Προς το περιεχόμενο

Είναι νόμιμη αυτή η απόδειξη;

agamoi-thytai

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

21 λεπτά πριν, DjTony είπε

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω το μαγαζί και τον ιδιοκτήτη δεν τίθεται κανένα θέμα να μην είναι έμπιστο. Δε καταλαβαίνω τι σε προβληματίζει 

Δεν αμφισβητώ το μαγαζί. Απλα ρωτάω αν θα έπρεπε το QR της απόδειξης να σε οδηγεί στην σελίδα της ΑΑΔΕ. Στην απόδειξή του δεν κάνει. Αυτό δεν είναι πρόβλημα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Έχω αμφιβολίες για τη νομιμότητα της παρακάτω απόδειξης, όχι για να γίνω καρφί στη ΣΔΟΕ, αλλά για να προστατεύσω τυχόν πελάτες που θα κάνουν κατάθεση και θα χάσουν τα χρήματά τους.

apodeiksi.png.c8cfa54fb063097c6f24f792d5a2d0a8.png

Και εσυ να μην γίνεις καρφί, τώρα είδε όλο το φόρουμ τα στοιχεία της επιχείρησης :D:D:D

7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Λογικό και αναμενόμενο να καταλήξει στα δικαστήρια με ανελέητο ξέσκισμα αυτού που σήκωσε την απόδειξη και έγραψε για νοθεία. Αυτό είναι ξεκάθαρη συκοφαντική δυσφήμηση και θα πρέπει να έχεις στοιχεία πριν αναφερθείς δημοσίως ή όταν σε καλέσει το δικαστήριο αλλιώς... πλερώ.....

Συμφωνώ απολύτως για τη συκοφαντική δυσφήμηση. 

Ερωτώ όμως. Μπορείς να ανεβάσεις στο διαδίκτυο φωτογραφίες η βίντεο που να δείχνουν πινακίδες αυτοκινήτων ???
Μπορείς να ανεβάσεις στο διαδίκτυο ΑΦΜ, διευθύνσεις, τηλέφωνα κλπ πολιτών είτε επαγγελματιών  ? 

• Like 1
  • Confused 1

36 λεπτά πριν, ATmega είπε

Καλήμερα,

Έχω και εγώ μια απορία σχετικά με τον έλεγχο των αποδείξεων μεσώ QR. Από ότι έχω καταλάβει όλες οι αποδείξεις πρέπει να έχουν QR barcode το οποίο μόλις το σκαναρεις να σε πηγαίνει στην σελίδα της ΑΑΔΕ στην οποία να σου γράφει όλα τα στοιχεία της απόδειξης (αριθμός ταμειακής, ποσό, ΦΠΑ, ημερομηνία κλπ) και να σε ενημερώνει αν είναι οκ η απόδειξη.

Έχω παρατηρήσει σε ένα βενζινάδικο στο οποίο το QR του δεν σε πάει στην σελίδα της ΑΑΔΕ αλλά σου γράφει απλά διάφορα νούμερα (τα οποία στην ουσία είναι κάποια στοιχεία της απόδειξης άλλα δεν δημιουργεί url για να σε πάει στην ΑΑΔΕ). Επισυνάπτω φωτο από την απόδειξη και το αποτέλεσμα μόλις την σκαναρω και άλλη μια απόδειξη στην οποία φαίνεται πως πρέπει να είναι το QR.

Πιστεύετε έχει κάνει λαμογια το βενζινάδικο ή άπλα όποιος του έφτιαξε τα QR στις αποδείξεις έχει κάνει πατάτα?

ΛΑΘΟΣ QR.jpg

ΣΩΣΤΟ QR.jpg

Το QR που σκαναρεις από το βενζινάδικο δεν είναι αυτό της ΑΑΔΕ αλλά ένας κωδικός για την εφαρμογή του βενζινάδικου

• Like 1

2 λεπτά πριν, Free Bird είπε

Μπορείς να ανεβάσεις στο διαδίκτυο ΑΦΜ, διευθύνσεις, τηλέφωνα κλπ πολιτών είτε επαγγελματιών  ? 

Επαγγελματιών σίγουρα, λέγεται διαφήμιση και πληρώνεται ανάλογα.

(Το "ο Χ, διεύθυνση τάδε, τηλέφωνο Ψ είναι λαμόγιο" φυσικά δεν είναι διαφήμιση).

43 λεπτά πριν, ATmega είπε

Έχω παρατηρήσει σε ένα βενζινάδικο στο οποίο το QR του δεν σε πάει στην σελίδα της ΑΑΔΕ αλλά σου γράφει απλά διάφορα νούμερα (τα οποία στην ουσία είναι κάποια στοιχεία της απόδειξης άλλα δεν δημιουργεί url για να σε πάει στην ΑΑΔΕ

Δοκίμασε την εφαρμογή της ΕΚΟ. Που να μην το έγραφε κιόλας..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Το QR δεν διαβάζεται.

Το QR διαβαζετε κανονικοτατα, στο δευτερολεπτο που σου φερνει την αποδειξη και σε πηγαινει στην σελιδα της ΑΑΔΕ, δεν εχει καμια σχεση το Ζ.
Εαν ξαπανας στο ιδιο μαγαζι και σου φερουν παλι τετοιας μορφης αποδειξη ειναι βεβαιο οτι κατι δεν παει καλα.

Δεν μπορει καθε φορα να μην φαινετε το QR και να ειναι σκισμένη.

Επεξ/σία από great
  • Like 1

σαφώς και είναι δικαίωμα του καθενός να αναφέρει ότι το σουβλάκι του τάδε είναι για πέταμα και άλλες τέτοιες γνώμες δημόσια και μη ,

εφόσον πρόκειται για κατάστημα .

και όσοι από τα μαγαζιά για τσαμπουκά -τραμπουκισμό και μόνο έχουν πάει σε δικαστήριο αν έχει φτάσει ως εκεί έχουν πάρει δύο με τρία το πολύ.

15 minutes ago, makis269 said:

σαφώς και είναι δικαίωμα του καθενός να αναφέρει ότι το σουβλάκι του τάδε είναι για πέταμα και άλλες τέτοιες γνώμες δημόσια και μη ,

και όσοι από τα μαγαζιά για τσαμπουκά -τραμπουκισμό και μόνο έχουν πάει σε δικαστήριο αν έχει φτάσει ως εκεί έχουν πάρει δύο με τρία το πολύ.

Άλλο η κριτκή/γνώμη σε ένα προϊόν ενός μαγαζιού κι άλλο η αναφορά σε νοθείες (παράνομες ενέργειες).

Πίσω από τα μαγαζιά βρίσκονται άνθρωποι. Δεν είναι όλα πολυεθνικές.

Το να ασκεί κάποιος τα διακιώματά του απέναντι σε κάποιον συκοφάντη δεν είναι τσαμπουκάς - τραμπουκισμός

• Like 3
  • Thanks 1

10 ώρες πριν, dtzgr είπε

Πάντως εδώ:

https://www1.gsis.gr/tameiakes/myweb/esend.php

βγάζει ότι το παραστατικό δεν βρέθηκε.

το 50% των ταμειακων δεν ειναι συνδεδεμενες..ασε τι λενε στις ειδησεις..και ναι ακομα δεν αποτελει παραβαση.

επισης την ταμειακη μπορει να την ειχε παροπλισμενη στην ακρη και τωρα να την ξαναλειτουργει.

η συγκεκριμενη ειναι η χειροτερη ταμειακη που εχει βγει με αθλιο εκτυπωτη.δεν μου κανει εντυπωση που βγαινει ετσι η αποδειξη.

εγω λεω ασχοληθειτε με αυτους που πραγματικα μας κλεβουν!!

• Like 1
  • Thanks 1

7 ώρες πριν, Free Bird είπε

Συμφωνώ απολύτως για τη συκοφαντική δυσφήμηση. 

Ερωτώ όμως. Μπορείς να ανεβάσεις στο διαδίκτυο φωτογραφίες η βίντεο που να δείχνουν πινακίδες αυτοκινήτων ???

Τηλέφωνα πολιτών ιδιωτών με στοιχεία τους όχι, είναι ιδιωτικά δεν στα δίνει ο άλλος για να τα βγάζεις δημόσια. 

Τηλέφωνα επαγγελματιών και στοιχεία επιχειρήσεων που είναι δημοσιευμένα σε καταλόγους δεν έχεις πρόβλημα αρκει να μην υπάρχει αρνητική αναφορά για την επιχείρηση, πχ να πεις εκεί νρκκεετε το τάδε φαγάδικο, βενζινάδικο πηγαίνω εγώ και μια χαρά η υπηρεσίες τους, κανένα θέμα με αυτό, ίσα ίσα διαφήμιση τους κάνεις. 

Πινακίδες αμαξιών μόνο σε τυχαίο βίντεο για άσχετο λόγο, αν ανεβάσεις πχ το τάδε αμάξι πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ κτλ, αν το βρει ο ιδιοκτήτης σε μηνύει και πληρώνεις, έτυχε σε άτομο που το έκανε στο fb και ο δικηγόρος του τον βρήκε από την δίωξη και έφαγε μήνυση και αγωγή. Αν το βίντεο πετύχει καμία πινακίδα για άσχετο λόγο τότε οκ, αν και ακόμα και όλοι που κάνουν βίντεο συνηθίζουν να αποφεύγουν προβολή πινακίδων, δεν είναι κάτι που θέλουν, δεν ξέρεις πως θα νιώσει κάποιος που θα δει την πινακίδα του. 

6 ώρες πριν, makis269 είπε

Καλα αυτό δεν λέει κάτι. Δεν κατάφεραν κάτι στο δικαστήριο διότι απόψεις του στυλ "το σουβλάκι είναι σκατα, είναι για πέταμα" αποτελούν μια προσωπική και υποκειμενική αποψη και όχι κάτι απαραίτητα γενικό οπότε δεν εμπίπτει στα όρια της συκοφαντιας, εσύ τα θεωρείς έτσι άλλος το θεωρεί αλλιώς, μπορεί να έγινε λάθος ή κάτι να τους ξέφυγε που συμβαίνει κιόλας στην πραγματικότητα σε όλους.

Εάν πας και γράψεις όμως ότι όλα τα σουβλάκια του μαγαζιού είναι για πέταμα, τα κρέατα είναι σάπια, μην ξαναπατήσει κάνεις εκεί. Η αντιμετώπιση και οι συνέπειες που θα έχεις θα είναι τελείως διαφορετικές. Και εκεί πάλι θα πει ο κατηγορούμενο ότι "προσωπική γνώμη εξέφρασα". Να τα λέμε αυτά γιατί μπερδεύουν πολύ κόσμο. 

41 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Τηλέφωνα πολιτών ιδιωτών με στοιχεία τους όχι, είναι ιδιωτικά δεν στα δίνει ο άλλος για να τα βγάζεις δημόσια. 

Τηλέφωνα επαγγελματιών και στοιχεία επιχειρήσεων που είναι δημοσιευμένα σε καταλόγους δεν έχεις πρόβλημα αρκει να μην υπάρχει αρνητική αναφορά για την επιχείρηση, πχ να πεις εκεί νρκκεετε το τάδε φαγάδικο, βενζινάδικο πηγαίνω εγώ και μια χαρά η υπηρεσίες τους, κανένα θέμα με αυτό, ίσα ίσα διαφήμιση τους κάνεις. 

Πινακίδες αμαξιών μόνο σε τυχαίο βίντεο για άσχετο λόγο, αν ανεβάσεις πχ το τάδε αμάξι πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ κτλ, αν το βρει ο ιδιοκτήτης σε μηνύει και πληρώνεις, έτυχε σε άτομο που το έκανε στο fb και ο δικηγόρος του τον βρήκε από την δίωξη και έφαγε μήνυση και αγωγή. Αν το βίντεο πετύχει καμία πινακίδα για άσχετο λόγο τότε οκ, αν και ακόμα και όλοι που κάνουν βίντεο συνηθίζουν να αποφεύγουν προβολή πινακίδων, δεν είναι κάτι που θέλουν, δεν ξέρεις πως θα νιώσει κάποιος που θα δει την πινακίδα του. 

Καλα αυτό δεν λέει κάτι. Δεν κατάφεραν κάτι στο δικαστήριο διότι απόψεις του στυλ "το σουβλάκι είναι σκατα, είναι για πέταμα" αποτελούν μια προσωπική και υποκειμενική αποψη και όχι κάτι απαραίτητα γενικό οπότε δεν εμπίπτει στα όρια της συκοφαντιας, εσύ τα θεωρείς έτσι άλλος το θεωρεί αλλιώς, μπορεί να έγινε λάθος ή κάτι να τους ξέφυγε που συμβαίνει κιόλας στην πραγματικότητα σε όλους.

Εάν πας και γράψεις όμως ότι όλα τα σουβλάκια του μαγαζιού είναι για πέταμα, τα κρέατα είναι σάπια, μην ξαναπατήσει κάνεις εκεί. Η αντιμετώπιση και οι συνέπειες που θα έχεις θα είναι τελείως διαφορετικές. Και εκεί πάλι θα πει ο κατηγορούμενο ότι "προσωπική γνώμη εξέφρασα". Να τα λέμε αυτά γιατί μπερδεύουν πολύ κόσμο. 

μάλλον δεν έχεις διαβάσει ποτέ τα αρνητικά σχόλια στις αγγελίες εδώ .

εκεί να δεις αναφορές του τύπου , απατεώνας , μην ξαναπάρετε τίποτα κ.τ.λ.π.

πήγε κανείς δικαστικός για Σ.Δ. ?

Μάλλον όχι .

20 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Από το

1. Το QR είναι κομμένο ώστε να μην μπορεί να διαβαστεί.
2. Δεν έχει τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά που έχουν οι ταμειακές από το 2014 και μετά.
3. Λόγω της γραμματοσειράς, δεν είναι στοιχισμένα τα σύνολα.
4. Από το 2017 έχει μόνο 59 αποδείξεις σε σύνολο (προοδευτικά)

Όχι, δεν πλήρωσα τόσο.
Το ποσό ήταν σχεδόν το διπλάσιο και πληρωμή με πιστωτική.

Από πού προκύπτει ότι από το 2017 έχει κόψει 59 αποδείξεις. Η ταμειακή έχει πεπερασμένη μνήμη. Θα μπορούσε αυτή να έχει στηθεί προχτές και να έχει κόψει σύνολο 59 δελτία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω τηλέφωνο την ιδιοκτήτρια να την ενημερώσω για το παρόν θέμα. Αν ήθελε αυτός που έγραψε το νήμα να ενημερωθεί για την νομιμότητα θα ρώταγε ένα λογιστή, ή έναν εφοριακό, το να λέει δημόσια αποφύγετε το συγκεκριμένο κατάστημα γιατί θα χάσετε χρήματα, είναι κατά την γνώμη μου συκοφαντία. Δεν είμαι δικηγόρος για  να ξέρω, αλλά είναι τουλάχιστον ανώριμο κατά την γνώμη μου όλο αυτό όπως γράφτηκε. 

Ακόμη δεν κατάλαβα πως θα χάσει κάποιος χρήματα. Κι επίσης μια φράση που διάβασα, "το μαγαζί είναι χου" τι πάει να πει πρώτη φορά το ακούω.

Επεξ/σία από 1nsom-n1k
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η δική μου εκδοχή είναι: είχαν παλιά αυτή τη μηχανή, η οποία παρουσίασε αυτό το πρόβλημα με τη στοίχιση και την έβαλαν στην άκρη για να την χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση ανάγκης, κι αυτή η ανάγκη είναι τώρα. Τώρα για το λάθος ποσό, μπορεί να μην έπιασε το πλήκτρο ''1''. Κι εμένα μου δίνουν λάθος αποδείξεις, τις βλέπω (ή κάποιες φορές το βλέπουν οι ίδιοι και μου λένε ''μισό λεπτό έκανα λάθος'') και τους το αναφέρω και μου δίνουν δύο.

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...