Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πω ρε φιλε εχω θολωση στον κερατοειδη στο αριστερο ματι μετα απο κακη επουλωση απο επεμβαση lazer ,ειναι σαν να εχεις μια ζελατινα συνεχεια μπροστα σου

ελπιζω να γινει εμπορικα διαθεσιμο το εμφυτευμα  

• Like 3
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Zergoulini είπε

Εχω τον γιο μου 4 ετων που εχει γεννηθει με συγγενη καταραχτη και απο το ενα ματι βλεπει ελαχιστα. Τετοιες ειδησεις με κανουν πολυ αισιοδοξο!

έχω αντίστοιχη εμπειρία και τώρα πια 22 ετών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με φακούς επαφής. Σίγουρα αυτή η εξέλιξη πάντως είναι πολύ θετική! Αν θέλεις λεπτομέρειες, π.μ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα βάλουν το εμφύτευμα σε καμιά γυναίκα και μετά θα βλέπει όλους τους άνδρες σαν γουρούνια...

Πέρα από την πλάκα μακάρι να πάνε όλα καλά με αυτό.

Δημοσ.

Εν τω μεταξυ ολες οι θεραπειες για τις διαφορες παθησεις στα ματια προχωρανε τοσο αργα που φαινεται ποσο περιπλοκα ειναι τα ματια. Θελω να κανω λειζερ λογω μυωπιας, αλλα οσο διαβαζω για μηνες επουλωσης, ή και οχι, και συνεχη χρηση σταγονων κτλ, απο εμενα ειναι οχι.

Αλλα τετοια νεα καλο ειναι να υπαρχουν. 

Δημοσ.

Ευχάριστη είδηση σίγουρα τέτοιες εφαρμογές της τεχνολογίας θέλουμε και θα πρέπει να τις επιβραβεύει ο κάθε λογικός άνθρωπος,ακόμη πιο ευχάριστη θα είναι βέβαια να ακουστεί σύντομα η είδηση πως θα γίνει πρακτικά προσβάσιμη αυτή η επέμβαση μαζικά για όλους (η έστω στους περισσότερους)όσους την έχουν ανάγκη και οχι για τους πολύ λίγους που έχουν τα χρήματα.

• Like 2
Δημοσ.

Απο το 1982 που εκανα τη πρωτη μεταμοσχευση κερατοειδη (πασχω απο συγγενη κερατοπαθεια) εως τον Ιανουαριο του 2022 που εκανα νεα  μεταμοσχευση πανω σε ηδη υπαρχον αλλοιωμενο απο τα χρονια μοσχευμα, εχουν γινει γιγαντιαια βηματα προοδου.

Ελπιδες παντα υπαρχουν για ολους μας.

Λιγοτεροι στρατιωτικοι εξοπλισμοι λοιπον και χρηματοδοτηση στην Ιατρικη ερευνα.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Εν τω μεταξυ ολες οι θεραπειες για τις διαφορες παθησεις στα ματια προχωρανε τοσο αργα που φαινεται ποσο περιπλοκα ειναι τα ματια. Θελω να κανω λειζερ λογω μυωπιας, αλλα οσο διαβαζω για μηνες επουλωσης, ή και οχι, και συνεχη χρηση σταγονων κτλ, απο εμενα ειναι οχι.

Αλλα τετοια νεα καλο ειναι να υπαρχουν. 

Το laser μυωπίας είναι τόσο εύκολη και απλή διαδικασία που αξίζει να την κάνεις. Απλά πρέπει να πας σε καλό γιατρό γιατί είναι πολύ σημαντικός ο προ εγχειρητικός έλεγχος. Πχ αν έχεις λεπτό αμφιβληστροειδή δεν πρέπει να κάνεις. Με σωστό έλεγχος εχεις 100% επιτυχία. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Το laser μυωπίας είναι τόσο εύκολη και απλή διαδικασία που αξίζει να την κάνεις. Απλά πρέπει να πας σε καλό γιατρό γιατί είναι πολύ σημαντικός ο προ εγχειρητικός έλεγχος. Πχ αν έχεις λεπτό αμφιβληστροειδή δεν πρέπει να κάνεις. Με σωστό έλεγχος εχεις 100% επιτυχία. 

Η επιτυχια ναι, αλλα η θεραπεια μετα δεν ξερω αν αξιζει. Εχω διαβασει αρκετες περιπτωσεις για σταγονες και ξηρασια γενικα μετα και απο χρονο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Η επιτυχια ναι, αλλα η θεραπεια μετα δεν ξερω αν αξιζει. Εχω διαβασει αρκετες περιπτωσεις για σταγονες και ξηρασια γενικα μετα και απο χρονο. 

Μπορεί να συμβεί σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Εγώ πχ έχω μια μεγαλύτερη ευαισθησία στον καπνό αλλά αυτό μου το είχαν πει από πριν. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλύτερο από τον κίνδυνο μολύνσεων από φακούς επαφής. Επίσης αξίζει αν εχεις μεγάλη μυωπία. Πχ εγώ είχα 8 βαθμούς δλδ ήμουν πραγματικά τυφλός χωρίς γυαλιά 

Επεξ/σία από jimarass26
Δημοσ.
7 ώρες πριν, jimarass26 είπε

Μπορεί να συμβεί σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Εγώ πχ έχω μια μεγαλύτερη ευαισθησία στον καπνό αλλά αυτό μου το είχαν πει από πριν. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλύτερο από τον κίνδυνο μολύνσεων από φακούς επαφής. Επίσης αξίζει αν εχεις μεγάλη μυωπία. Πχ εγώ είχα 8 βαθμούς δλδ ήμουν πραγματικά τυφλός χωρίς γυαλιά 

καλα εισαι εγω εχω 18, να ξερειε πανυως οτι το ματι παραμενει μυωπικο και πρεπει να κανεις συχνο ελεγχο

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Zergoulini είπε

Εχω τον γιο μου 4 ετων που εχει γεννηθει με συγγενη καταραχτη και απο το ενα ματι βλεπει ελαχιστα. Τετοιες ειδησεις με κανουν πολυ αισιοδοξο!

κανένα παιδάκι δεν πρέπει να υποφέρει...εύχομαι ολόψυχα να ειναι προσιτή η τεχνολογιά αυτή και να μπορέσει το παιδί να δει κανονικά γρήγορα.

Δημοσ.

Τέτοια νέα είναι πολύ ευχάριστα! Είμαι κι εγώ παθών στον κερατοειδή και η πρόσβαση σε μεταμόσχευση μου είναι οικονομικά απαγορευτική. Οπότε ίσως είμαι τυχερός στο μέλλον.

Δημοσ.

Όσα μπράβο και να πούμε σε αυτούς τους επιστήμονες είναι λίγα. Υπέροχη είδηση! Μακάρι να γίνει γρήγορα προσβάσιμο το εμφύτευμα σε όλους τους ασθενείς του κόσμου.

Δημοσ.
Στις 13/8/2022 στις 4:16 ΜΜ, Zergoulini είπε

Μαστορα μου σου ευχομαι τα καλυτερα για το παιδακι και για ολους σας.

Δημοσ.
Στις 14/8/2022 στις 8:11 ΠΜ, Exodia The Forbidden One είπε

καλα εισαι εγω εχω 18, να ξερειε πανυως οτι το ματι παραμενει μυωπικο και πρεπει να κανεις συχνο ελεγχο

Στην εποχή μου τέτοιες μυωπίες δεν τις αναλάμβαναν. Δεν ξέρω σήμερα! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...