με ποδήλατα.
- Φυσικά δεν έχει μπάρες.
- Και το πιο εξωφρενικό: Έχει διασταυρώσεις με δρόμους που επιτρέπεται η στροφή αριστερά!!! Φαντάσουν να κινείσαι κανονικά και ο μπροστινός σου να σταματήσει εντελώς για να στρίψει σε διασταύρωση αριστερά, και αυτό εντελώς νόμιμα. 
Αν πηγαίνεις σε καμία Κυλλήνη, άντε Αμαλιάδα, πήγαινε από Πάτρα.
Αλλιώς άστο. Ιδίως αν δεν έχεις ξαναπάει σε αυτά τα μέρη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...