Προς το περιεχόμενο

Απώλεια διπλώματος & μετάβαση εξωτερικό

angelponiros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα
Αν και λίγο άκυρο αυτό που θα ρωτήσω, σχετίζεται όμως με δίπλωμα. Έχω δίπλωμα από άλλη χώρα και θέλω να πάω να βγάλω ελληνικό μιας και το άλλο στην ουσία δεν έχει ισχύ πια καθώς έχω αρκετό καιρό στην Ελλάδα πια. Δικαιολογητικά, διαδικασία κτλπ τα ξέρω και ότι πάω στην Διεύθυνση Μεταφορών. Ερώτηση: μπορώ να πάω σε όποια ναναι; Εστω ότι κατοικώ σε νοικιασμένο σπίτι εντός Δήμου Αθηναίων. Πρέπει να πάω και αντίστοιχα στη Διευθυνση Μεταφορών Κεντρικού Τομέα Αθηνών (όπου και εντασσεται διοικητικά ο Δήμος) ή μπορώ και σε άλλη (ενώ στην αίτηση ως τόπο κατοικίας γράφω οδό που ανήκει αλλού); Ρωτάω γιατί λόγω δουλειάς περνάω μπροστά από μια συγκεκριμένη και με βολευει ενώ η αλλη οπου θεωρητικα ανηκει η περιοχη κατοικιας ειναι μακρυα και αντε να προλαβεις τοσο νωρις που κλεινουν.

Επεξ/σία από Neoss
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, Neoss είπε

Καλησπέρα
Αν και λίγο άκυρο αυτό που θα ρωτήσω, σχετίζεται όμως με δίπλωμα. Έχω δίπλωμα από άλλη χώρα και θέλω να πάω να βγάλω ελληνικό μιας και το άλλο στην ουσία δεν έχει ισχύ πια καθώς έχω αρκετό καιρό στην Ελλάδα πια. Δικαιολογητικά, διαδικασία κτλπ τα ξέρω και ότι πάω στην Διεύθυνση Μεταφορών. Ερώτηση: μπορώ να πάω σε όποια ναναι; Εστω ότι κατοικώ σε νοικιασμένο σπίτι εντός Δήμου Αθηναίων. Πρέπει να πάω και αντίστοιχα στη Διευθυνση Μεταφορών Κεντρικού Τομέα Αθηνών (όπου και εντασσεται διοικητικά ο Δήμος) ή μπορώ και σε άλλη (ενώ στην αίτηση ως τόπο κατοικίας γράφω οδό που ανήκει αλλού); Ρωτάω γιατί λόγω δουλειάς περνάω μπροστά από μια συγκεκριμένη και με βολευει ενώ η αλλη οπου θεωρητικα ανηκει η περιοχη κατοικιας ειναι μακρυα και αντε να προλαβεις τοσο νωρις που κλεινουν.

θα πρέπει να ρωτήσεις εχω δει περιπτώσεις όπου αν έχει λήξει το δίπλωμα εξωτερικού εδώ για να βγαλεις θα πρέπει να κάνεις ολα από το μηδέν δλδ μαθήματα εξετάσεις κλπ (ναι χαζο ακουγεται δε... έχει γίνει)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Black Demis είπε

θα πρέπει να ρωτήσεις εχω δει περιπτώσεις όπου αν έχει λήξει το δίπλωμα εξωτερικού εδώ για να βγαλεις θα πρέπει να κάνεις ολα από το μηδέν δλδ μαθήματα εξετάσεις κλπ (ναι χαζο ακουγεται δε... έχει γίνει)

Εντάξει, μπορώ να πω ότι επίσημα με πανικόβαλλες τώρα 😆 Αν πουν κατι τετοιο ειλικρινα δεν ξερω τι θα κανω
Πουθενά δεν το είδα αυτό όσο εψαχνα στα σιτε των Περιφερειών
Να διευκρινήσω βέβαια πως δεν εννοώ ότι έχει λήξει με την έννοια στη χώρα που το εβγαλα (εντός Ευρωπαικης Ενωσης) εχει ισχυ πχ 15 ετων και εχουν περασει αυτα. Εννοω οτι απλά δεν το αλλαξα με το που ηρθα Ελλάδα, κατα τα άλλα ισχυει κανονικα... Μια φορα που με σταματησαν και για ελεγχο, ο αστυνομικος δεν ειπε καν κατι

Επεξ/σία από Neoss

1 λεπτό πριν, Speculoos είπε

Aν το δίπλωμα είναι ακόμα μέσα στην 15ετία και είναι από χώρα της ΕΕ/ΕΕΑ δεν έχεις θέμα να κυκλοφορείς με αυτό στην Ελλάδα.

Και εντός των ετών αυτων είναι και από χώρα της Ε.Ε., με κανονική ισχύ. Απλώς μιας και μένω πια Ελλάδα, ε για ευνόητους λόγους ας το κάνω και ελληνικό πλέον γιατί π.χ. μετά την 15ετία θα έχω θέμα ας πούμε.

Πιάνοντας αυτό που είπε ο παραπάνω, μου φαίνεται περίεργο πάντως να με θεωρήσει η Διεύθυνση σαν να μην είχα ποτέ δίπλωμα στη ζωή μου. Δεν το έχω ξανα ακούσει, ίσως πέρα από αλλοδαπούς από εκτός Ευρώπης ίσως...

επειδη ειχα το αντιστροφο προβλημα (ελληνικο διπλωμα->ξενης χωρας)

Αν δεν εχει ληξει μπορεις να πας στη περιφερεια της περιοχης που μενεις και να το αλλαξεις. Ειναι γραφειοκρατικη διαδικασια αν ειναι της ευρωπαικης ενωσης το διπλωμα. Αρα οχι μαθηματα εξετασεις κτλ. Αν ομως εχει ληξει ακομα και ελληνικο να ειναι, μπλεκεται το θεμα

10 ώρες πριν, Neoss είπε

Και εντός των ετών αυτων είναι και από χώρα της Ε.Ε., με κανονική ισχύ. Απλώς μιας και μένω πια Ελλάδα, ε για ευνόητους λόγους ας το κάνω και ελληνικό πλέον γιατί π.χ. μετά την 15ετία θα έχω θέμα ας πούμε.

Πιάνοντας αυτό που είπε ο παραπάνω, μου φαίνεται περίεργο πάντως να με θεωρήσει η Διεύθυνση σαν να μην είχα ποτέ δίπλωμα στη ζωή μου. Δεν το έχω ξανα ακούσει, ίσως πέρα από αλλοδαπούς από εκτός Ευρώπης ίσως...

Αν έχεις χρόνο να περιμένεις χωρίς δίπλωμα κάντο τώρα. Χρειάζεσαι μόνο την αντίστοιχη αίτηση, παράβολα και φωτογραφίες. Ουσιαστικά πας με το τωρινό σου δίπλωμα, το στέλνουν στην υπεύθυνη αρχή έκδοσης διπλωμάτων στη χώρα του εξωτερικού όπου γίνεται έλεγχος αν είσαι εντάξει, δίνουν το οκ και μετά εκδίδεται από το ελληνικό υπουργείο όπου και το παραλαμβάνεις.

Κάτι τέτοιο μπορεί να πάρει μήνες οπότε κρίνεις πότε είναι καλύτερα για σένα.

Εγώ για παράδειγμα έχω Ιρλανδικό δίπλωμα, άλλαξα το ελληνικό σε ιρλανδικό πριν 5-6 χρόνια κάνοντας αυτό που θες να κάνεις και συ αλλά πήρε πάνω από 2.5 μήνες να γίνει η διαδικασία γιατί περίμεναν το οκ από το ελληνικό υπουργείο. Εφόσον το πήραν, το καινούριο δίπλωμα εκδώθηκε σε 3 εργάσιμες. Τώρα πια δεν μένω Ιρλανδία αλλά θα περιμένω 8-9 χρόνια πριν το αλλάξω στο δίπλωμα της χώρας που θα βρίσκομαι. (αν βρίσκομαι πχ ακόμα στο Βέλγιο η διαδικασία παίρνει 6-8 εργάσιμες μέρες).

αλλαξε η σύζυγος πριν 4 χρόνια ,είχε βγάλει δίπλωμα στην Βουλγαρία.Πήγαμε πριν λήξει και ζητήσαμε μετατροπή σε ελληνικό.Εκαναν 2 μήνες νομίζω να το ετοιμάσουν,στέλνουν αίτημα στο εξωτερικό αν είναι νομιμο κλπ και μετά το μετατρέπουν.Το παρέλαβε ενώ την ίδια στιγμή παρέδωσε το βουλγάρικο που το έστειλαν  πίσω Βουλγαρία.

Δεν υπάρχει λόγος να μπερδέψεις τα πράγματα με το να το αφήσεις να λήξει. 

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

αλλαξε η σύζυγος πριν 4 χρόνια ,είχε βγάλει δίπλωμα στην Βουλγαρία.Πήγαμε πριν λήξει και ζητήσαμε μετατροπή σε ελληνικό.Εκαναν 2 μήνες νομίζω να το ετοιμάσουν,στέλνουν αίτημα στο εξωτερικό αν είναι νομιμο κλπ και μετά το μετατρέπουν.Το παρέλαβε ενώ την ίδια στιγμή παρέδωσε το βουλγάρικο που το έστειλαν  πίσω Βουλγαρία.

Δεν υπάρχει λόγος να μπερδέψεις τα πράγματα με το να το αφήσεις να λήξει. 

Μέχρι να παραλάβει το ελληνικό είχε κρατήσει το βουλγάρικο; Εμένα οι Ιρλανδοί μου το είχαν πάρει για να το στείλουν Ελλάδα ώστε να εξεταστεί η γνησιότητα, αν εκκρεμούν αξιόποινες πράξεις κτλ και είχα ένα "προσωρινό" χαρτί με το οποίο μπορούσα να κυκλοφορήσω μέσα στη χώρα. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στο Βέλγιο οπότε θεώρησα ότι είναι το στάνταρ για όλη την Ευρώπη.

13 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Μέχρι να παραλάβει το ελληνικό είχε κρατήσει το βουλγάρικο; Εμένα οι Ιρλανδοί μου το είχαν πάρει για να το στείλουν Ελλάδα ώστε να εξεταστεί η γνησιότητα, αν εκκρεμούν αξιόποινες πράξεις κτλ και είχα ένα "προσωρινό" χαρτί με το οποίο μπορούσα να κυκλοφορήσω μέσα στη χώρα. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στο Βέλγιο οπότε θεώρησα ότι είναι το στάνταρ για όλη την Ευρώπη.

Με έβαλες σε σκέψεις και αμφιβολίες.Μπορεί να έχεις δίκιο,να το έδωσε τότε και μετά απλά να παρέλαβε το ελληνικό.Ειλικρινά δεν θυμάμαι 100% .

Στις 23/11/2022 στις 12:28 ΠΜ, Neoss είπε

Εντάξει, μπορώ να πω ότι επίσημα με πανικόβαλλες τώρα 😆 Αν πουν κατι τετοιο ειλικρινα δεν ξερω τι θα κανω
Πουθενά δεν το είδα αυτό όσο εψαχνα στα σιτε των Περιφερειών
Να διευκρινήσω βέβαια πως δεν εννοώ ότι έχει λήξει με την έννοια στη χώρα που το εβγαλα (εντός Ευρωπαικης Ενωσης) εχει ισχυ πχ 15 ετων και εχουν περασει αυτα. Εννοω οτι απλά δεν το αλλαξα με το που ηρθα Ελλάδα, κατα τα άλλα ισχυει κανονικα... Μια φορα που με σταματησαν και για ελεγχο, ο αστυνομικος δεν ειπε καν κατι

Τότε έχεις ελπίδες 🤣🤣 να πας στο υπουργείο θα γίνουν όλα

Στις 23/11/2022 στις 10:13 ΠΜ, Speculoos είπε

ρωτησα την σύζυγο τελικά,είχαν βγάλει φωτό του διπλώματος για τον έλεγχο ενω το βουλγαρικό δίπλωμα το παρέδωσε στην παραλαβή του ελληνικού .

Βρήκα και την διαδικασία που λεει τα ίδια https://www.bestl.gr/sxolhodhgvn24.html

(Μην της πεις ότι έψαξα να δω αν θυμόταν καλά,κάηκα) 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις αρχικά πάλι. Ρώτησα στη Περιφέρεια και είπαν ότι απλά καταθέτεις αίτηση, φωτογραφίες, παράβολο 30 ευρώ κτλπ και παραδίδεις οριστικά το ξένο δίπλωμα σε αυτούς αφότου πας και παραλάβεις το ελληνικό δίπλωμα. Μιας και είναι από εντός Ε.Ε. και εντός 15ετίας δεν χρειάζεται τίποτα επιπρόσθετο να κάνεις...

1 ώρα πριν, Neoss είπε

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις αρχικά πάλι. Ρώτησα στη Περιφέρεια και είπαν ότι απλά καταθέτεις αίτηση, φωτογραφίες, παράβολο 30 ευρώ κτλπ και παραδίδεις οριστικά το ξένο δίπλωμα σε αυτούς αφότου πας και παραλάβεις το ελληνικό δίπλωμα. Μιας και είναι από εντός Ε.Ε. και εντός 15ετίας δεν χρειάζεται τίποτα επιπρόσθετο να κάνεις...

Κράτησε το μέχρι κοντά στην λήξη της 15ετίας.

Αφενός είσαι νόμιμος και δεν υπάρχει κανένα θέμα να κυκλοφορείς με αυτό μέχρι την λήξη του, αφετέρου η τροχαία είναι συνήθως ποιο «διαλακτική» σε περιπτώσεις ελέγχου κλπ όταν βλέπει τέτοιο δίπλωμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...