stratos789 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα σε ολους! Εχω ένα πολυμηχανημα τον Hp OfficeJet 6950, ο οποίος μου βγάζει οριζόντιες γραμμές στο κυανο, πηρα τηλέφωνο την Hp και μου είπαν ότι εχει πρόβλημα η κεφαλή (εννοείτε οτι έκανα καθαρισμό κεφαλης κτλ).Εντωμεταξύ η εγγύηση για την κεφαλή δεν ισχύει γιατί δεν χρησιμοποίησα τα γνήσια μελάνια, άσχετα που στο κυανό εχω βάλει το γνήσιο αυτη τη στιγμή. Η ερώτηση μου είναι η εξής, μου είπαν πως η κεφαλή είναι η 3YP61AE, αλλά από ότι βλέπω δεν αναφέρει κάπου στη λίστα συμβατότητας ότι είναι συμβατός ο δικός μου εκτυπωτής αλλά τα μοντέλα που είναι ink tank,ξερει κανείς τι γίνεται και πως ακριβώς μοιάζουν αυτές οι κεφαλές? Πάντος στη κεφαλή που εχει ήδη πάνω ο δικος μου εκτυπωτής γραφεί οτι είναι η C2P18A. Ευχαριστώ.
smpt Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Απο το λίγο που το έψαξα από κινητό, λάθος πρέπει να σου είπαν. https://www.google.com/search?q=C2P18A
gatos74 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Από αυτά που γράφεις πιστεύω ότι η κεφαλή σου χρειάζεται ξεβούλωμα και όχι αντικατάσταση. Τώρα το κατα πόσο θα μπορέσεις να το κάνεις μόνος σου χωρίς εμπειρία αυτό είναι άλλο ζήτημα. Καλό θα ήταν να μιλήσεις με κάποιον που μπορεί να αναλάβει να σου το φτιάξει. 1
kyr123 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Στις 11/8/2022 στις 8:04 ΜΜ, stratos789 είπε Καλησπέρα σε ολους! Εχω ένα πολυμηχανημα τον Hp OfficeJet 6950, ο οποίος μου βγάζει οριζόντιες γραμμές στο κυανο, πηρα τηλέφωνο την Hp και μου είπαν ότι εχει πρόβλημα η κεφαλή (εννοείτε οτι έκανα καθαρισμό κεφαλης κτλ).Εντωμεταξύ η εγγύηση για την κεφαλή δεν ισχύει γιατί δεν χρησιμοποίησα τα γνήσια μελάνια, άσχετα που στο κυανό εχω βάλει το γνήσιο αυτη τη στιγμή. Η ερώτηση μου είναι η εξής, μου είπαν πως η κεφαλή είναι η 3YP61AE, αλλά από ότι βλέπω δεν αναφέρει κάπου στη λίστα συμβατότητας ότι είναι συμβατός ο δικός μου εκτυπωτής αλλά τα μοντέλα που είναι ink tank,ξερει κανείς τι γίνεται και πως ακριβώς μοιάζουν αυτές οι κεφαλές? Πάντος στη κεφαλή που εχει ήδη πάνω ο δικος μου εκτυπωτής γραφεί οτι είναι η C2P18A. Ευχαριστώ. Γενικά να έχεις υπόψιν ότι ούτως ή άλλος η κεφαλή του εκτυπωτή ΔΕΝ καλύπτεται από την εγγύηση όπως και να έχει ασχέτως εάν είχες αυθεντικά μελάνια ή όχι. Μείνετε μακρυά από εκτυπωτές που έχουν ενσωματωμένη την κεφαλή καθώς θα βρείτε μπελά 1
gatos74 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Θα ήθελα να σου πώ ότι οι κεφαλές γενικά καλύπτονται από την εγγύηση του κατασκευαστή. Τώρα εάν συντρέχουν λόγοι κακής χρήσης του μηχανήματος (τα κακής ποιότητας μελάνια τρίτου κατασκευαστή είναι ένας από αυτούς αλλά εάν δέν το αναφέρουμε μόνοι μας όπως έκανε ο Στράτος παραπάνω δέν ξέρω πώς μπορεί να το αποδείξει το service) δέν ξέρω την πολιτική της κάθε εταιρίας σε αυτό το κομμάτι. Οσο για τις ενσωματωμένες (όπως τις λές) κεφαλές έχουν τα υπέρ καί τα κατά τους. Πάντως οι χρήστες με μικρό κύκλο εκτυπώσεων (βασικές ανάγκες όχι φωτογραφία) που δέν χρησιμοποιούν τον εκτυπωτή για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό θα ήταν να έχουν εκτυπωτές με τις κεφαλές στα μελανοδοχεία. 1
stratos789 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Στις 12/8/2022 στις 11:38 ΜΜ, gatos74 είπε Από αυτά που γράφεις πιστεύω ότι η κεφαλή σου χρειάζεται ξεβούλωμα και όχι αντικατάσταση. Τώρα το κατα πόσο θα μπορέσεις να το κάνεις μόνος σου χωρίς εμπειρία αυτό είναι άλλο ζήτημα. Καλό θα ήταν να μιλήσεις με κάποιον που μπορεί να αναλάβει να σου το φτιάξει. Και παλιότερα που είχα το ίδιο πρόβλημα πάλι στο κυανό είχα προσπαθήσει να την καθαρίσω και έφτιαξε, αλλά τώρα που έκανα την έδια διαδικασία συν το ότι τον άνοιξα (ήταν εύκολη η διαδικασία) και έβγαλα την κεφαλή να της κάνω ακόμα ποιο καλό καθάρισμα δεν έγινε τίποτα. Όσο για τα γνήσια μελάνια που τους είπα οτι δεν χρησιμοποιώ το είπα γιατί παλιότερα όταν είχα το ίδιο πρόβλημα τους είπα οτι είχα τα γνήσια και μου είπαν να τους στείλω μια αναφορά εκτύπωσης ,στην οποία έγραφε οτι δεν ήταν τα γνήσια. Αναρωτιέμαι μήπως είχε θέμα η κεφαλή εξαρχής, σχετικά κάνω χρήση μια φορά την εβδομάδα αλλά όχι τόσο πολύ χρήση του έγχρωμου μελανιού.
