Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα !

ποιο σύστημα θεωρείτε καλύτερο.;

Fan coil με αντλία θερμότητας ή καλοριφέρ με λέβητα φυσικού αερίου ;

και δεν ενοω μόνο από κατανάλωση αλλά και σαν αίσθηση στο σπίτι .

δεν έχω δει πως είναι με fan coil ? 
αλλά διάβασα πως μπορεί να ξεραίνουν τον αέρα ; Ενοω τα κλασικά καλοριφέρ έχουν πιο καλό περιβάλλον ;

εχετε εμπειρία από fan coil να μας πείτε ; 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, manosbr είπε

Καλησπέρα !

ποιο σύστημα θεωρείτε καλύτερο.;

Fan coil με αντλία θερμότητας ή καλοριφέρ με λέβητα φυσικού αερίου ;

και δεν ενοω μόνο από κατανάλωση αλλά και σαν αίσθηση στο σπίτι .

δεν έχω δει πως είναι με fan coil ? 
αλλά διάβασα πως μπορεί να ξεραίνουν τον αέρα ; Ενοω τα κλασικά καλοριφέρ έχουν πιο καλό περιβάλλον ;

Πως είναι η αίσθηση στο σπίτι. ; 

Δημοσ.

Φαν κοϊλς και αντλία.

Με μία εγκατάσταση έχεις θέρμανση και ψύξη.

Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την επιλογή μας.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Φαν κοϊλς και αντλία.

Προηγουμένως να υποθέσω είχατε καλοριφέρ ; 
νοιωθεις τον αέρα ξηρό ; Όπως πχ όταν λειτουργεί το aircondition για πολλές ώρες ;

επισης ο ήχος από τα fancoils είναι αισθητός ;

Μόλις τώρα, manosbr είπε

νοιωθεις τον αέρα ξηρό ; Όπως πχ όταν λειτουργεί το aircondition για πολλές ώρες ;

Ένα διαμέρισμα που έχω δει έχει εγκατεστημένα αυτά (αλλά με κεντρική αντλία , και αν προχωρήσω πρέπει να βάλλω δικιά μου αντλία θερμότητας) 

17497030-502D-4E12-B1A6-130226299830.jpeg

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, manosbr είπε

Ένα διαμέρισμα που έχω δει έχει εγκατεστημένα αυτά (αλλά με κεντρική αντλία , και αν προχωρήσω πρέπει να βάλλω δικιά μου αντλία θερμότητας) 

Όλα τα προηγούμενα σπίτια είχαν καλοριφέρ.

Τα φαν κοιλς τα λειτουργούμε στη χαμηλή ταχύτητα και ο θόρυβος είναι ανεπαίσθητος.

Ξηρή ατμόσφαιρα δεν αισθανθήκαμε ποτέ.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

47 λεπτά πριν, manosbr είπε

Επέκταση  

Όλα τα προηγούμενα σπίτια είχαν καλοριφέρ.

Τα φαν κοιλς τα λειτουργούμε στη χαμηλή ταχύτητα και ο θόρυβος είναι ανεπαίσθητος.

Ξηρή ατμόσφαιρα δεν αισθανθήκαμε ποτέ.

Έχεις δει διαφορά , σε οικονομία ; 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, manosbr είπε

εχω fan coils με λεβητα 22 χρονια 

2 ώρες πριν, manosbr είπε

εξαρτάτε Στο κλιματιστικο σου είναι?                                                                                                                                                                                                    Τα fan coils ανάλογα με με την ταχύτητα του ανεμιστήρα αποδίδουν περισσότερο η λιγότερο Αν εσυ λογο κόστους (ακριβούτσικα) παρεις ένα που αποδίδει πχ 3500 θερμίδες σε φουλ στροφές ο ανεμιστήρας θα έχεις θέμα Αν όμως παρεις ένα που αποδίδει πχ 3500 θερμίδες στις χαμηλές στροφές δεν θα έχεις

Spoiler

image.png.901bfd95f9445a30885e026c2cdd1c1c.png

Δημοσ.
4 ώρες πριν, manosbr είπε

Έχεις δει διαφορά , σε οικονομία ; 

Το σπίτι είναι καινούργιο. Όμως σε σύγκριση με το τί πλήρωσαν άλλοι φέτος ήμασταν πολύ καλά.

Αλλά και τις προηγούμενες χρονιές είμασταν πολύ καλύτερα από ό,τι πληρώναμε σε μικρότερο σπίτι με φυσικό αέριο.

Δημοσ.

Η εγκατάσταση που είδα στο διαμέρισμα είναι του 2004 με fancoil που συνδέονται με ένα κεντρικό σύστημα «αντλίας θερμότητας» στην ταράτσα για όλη τη πολυκατοικία , τεράστιο με τουρμπίνες (που δεν το χρησιμοποιούν , φαντάζομαι ασύμφορο) 

ελπιζω να γίνεται (τεχνικά ) να αυτονομήθω με αντλία θερμότητας προσωπική 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Φαν κοϊλς και αντλία.

Η ψύξη πως είναι γενικά; 

Γιατί άλλοι μου την αναφέρουν ψύξη, άλλοι "δροσισμο", ότι κατεβάζει μέχρι 4 βαθμούς από την υπάρχουσα θερμοκρασία του σπιτιού.

Στην πράξη τελικά τι γίνεται; Είναι ικανοποιητικο το κατέβασμα θερμοκρασίας και μέχρι πόσους βαθμούς;

Δημοσ.

Δροσισμό κάνει η ενδοδαπεδια. τα fun coil κάνουν ψυξη.

Η αντλια θερμότητας που θα χρησιμοποιηθεί δεν παιζει ρόλο (κεντρικη ή ατομική) αρκει να ειναι κατάλληλα διαστασιολογημενη.ο θορυβος στην χαμηλή ταχύτητα ειναι αρκετά χαμηλος σε κάποια μοντέλα και δεν ειναι ενοχλητικός.Η αίσθηση πάνω κατω ιδια ειναι πάντως.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Η ψύξη πως είναι γενικά; 

Γιατί άλλοι μου την αναφέρουν ψύξη, άλλοι "δροσισμο", ότι κατεβάζει μέχρι 4 βαθμούς από την υπάρχουσα θερμοκρασία του σπιτιού.

Στην πράξη τελικά τι γίνεται; Είναι ικανοποιητικο το κατέβασμα θερμοκρασίας και μέχρι πόσους βαθμούς;

Όπως ήδη αναφέρθηκε δροσισμο κάνει η ενδοδαπεδια. 

Μια χαρά ψύξη κάνουν τα φ/ κ, όπως και τα κλιματιστικά.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, vasilllis είπε

Δροσισμό κάνει η ενδοδαπεδια. τα fun coil κάνουν ψυξη.

Η αντλια θερμότητας που θα χρησιμοποιηθεί δεν παιζει ρόλο (κεντρικη ή ατομική) αρκει να ειναι κατάλληλα διαστασιολογημενη.ο θορυβος στην χαμηλή ταχύτητα ειναι αρκετά χαμηλος σε κάποια μοντέλα και δεν ειναι ενοχλητικός.Η αίσθηση πάνω κατω ιδια ειναι πάντως.

2 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Όπως ήδη αναφέρθηκε δροσισμο κάνει η ενδοδαπεδια. 

Μια χαρά ψύξη κάνουν τα φ/ κ, όπως και τα κλιματιστικά.

Ευχαριστώ! Κι εγώ αυτό ξέρω για τα fan coils, αλλά έρχονται κάποιοι εγκαταστάτες και μου λένε για δροσισμο και για αυτά. Από τη μια σκεφτόμουν...."οκ, εσύ ούτε από έξω δεν θα περάσεις από την εγκατάσταση μου", από την άλλη επειδή ήρθαν 2 πρόσφατα πάλι και μου είπαν το ίδιο, άρχισα να απορώ μήπως δεν έχω καταλάβει εγώ καλά τη λειτουργία. Άρα θα ισχύσει το αρχικό σενάριο για όσους μου λένε για δροσισμο 😄

Δημοσ.

Παιδιά στα fcu έχει κανονική άδεια ψύξη. Όσοι Εγκαταστάτης λένε για δροσισμού ειτε6ειναι άσχετοι είτε κάτι άλλο θέλουν να κάνουν 

Δημοσ.

επειδη το πατρικο ειναι με fan coil "επαγγελματικου επιπεδου" να σου πω οτι για τν ξυξη ειναι αριστα σκεψου σαν κλιματιστικο μεγαλης ισχυς. Στη θερμανση παλι ειναι αρκετα καλα αλλα με το που τα κλεισεις, χανεται η θερμοτητα λογο οτι δεν εχει στιλες να κρατησει τν θερμοτητα. Απο τν αλλη τα καλοριφερ κρατανε την θερμοτητα για 30+ λεπτα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...