Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφόσον αποφασίσεις να κινηθείς δίχως κάρτα και έχεις σκοπό να διαθέσεις τα λεφτά,   σύμφωνα με όσα λες ρίξε και άλλα χρήματα στο cpu και αγόρασε τον 12700f.

Δυστυχώς σε μικρά κουτιά δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα, αν κάτι δεν αρέσει μπορούμε να κοιτάξουμε για εναλλακτική.

Υπάρχει η εναλλακτική να πας σε itx μητρική,  χωρίς να ξεφύγεις ιδιαίτερα σε χρήματα (πχ)και να ρίξεις κι άλλο το μέγεθος του κουτιού (πχ) εκεί όμως θα χάσεις την δυνατότητα επέκτασης ram καθώς όπως βλέπεις λόγω περιορισμού χώρου φέρουν μόνο 2 σλοτ

• Thanks 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

είναι το ζήτημα του θορύβου (λόγω δουλειάς και χώρου εργασίας, θα ήθελα κάτι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο). 

Το υπάρχων με τον 7700 πόσο αθόρυβο το θεωρείς ? 

13 ώρες πριν, kawavn800 είπε

Οι απαιτήσεις των εφαρμογών που χρησιμοποιείς , είναι ελάχιστες, σε σχέση με αυτά που ζητάς.

3D Autocad δεν τις λες και ελάχιστες τις απαιτήσεις. 

Αν  το 3D είναι επιδερμικό, τότε ναι κρατάει την 1050 που έχει και πορεύεται με καινούργια πλατφόρμα μόνο 

Επεξ/σία από leros2004
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Το υπάρχων με τον 7700 πόσο αθόρυβο το θεωρείς ? 

Αρκετά καλό (στην αρχή το χαρακτήριζα αθόρυβο / θα μου πεις "καθάρισε το", που το έχω κάνει ήδη).

Ωστόσο αυτό, δεν εξαρτάται και από το σύστημα των ψυκτρών και ανεμιστήρων που έχουν τοποθετηθεί; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Αρκετά καλό (στην αρχή το χαρακτήριζα αθόρυβο / θα μου πεις "καθάρισε το", που το έχω κάνει ήδη).

Ωστόσο αυτό, δεν εξαρτάται και από το σύστημα των ψυκτρών και ανεμιστήρων που έχουν τοποθετηθεί; 

Ισχύει αυτό που λές, απλά τα prebuild δεν έχουν και τίποτα σπουδαία συστήματα ψύξης.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, leros2004 είπε

Ισχύει αυτό που λες, απλά τα prebuild δεν έχουν και τίποτα σπουδαία συστήματα ψύξης.

Νομίζεις. Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε  να ψυχονται τέλεια και να δουλεύουν αθόρυβα. Πeερνάνε πόσα τέστ για να πάρουν την πιστοποίηση. Ενώ εμείς σε ενα συναρμολογούμενο προσθέτουμε αβίαστα ψύκτρες και ανεμιστήρες.

Δες λίγο ενα βίντεο απο futjitsu celcius m7010 ή ένα   DELL Precision T5820

21 ώρες πριν, kawavn800 είπε

Νομίζεις. Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε  να ψυχονται τέλεια και να δουλεύουν αθόρυβα. Παρνάνε πόσα τέστ για να πάρουν την πιστοποίηση. Ενω εμείς σε ενα συναρμολογούμενο προσθέτουμε αβίαστα ψύκτρες και ανεμιστήρες.

f.jpg

Επεξ/σία από kawavn800
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kawavn800 είπε

Νομίζεις. Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε  να ψυχονται τέλεια και να δουλεύουν αθόρυβα. Παρνάνε πόσα τέστ για να πάρουν την πιστοποίηση. Ενω εμείς σε ενα συναρμολογούμενο προσθέτουμε αβίαστα ψύκτρες και ανεμιστήρες.

3 HP prebuild που έχουμε στο κατάστημα δεν τα λες και αθόρυβα, και με ευκολότερο για ψύξη επεξεργαστή.. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 12/8/2022 στις 12:17 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε

Εαν παράγει θόρυβο πλέον σημαίνει ότι η φτερωτή του ανεμιστήρα έχει διαβρωθεί ή έχει επικαθήμενη σκόνη που έχει γίνει  πλέον συμπαγής. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kawavn800 είπε

Εαν παράγει θόρυβο πλέον σημαίνει ότι η φτερωτή του ανεμιστήρα έχει διαβρωθεί ή έχει επικαθήμενη σκόνη που έχει γίνει  πλέον συμπαγής.

Σας ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι θόρυβος (αξιοσημείωτος) θα εντοπιστεί, όταν αρχίζουν τα ζόρια (οι αναλύσεις που λέγαμε παραπάνω). 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Σας ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι θόρυβος (αξιοσημείωτος) θα εντοπιστεί, όταν αρχίζουν τα ζόρια (οι αναλύσεις που λέγαμε παραπάνω). 

Σε όλους τους υπολογιστές συμβαίνει αυτό.

Σκέψου ένα μοντέλο μετεωρολογίας για να εμφανίσει το μικροκλίμα στην Πάρνηθα μπορεί να τρέχει στο 100% τους επεξεργαστές από 5 - 10 ώρες. Οι ανεμιστήρες λογικό είναι να επιταχύνουν για να ψύξουν τους  επεξεργαστές.

Εαν ή εφαρμογή σου  χρειάζεται επεξεργαστική ισχύ αλλά είναι γραμμένη  για μεγάλη γκάμα επεξεργαστών μπορείς να βρείς λύση οικονομικότατη. Εαν όμως είναι γραμμένη πχ για 6ης γενιάς επεξεργαστές , δεν εμεταλεύεται τη δύναμη των XEON άρα δεν μπορείς να πας σε workstation.

Πχ Ενας σκηνοθέτης μοντάριζε ταινίες με Premier,  δοκίμασε ένα  T7610 με 128 gb ram 2 x E5 2680v2 και gtx 1070 και μιλάμε έμεινε πλήρως ευχαριστημένος από χρόνο και ποιότητα , με κόστος <1000. Δοκίμασε το Davinci  και σερνόταν. Όλη τη δουλειά έπρεπε να την κάνει η κάρτα γραφικών. Που θα μπορούσε με έναν Ι5 4590 και την κάρτα  να έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε χρόνο. Οπότε με απλή συνεπαγωγή μπορείς να βρείς τι μονοπάτι θα πρέπει να  ακολουθήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kawavn800

Τα παραδείγματα που δίνεις είναι πολύ γενικά και άσχετα με το παρόν νήμα.

Δεν υπάρχει pre build  που να έχει καλύτερες επιδόσεις ή ψύξεις από ένα σωστά στημένο build.

Δεν υπάρχει επίσης σοβαρή εφαρμογή που νσ βασίζεται σε μια γενιά επεξεργαστών.  Καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις όμως ξαναλέω είναι άσχετο με το παρόν νήμα.

Όσες εφαρμογές παράθεσε ο ts και μπήκα να διαβάσω requirements,  είναι εφαρμογές που έχουν εκδόσεις έως το 2022.  Επίσης ο ίδιος ο ts  σου είπε ότι συνάδελφοι του έχουν καλύτερους χρόνους υπολογισμού σε πιο σύγχρονα συστήματα.

Νιώθω ότι επιμένεις σε λάθος πράγματα και αποπροσανατολίζεις. 

Μφχ

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kawavn800  @nickol-us

Καταρχάς σας ευχαριστώ και τους δύο για άλλη μια φορά, για τον προσωπικό χρόνο που καταναλώνετε για το θέμα μου. 

Σε ό, τι αφορά το λογισμικό, θεωρώ πως ο nickol-us έχει κατανοήσει πλήρως τις απαιτήσεις των λογισμικών. Έχοντας νόμιμη άδεια και πληρώνοντας συμβόλαια συντήρησης (τουλάχιστον στα δύο εκ των τριών, καθώς το ένα είναι οικονομικά ασύμφορο), καλούμαι να επιλέξω ένα σύστημα που τόσο τώρα όσο και στο εγγύς μέλλον, θα μπορεί με άνεση να κάνει αυτό που θα του ζητηθεί. Είναι βεβαίως σαφές ότι οι αναβαθμίσεις που καλύπτουν τα συμβόλαια συντήρησης, αφορούν και στον κώδικα των λογισμικών. Συνεπώς και αυτά "εξελίσσονται" σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.

Το ζήτημα είναι να καλύψουμε τα θέλω σου

Βλέπω σχετικά μικρή συμμετοχή αλλά τι να πεις Αύγουστο πράμα...

Αν αποφασίσεις και καταλήξεις με το build να μην μας ξεχάσεις,  να δούμε καμιά φώτο και να μάθουμε τι κάνει σε θέμα επιδόσεων.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Βλέπω σχετικά μικρή συμμετοχή αλλά τι να πεις Αύγουστο πράμα...

Αυτό παρατηρώ και εγώ, αλλά γενικά είμαι υπομονετικός και δεν έχω σκοπό να πάρω βιαστικές αποφάσεις (είναι και σεβαστό το ποσό που θα διαθέσω άλλωστε). 

3 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν αποφασίσεις και καταλήξεις με το build να μην μας ξεχάσεις,  να δούμε καμιά φώτο και να μάθουμε τι κάνει σε θέμα επιδόσεων.

Αυτό εξυπακούεται

Δημοσ.

Αυτό είναι ένα DELL T5820  με xeon w 2225 . Για να δουλεύει 3 και πλέον  χρόνια χωρίς να κλείσει. Να δείξω κάποια στιγμή  και της κόρης  ένα LENOVO P700.  Απο ποιότητα κατασκευής , συναρμολόγησης , δεν έχω να πώ τίποτα άλλο. Και από  επεξεργασία 2 xeon e5 2650 v3 . Δουλεύει με Archicad 24 . Rendering στα δευτερόλεπτα. 6 χρόνια  ούτε κιχ.

Γενικά προσομοιώσεις οι πιο πολλοί που γνωρίζω,  εκτελούν με θηρία workstations  ή  servers. Για PC πρώτη φορά ακούω . Αλλά και ότι υπάρχει μια εταιρία στο Αιγάλεω που της πηγαίνεις τα δεδομένα και σου  παραδίδει τη στατική μελέτη, με λίγο κόστος, που ίσως και να μη συμφέρει να αγοράσεις λογισμικό και Υπολογιστή.

Ίσως κάνω και λάθος.

Να περάσετε όμορφα. 

dell 58226.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kawavn800 είπε

Γενικά προσομοιώσεις οι πιο πολλοί που γνωρίζω,  εκτελούν με θηρία workstations  ή  servers. Για PC πρώτη φορά ακούω . Αλλά και ότι υπάρχει μια εταιρία στο Αιγάλεω που της πηγαίνεις τα δεδομένα και σου  παραδίδει τη στατική μελέτη, με λίγο κόστος, που ίσως και να μη συμφέρει να αγοράσεις λογισμικό και Υπολογιστή.

Νομίζω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Κανένας συνάδελφος ελεύθερος επαγγελματίας που γνωρίζω, δεν έχει στην κατοχή του workstation ή μηχάνημα επιπέδου server. Αλίμονο αν έπρεπε να επενδύσουμε τόσα πολλά λεφτά ΚΑΙ στον σταθερό υπολογιστή. Επαλαμβάνω ότι πιθανόν να μην είναι ευδιάκριτη η διαφορά μεταξύ αρχιτέκτονα (με βαρύτητα στον φωτορεαλισμό) και πολιτικού μηχανικού (με βαρύτητα στις αναλύσεις). Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ από την όλη συζήτηση (συνεχώς προσπαθώ να καταστήσω σαφή τη διαφορά και συνεχώς επανερχόμαστε σε παραδείγματα με rendering). 

Όσο για την κάποια εταιρία από το Αιγάλεω που της πας δεδομένα και σου δίνει μελέτες, νομίζω ότι θα παραμείνει απλά ασχολίαστο (για πάρα πάρα πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης). 

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...