kyr123 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, gatos74 είπε Θα ήθελα να σου πώ ότι οι κεφαλές γενικά καλύπτονται από την εγγύηση του κατασκευαστή. Τώρα εάν συντρέχουν λόγοι κακής χρήσης του μηχανήματος (τα κακής ποιότητας μελάνια τρίτου κατασκευαστή είναι ένας από αυτούς αλλά εάν δέν το αναφέρουμε μόνοι μας όπως έκανε ο Στράτος παραπάνω δέν ξέρω πώς μπορεί να το αποδείξει το service) δέν ξέρω την πολιτική της κάθε εταιρίας σε αυτό το κομμάτι. Οσο για τις ενσωματωμένες (όπως τις λές) κεφαλές έχουν τα υπέρ καί τα κατά τους. Πάντως οι χρήστες με μικρό κύκλο εκτυπώσεων (βασικές ανάγκες όχι φωτογραφία) που δέν χρησιμοποιούν τον εκτυπωτή για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό θα ήταν να έχουν εκτυπωτές με τις κεφαλές στα μελανοδοχεία. Οι εκτυπωτές με ενσωματωμένη την κεφαλή είναι γενικά κάκιστοι για οικιακοί χρήση. Είχε κάνει το λάθος η μητέρα μου να αγοράσει έναν τέτοιον.Τον άφησε 1 μήνα στην άκρη χωρίς εκτύπωση,βούλωσε η κεφαλή,φυσικά η HP δεν έδινε εγγύηση καθώς είπε είναι κακή χρήση και απλά τον πέταξα αφού ήταν άχρηστος πλέον καθώς η κεφαλή κόστιζε σχεδόν όσο όλος ο εκτυπωτής. Τα πιο πεταμένα 200ε που έχει κάνει η μάνα μου. Μείνετε μακριά από τέτοιους εκτυπωτές εάν δεν εκτυπώνεται κάθε μέρα. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από kyr123
gatos74 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, stratos789 είπε Και παλιότερα που είχα το ίδιο πρόβλημα πάλι στο κυανό είχα προσπαθήσει να την καθαρίσω και έφτιαξε, αλλά τώρα που έκανα την έδια διαδικασία συν το ότι τον άνοιξα (ήταν εύκολη η διαδικασία) και έβγαλα την κεφαλή να της κάνω ακόμα ποιο καλό καθάρισμα δεν έγινε τίποτα. Όσο για τα γνήσια μελάνια που τους είπα οτι δεν χρησιμοποιώ το είπα γιατί παλιότερα όταν είχα το ίδιο πρόβλημα τους είπα οτι είχα τα γνήσια και μου είπαν να τους στείλω μια αναφορά εκτύπωσης ,στην οποία έγραφε οτι δεν ήταν τα γνήσια. Αναρωτιέμαι μήπως είχε θέμα η κεφαλή εξαρχής, σχετικά κάνω χρήση μια φορά την εβδομάδα αλλά όχι τόσο πολύ χρήση του έγχρωμου μελανιού. Λογικά στην παλαιότερη αναφορά εκτύπωσης που έστειλες είχες <<κουμπωμένα>> τα aftermarket μελάνια. Τώρα όμως είχες τα original cartridges. Στείλε μου με μήνυμα το τηλέφωνο σου εάν θές να τα πούμε γιατί λογικά μπορώ να σε βοηθήσω. 4 ώρες πριν, kyr123 είπε Οι εκτυπωτές με ενσωματωμένη την κεφαλή είναι γενικά κάκιστοι για οικιακοί χρήση. Είχε κάνει το λάθος η μητέρα μου να αγοράσει έναν τέτοιον.Τον άφησε 1 μήνα στην άκρη χωρίς εκτύπωση,βούλωσε η κεφαλή,φυσικά η HP δεν έδινε εγγύηση καθώς είπε είναι κακή χρήση και απλά τον πέταξα αφού ήταν άχρηστος πλέον καθώς η κεφαλή κόστιζε σχεδόν όσο όλος ο εκτυπωτής. Τα πιο πεταμένα 200ε που έχει κάνει η μάνα μου. Μείνετε μακριά από τέτοιους εκτυπωτές εάν δεν εκτυπώνεται κάθε μέρα. Οι inkjet θέλουν λίγη φροντίδα τί να κάνουμε.....κάποιοι περισσότερο κάποιοι λιγότερο.😀
Kthulhou Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 7 ώρες πριν, gatos74 είπε Τώρα όμως είχες τα original cartridges. δεν παίζει ρόλο, στην εκτύπωση, βγάζει κωδικούς / νούμερα και ξέρουν που να δούνε ώστε αν στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε μαϊμού μελάνι
gatos74 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Kthulhou είπε δεν παίζει ρόλο, στην εκτύπωση, βγάζει κωδικούς / νούμερα και ξέρουν που να δούνε ώστε αν στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε μαϊμού μελάνι Αυτό δέν το γνωρίζω.....για να το λέςέτσι θα είναι.Εγώ επαναγεμίζω μόνο τα γνήσια μελανοδοχεία.
highpriest Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Στους περισσότερους εκτυπωτές υπάρχει τρόπος να δει ο τεχνικός αν έχει χρησιμοποιηθεί μη εργοστασιακό δοχείο
CyanBlue Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δε θα σου πω τη γνώμη μου για τους εκτυπωτές της HP, αλλά το ότι η κεφαλή σου κάνει γραμμές δε σημαίνει πως οφείλεται στην απαραίτητα στην κεφαλή. Μπορεί με το βάλε - βγάλε να υπάρχει θέμα στις επαφές οι στις καλωδιοταινίες. Δεν είμαι ποτέ υπέρ των after-market μελανιών, γιατί μπορεί να κοσίζουν πολύ λιγότερο, αργά ή γρήγορα όμως οι κεφαλές θα πάνε περίπατο. Δεν ξέρεις τι μέγεθος έχουν τα σωματίδια της χρωστικής ενός Κινέζου κατασκευαστή, αν δημιουργούν ιζήματα και τελικά μπλοκάρουν μόνιμα την κεφαλή. Έτσι κι αλλιώς κανείς δε θα ζητήσει αποζημίωση από τον κουκουρούκου κατασκευαστή μελανιών.
georgeole Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, CyanBlue είπε Δεν ξέρεις τι μέγεθος έχουν τα σωματίδια της χρωστικής ενός Κινέζου κατασκευαστή, αν δημιουργούν ιζήματα και τελικά μπλοκάρουν μόνιμα την κεφαλή. Έτσι κι αλλιώς κανείς δε θα ζητήσει αποζημίωση από τον κουκουρούκου κατασκευαστή μελανιών. Δεν έχεις άδικο αγαπητέ φίλε, με τη διαφορά πως οι τιμές των original μελανιών είναι σε τέτοια ύψη που υπερβαίνουν κατά πολύ ανά λίτρο το πιο ακριβό άρωμα ή την πιο ακριβή σαμπάνια στον κόσμο (για να μην πιάσω και τα τόνερ). Ο χρήστης original μελανιών δεν θα χρειαστεί ίσως service λόγω μελανιών, θα πληρώσει όμως ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ την αξία του εκτυπωτή προκειμένου να τυπώνει με original.
CyanBlue Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, georgeole είπε Δεν έχεις άδικο αγαπητέ φίλε, με τη διαφορά πως οι τιμές των original μελανιών είναι σε τέτοια ύψη που υπερβαίνουν κατά πολύ ανά λίτρο το πιο ακριβό άρωμα ή την πιο ακριβή σαμπάνια στον κόσμο (για να μην πιάσω και τα τόνερ). Ο χρήστης original μελανιών δεν θα χρειαστεί ίσως service λόγω μελανιών, θα πληρώσει όμως ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ την αξία του εκτυπωτή προκειμένου να τυπώνει με original. Γιαυτό, πριν την αγορά ενός εκτυπωτή, το πρώτο που βλέπουμε είναι το κόστος των αναλωσίμων. (Σε επαγγελαμτικούς εκτυπωτές δεν είναι μόνο το μελάνι / toner). Ποτέ δεν "τσιμπάμε" με το χαμηλό κόστος απόκτησης. Υπάρχουν και προσιτά ορίτζιναλ μελάνια (πχ τανκ). Έτσι κι αλλιώς για να τυπώνουμε δεν τα αγοράζουμε? 😀 1
gatos74 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, CyanBlue είπε Γιαυτό, πριν την αγορά ενός εκτυπωτή, το πρώτο που βλέπουμε είναι το κόστος των αναλωσίμων. Το πρώτο που κοιτάμε είναι εάν έχουμε χρήματα....😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα