Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή άκρη δε βγάζω, θέλω να παραγγείλω κάποια πράγματα από χώρα εκτός ΕΕ, από εταιρεία εγγεγραμμένη στο IOSS (οποτε το ΦΠΑ το πληρωνω στην παραγγελια θεωρητικα).

Μέχρι τα 150€ CIF (νομίζω, και όχι ιδία αξία) ξέρω πως υπολογίζονται, εχω παραγγείλει αρκετές φορές. Δεν έχω ιδέα όμως πως μπορώ να βρω τα συνολικά κόστη για κάτι που θα κοστίσει πχ 200€ αξία + μεταφορικά. Τα αντικείμενα είναι της κατηγορίας Ρούχα κτλ, δεν ξέρω αν έχουν συγκεκριμένη πολιτική διαφορετική από π.χ. ηλεκτρονικά. Υπάρχει κάποιο εργαλείο Online (free) που δεν κατάφερα να βρω; Ή κάποιο θέμα εδω πέρα με παραδείγματα και εμπειρίες που δε κατάφερα να βρω όση ώρα ψάχνω;

Δημοσ.

Θες να τα εκτελωνισεις μόνος σου; Απευθύνσου σε εκτελωνιστη να σου πει συνολικά όλο το κόστος μαζί με τους φόρους. Μην χάνεις χρόνο, τα ίδια η και περισσότερα θα σου βγουν από το να τα κάνεις μόνος γιατί η διαδικασία είναι συνθέτη και θα κάνεις λάθη. 

Δημοσ.

Αν είναι ρούχα 200 ευρώ, και όχι ρούχο, σπάσε την παραγγελία ώστε να βγει κάτω από 150 και να πληρώσεις μόνο τον ΦΠΑ από το site. Αυτό προϋποθέτει να γίνει και σωστά η διαδικασία από τον πωλητή, αλλιώς θα πληρώσεις και 2η φορά ΦΠΑ εδώ. Αν πάρεις από σωστό site ή από pp, λογικά θα τα πάρεις πίσω 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Οι δασμοί εξαρτώνται απο τον τελωνείο δεν θα βρεις τίποτα online για αυτό το θέμα.

Θα ερθει με ΕΛΤΑ σιγουρα. Υπαρχει περιπτωση να εξαρτηθει στα κεφια του εκτελωνιστη δηλαδη;

2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αν είναι ρούχα 200 ευρώ, και όχι ρούχο, σπάσε την παραγγελία ώστε να βγει κάτω από 150 και να πληρώσεις μόνο τον ΦΠΑ από το site. Αυτό προϋποθέτει να γίνει και σωστά η διαδικασία από τον πωλητή, αλλιώς θα πληρώσεις και 2η φορά ΦΠΑ εδώ. Αν πάρεις από σωστό site ή από pp, λογικά θα τα πάρεις πίσω 

Ηλπιζα να γλυτωσω τα διπλα μεταφορικα + να εχω ενα μπουσουλα στο πως υπολογιζονται γιατι θα χρειαστει να γινουν και αλλες παραγγελιες στο μελλον λογω δουλειας...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pgetsos είπε

Θα ερθει με ΕΛΤΑ σιγουρα. Υπαρχει περιπτωση να εξαρτηθει στα κεφια του εκτελωνιστη δηλαδη;

Ηλπιζα να γλυτωσω τα διπλα μεταφορικα + να εχω ενα μπουσουλα στο πως υπολογιζονται γιατι θα χρειαστει να γινουν και αλλες παραγγελιες στο μελλον λογω δουλειας...

Ε σε ρουχα δεν θα ειναι υπερβολικοι οι δασμοι. ΕΛΤΑ/κουριερ δεν αλλαζει κατι στους δασμους, αλλα στα λοιπα εξοδα (εξ εκτελωνιστη, αποθηκευτρα κτλ).

Προχωρας τοτε και βλεπεις. Ετσι θα ξερεις μετα αν θα συμφερει μικρες παραγγελιες και πολλα μτφ ή μια και δασμους. 

Δημοσ.

Θα μαθουμε λοιπον οταν ερθει η λυπητερη!

Πιστευα οτι αναλογως τον κωδικο της κατηγοριας του προιοντος, υπαρχει καποιο Χ ποσο δασμων σε ποσοστο της αξιας που μπορεις να υπολογισεις μονος σου. Μαλλον οχι. Thanks

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...