MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά και από μένα. Παρακάτω αναφέρω τα δεδομένα και τα ζητούμενα (με κάποιο σχολιασμό) και αναμένω γνώμες/συμβουλές σας. Αν κάτι δεν έχει συμπεριληφθεί, ενημερώστε με για να το προσθέσω. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Ποσό που διαθέτουμε : 1000 ευρώ (ό, τι δηλαδή, λέει και το topic), χωρίς το ποσό να είναι πλήρως ανελαστικό (και 100€ πάνω, είναι αποδεκτό ποσό) | αφορά μόνο στην αγορά κουτιού, χωρίς κανένα άλλο παρελκόμενο. Χρήση υπολογιστή : Υπηρεσίες πολ. μηχανικού Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τεχνικά λογισμικά τρισδιάστατης ανάλυσης κατασκευών, σχεδιαστικά τύπου CAD (2D & 3D), σουίτα office κ.λπ. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι, υπάρχει ήδη μια (dell 27") Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?, Όχι. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Aθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Και από διαφορετικά, εφόσον αυτό βοηθά στη μείωση του συνολικού κόστους απόκτησης. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? .Υπό προύποθέσεις (που μεταφράζεται σε κανονικά επίπεδα κόστους εγκατάστασης), στο κατάστημα. Διαφορετικά, υπάρχει επιχείρηση με την οποία συνεργάζομαι και μπορεί να προχωρήσει σε συναρμολόγηση. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . Θα προμηθευτώ άδεια εγώ. (Windows 10 προς το παρόν). Λοιπά σχόλια : Θεωρώ ότι κλίνω προς Ryzen 7 (εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας, καθότι δεν γνωρίζω και πολλά) και σε μνήμη τουλάχιστον 16GB (με δυνατότητα επέκτασης μελλοντικά). Το κουτί θα προτιμούσα να είναι είτε κύβος είτε κάτι μικρό, ξεκάθαρα για λόγους οικονομίας χώρου. Τζάμια, φωτάκια, led κ.λπ. εξυπακούεται πως δεν με απασχολούν, ούτε και θα ήθελα να υπάρχουν στη σύνθεση. Επίσης, το θέμα της GPU με δυσκολεύει ιδιαίτερα. Δίσκος λειτουργικού και προγραμμάτων 500GB NVMe και ένας απλός και αξιόπιστος (3GB) για τα αρχεία μου. Τέλος, θα επιθυμούσα η μητρική να διαθέτει ethernet + wifi, όπως το υπάρχον σύστημα που έχω. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias
nickol-us Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε Καλησπέρα παιδιά και από μένα. Παρακάτω αναφέρω τα δεδομένα και τα ζητούμενα (με κάποιο σχολιασμό) και αναμένω γνώμες/συμβουλές σας. Αν κάτι δεν έχει συμπεριληφθεί, ενημερώστε με για να το προσθέσω. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Ποσό που διαθέτουμε : 1000 ευρώ (ό, τι δηλαδή, λέει και το topic), χωρίς το ποσό να είναι πλήρως ανελαστικό (και 100€ πάνω, είναι αποδεκτό ποσό) | αφορά μόνο στην αγορά κουτιού, χωρίς κανένα άλλο παρελκόμενο. Χρήση υπολογιστή : Υπηρεσίες πολ. μηχανικού Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τεχνικά λογισμικά τρισδιάστατης ανάλυσης κατασκευών, σχεδιαστικά τύπου CAD (2D & 3D), σουίτα office κ.λπ. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι, υπάρχει ήδη μια (dell 27") Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?, Όχι. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Aθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Και από διαφορετικά, εφόσον αυτό βοηθά στη μείωση του συνολικού κόστους απόκτησης. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? .Υπό προύποθέσεις (που μεταφράζεται σε κανονικά επίπεδα κόστους εγκατάστασης), στο κατάστημα. Διαφορετικά, υπάρχει επιχείρηση με την οποία συνεργάζομαι και μπορεί να προχωρήσει σε συναρμολόγηση. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . Θα προμηθευτώ άδεια εγώ. (Windows 10 προς το παρόν). Λοιπά σχόλια : Θεωρώ ότι κλίνω προς Ryzen 7 (εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας, καθότι δεν γνωρίζω και πολλά) και σε μνήμη τουλάχιστον 16GB (με δυνατότητα επέκτασης μελλοντικά). Το κουτί θα προτιμούσα να είναι είτε κύβος είτε κάτι μικρό, ξεκάθαρα για λόγους οικονομίας χώρου. Τζάμια, φωτάκια, led κ.λπ. εξυπακούεται πως δεν με απασχολούν, ούτε και θα ήθελα να υπάρχουν στη σύνθεση. Επίσης, το θέμα της GPU με δυσκολεύει ιδιαίτερα. Δίσκος λειτουργικού και προγραμμάτων 500GB NVMe και ένας απλός και αξιόπιστος (3GB) για τα αρχεία μου. Τέλος, θα επιθυμούσα η μητρική να διαθέτει ethernet + wifi, όπως το υπάρχον σύστημα που έχω. Χαίρομαι που ένα μέλος συμπληρώνει σωστά την φόρμα, δεν καταλαβαίνω γιατί τσιγκουνευτηκες το νέο νήμα, τα 1000 ευρώ από μόνα τους δεν καθορίζουν το νήμα. Θα ήθελα να φτιάξεις κατά προτίμηση νέο νήμα και να συμπληρώσεις αν γίνεται τα προγράμματα που χρησιμοποιείς, ονομαστικά και να θέσεις πιο συγκεκριμένη χρήση. Συμβιβάζεσαι με micro atx κουτί; Αν πας για πολύ μικρό itx θα πληρώσεις πιο ακριβά το build. 16gb ram είναι μάλλον λίγη για την χρήση που ζητάς ωστόσο Θα επιβεβαιώσω όταν αναφέρεις τα προγράμματα ονομαστικά και πεις περιληπτικά τι χρήση κάνεις. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 @nickol-us Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Τι να κάνω ο δόλιος ; Με έπιασαν οι τσιγκουνιές και παρασυρόμενος από άλλα fora, προσπάθησα να εξοικονομήσω χώρο. Έχετε δίκιο πάντως. Ανοίγω ένα καθαρό και κάνω αναφορά για μεταφορά των δύο παραπάνω, στο νέο. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά και από μένα. Παρακάτω αναφέρω τα δεδομένα και τα ζητούμενα (με κάποιο σχολιασμό) και αναμένω γνώμες/συμβουλές σας. Αν κάτι δεν έχει συμπεριληφθεί, ενημερώστε με για να το προσθέσω. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Ποσό που διαθέτουμε : 1000 ευρώ (ό, τι δηλαδή, λέει και το topic), χωρίς το ποσό να είναι πλήρως ανελαστικό (και 100€ πάνω, είναι αποδεκτό ποσό) | αφορά μόνο στην αγορά κουτιού, χωρίς κανένα άλλο παρελκόμενο. Χρήση υπολογιστή : Υπηρεσίες πολ. μηχανικού Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τεχνικά λογισμικά τρισδιάστατης ανάλυσης κατασκευών, σχεδιαστικά τύπου CAD (2D & 3D), σουίτα office κ.λπ. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι, υπάρχει ήδη μια (dell 27", συνδεδεμένη μέσω dp θύρας με το pc) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?, Όχι. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Aθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Και από διαφορετικά, εφόσον αυτό βοηθά στη μείωση του συνολικού κόστους απόκτησης. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? .Υπό προύποθέσεις (που μεταφράζεται σε κανονικά επίπεδα κόστους εγκατάστασης), στο κατάστημα. Διαφορετικά, υπάρχει επιχείρηση με την οποία συνεργάζομαι και μπορεί να προχωρήσει σε συναρμολόγηση. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . Θα προμηθευτώ άδεια εγώ. (Windows 10 προς το παρόν). Λοιπά σχόλια : Θεωρώ ότι κλίνω προς Ryzen 7 (εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας, καθότι δεν γνωρίζω και πολλά) και σε μνήμη τουλάχιστον 16GB (με δυνατότητα επέκτασης μελλοντικά). Δεν είμαι βέβαια και αρνητικός σε μια λύση Intel (άλλωστε μια ζωή Intel είχα, πρώτη φορά θα επιχειρήσω να δοκιμάσω AMD, αν και εφόσον καταλήξω σε κάτι τέτοιο). Το κουτί θα προτιμούσα να είναι είτε κύβος είτε κάτι μικρό, ξεκάθαρα για λόγους οικονομίας χώρου. Τζάμια, φωτάκια, led κ.λπ. εξυπακούεται πως δεν με απασχολούν, ούτε και θα ήθελα να υπάρχουν στη σύνθεση. Επίσης, το θέμα της GPU με δυσκολεύει ιδιαίτερα. Δίσκος λειτουργικού και προγραμμάτων 500GB NVMe και ένας απλός και αξιόπιστος (3GB) για τα αρχεία μου. Τέλος, θα επιθυμούσα η μητρική να διαθέτει ethernet + wifi, όπως το υπάρχον σύστημα που έχω. Αναφορικά με το λογισμικό που χρησιμοποιείται ή /και θα χρησιμοποιηθεί : 1. Etabs - CSI America (παρόμοιο του Sap2000) : λογισμικό τρισδιάστατης ανάλυσης κατασκευών με πεπερασμένα στοιχεία, καθώς κατέχω νόμιμη άδεια. Η έκδοση είναι παλιά, δεν παύει όμως να έχει αυξημένες υπολογιστικές απαιτήσεις από πλευράς CPU, ιδιαίτερα σε βαριές αναλύσεις (πολύπλοκες κατασκευές). 2. Scada Pro 2022 - Ace Hellas : λογισμικό τρισδιάστατης ανάλυσης και διαστασιολογησης κατασκευών με πεπερασμένα στοιχεία (και εδώ, κατέχω νόμιμη άδεια). Ίδιες απαιτήσεις με το Etabs. 3. ZWcad Pro 2022 - ZWSoft : πρόγραμμα δισδιάστατης και τρισδιάστατης σχεδίασης, κλώνος του Autocad της Autodesk (και εδώ, κατέχω νόμιμη άδεια). 4. Microsoft Office 2016 : (λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι απαιτήσεις έχει). 5. Λοιπές άλλες, ήσσονος "υπολογιστικής σημασίας", σε σχέση με τις πρώτες 3. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Συμβιβάζεσαι με micro atx κουτί; Αν πας για πολύ μικρό itx θα πληρώσεις πιο ακριβά το build. Εφόσον είναι κάτι αντίστοιχο σε διαστάσεις κύβου, ναι βεβαίως και συμβιβάζομαι. Παίζουν αρκετό ρόλο για μένα, οι διαστάσεις του κουτιού. 1 ώρα πριν, nickol-us είπε 16gb ram είναι μάλλον λίγη για την χρήση που ζητάς ωστόσο Θα επιβεβαιώσω όταν αναφέρεις τα προγράμματα ονομαστικά και πεις περιληπτικά τι χρήση κάνεις. Αυτή τη στιγμή, με 16GB μνήμης και αναλύοντας πιο βαριές κατασκευές, η αλήθεια είναι πως ζορίζεται λίγο (i7 - 7700 kaby lake).Το υπάρχον είναι αυτό εδώ, έχοντας αλλάξει τις μνήμες (2x8GB corsair vengeance 2400MHz) και τον δίσκο του λειτουργικού (μπήκε NVMe m.2 Samsung 500GB). Η GPU (GeForce 1050) δεν γνωρίζω πραγματικά, τι ρόλο ενδέχεται να παίζει στην ανάλυση (δηλώνω αρκετά έως πολύ άσχετος με αυτά). Μηχάνημα αγορασμένο τέλη του 2017, πραγματικό σκυλί, αν είχε στόμα θα με έβριζε. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias
leros2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε 3. ZWcad Pro 2022 - ZWSoft : πρόγραμμα δισδιάστατης και τρισδιάστατης σχεδίασης, κλώνος του Autocad της Autodesk (και εδώ, κατέχω νόμιμη άδεια). Αν η τρισδιάστατη σχεδίαση είναι βασική προϋπόθεση και όχι ευκαιριακή και εφόσον το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμπεριφέρεται στο hardware όπως το autocad τότε χρειάζεσαι κάρτα απο 3060 και πάνω. Κουτί υπάρχει αυτό: https://www.skroutz.gr/s/30133046/Inter-Tech-IM-1-Pocket-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-Μαύρο.html? που παίρνει και matx οπότε γλυτώνεις τις πανάκριβες μητρικές Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από leros2004 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, leros2004 είπε Κουτί υπάρχει αυτό: https://www.skroutz.gr/s/30133046/Inter-Tech-IM-1-Pocket-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-Μαύρο.html? Σας ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια γεωμετρία είχα κατά νου. Αυτό το "USB 2.0" γιατί αναφέρεται στα κουτιά; Θέμα m/b δεν είναι; Συγγνώμη αλλά υπενθυμίζω ότι είμαι αρκετά άσχετος.
leros2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε Σας ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια γεωμετρία είχα κατά νου. Αυτό το "USB 2.0" γιατί αναφέρεται στα κουτιά; Θέμα m/b δεν είναι; Συγγνώμη αλλά υπενθυμίζω ότι είμαι αρκετά άσχετος. Είναι οι έξοδοι του κουτιού, φυσικά χρειάζεται να συνδεθούν σε μητρική για να λειτουργήσουν...
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, leros2004 είπε Είναι οι έξοδοι του κουτιού, φυσικά χρειάζεται να συνδεθούν σε μητρική για να λειτουργήσουν... Προφανώς. Αυτό που ρωτάω είναι γιατί αναφέρεται ως πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο κουτί (usb 2.0 στην περίπτωση που μου στείλατε και όχι 3.0). Εξ όσων γνώριζα, αυτό ήταν χαρακτηριστικό των m/b..
leros2004 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Γιατί πολύ ζητάνε usb3 γιαυτό το ξεκαθαρίζουν .. Στη περίπτωση του skroutz είναι και λάθος , usb3 έχει... 1
nickol-us Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Προφανώς. Αυτό που ρωτάω είναι γιατί αναφέρεται ως πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο κουτί (usb 2.0 στην περίπτωση που μου στείλατε και όχι 3.0). Εξ όσων γνώριζα, αυτό ήταν χαρακτηριστικό των m/b.. Σου αναφέρει ότι το συγκεκριμένο κουτί διαθέτει usb 2 μπροστά και όχι 3, έχουν διαφορετικό πρωτόκολλο και καλώδιο διασύνδεσης. Αν σου κάνει κάτι τέτοιο σε κουτί μια χαρά, υπάρχουν παρεμφερείς επιλογές ενώ micro atx υπάρχουν πολλές επιλογές. Για μένα πρέπει να πας δε Intel πάλι και όχι ryzen, έχουν καλύτερες επιλογές σε επιδόσεις / τιμή και 32gb ram Μάλλον πάμε για να ξεπεράσουμε το budget https://www.skroutz.gr/s/33736545/MSI-PRO-B660M-A-WIFI-DDR4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/32659089/Intel-Core-i5-12600KF-2-8GHz-Επεξεργαστής-10-Πυρήνων-για-Socket-1700-Tray.html https://www.skroutz.gr/s/8001844/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-32GVK.html https://www.skroutz.gr/s/27703474/Samsung-980-SSD-500GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-MZ-V8V500BW.html Μένει κουτί, ανάλογα το κουτί ψύκτρα, τροφοδοτικό, μηχανικός σκληρός που δεν έχω ιδέα και ότι θες να διαθέσεις για κάρτα. Αν κρίνω σωστά από τα requirements των προγραμμάτων που έθεσες, μάλλον δεν χρειάζεσαι κάτι hardcore σε gpu, προτιμάς όμως nvidia. Ίσως για αρχή να δοκιμάσεις να μείνεις με την 1050, μετά κοιτάς για κάποια 3050 λόγω αυξημένης vram. Αν σου αρέσει σαν σκεπτικό, πες να δούμε κομμάτια αναλυτικά 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) @nickol-us Σας ευχαριστώ πολύ. Όλα τα κομμάτια μου φαίνονται πολύ αξιόλογα. Βέβαια το κόστος είναι ήδη περί τα 650€, οπότε ναι, πιθανότατα να μην προμηθευτώ κάρτα γραφικών τώρα και να το εκτιμήσω ξανά σε μεταγενέστερο χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι με τις 3060 με έπιασε ένα σύγκρυο και αναρωτιόμουν αν υπήρχε κάτι ενδιάμεσο μεταξύ 1050 και 3060, που ενδεχομένως - με μια υπέρβαση του προϋπολογισμού - να χωρούσε στην παρούσα φάση. Σε σχέση με τα υπόλοιπα, αναζητείται ακόμα ψύκτρα, κουτί - τροφοδοτικό και ένας hdd, όπως είπατε. Οπότε αν έχετε την καλοσύνη, θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι σχετικό με τα παραπάνω. Έχω μπερδευτεί με απλές ψύκτρες, υδρόψυξη, τροφοδοτικά διαφόρων ειδών. Αυτό που με απασχολεί ιδιαίτερα ωστόσο, είναι το ζήτημα του θορύβου (λόγω δουλειάς και χώρου εργασίας, θα ήθελα κάτι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο). Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias
kawavn800 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Οι απαιτήσεις των εφαρμογών που χρησιμοποιείς , είναι ελάχιστες, σε σχέση με αυτά που ζητάς. Απο εδώ και πέρα θα σου αποδώσει χρήματα ο υπολογιστης που έχεις. Το να αγοράσεις κάρτα γραφικών που δεν χρειάζεσαι το βλέπω σπατάλη για να μη πω πεταμένα χρήματα. Δεν ξέρω εάν το προγραμμα απαιτεί πιστοποιημένη κάρτα πχ quadro firepro κλπ. Μια χαρά τον βρίσκω τον υπολογιστή που έχεις. Μετάβαση μόνο σε workstation . Δεν ξέρω εάν δουλεύεις σε πολλαπλές οθόνες και συζητάς για αναβάθμιση κάρτας γραφικών ; 1
nickol-us Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Να μιλάμε στον ενικό, μιας και ήδη το κάνω; Υπάρχει εναλλακτική πριν την 3060, ήδη μίλησα για 3050 με κόστος περί τα 330, υπάρχει και η 1660 ti (super) όμως πιθανόν η extra vram να φανεί χρήσιμη Αν πούμε ότι πάμε για το κουτί που προτείνει ο leros2004, αξιόλογη πρόταση ψύκτρας βάσει ύψους https://www.skroutz.gr/s/36027759/Scythe-Fuma-2-Rev-B-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-1200-115x-1700.html Τροφοδοτικό sfx ώστε να μείνει χώρος για την κάρτα (για σχετικά μικρές σε κατανάλωση ενέργειας κάρτες) https://www.skroutz.gr/s/6765067/Sharkoon-SilentStorm-SFX-500W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html Από hdd όπως είπα δεν έχω ιδέα Επειδή μεσολαβεί και το μήνυμα του kawavn800, να σημειώσω πως κι εγώ δε βλέπω τρομερή ανάγκη κτήσης νέας κάρτας, τα υπόλοιπα κομμάτια ωστόσο πιστεύω ότι θα δώσουν αρκετά παραπάνω, ακόμη και στο browsing δηλαδή η διαφορά θα είναι αισθητή, τώρα πόσο χρειάζεται η αναβάθμιση μπορεί να το πει ο τελικός χρήστης. Αυτά από μένα για την ώρα, ελπίζω θα έρθουν και εναλλακτικές ώστε να υπάρξει συζήτηση και αντιπροτάσεις. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kawavn800 είπε Οι απαιτήσεις των εφαρμογών που χρησιμοποιείς , είναι ελάχιστες, σε σχέση με αυτά που ζητάς Πιστέψτε με, συγκρίνοντας με ανώτερα συστήματα συναδέλφων, είναι πραγματικά η μέρα με τη νύχτα. Εάν κάποιος βασιστεί στα ελάχιστα χαρακτηριστικά που δίνει η κάθε εταιρεία, θα έχει απλά εξασφαλίσει ότι η ανάλυση θα ολοκληρωθεί σε κάποιο Χ χρονικό διάστημα (όπου Χ, απροσδιόριστο). Υπάρχουν αναλύσεις (ας πούμε οι μη γραμμικές, όπως πχ η στατική τύπου pushover), κατά τις οποίες επιλύεται σε διαδοχικές φάσεις φόρτισης ο φορέας (προσπαθώ να απλοποιήσω την περιγραφή, για να μην ξεφύγουμε). Σε φυσιολογικά μηχανήματα και αναλόγως του βαθμού λεπτομέρειας του προσομοιωμένου φορέα, των στοιχείων σύνδεσης κ.λπ., μπορεί να διαρκέσει από 10' έως και 8-10 ώρες. Μπορεί δηλαδή, για μια δουλειά που κοστολογήθηκε Χ€ αρχικά, να εκτιμήθηκε χρόνος εκπόνησης 1 μήνας (κερδοφορία). Εάν με τα ίδια λεφτά πάει στον ενάμιση μειώνεται το κέρδος (διώχνεις δουλειές ενδιάμεσα, γιατί είσαι ένας μόνο άνθρωπος, που δουλεύει φυσιολογικές ώρες και όχι 24/7). Εάν δε, πάει παραπέρα, τότε αρχίζει και παίζει δυνατά το σενάριο της φύρας.. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο υπολογιστικός φόρτος κατά την επίλυση μητρώων τεράστιου πολλές φορές μεγέθους, είναι μεγάλος. Ο δε μελετητής καλείται να εφαρμόσει διάφορες λύσεις και να εκτελέσει διαδοχικές επιλύσεις (μπορεί 5, μπορεί και 50). Συνεπώς, η ταχύτητα επίλυσης είναι το άλφα και το ωμέγα, καθώς ο χρόνος είναι κυριολεκτικά χρήμα. 2 ώρες πριν, kawavn800 είπε Απο εδώ και πέρα θα σου αποδώσει χρήματα ο υπολογιστης που έχεις. Για να σας είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλετε να πείτε. Εννοείτε ο υπάρχων υπολογιστής ή στην περίπτωση που αποφασίσω να τον πουλήσω (τον υπάρχοντα) ; Αν εννοείτε το πρώτο, με βάση τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί, τα λεφτά του τα έβγαλε στα δύο πρώτα χρόνια (2017-2019). Αν εννοείτε το δεύτερο, σαφώς και το έχω κατά νου, δεν έχω τέτοιους συναισθηματικούς ενδοιασμούς. 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Να μιλάμε στον ενικό, μιας και ήδη το κάνω; Βεβαίως, κανένα πρόβλημα, εφόσον το ζητάς. 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Επειδή μεσολαβεί και το μήνυμα του kawavn800, να σημειώσω πως κι εγώ δε βλέπω τρομερή ανάγκη κτήσης νέας κάρτας, τα υπόλοιπα κομμάτια ωστόσο πιστεύω ότι θα δώσουν αρκετά παραπάνω, ακόμη και στο browsing δηλαδή η διαφορά θα είναι αισθητή, τώρα πόσο χρειάζεται η αναβάθμιση μπορεί να το πει ο τελικός χρήστης Έτσι ακριβώς. Για αυτό και σκέφτομαι και την περίπτωση μεταφοράς και χρήσης της 1050 στο νέο σύστημα, προκειμένου να διαπιστώσω εν τέλει, εάν και κατά πόσο επηρεάζει τους χρόνους που αναφέρθηκαν και παραπάνω. Παρεμπιπτόντως, σε ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις σε ψύκτρα και τροφοδοτικό. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα