kawavn800 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 12 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Νομίζω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κανένας συνάδελφος ελεύθερος επαγγελματίας που γνωρίζω, δεν έχει στην κατοχή του workstation ή μηχάνημα επιπέδου server. Αλίμονο αν έπρεπε να επενδύσουμε τόσα πολλά λεφτά ΚΑΙ στον σταθερό υπολογιστή. Επαλαμβάνω ότι πιθανόν να μην είναι ευδιάκριτη η διαφορά μεταξύ αρχιτέκτονα (με βαρύτητα στον φωτορεαλισμό) και πολιτικού μηχανικού (με βαρύτητα στις αναλύσεις). Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ από την όλη συζήτηση (συνεχώς προσπαθώ να καταστήσω σαφή τη διαφορά και συνεχώς επανερχόμαστε σε παραδείγματα με rendering). Όσο για την κάποια εταιρία από το Αιγάλεω που της πας δεδομένα και σου δίνει μελέτες, νομίζω ότι θα παραμείνει απλά ασχολίαστο (για πάρα πάρα πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης). Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Τα στατικά για το σπίτι μου εκεί τα πήγα. Με μεταλικά κτίρια ασχολείσαι ; Στη Σόφια είπες ότι δουλεύεις ή λάθος κατάλαβα ;
nickol-us Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Μιας που αναφέρθηκε να αφήσω κάτι εδώ https://www.cpubenchmark.net/compare/[Dual-CPU]-Intel-Xeon-E5-2650-v3-vs-Intel-i7-12700F/2344.2vs4692 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 27 λεπτά πριν, kawavn800 είπε Τα στατικά για το σπίτι μου εκεί τα πήγα. Με μεταλικά κτίρια ασχολείσαι ; Στη Σόφια είπες ότι δουλεύεις ή λάθος κατάλαβα ; Όχι, με υφιστάμενα από λιθοδομή ασχολούμαι. Σόφια όχι, δυτικά προάστια ναι (Αττικής).
kawavn800 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 7 ώρες πριν, nickol-us είπε Μιας που αναφέρθηκε να αφήσω κάτι εδώ https://www.cpubenchmark.net/compare/[Dual-CPU]-Intel-Xeon-E5-2650-v3-vs-Intel-i7-12700F/2344.2vs4692 Νικόλαε το lenovo το αγόρασα το 2016. Σκέψου ότι δουλεύει πάνω από 10 ώρες την ημέρα πλην Κυριακής, με φορτίο 48 + gb ram από τα 96 που έχει.
hln3 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, kawavn800 είπε Νικόλαε το lenovo το αγόρασα το 2016. Σκέψου ότι δουλεύει πάνω από 10 ώρες την ημέρα πλην Κυριακής, με φορτίο 48 + gb ram από τα 96 που έχει. Και εγώ είχα custom built σύστημα i5 750 που τον αγόρασα το 2009 και κράτησε μέχρι το 2019, με overclock 40-50% πάνω από στοκ. Το συμπέρασμα ποιο ακριβώς είναι; 1
kawavn800 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Το συμπέρασμα κατ' εμέ είναι, ο επαγγελματίας καλά είναι να προμηθεύεται επώνυμα και επαγγελματικά εργαλεία που απευθύνονται σε επαγγελματίες και όχι για χρήση σπιτιού. Το δεύτερο σκέλος αφορά την επεξεργαστική ισχύ , την ποσότητα της μνήμης ram που αναγκαιεί για τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί . Αυτά ως συνήθως τα βρίσκεις σε socket που απευθύνονται σε μη οικιακούς χρήστες. Πχ 1366,2011,2066 κλπ. Τώρα πολύς λόγος για μια αναβάθμιση που θα τρέχει εφαρμογές μηχανικού, προσομοιώσεις κλπ. Απο τα λίγα που γνωρίζω σε ένα τεχνικό γραφείο απαιτούνται : 1 server, σταθμοί εργασίας ανάλογα τα άτομα και η χρήση των εφαρμογών ορίζουν τη σύνθεση τους. Μια γραμματεία με ένα απλό pc για να εκτελέσει τα καθημερινά. Πλοτερ και εκτυπωτές ανάλογα τις απαιτήσεις του γραφείου ή σύμβαση με τυπογραφείο για τις εκτυπώσεις που απαιτούν ακριβό εξοπλισμό. Τώρα επί του πρακτέου εγώ θα επέλεγα σε σχέση με το υπάρχον σύστημα που διαθέτει ο ΠΜ και για να πληροί τους όρους ώστε να λάβει την έκπτωση που δίνει το κράτος πρέπει να θέσει 2 στόχους. Πόσο χρόνο σε σχέση με το υπάρχον σύστημα θέλω να κερδίσω; Θέλω να βελτιώσω την προσομοίωση κατά 300% σημαίνει ότι θα πάω σε επεξεργαστή που να αποδίδει τα 3πλασια σε σχέση με τον υπάρχοντα και ούτω καθεξής. Εάν οι εφαρμογές, μου δινουν την δυνατότητα στην εκτέλεση των πράξεων να συμμετάσχει και η κάρτα γραφικών επιλέγω κατώτερη επεξεργαστική ισχύ και προσθέτω και μια κάρτα γραφικών έτσι ώστε ο χρόνος εκτέλεσης των πράξεων να μειωθεί κατά το επιθυμητό χρόνο. Επίσης πρέπει να γνωρίζω από την μακρόχρονη χρήση των πόσο μνήμη ram χρησιμοποιούν κατά την εκτέλεση των έτσι ώστε να επιλέξω την ποσότητα μνήμης ram που θα χρειαστεί, σε περίπτωση που αυξήσω, λόγω της αναβάθμισης των παραγόντων προσομοίωσης. Ελπίζω να βοήθησα. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, kawavn800 είπε Απο τα λίγα που γνωρίζω σε ένα τεχνικό γραφείο απαιτούνται : 1 server, σταθμοί εργασίας ανάλογα τα άτομα και η χρήση των εφαρμογών ορίζουν τη σύνθεση τους. Μια γραμματεία με ένα απλό pc για να εκτελέσει τα καθημερινά. Πλοτερ και εκτυπωτές ανάλογα τις απαιτήσεις του γραφείου ή σύμβαση με τυπογραφείο για τις εκτυπώσεις που απαιτούν ακριβό εξοπλισμό. Πράγματι, σε ένα στελεχωμένο από διάφορες εμπλεκόμενες ειδικότητες (α.μ, π. μ., α-τ. μ, γραμματεία κ.λπ.) τεχνικό γραφείο/εταιρεία, ένα τέτοιο setup μοιάζει ιδανικό. Όλα αυτά όμως, υπό την προϋπόθεση ότι το επί παραδείγματι γραφείο θα έχει έναν τζίρο >=100.000€/ετησίως. Το νούμερο αυτό, πολλές φορές μπορεί να μοιάζει και μικρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το πιο σημαντικό κόστος σε τέτοιες δραστηριότητες είναι α) το τεχνικό λογισμικό που χρησιμοποιείται (ενδεικτικές τιμές software για τη δική μου ειδικότητα, από 500€ έως και 30.000€ για πλήρεις εκδόσεις κορυφαίων λογισμικών ανάλυσης Κατασκευών) και β) εξοπλισμό πεδίου (γεωδαιτικοί σταθμοί - άλλως και total station -, gps και ούτω καθεξής). Συνεπώς, οι μελέτες/έργα που αναλαμβάνουν αφορούν και σε αντίστοιχο κόστος εκπόνησης/εκτέλεσης. Θα πρέπει επίσης, να ληφθεί υπόψη ότι οι ιδιώτες μηχανικοί (ελεύθεροι δηλ. επαγγελματίες, με ατομική επιχείρηση) - που είναι και πολλοί στην αγορά -, λαμβάνουν μικρότερο μερίδιο της αγοράς (δηλ. μικρότερα έργα/μελέτες) και άρα, θα πρέπει το ισοζύγιο εσόδων - εξόδων να εξασφαλίζει τα πάγια (ενοίκιο, ασφαλιστικές εισφορές, φως, νερό, τηλέφωνο, μετακινήσεις από/προς τα έργα ή τις αρμόδιες υπηρεσίες όπου αυτό απαιτείται, κ.λπ.), την αγορά ΚΑΙ συντήρηση των λογισμικών, την αγορά ΚΑΙ αναβάθμιση (ανά περιόδους) του εξοπλισμού (βλ. υπολογιστές) και φυσικά, ένα ικανοποιητικό υπόλοιπο, για να μπορέσει να ζήσει αυτός ή/και η οικογένειά του. Άρα, σε ένα τέτοιο setup λειτουργίας επιχείρησης, θεωρώ ότι τόσο ακριβές λύσεις δεν συμφέρει να εξετάζονται ή καλύτερα, θα εξεταζόντουσαν, εφόσον οι/τα προς εκπόνηση/εκτέλεση μελέτες/έργα, θα ήταν τέτοιες/α που θα δικαιολογούσαν μια τέτοια κίνηση (πράγμα μάλλον αδύνατο όμως, εφόσον αναφερόμαστε σε ατομικές επιχειρήσεις, στις οποίες είμαστε συνήθως εμείς - ένα δηλαδή άτομο - ως αφεντικά και υπάλληλοι ταυτόχρονα | one man show). Αυτά από εμένα, ευελπιστώντας να λύθηκαν αρκετές απορίες και να επανέλθουμε στα ουσιαστικά ζητήματα, για τα οποία ανοίχθηκε και το παρόν θέμα. (Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ και ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη συμμετοχή σας) Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias 1
ANGEL.TSIO Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, kawavn800 είπε Τώρα επί του πρακτέου εγώ θα επέλεγα σε σχέση με το υπάρχον σύστημα που διαθέτει ο ΠΜ και για να πληροί τους όρους ώστε να λάβει την έκπτωση που δίνει το κράτος πρέπει να θέσει 2 στόχους. Πόσο χρόνο σε σχέση με το υπάρχον σύστημα θέλω να κερδίσω; Θέλω να βελτιώσω την προσομοίωση κατά 300% σημαίνει ότι θα πάω σε επεξεργαστή που να αποδίδει τα 3πλασια σε σχέση με τον υπάρχοντα και ούτω καθεξής. Εάν οι εφαρμογές, μου δινουν την δυνατότητα στην εκτέλεση των πράξεων να συμμετάσχει και η κάρτα γραφικών επιλέγω κατώτερη επεξεργαστική ισχύ και προσθέτω και μια κάρτα γραφικών έτσι ώστε ο χρόνος εκτέλεσης των πράξεων να μειωθεί κατά το επιθυμητό χρόνο. Επίσης πρέπει να γνωρίζω από την μακρόχρονη χρήση των πόσο μνήμη ram χρησιμοποιούν κατά την εκτέλεση των έτσι ώστε να επιλέξω την ποσότητα μνήμης ram που θα χρειαστεί, σε περίπτωση που αυξήσω, λόγω της αναβάθμισης των παραγόντων προσομοίωσης. Ελπίζω να βοήθησα. Νομίζω πως κάπως έτσι πρέπει να σκεφτεί και να πράξει. Καλή επιλογή εύχομαι. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από ANGEL.TSIO 1
tsofras Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Το ζουμί εδώ είναι εφόσον είναι επαγγελματικό μηχάνημα είναι απαραίτητο να έχει κάποια εγγύηση/ υποστήριξη on site. Σίγουρα μπορείς να πετύχεις καλύτερο build σε custom pc στα ίδια λεφτά αλλά επειδή είναι εργαλείο δουλειάς θα πρότεινα και εγώ να δεις κάποιο έτοιμο από τις σοβαρές εταιρείες που παρέχουν on site υποστήριξη. Ξέρω δεν βοήθησα και πολύ αλλά αυτό θέλει να πει και ο @kawavn800 2
hln3 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, kawavn800 είπε Το συμπέρασμα κατ' εμέ είναι, ο επαγγελματίας καλά είναι να προμηθεύεται επώνυμα και επαγγελματικά εργαλεία που απευθύνονται σε επαγγελματίες και όχι για χρήση σπιτιού. Και τα custom built επώνυμα είναι - ως προς το περιεχόμενο τους. Δεν παίρνεις την motherboard από σκραπατζίδικό, ούτε τον επεξεργαστή, από εταιρείες που φτιάχνουν hardware τα αγοράζεις. Απλά κάνεις την συναρμολόγηση ο ίδιος (ή δικός σου τεχνικός) 5 ώρες πριν, kawavn800 είπε Το δεύτερο σκέλος αφορά την επεξεργαστική ισχύ , την ποσότητα της μνήμης ram που αναγκαιεί για τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί . Αυτά ως συνήθως τα βρίσκεις σε socket που απευθύνονται σε μη οικιακούς χρήστες. Πχ 1366,2011,2066 κλπ. Αυτή η διαφοροποίηση των σόκετ κυριαρχούσε παλαιότερα, που η ιντελ δεν μας έκανε την χάρα να βγάλει κάτι παραπάνω από 4/8 στα mainstream σοκετ. Αυτή τη στιγμή ο cascade lake π.χ που είναι το τελευταίο HEDT της Intel τρώει άφθονο ξύλο από mainstream cpu. Και με budget στο χιλιαρικό δεν υπάρχει πολυτέλεια να πετάς χρήματα σε άχρηστα features. 2
kawavn800 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 55 λεπτά πριν, hln3 είπε Και τα custom built επώνυμα είναι - ως προς το περιεχόμενο τους. Δεν παίρνεις την motherboard από σκραπατζίδικό, ούτε τον επεξεργαστή, από εταιρείες που φτιάχνουν hardware τα αγοράζεις. Απλά κάνεις την συναρμολόγηση ο ίδιος (ή δικός σου τεχνικός) Αυτή η διαφοροποίηση των σόκετ κυριαρχούσε παλαιότερα, που η ιντελ δεν μας έκανε την χάρα να βγάλει κάτι παραπάνω από 4/8 στα mainstream σοκετ. Αυτή τη στιγμή ο cascade lake π.χ που είναι το τελευταίο HEDT της Intel τρώει άφθονο ξύλο από mainstream cpu. Και με budget στο χιλιαρικό δεν υπάρχει πολυτέλεια να πετάς χρήματα σε άχρηστα features. Τα socket που αναφέρω είναι αυτά που υποστηρίζουν 2 επεξεργαστές και απεριόριστη μνήμη ραμ, τα επιλέγουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με προσομοιώσεις. Τα 128 gb ram ίσως είναι και λίγα.
nickol-us Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλή η θεωρία, μα μιλάμε για budget μέχρι 1000€ και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, στη παρούσα δε βλέπω γιατί θεωρείτε ότι πρέπει να μιλήσουμε για workstation και παραπάνω budget, εκτός αν γνωρίζετε ότι ο ts είναι η ακτωρ και αναλαμβάνει έργα όπως η γέφυρα Ρίο Αντίρριο Θεωρώ πως έχετε χάσει το νόημα του νήματος, το τραβάμε πολύ και ουσιαστικές προτάσεις που ενδιαφέρουν τον ts δεν βλέπω... Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από nickol-us 2 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 28 λεπτά πριν, nickol-us είπε εκτός αν γνωρίζετε ότι ο ts είναι η ακτωρ και αναλαμβάνει έργα όπως η γέφυρα Ρίο Αντίρριο Spoiler Και ένα Offtopic για να ευθυμήσΩμε και λίγο - αστείο που κυκλοφορεί στους κύκλους μας - : ΑΚΤΩΡ = ο όμιλος ΚΑΣΤΩΡ = το τμήμα που αναλαμβάνει τα γεωτεχνικά έργα του ομίλου ΠΑΣΤΩΡ = το τμήμα που ασχολείται με αναστηλωτικά έργα και δη Ναών (βυζαντινά κ.λπ.). ΜΑΣΤΩΡ = το τμήμα που ασχολείται με γενικής φύσεως εργασίες (τύπου ανακαινίσεις κ.λπ.).
kawavn800 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Καλή η θεωρία, μα μιλάμε για budget μέχρι 1000€ και δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, στη παρούσα δε βλέπω γιατί θεωρείτε ότι πρέπει να μιλήσουμε για workstation και παραπάνω budget, εκτός αν γνωρίζετε ότι ο ts είναι η ακτωρ και αναλαμβάνει έργα όπως η γέφυρα Ρίο Αντίρριο Θεωρώ πως έχετε χάσει το νόημα του νήματος, το τραβάμε πολύ και ουσιαστικές προτάσεις που ενδιαφέρουν τον ts δεν βλέπω... Εγώ Νικόλαε τόσο το πούλησα 980€ dell precision t7810 40 gb ram nvme 512 gb Samsung new , 2 xeon e5 2695v3 quadro m4000 8 gb . Και ο άνθρωπος που το αγόρασε ήξερε τι θέλει πως και που θα το χρησιμοποιήσει και πως θα κάνει απόσβεση σε ελάχιστο χρόνο. Το να του προτείνω συγκεκριμένο προϊόν εφόσον δεν ξέρω τον αντικειμενικά σκοπό, δεν θα το κάνω. Ένας i5 11ης γενιάς είναι overkill για αυτά που κάνει. Και χωρίς κάρτα γραφικών θα έλεγα. Θα έχει αποτέλεσμα στο μισό χρόνο σε σχέση με το υπάρχον σύστημα. Και όριο τα 600 ευρώ σε τσιγκινο συναρμολογούμενο. Θα γλυτώσει τον ΦΠΑ, θα έχει φόρο απαλλαγή, και ψηφιακή μέριμνα 200 ευρώ. Εχω γνώση περί αυτών που λέω. Τα υπόλοιπα τα παίρνει ο άνεμος. Καλό βράδυ. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, kawavn800 είπε Το να του προτείνω συγκεκριμένο προϊόν εφόσον δεν ξέρω τον αντικειμενικά σκοπό, δεν θα το κάνω. Ο αντικειμενικός σκοπός έχει υπεραναλυθεί παραπάνω. Το ότι τα χρησιμοποιούμενα λογισμικά δεν είναι ευρέως γνωστά και ξεφεύγουν των autocad, Revit, Rhino, 3DMax, Solidworks και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, τα οποία γνωρίζει ο πολύς κόσμος, είναι ένα άλλο θέμα. Εκεί εστιάζεται ίσως το θέμα (ότι δηλ. λόγω άγνοιας - που είναι απόλυτα λογικό -, τείνετε να επανέρχεστε συνεχώς σε ό,τι πιο γνώριμο σε εσάς, δηλ. σχεδιαστικά προγράμματα και προγράμματα φωτορεαλισμού). Εγώ προσωπικά, δεν δικαιούμαι voucher ψηφιακής μέριμνας, αφού ούτε πυρόπληκτος είμαι ούτε εκπαιδευτικός. Την φοροαπαλλαγή δεν γνωρίζω ακριβώς πώς την εννοείτε (ο ΦΠΑ είναι ξεκάθαρος, αλλά είναι άλλο καπέλο αυτός). Συνεπώς, θερμή παράκληση να μην αποκλίνουμε από το ζητούμενο, το οποίο ο κύριος @nickol-us θεωρώ ότι έχει κατανοήσει σχεδόν καθ' ολοκληρίαν. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα