great Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Έλα πες, έχεις ψηθεί να φάς τζάμπα ε; Αλλιώς δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην πληρώσεις αφού σου έφερε απόδειξη, έστω και 5 λεπτά μετά. και μη μου πεις «στους άλλους που δεν ζήτησαν δεν τους έκοψε» κλπ. Εσένα σου έφερε και μια χαρά πρέπει να πληρώσεις οτι ναναι , δεν καταλαβες τιποτα απο αυτα που εχω γραψει 2 ώρες πριν, Dante80 είπε Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Έχεις καταναλώσει την υπηρεσία πριν λάβεις απόδειξη για αυτή, οπότε θα πληρώσεις. Δικαίωμα άρνησης στην πληρωμή σου δίνει ο νόμος αν δεν λάβεις απόδειξη για προϊόν ή υπηρεσία που θέλεις να αγοράσεις. Δλδ πας σε ένα μαγαζί να αγοράσεις κάτι, δεν σου κόβουν απόδειξη, σηκώνεσαι και φεύγεις. παρτο ολο αναποδα. Αυτο που γραφεις ειναι παντελώς ακυρο τελος παντων ας το αφήσουμε επειδη μαλλον δεν γινονται κατανοητα αυτα που γραφω, νομιζω οτι απλα απαντατε χωρις να εχετε διαβασει τιποτα απο τα ποστ. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από great 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JakeKaufman Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, great είπε οτι ναναι , δεν καταλαβες τιποτα απο αυτα που εχω γραψει παρτο ολο αναποδα. Αυτο που γραφεις ειναι παντελώς ακυρο τελος παντων ας το αφήσουμε επειδη μαλλον δεν γινονται κατανοητα αυτα που γραφω, νομιζω οτι απλα απαντατε χωρις να εχετε διαβασει τιποτα απο τα ποστ. Μωρέ μια χαρά καταλαβαίνουμε. Πρόσεχε μόνο πού σκοπεύεις να κανείς την τσάμπα συνέδρια γιατί δεν είναι όλοι οι μαγαζάτορες διαλλακτικοί, υπάρχουν και τραμπούκοι, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, great είπε παρτο ολο αναποδα. Αυτο που γραφεις ειναι παντελώς ακυρο τελος παντων ας το αφήσουμε επειδη μαλλον δεν γινονται κατανοητα αυτα που γραφω, νομιζω οτι απλα απαντατε χωρις να εχετε διαβασει τιποτα απο τα ποστ. Το διαβάσαμε προσεκτικά το αρχικό σου ποστ. Ρωτάς ποια είναι τα δικαιώματα σου στην περίπτωση που πας σε ένα μαγαζί εστίασης, και ΑΦΟΥ φας δεν σου φέρουν απόδειξη κατά τον λογαριασμό. Σου γράφουμε πως μπορείς να προβείς σε καταγγελία για το γεγονός πως δεν εκδόθηκε απόδειξη για το προϊόν ή υπηρεσία που αγόρασες. Σου γράφουμε επίσης πως στο παράδειγμα που δίνεις έχεις καταναλώσει ήδη το προϊόν ή υπηρεσία και δεν μπορείς να μην το πληρώσεις προφασιζόμενος την μη έκδοση αποδείξεως. Σε αυτή την περίπτωση αν κληθεί η αστυνομία πας αυτόφωρο για κλοπή. Αυτόφωρο για κλοπή πας είτε αν σηκωθείς και φύγεις πριν σου κόψουν απόδειξη, είτε σου κόψουν απόδειξη αφού τους μανουριάσεις. Έφαγες = θα πληρώσεις. Δλδ το αν θα πληρώσεις στην ουσία δεν εξαρτιόταν ποτέ από το αν θα λάβεις απόδειξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Την στιγμή που ο μαγαζάτορας έχει την διακριτική ευχέρεια να πει πως σου έκοψε απόδειξη "όποτε", τότε σε έχει δεμένο. Και αυτό το ξέρουν, γιαυτό και πολλοί δεν κόβουν γενικώς απόδειξη. Υπό αυτές τις συνθήκες η Αγορανομική Διάταξη αρ. 4/28.11.2012 είναι άχρηστη καθώς δεν σου αρνήθηκαν οριστικά να βγάλουν απόδειξη. Αν σε ενδιαφέρει ακόμα περισσότερο το θέμα, έχει συζητηθεί εκτενώς στην κοινότητα όταν είχε βγει και η σχετική διάταξη. Καλό διάβασμα. 😅 Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από Dante80 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Dante80 είπε Σου γράφουμε επίσης πως στο παράδειγμα που δίνεις έχεις καταναλώσει ήδη το προϊόν ή υπηρεσία και δεν μπορείς να μην το πληρώσεις προφασιζόμενος την μη έκδοση αποδείξεως. Σε αυτή την περίπτωση αν κληθεί η αστυνομία πας αυτόφωρο για κλοπή. ok προφανως γνωριζεις καλυτερα απο την ΑΑΔΕ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, great είπε τελος παντων ας το αφήσουμε επειδη μαλλον δεν γινονται κατανοητα αυτα που γραφω, νομιζω οτι απλα απαντατε χωρις να εχετε διαβασει τιποτα απο τα ποστ. Δεν γινεται να εχουμε καταλαβει 3 ατομα λαθος. Αλλο ηθελες να γραψεις, αλλο εγραψες και τωρα αυτο σχολιαζουμε. That's it. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leleouras Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 τελικά ποιος έχει δίκιο; να πατήσω λαικ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agamoi-thytai Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 8/9/2022 στις 8:19 ΜΜ, SabotazNic είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Φευγουμε οφφτοπικ και δεν θα το συνεχισω. Δεν καταλαβαινω που ειναι το θεμα με το να σου φερει αποδειξη βγαλμενη 2" πριν. Μονο στην Ελλαδα υπαρχει υποχρεωση να υπαρχει η αποδειξη ΗΔΗ στο τραπεζι. Αυτο δυσκολευει και τους καταστηματαρχες/ταμιες (ξανα επαληθευση ολοκληρης της παραγγελιας στο χερι (δεν εχουν ολοι pda)), και επιπλεον χαρτια χωρις λογο. Και μεχρι τωρα δεν εχω βρει καποιον που να αρνειται να φερει αποδειξη, αν το ζητησω. Οποτε δεν ξερω αν σου εχει συμβει, ή αν μιλαμε θεωρητικα. Τιποτα, απο οτι φαινεται ειναι μουφα. Το τσεκαρες τελικα? Ναι, θερμικό χαρτί είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Uptheirons Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Παντως στα καταστηματα λεει "ο καταναλωτης δεν εχει την υποχρεωση να πληρωσει αν δε λαβει το νομιμο παραστατικο". Τα σωστα καταστηματα εστιασης φερνουν την αποδειξη μαζι με τα νερα, αναψυκτικα κτλ ή εστω μαζι με τα φαγητα. Πως ξερει ο καταναλωτης οτι δεν θα κοπει αποδειξη για να μην φαει? Δουλευω σε ξενοδοχειο και θεωρειται παραβαση να εχει κατσει πελατης να εχει παραγγειλει και να μην υπαρχει στα open tables της ταμειακης. Και ναι εχουμε εξελιγμενο συστημα που απλα καταστηματα δεν το εχουν. Αλλα δεν μου φαινεται παραλογο να θελεις αποδειξη και οχι δελτιο παραγγελιας για να πληρωσεις. Σημ. Δεν εχω φαει ποτε τσαμπα κι εχω επιστρεψει για να πληρωσω επιπλεον οταν ειδα οτι μου χρεωσαν λιγοτερα στην καρτα και περισσοτερα στην αποδειξη. 2-3 να του την κανανε του μαγαζατορα θα δεις πως θα εκοβε την αποδειξη με το που ζητουσε ο αλλος λογαριασμο. Και αντε αυτα τα καταστηματα πληρωνουν τα κερατα τους σε φορους και προσπαθουν να γλυτωσουν κατι. Λες και οι μισθωτοι δεν.. αλλα τελος παντων. Παω σε γιατρο μου κανει διαγνωση, μου δινει θεραπεια, ζηταω αποδειξη και μου κοπαναει 20 ευρω πανω στα συμφωνηθεντα. Γιατι? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Uptheirons είπε Παντως στα καταστηματα λεει "ο καταναλωτης δεν εχει την υποχρεωση να πληρωσει αν δε λαβει το νομιμο παραστατικο". Τα σωστα καταστηματα εστιασης φερνουν την αποδειξη μαζι με τα νερα, αναψυκτικα κτλ ή εστω μαζι με τα φαγητα. Πως ξερει ο καταναλωτης οτι δεν θα κοπει αποδειξη για να μην φαει? Δουλευω σε ξενοδοχειο και θεωρειται παραβαση να εχει κατσει πελατης να εχει παραγγειλει και να μην υπαρχει στα open tables της ταμειακης. Και ναι εχουμε εξελιγμενο συστημα που απλα καταστηματα δεν το εχουν. . Σημ. Δεν εχω φαει ποτε τσαμπα κι εχω επιστρεψει για να πληρωσω επιπλεον οταν ειδα οτι μου χρεωσαν λιγοτερα στην καρτα και περισσοτερα στην αποδειξη. 2-3 να του την κανανε του μαγαζατορα θα δεις πως θα εκοβε την αποδειξη με το που ζητουσε ο αλλος λογαριασμο. Και αντε αυτα τα καταστηματα πληρωνουν τα κερατα τους σε φορους και προσπαθουν να γλυτωσουν κατι. Λες και οι μισθωτοι δεν.. αλλα τελος παντων. Παω σε γιατρο μου κανει διαγνωση, μου δινει θεραπεια, ζηταω αποδειξη και μου κοπαναει 20 ευρω πανω στα συμφωνηθεντα. Γιατι? εισαι λαθος, δεν μπορει να εχουν καταλαβει 4 ατομα λαθος απο αυτο που προσπαθω να πω εδω και δυο σελίδες. 2 ώρες πριν, Uptheirons είπε Αλλα δεν μου φαινεται παραλογο να θελεις αποδειξη και οχι δελτιο παραγγελιας για να πληρωσεις δεν ειναι θεμα παραλογο, ειναι ο νομος. 2 ώρες πριν, Uptheirons είπε Παω σε γιατρο μου κανει διαγνωση, μου δινει θεραπεια, ζηταω αποδειξη και μου κοπαναει 20 ευρω πανω στα συμφωνηθεντα. Γιατι? Γιατι καποιοι ακομα καταλαβαινουν οτι αυτα που γραφουμε δεν ισχυουν. Ουτε οι καμπανιες τις ΑΑΔΕ πειθουν. Ο χρήστης του inomnia Ξερει παραπανω. θα πας αυτοφορω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Uptheirons Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 @greatκαταλαβα τι θες να πεις. Συμφωνω οτι για να πληρωσεις πρεπει να εχεις αποδειξη και οχι δελτιο παραγγελιας. Και δεν μπορεις να προβλεψεις οχι εσυ κανενας μας τι θα σου ερθει οταν ζητησεις λογαριασμο. Δεν εχω καταλαβει που ειμαι λαθος. Σε τετοια περιπτωση ζητας αποδειξη δεν μπορει να αρνηθει να σου δωσει. Ειναι ο νομος οπως λες και ξερουμε. Μανουρα δεν σε πληρωνω κτλ θεωρω οτι δεν κανει κανεις, ουτε εγω θα εκανα κι ας εκνευριζομαι απιστευτα που με θεωρει ο αλλος κοροιδο. Αλλα επιμενω οτι αν βρεθουν 2-3 να την κανουνε την μανουρα τοτε θα το ξανασκεφτουν οι μαγαζατορες να λειτουργησουν ετσι. Παντως πιτσιρικα 18 ετων που δουλευα σερβιτορα ο ιδιοκτητης μας εδινε παλιες αποδειξεις να αφηνουμε στα τραπεζια. Σε καποια δεν "κουμπωνανε" τα νουμερα αλλα μας τα εδινε απλα για να υπαρχει το χαρτακι στο τραπεζι. Ε καποιος αφησε χρηματα συμφωνα με την μειωμενη αποδειξη κι εφυγε. Τα καλυψε ο ιδιοκτητης σε εμενα τι κανει? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insoholic Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Είναι νόμιμη αυτη η απόδειξη; Στην αρχη αναγράφει τα στοιχεία του καταστήματος. Διεύθυνση, μερος, αφμ, δου και τηλέφωνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 20 ευρω το κιλο το λαδι, το λες και φυλακη για αισχροκερδεια 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, insoholic είπε Είναι νόμιμη αυτη η απόδειξη; Στην αρχη αναγράφει τα στοιχεία του καταστήματος. Διεύθυνση, μερος, αφμ, δου και τηλέφωνο Ας περιμενουμε λιγο να βγει το app που θα λεει αν ειναι νομιμη η οχι. Μου φαινετε legit παντως. Αλλα δεν ξερω τι γινετε με την ελλυψη barcode. Νομιζω οτι ολλες πρεπει να εχουν, πιστευω οτι ισως να υπαρχει ακομα περιοδοσ χαριτος μεχρι να αλλαξουν ολλοι και να συνδεθουν με το συστημα. Αλλα δεν ειμαι ειδικος, τα εχω ακουσει κι ολλας. ας σχολιασουν αλλοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, insoholic είπε Είναι νόμιμη αυτη η απόδειξη; Στην αρχη αναγράφει τα στοιχεία του καταστήματος. Διεύθυνση, μερος, αφμ, δου και τηλέφωνο Είναι ένα βήμα πάνω από την απόδειξη που απλά είναι κίτρινο post-it και γράφει "είμαι πραγματική, πιστέψτε με". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, Uptheirons είπε Παω σε γιατρο μου κανει διαγνωση, μου δινει θεραπεια, ζηταω αποδειξη και μου κοπαναει 20 ευρω πανω στα συμφωνηθεντα. Γιατι? 4 ώρες πριν, great είπε Γιατι καποιοι ακομα καταλαβαινουν οτι αυτα που γραφουμε δεν ισχυουν. Ουτε οι καμπανιες τις ΑΑΔΕ πειθουν. Ο χρήστης του inomnia Ξερει παραπανω. θα πας αυτοφορω! Εγω παντως ξερω οτι κανετε τους μαγκες οπου σας αρεσει. Στους γιατρους ομως τα σκατε και χωρις αποδειξη και ευχαριστω λετε. 1 ώρα πριν, lector είπε 20 ευρω το κιλο το λαδι, το λες και φυλακη για αισχροκερδεια 😁 Τα παραπονα στους υπευθυνους που για λογους υγειας, πρεπει να δινει η εστιαση σφραγισμενα τα παντα. Καμια αισχροκερδεια απο το καταστημα λοιπον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα