takeanotice Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να δώσω το proficiency c2 του cambridge (CPE). Γενικά θα μελετήσω self-study. Οπότε όσοι έχετε δώσει μήπως έχετε να προτείνετε βιβλία ή γενικά υλικό που βοηθάει στην προετοιμασία;
pi314 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, takeanotice είπε Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να δώσω το proficiency c2 του cambridge (CPE). Γενικά θα μελετήσω self-study. Οπότε όσοι έχετε δώσει μήπως έχετε να προτείνετε βιβλία ή γενικά υλικό που βοηθάει στην προετοιμασία; Ποιος θα σου διορθώνει τις εκθέσεις? Ποιος θα σε κατατοπίσει σε λάθη που θα κάνεις ώστε να μην τα επαναλάβεις στην τελική εξέταση? Απλά ερωτήματα που έθεσα στον εαυτό μου όταν σκέφτηκα και εγώ το self-study για C2...:-) Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2022 από pi314
takeanotice Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Οπότε πως κινήθηκες τελικά; Γενικά νομίζω δεν το έχω με φροντιστήρια και καλύτερα οργανώνομαι μόνος μου. Δεν υπάρχει κάποιο βιβλίο με template εκθέσεων;
pi314 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, takeanotice είπε Οπότε πως κινήθηκες τελικά; Γενικά νομίζω δεν το έχω με φροντιστήρια και καλύτερα οργανώνομαι μόνος μου. Δεν υπάρχει κάποιο βιβλίο με template εκθέσεων; Ξεκίνησα ιδιαίτερα και είναι μεγάλο πλεονέκτημα γιατί ένας καθηγητής/μία καθηγήτρια αγγλικών θα σου τονίσει ποια σημεία να προσέξεις και θα σου μάθει γιατί κάποια πράγματα που διαισθητικά κάνεις στα αγγλικά, σε ποιους κανόνες εμπίπτουν ώστε να τα εφαρμόζεις και σε άλλες περιπτώσεις. Το ποιο σημαντικό για μένα είναι πως στις εκθέσεις που γράφεις πρέπει να παίρνεις ένα feedback με τα λάθη σου. Κάτι που δεν το βλέπεις όταν κάνεις self-study. Επιπλέον σου μαθαίνει τους τύπους εκθέσεων, γιατί υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις ανάλογα το τι θα σου ζητήσουν στην εξέταση... Ταπεινή μου άποψη πάντα! 😉 2
Lilith19 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Κι εγώ της ίδιας άποψης με τον pi314 είμαι. Ακόμα και στην περίπτωση που ξέρεις να διαβάζεις αποτελεσματικά, είσαι ήδη σε καλό επίπεδο και μπορείς να αφιερώσεις αρκετό χρόνο, η πρόοδος που θα κάνεις δεν θα είναι η ίδια όπως με καθηγητή/τρια. Το θέμα της διόρθωσης/ανατροφοδότησης είναι πολύ βασικό. Επίσης, κάποιος που δουλεύει χρόνια στο συγκεκριμένο πτυχίο, θα σε καθοδηγήσει επακριβώς ανάλογα με τις απαιτήσεις του. Και χρόνο θα γλιτώσεις και το όλο εγχείρημα θα είναι πολύ πιο στοχευμένο. Και δεν είναι απαραίτητο να κάνεις άπειρες ώρες μάθημα, εφόσον το μεγαλύτερο μέρος της μελέτης θα είναι δικό σου, μπορείτε να καθορίσετε τις ώρες βάσει αυτού. 2
pi314 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Μπορώ να δώσω την εξέταση C2 κάνοντας ιδιαίτερα? Η΄χρειάζεται να γραφτώ τυπικά σε κάποιο φροντιστήριο πριν δώσω? Θέλω να πω κοιτάνε στην αίτηση που θα συμπληρώσω για να εγγραφώ στην C2 εξέταση αν είμαι από ιδιαίτερα ή φροντιστήριο? Η΄δεν παίζει ρόλο?
Rq4R8 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2022 Ο τρόπος προετοιμασίας δεν παίζει κανένα ρόλο. 1
pi314 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχει κανείς εμπειρία με τις computer-based εξετάσεις? Βλέπω είναι πολύ πιο γρήγορες στο πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα... Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2022 από pi314
Rq4R8 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, pi314 είπε Έχει κανείς εμπειρία με τις computer-based εξετάσεις? Βλέπω είναι πολύ πιο γρήγορες στο πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα... Έδωσα computer based IELTS πριν απο περίπου ένα μήνα και η διαδικασία ηταν και εύκολη και με βόλευε, ιδιαίτερα λόγω ευκολίας και ταχυτητας που έχω στη πληκτρολόγηση. Δεν ξέρω για το CPE αλλά όταν έδινα ήταν αρκετά χαλαρό το περιβάλλον και σίγουρα λιγότερο αγχωτικό απο εξετάσεις σε χαρτί. Επίσης, σίγουρα η πληκτρολόγηση βοήθησε στην έκθεση καθώς γράφεις πιο ελεύθερα και μπορείς μετά να διορθώσεις και να προσθέσεις ό,τι θες. Το british council έχει κάποια sample test για το computer based που σου δείχνουν ακριβώς πως θα είναι τη μέρα της εξέτασης, όποτε δοκίμασε τα και δες αν σου ταιριάζει ο τρόπος αυτός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα