Προς το περιεχόμενο

Είναι νόμιμη αυτή η απόδειξη;

agamoi-thytai

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 15/8/2022 στις 6:54 ΜΜ, agamoi-thytai είπε

Μια και είσαι λιγοστής, μην μπερδεύεις το esend με το mydata.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στο esend πρέπει να στέλνουν όλες οι ταμειακές από το 2014 και μετά. Για το mydata και τις ταμειακές άλλαξε πριν από λίγους μήνες.

Και μια και είσαι λογιστής βρες την απόφαση που υποχρεώνει τον πωλητή της ταμειακής να συνδέει έστω και δοκιμαστικά την ταμειακή με το esend.

Το esend έχει συγχωνευθεί στην όλη κατηγορία των MyData για την φοροδιαφυγή. Τουλάχιστον έτσι μας το πουλούσε ο κ. υπουργός οικονομικών και ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Όσον αφορά την σύνδεση της ταμειακής με το esend από τους πωλητές ταμειακών, τι εννοείς; Όντως δεν κατάλαβα. Σε όσους πελάτες αγόρασαν ταμειακή τους την σύνδεσε ο τεχνικός με την ΑΑΔΕ. Τώρα αν έχει θέματα συνδεσιμότητας, αποστολής πακετού, κ.τ.λ. είναι άλλο θέμα που το ανέφερα νωρίτερα. Δεν έγραψα ότι φταίει ο τεχνικός που δεν δουλεύει σωστά αλλά η ίδια η ΑΑΔΕ. Δεν ξέρω που κόλλησες αλλά όπως έγραψα δεν κατάλαβα τι θες να πεις οπότε πάω πάσο.

Για όσους θέλουν να δουν έδωσα νωρίτερα τα links νωρίτερα από τις δύο, ίσως καλύτερες, ενημερωτικές σελίδες σχετικά με την φορολογία-λογιστικά-εργατικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Oριστε

https://www.news247.gr/oikonomia/erchontai-mponoys-gia-osoys-xetryponoyn-plastes-apodeixeis-pos-tha-axiopoiisete-to-app-appodeixi.9749995.html

Μην ακουσω τιποτα "αρτεμης ματσας", γιναμε "ρουφιαοι" οπως λεγαν για τα κορωνοπαρτυ και τετοια

ΜΑΚΑΡΙ να μπορουσαμε να το κανουμε και για τα αυτοκινητα, κοκκινα φαναρια, σουζες, 200χλμ την ωρα και τετοια.

Επισης το εχει βρει κανεις στο apple store, δεν μου το βγαζει ακομα.

• Like 1
  • Thanks 1

21 λεπτά πριν, great είπε

Oριστε

https://www.news247.gr/oikonomia/erchontai-mponoys-gia-osoys-xetryponoyn-plastes-apodeixeis-pos-tha-axiopoiisete-to-app-appodeixi.9749995.html

Μην ακουσω τιποτα "αρτεμης ματσας", γιναμε "ρουφιαοι" οπως λεγαν για τα κορωνοπαρτυ και τετοια

ΜΑΚΑΡΙ να μπορουσαμε να το κανουμε και για τα αυτοκινητα, κοκκινα φαναρια, σουζες, 200χλμ την ωρα και τετοια.

Το app

Όπως ανέφερε χθες ο Διοικητής της ΑΑΔΕ εφαρμογή λειτουργεί σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά και θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες σε λίγες ημέρες στα ηλεκτρονικά καταστήματα Google play (για κινητά android) και ΑppStore (για κινητά IOS, δηλαδή της Apple).

• Like 1
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Το app

Όπως ανέφερε χθες ο Διοικητής της ΑΑΔΕ εφαρμογή λειτουργεί σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά και θα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες σε λίγες ημέρες στα ηλεκτρονικά καταστήματα Google play (για κινητά android) και ΑppStore (για κινητά IOS, δηλαδή της Apple).

sorry, δεν το προσεξα.

Επισης μια ερωτηση που την ειχα παντα, επειδη ειδα και το διαφημιστικο που ειχαν που λεει ζητηστε ευγενικα την αποδειξη αλλιως μην πληρωσετε.

Το πιο κλασσικο πραγμα που υπαρχει είναι ζητας λογαριασμο σου φαιρνουν το χαρτι παραγγελιας με την τιμη απο κατω.
Λες ωραια δεν πληρωνω φευγω, δεν μου εχετε φερει αποδειξη. Και φυσικα πεταγετε ο τυπος και σουλεει κατσε να την φερω και σου φερνει την αποδειξη. Ειναι νομιμο αυτό ? δηλαδη πανε και σε οποιον κατσει. Δεν θα επρεπε να πεις οτι οχι δεν μου την εφερες ή μου εφερες αυτη την σκισμενη δεν θελω να βγαλεις την καινουρια τωρα.

Δεν εχω καταλαβει τι κανεις εκει ? ποια τα δικαιωματα σου ? Το την ξεχασα στην βγαζω τωρα 5 λεπτα μετα αφου σου εχει φερει ενα αλλο χαρτι ειναι αποδεκτο ?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, great είπε

Λες ωραια δεν πληρωνω φευγω, δεν μου εχετε φερει αποδειξη. Και φυσικα πεταγετε ο τυπος και σουλεει κατσε να την φερω και σου φερνει την αποδειξη. Ειναι νομιμο αυτό ? δηλαδη πανε και σε οποιον κατσει. Δεν θα επρεπε να πεις οτι οχι δεν μου την εφερες ή μου εφερες αυτη την σκισμενη δεν θελω να βγαλεις την καινουρια τωρα.

Δεν εχω καταλαβει τι κανεις εκει ? ποια τα δικαιωματα σου ? Το την ξεχασα στην βγαζω τωρα 5 λεπτα μετα αφου σου εχει φερει ενα αλλο χαρτι ειναι αποδεκτο ?

Εχει παρεξηγηθει αυτο που κολλανε ολοι στα μαγαζια. Το οτι λεει οτι ο πελατης δεν υποχρεουται να πληρωσει αν δεν λαβει το νομιμο παραστατικο, δεν σημαινει οτι και εσυ μπορεις να τον κλεψεις!

Τα υπολοιπα ειναι προσωπικες επιλογες και κανεις οτι θες. Ως επιχειρηματιας, μπορει να παρει την σκισμενη για ακυρωση και να εκδοσει αλλη. 

Επεξ/σία από SabotazNic

5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Εχει παρεξηγηθει αυτο που κολλανε ολοι στα μαγαζια. Το οτι λεει οτι ο πελατης δεν υποχρεουται να πληρωσει αν δεν λαβει το νομιμο παραστατικο, δεν σημαινει οτι και εσυ μπορεις να τον κλεψεις!

Τα υπολοιπα ειναι προσωπικες επιλογες και κανεις οτι θες. Ως επιχειρηματιας, μπορει να παρει την σκισμενη για ακυρωση και να εκδοσει αλλη.

μα δεν κατγαλαβες δεν ειπα οτι θα τον κλεψω σε καμια περιπτωση, αυτος σε κλεβει, σου λεει απο τους 20 θα φαω τους 18 οι δυο θα ζητησουν κανονικα την αποδειξη. Ειναι λογικο ομως αυτο ?

Δηλαδη δεν σου φαιρνει αποδειξη επιτηδες ετσι, λες συγγνωμη κυριε βασει απο το σποτακι που εχει βγει απο την στιγμη που δεν μου εχετε φερει νομιμη αποδειξη δεν σασ πληρωνω. Εκει κανονικα επρεπε να τελειωνει η κουβεντα. Αλλα παει μετα οοοο συγγνωμη αφερεθηκα μισο λεπτο να την φερω.  

Δεν μπορει να μην υπαρχει κατι που να το απαγορευει αυτο. Ο νομος και η διαφίμηση λεει δεν σας εχει φερει αποδειξη οταν ζητατε λογαριασμο, οχι κοιτα πρεπει και μετα το χαρτι το προπερσινο που εφερε μπορει και εχει το δικαιωμα ο επιχειρηματιας να παει να εκδοσει μια νεα. Οποτε ?

Δεν θελω να κλεψω και να μην πληρωσω. Αλλα για μενα αν τυχαινε και ηταν και προκλητικος η μονη λυση σε αυτο θα ηταν οκ εφερε το δελτιο παραγγελιας παιδια 60€, οκ μαστορα, περιμενεις 10 λεπτα εχεις σημειωσει ωρα ή τραβας με κινητο ή ρωτας τον υπευθηνο τι ωρα ειναι. Και μετα απο 10 λεπτα λες αποδειξη αν πει ναι ναι εδω την εχω και στην φερει και ειναι βγαλμενη 2" πριν εεεε δεν νομιζω οτι αυτο μπορει να περασει. δεν το δεχομαι σαν καταναλωτης.

2 λεπτά πριν, great είπε
Spoiler

μα δεν κατγαλαβες δεν ειπα οτι θα τον κλεψω σε καμια περιπτωση, αυτος σε κλεβει, σου λεει απο τους 20 θα φαω τους 18 οι δυο θα ζητησουν κανονικα την αποδειξη. Ειναι λογικο ομως αυτο ?

Δηλαδη δεν σου φαιρνει αποδειξη επιτηδες ετσι, λες συγγνωμη κυριε βασει απο το σποτακι που εχει βγει απο την στιγμη που δεν μου εχετε φερει νομιμη αποδειξη δεν σασ πληρωνω. Εκει κανονικα επρεπε να τελειωνει η κουβεντα. Αλλα παει μετα οοοο συγγνωμη αφερεθηκα μισο λεπτο να την φερω.  

Δεν μπορει να μην υπαρχει κατι που να το απαγορευει αυτο. Ο νομος και η διαφίμηση λεει δεν σας εχει φερει αποδειξη οταν ζητατε λογαριασμο, οχι κοιτα πρεπει και μετα το χαρτι το προπερσινο που εφερε μπορει και εχει το δικαιωμα ο επιχειρηματιας να παει να εκδοσει μια νεα. Οποτε ?

Δεν θελω να κλεψω και να μην πληρωσω. Αλλα για μενα αν τυχαινε και ηταν και προκλητικος η μονη λυση σε αυτο θα ηταν οκ εφερε το δελτιο παραγγελιας παιδια 60€, οκ μαστορα, περιμενεις 10 λεπτα εχεις σημειωσει ωρα ή τραβας με κινητο ή ρωτας τον υπευθηνο τι ωρα ειναι. Και μετα απο 10 λεπτα λες αποδειξη αν πει ναι ναι εδω την εχω και στην φερει και ειναι βγαλμενη 2" πριν εεεε δεν νομιζω οτι αυτο μπορει να περασει. δεν το δεχομαι σαν καταναλωτης.

Spoiler

Φευγουμε οφφτοπικ και δεν θα το συνεχισω.

Δεν καταλαβαινω που ειναι το θεμα με το να σου φερει αποδειξη βγαλμενη 2" πριν. Μονο στην Ελλαδα υπαρχει υποχρεωση να υπαρχει η αποδειξη ΗΔΗ στο τραπεζι. Αυτο δυσκολευει και τους καταστηματαρχες/ταμιες (ξανα επαληθευση ολοκληρης της παραγγελιας στο χερι (δεν εχουν ολοι pda)), και επιπλεον χαρτια χωρις λογο.

Και μεχρι τωρα δεν εχω βρει καποιον που να αρνειται να φερει αποδειξη, αν το ζητησω. Οποτε δεν ξερω αν σου εχει συμβει, ή αν μιλαμε θεωρητικα. 

5 ώρες πριν, HateMe είπε

Τελικά τι έγινε με την απόδειξη; Πολλές οι σελίδες 😕 

Τιποτα, απο οτι φαινεται ειναι μουφα.

Στις 18/8/2022 στις 8:46 ΜΜ, agamoi-thytai είπε

Επειδή έχω την απόδειξη στη δουλειά, αν το θυμηθώ όταν επιστρέψω θα δω αν είναι θερμικό 

Το τσεκαρες τελικα?

• Thanks 1

19 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Και μεχρι τωρα δεν εχω βρει καποιον που να αρνειται να φερει αποδειξη, αν το ζητησω. Οποτε δεν ξερω αν σου εχει συμβει, ή αν μιλαμε θεωρητικα.

μου εχει συμβει δυο φορες, Το πιο τραντακτο  οταν ζητησα εφερε δυο ασχετε με αλλη ωρα μια το πρωι και μια δυο ωρες νωριτερα για να καλειψει το ποσό. Και δεν νομιζω οτι ειναι τελειος off topic.

Και που βγαζεις οτι ειπα οτι πρεπει να ειναι η αποδειξη στο τραπεζι με το που καθομαι. Δεν εχεις καταλαβει τι λεω και το βλεπεις απο την μερια του επιχηρηματια που προφανως εχεις καποια επιχειρηση και σε δυσκολευει αυτο που λες με τις αποδειξεις.

Επιμενω στην ερωτηση μου και οποιος ξερει ας απαντησει.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, great είπε

Η επιλογή σου είναι η καταγγελία. Δεν ξέρω τι άλλη επιλογή περιμένεις να έχεις. 

Επεξ/σία από SabotazNic

8 ώρες πριν, great είπε

Oριστε

Βασικα ειναι ρουφιανια απο τις λιγες, και δεν εχει απο αποψη επικινδυνοτητας καμια σχεση με τα κοκκινα, τις σουζες και τα 200 χλμ την ωρα. 

5 ώρες πριν, great είπε

Και που βγαζεις οτι ειπα οτι πρεπει να ειναι η αποδειξη στο τραπεζι με το που καθομαι. 

Φαντάζομαι το βγάζει απο την νομοθεσία, που λεει οτι η απόδειξη πρέπει να πηγαίνει στο τραπέζι στην στιγμή του σαερβιρίσματος και όχι αργότερα. 

Για την ερώτηση σου, οχι, δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη. Ο καταστηματάρχης δεν μπορεί να σε αναγκάσει να πληρώσεις αν δεν σου φέρει απόδειξη, και εσυ δεν μπορείς απλα να σηκωθείς να φύγεις χωρίς να πληρώσεις γιατι ειναι κλοπή.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, great είπε

Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Έχεις καταναλώσει την υπηρεσία πριν λάβεις απόδειξη για αυτή, οπότε θα πληρώσεις.

Δικαίωμα άρνησης στην πληρωμή σου δίνει ο νόμος αν δεν λάβεις απόδειξη για προϊόν ή υπηρεσία που θέλεις να αγοράσεις. Δλδ πας σε ένα μαγαζί να αγοράσεις κάτι, δεν σου κόβουν απόδειξη, σηκώνεσαι και φεύγεις.

Τελεία. Δεν σηκώνεσαι και φεύγεις με το προϊόν στην μασχάλη. Πας για κλοπή μέσα-άμεσα, ασχέτως του αν σου κόψανε απόδειξη ή όχι. Το αυτό αν πας σε μαγαζί, φας, και θες να φύγεις χωρίς να πληρώσεις γιατί δεν σου έκοψαν απόδειξη πριν τους το πεις.

Με λίγα λόγια μπορείς να τους καταγγείλεις, όχι όμως να μην πληρώσεις για προϊόν ή υπηρεσία που ΗΔΗ έλαβες. Εκτός δλδ αν σου αρέσει το αυτόφωρο..😅

Επεξ/σία από Dante80

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, great είπε

sorry, δεν το προσεξα.

Επισης μια ερωτηση που την ειχα παντα, επειδη ειδα και το διαφημιστικο που ειχαν που λεει ζητηστε ευγενικα την αποδειξη αλλιως μην πληρωσετε.

Το πιο κλασσικο πραγμα που υπαρχει είναι ζητας λογαριασμο σου φαιρνουν το χαρτι παραγγελιας με την τιμη απο κατω.

Έλα πες, έχεις ψηθεί να φάς τζάμπα ε; Αλλιώς δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην πληρώσεις αφού σου έφερε απόδειξη, έστω και 5 λεπτά μετά.

και μη μου πεις «στους άλλους που δεν ζήτησαν δεν τους έκοψε» κλπ. Εσένα σου έφερε και μια χαρά πρέπει να πληρώσεις 

Επεξ/σία από JakeKaufman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...