iPodclassic Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, πως καθαρίζετε την οθόνη και το υπόλοιπο MacBook από δακτυλιές κλπ χωρίς να χαλάσει κάτι?
qrstuv Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα - όπως διάβασα και αλλού εδώ στο φόρουμ και εφαρμόζω και εγώ - με ένα υγρό/νωπό πανάκι όπως αυτά των οπτικών. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Όπως καθαρίζεις και το κινητό σου, ένα πανάκι από μικροινες, συνήθως το πλενο (το πανάκι!!!) σε νερο χωρίς σαπούνι και αλλά καθαριστικά, φυσικά φροντίζουμε να φύγει όλο το νερο και μετά καθαρίζουμε την επιφάνεια του υπολογιστή (μαλακα το πληκτρολόγιο για να μην κανείς ζημιά στα κουμπιά) βέβαια υπάρχουν και καθαριστικά σπρέι, αλλά ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα.
ramarg Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για το πανάκι δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη πρόταση. Βρες κάτι απορροφητικό και εξαιρετικά μαλακό. Το μόνο σημείο στο οποίο πρέπει να δώσεις προσοχή είναι ένα. Το υγρό καθαρισμού. Η Apple για να είναι κατοχυρωμένη από ενδεχόμενες αγωγές προτείνει καθαρισμό με νερό σαπούνι κοκ. Όμως η λιπαρότητα από τις δαχτυλιές δεν φεύγει έτσι σε καμία περίπτωση. Ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις σαπούνι, και μόνο η προσπάθεια να κάνεις αλχημίες κάθε φορά θα σε κουράσει και θα αυξήσει τον κίνδυνο να καταστρέψεις την ολεοφοβική επίστρωση (είτε από την τριβή που θα ασκείς προσπαθώντας να αφαιρέσεις τα στίγματα είτε από διαβρωτικά χημικά που υπάρχουν στο ΧΨ σαπούνι). (Μία σύντομη οntopic παρένθεση): Για χρόνια πίστευα πως τα καθαριστικά που εξειδικεύονται για οθόνες είναι τα ιδανικά αλλά έκανα λάθος. Στο προηγούμενο MacBook μου έκανα αποκλειστικό καθαρισμό της οθόνης με ειδικό υγρό καθαρισμού (αγορασμένο από την iStorm μάλιστα και με δική τους προτροπή.!!) και το αποτέλεσμα ήταν Staingate. Δεδομένου του γεγονότος ότι τα demo units στις βιτρίνες τους οι υπολογιστές έχουν το απόλυτο γυάλισμα έκανα το λάθος να ρωτήσω με τί τα καθαρίζουν και ακόμα χειρότερα να πιστέψω/εμπιστευτώ το προϊόν που μου πρότειναν θεωρώντας πως δεν έχουν λόγο να μου πουν ψέματα. Όσοι δεν γνωρίζετε τί εστί MacBook Staingate απλά αναζητήστε στο Google για εικόνες. Για καλή μου τύχη είχα Apple Care αγορασμένο για εκείνο το Mac και μέσα σε μία τριετία άλλαξα δύο φορές οθόνη με StainGate (την οποία υπό άλλες συνθήκες θα είχα χρεωθεί) πιστεύοντας πώς επρόκειτο για ελαττωματική κατασκευή στην επίστρωση της οθόνης. Εν προκειμένω το πρόβλημα της επίστρωσης εν μέρει ίσχυε αλλά το πρόβλημα που οδηγούσε στην επανεμφάνιση του προβλήματος είναι η τριβή και κυρίως ο χημικός καθαρισμός (με υγρά καθαρισμού οθονών που υποτίθεται είναι DisplaySafe). Με βάση τα παραπάνω, και έχοντας αρκετή εμπερία και φόβο πλέον στην επανεμφάνιση του Staingate έχω να επισημάνω σε όλους πώς το πρόβλημα συνεχίζει να επηρεάζει και τα σημερινά μοντέλα απλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο παλαιότερα. Αυτό σημαίνει πως η σύνθεση της ολεοφοβικής επίστρωσης προφανώς έχει αλλάξει & έχει γίνει ανθεκτικότερη αλλά αυτό δε σημαίνει πως ένας κακός περιοδικός καθαρισμός δεν μπορεί να την καταστρέψει. Η νέα σύνθεση που χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με έναν ήπιο καθαρισμό μειώνει δραματικά τις πιθανότητες εμφάνισης Staingate μακροπρόθεσμα. Προσωπικά έχω δοκιμάσει τα πάντα και χωρίς να θέλω να προτρέψω σε κανέναν να με ακολουθήσει, για τον καθαρισμό της οθόνης στον δικό μου Mac χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια απλώς ένα υγρό καθαριστικό γυαλιών από κατάστημα οπτικών (τα οποία είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μην καταστρέφουν τις ειδικές επιστρώσεις στα κρύσταλλα οράσεως) και μέχρι στιγμής δεν έχω δει το παραμικρό σημάδι στην επίστρωση της οθόνης. Όλα αυτά χωρίς να ξεχάσετε ποτέ πως η τριβή φθείρει την επίστρωση. Μην επιδιώκετε τον τέλειο καθαρισμό γιατί την επόμενη μέρα η οθόνη θα έχει ούτως ή άλλως στίγματα από το πληκτρολόγιο. Πάντοτε με ένα εξαιρετικά απαλό και απορροφητικό πανί και με βιαστικές κινήσεις που θα απομακρύνουν τα ενοχλητικά στίγματα. Προσοχή με την πίεση που ασκείς στην οθόνη.! Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από ramarg
raid_av Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Εγω το macbook pro 2011 το καθαριζα με πανακι ινων και azax και δεν δεν ειχε κανενα θεμα , οπως το ιδιο και το macbook pro 2017.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα