kax54638 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Επειδή μου είναι πραγματικό πρόβλημα η ασυμβατότητα του mac os με Ntfs καθώς χρησιμοποιώ και υπολογιστές με windows αναραωτιόμουν αν εγκαταστησω τα windows 11 σε mac os με m1 μέσω των parallels θα μπορώ μέσα από το παράθυρο των windows να διαβάζω και κυρίως να γράφω σκληρούς δίσκους και usb flsh φορμαρισμένα σε Ntfs? Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος;
CheOnWeb Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 https://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/ 1
kax54638 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε https://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/ Thanks. Το έχω δει αυτό. Θέλει να πειράξεις τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του λειτουργικού μέσω recovery σε Mac με M1 πράγμα που δεν θα ήθελα να κάνω.
zeldabryson Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Στις 12/8/2022 στις 7:28 ΜΜ, CheOnWeb είπε https://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/ Ευχαριστω για την απαντηση σου! mapquest directions
Te0sX Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Κατά την γνώμη μου αμαρτία να ασχοληθείς με VM εφόσον υπάρχουν τόσο καλές εφαρμογές που θα σου επιτρέπουν να κάνεις αυτά που θες. Εγώ χρησιμοποιώ Tuxera για πάνω από 5+6 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. (Είδα έχει πλέον και free apps στοac App Store) Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2022 από Te0sX
kormos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Στις 12/8/2022 στις 1:48 ΜΜ, kax54638 είπε Επειδή μου είναι πραγματικό πρόβλημα η ασυμβατότητα του mac os με Ntfs καθώς χρησιμοποιώ και υπολογιστές με windows αναραωτιόμουν αν εγκαταστησω τα windows 11 σε mac os με m1 μέσω των parallels θα μπορώ μέσα από το παράθυρο των windows να διαβάζω και κυρίως να γράφω σκληρούς δίσκους και usb flsh φορμαρισμένα σε Ntfs? Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος; Ίσως να μπορούσες να σκεφτείς και την εκδοχή του DropBox, Drive, Mega που έχουν άμεση ενημέρωση αρχείων αν το κύριο σου θέμα είναι αυτό...ή ακόμα και κάποιο κοινόχρηστο φάκελο που θα περιέχει τα αρχεία που θέλεις. Τι χρήση κυρίως κάνεις? 7 ώρες πριν, Te0sX είπε Κατά την γνώμη μου αμαρτία να ασχοληθείς με VM εφόσον υπάρχουν τόσο καλές εφαρμογές που θα σου επιτρέπουν να κάνεις αυτά που θες. Εγώ χρησιμοποιώ Tuxera για πάνω από 5+6 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. (Είδα έχει πλέον και free apps στοac App Store) Θα συμφωνήσω και εγώ με το TUXERA, το έχω αγορασμένο και όλα λειτουργούν απροβλημάτιστα 1
kax54638 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2022 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τελικά δοκίμασα τα parallels και για να είμαι ειλικρινής έχω κατενθουσιαστεί. Φορτώνουν τα windows 11 σε χρόνο dt και μέσα από το παράθυρο των windows γράφεις και διαβάζεις Ntfs δίσκους πανεύκολα. Για tuxera και paragon είχα διαβάσει αντικρουόμενες απόψεις για M1 mac. Περίπλοκη διαδικασία εγκατάστασης και άλλοι έλεγαν ότι δουλεύει με πολύ αργές ταχύτητες κλπ.
Jimbont Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) θελω να φτιαξω με android studio ενα app. Εχω το Μ2 air θα μπορεσω με το parallels και windows 11 και επισης υπαρχει αλλος τροπος για να αποφυγω τα 99$ του parallels? Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από Jimbont
kormos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Jimbont είπε θελω να φτιαξω με android studio ενα app. Εχω το Μ2 air θα μπορεσω με το parallels και windows 11 και επισης υπαρχει αλλος τροπος για να αποφυγω τα 99$ του parallels? ...να τα αποφύγεις όχι! Μην μπλέξεις για πολλούς λόγους με "επεξεργασμένα" 1
kax54638 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 3/9/2022 στις 3:25 ΜΜ, Jimbont είπε θελω να φτιαξω με android studio ενα app. Εχω το Μ2 air θα μπορεσω με το parallels και windows 11 και επισης υπαρχει αλλος τροπος για να αποφυγω τα 99$ του parallels? Αν είσαι φοιτητής, με πιστοποίηση του ιδρύματος σου είναι 50 ευρώ για έναν χρόνο. Ετήσια συνδρομή που διακόπτεις αν θέλεις, όχι αγορά του προγράμματος. 1
BillT Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 On 03/09/2022 at 15:25, Jimbont said: θελω να φτιαξω με android studio ενα app. Εχω το Μ2 air θα μπορεσω με το parallels και windows 11 και επισης υπαρχει αλλος τροπος για να αποφυγω τα 99$ του parallels? Sorry, δεν είμαι developer και μπορεί κάτι να μην έχω καταλάβει, αλλά γιατί θέλεις virtual machine ενώ υπάρχει arm version του android studio για Mac OS? Επίσης εκτός από το parallels υπάρχει και το UTM που είναι δωρεάν. 1
min_iak Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Καλημερα σε ολους, υπαρχει και το virtual box της Oracle: https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads για m1-m2 cpu. Ομως ειναι ακομα σε beta εκδοση. Εαν το δοκιμασει καποιος, ας μας πει εαν λειτουργει απροβληματιστα.
mindreader Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Το θεμα ειναι, οτι με ολες αυτες τις 'λυσεις', το μονο που μπορεις να τρεξεις τελικα, ειναι τα 'windows for arm'. Αν καποιος εχει δοκιμασει αρκετα x86 προγραμματα αν τρεχουν σε windows for arm, ας πει.
jodact Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mindreader είπε Το θεμα ειναι, οτι με ολες αυτες τις 'λυσεις', το μονο που μπορεις να τρεξεις τελικα, ειναι τα 'windows for arm'. Αν καποιος εχει δοκιμασει αρκετα x86 προγραμματα αν τρεχουν σε windows for arm, ας πει. Σαν τι προγραμματα ? Υποθέτω μιλάμε για προγράμματα που δεν βγαίνουν για MacOs. Eγώ τρέχω Ansys Electronics Desktop αναγκαστικά επειδη δεν υπάρχει για Mac και συγκριτικά με παλιότερα pc με windows που έχω πετάει. Συγκριτικά με σύγχρονο δυνατό Windows Laptop (έστω στο ρεύμα και οχι με μπαταρία) όμως υποθέτω πως θα υστερεί χωρίς να το χω δοκιμάσει. Το UTM ή κάτι έκανα πολύ λάθος ή είναι αισθητά χειρότερο από το Parallels. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2022 από jodact 1
mindreader Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, jodact είπε Σαν τι προγραμματα ? Υποθέτω μιλάμε για προγράμματα που δεν βγαίνουν για MacOs. Eγώ τρέχω Ansys Electronics Desktop αναγκαστικά επειδη δεν υπάρχει για Mac και συγκριτικά με παλιότερα pc με windows που έχω πετάει. Συγκριτικά με σύγχρονο δυνατό Windows Laptop (έστω στο ρεύμα και οχι με μπαταρία) όμως υποθέτω πως θα υστερεί χωρίς να το χω δοκιμάσει. Το UTM ή κάτι έκανα πολύ λάθος ή είναι αισθητά χειρότερο από το Parallels. Ακριβως. Αν βγαινει σε mac, τι να τα κανω τα windows; Θελω να ακουω αποψεις για UTM, γιατι ειναι δωρεαν και ακουγεται ελπιδοφορο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα