Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τα πράγματα αλλάζουν, και θα ξανά αλλάξουν και ενδέχεται να μπει και ο γραπτός ΑΣΕΠ στην μέση, είναι όλα ρευστά για να απαντήσω με βεβαιότητα πως βλέπω τον εαυτό μου στα επόμενα χρόνια.

Προφανώς για να έχω μπει στην διαδικασία αυτή έχει γίνει ένα ανάλογο πλάνο από την οικογένεια μας. Αλλά και πάλι όπως προείπα, είμαστε εις αναμονή νέων εξελίξεων στο κομμάτι των προσλήψεων.

1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Καλημέρα! Είναι ομολογουμένως λίγο οξύμωρο να είστε από τη μια, τελειόφοιτη φοιτήτρια του κλάδου και από την άλλη να μην έχετε μια έστω και αμυδρή εικόνα αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο κλάδος. Σχόλια τύπου "οι εκπαιδευτικοί ξεκουράζονται" μάλλον δεν τιμούν το λειτούργημα καταρχάς και δευτερευόντως τον κλάδο σας. 

Περί ορέξεως όμως, κολοκυθόπιτα. 

Φιλικά πάντα. 

αμυδρή ναι! καθαρά λειτουργική εικόνα του κλάδου όχι. 

τα περί τιμής κτλ χρειάζονται χρόνο προς αντιπαράθεση κάτι το οποίο δε είμαι σε θέση να διαθέσω προς άγνωστους τρίτους.

είμαι εδώ καθαρά για ανταλλαγή απόψεων και όχι για την αντιπαράθεση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

• Like 1
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Danae7 είπε

Επειδή τα πράγματα αλλάζουν, και θα ξανά αλλάξουν και ενδέχεται να μπει και ο γραπτός ΑΣΕΠ στην μέση, είναι όλα ρευστά για να απαντήσω με βεβαιότητα πως βλέπω τον εαυτό μου στα επόμενα χρόνια.

Προφανώς για να έχω μπει στην διαδικασία αυτή έχει γίνει ένα ανάλογο πλάνο από την οικογένεια μας. Αλλά και πάλι όπως προείπα, είμαστε εις αναμονή νέων εξελίξεων στο κομμάτι των προσλήψεων.

αμυδρή ναι! καθαρά λειτουργική εικόνα του κλάδου όχι. 

τα περί τιμής κτλ χρειάζονται χρόνο προς αντιπαράθεση κάτι το οποίο δε είμαι σε θέση να διαθέσω προς άγνωστους τρίτους.

είμαι εδώ καθαρά για ανταλλαγή απόψεων και όχι για την αντιπαράθεση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

σιγουρα θα παρουν νεους εκπαιδευτικους κ γενικοτερα υπαλληλους στο δημοσθο.

λογω κοβιντ πολλοι πεθαναν,πολλοι αρρωσταινουν κ ζητειται προσωπικο.

φυσικα ακομη κ μεσο να εχει καποιος θα τον στειλουν σε χωριο, σε συνορα κ δε θα τον εχουν στα ωπα ωπα το παιδι.

μια χωρα δεν ειναι ιντερνετ,ουτε αθηνα θεσσνικη. στην ηπειρο θρακη νησια κανουν κρα να δουν ανθρωπο . κανουν παρα πολλοι τη θητεια τους για τα μορια μεχρι να ερθουν κοντυνοτερα κλπ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

σιγουρα θα παρουν νεους εκπαιδευτικους κ γενικοτερα υπαλληλους στο δημοσθο.

λογω κοβιντ πολλοι πεθαναν,πολλοι αρρωσταινουν κ ζητειται προσωπικο.

φυσικα ακομη κ μεσο να εχει καποιος θα τον στειλουν σε χωριο, σε συνορα κ δε θα τον εχουν στα ωπα ωπα το παιδι.

μια χωρα δεν ειναι ιντερνετ,ουτε αθηνα θεσσνικη. στην ηπειρο θρακη νησια κανουν κρα να δουν ανθρωπο . κανουν παρα πολλοι τη θητεια τους για τα μορια μεχρι να ερθουν κοντυνοτερα κλπ

Εγώ σε παραμεθόριο περιοχή μένω , δεν επιζητώ να εργαστώ σε μεγάλες πόλεις, έχουμε τρομερές ελλείψεις προσωπικού κι εδώ 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Danae7 είπε

Το να απαντήσει κανείς με ήπιο και ευγενικό τρόπο σε τέτοιου είδους σχόλια, δεν συνεπάγεται απαραίτητα τη δημιουργία αντιπαράθεσης.

Αλλά όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα : περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα!

Καλή συνέχεια! 

Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να δώσω και εγώ την δική μου απάντηση στο αρχικό ερώτημα. Δεν έχω άμεση σχέση με τον κλάδο αλλά έχω αρκετούς φίλους φίλες και σε παρόμοια ηλικία έχω ακούσει το τι συμβαίνει. Με προβληματίζει το γεγονός οτι βρίσκεστε αναμέσα σε τόσο δύο μακρινές μεταξύ τους αποφάσεις. Οι απόφοιτοι νηπιαγωγοί στη χώρα μας τυπικά βάση πτυχίου μπορούν απλά να εργαστούν νηπιαγωγεία (δημοσια/ιδιωτικα). Τον ανοίξει κάποιος δική του επιχειρήση, είναι κάτι που πιθανόν καμιά σχολή δεν θα σου μάθει. Όπως ειπώθηκε και από άλλους, δεν θα είσαι πλέον νηπιαγωγός αλλά επιχειρηματίας. Άσχετα με τα κλασσικά "θα έχεις συνεταίρο το κρατος" και άλλα στερεότυπα, αν ειχες μεσα σου την επιχειρηματικότητα, δεν νομίζω να εθετες στον εαυτό σου ερώτημα για δημόσιο τομέα.

Ισχύει οτι σε καθε επένδυση/αποφαση:

low risk -> low gain

high risk -> high gain

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον θα σου απαντησω εγω

άλλη απάντηση θα πάρεις απο έναν εργάτη που ίσως βαριέται κιόλας, αυτός θα σου πει πήγαινε να πάρεις 900 να δουλευεις 6 ωρες γιατι έτσι έχει μαθει απο τους γονείς του  που λογικα θα ηταν και φουλ ΠΑΣΟΚ

και άλλη απάντηση θα σου δωσει ένας που ξεκίνησε απο το 0 οπως πχ και εγω και εχω πλεον κατι δικο μου

εγω θα σου ελεγα να το κανεις δεν ειναι δύσκολο και απο τ καταλαβα έχεις κανει και ερευνά 

αλλα θα σου ελεγα  να πας να δουλέψεις σε κάποιον αλλον πρώτα απλα να βρεις τν καλύτερο εκει θα πας δυο χρονιά και θα πάρεις ολα τα μυστικά της δουλείας ,,,, οσο ποιο καλο ειναι ακομα και δωρεάν να δουλέψεις ενα χρονο μονο κερδος θα εχεις και ετσι θα αποφύγεις λαθη που θα κανεις αν μπεις με την μια στα βαθια

το μεγαλύτερο μυστικο ειναι να δουλέψεις για τον καλυτερο και μετα να κανες το δικο σου... για παράδειγμα αν ημουν δικηγόρος θα δουλευα ανετά 2 χρονια και μάλιστα και δωρεαν στο γραφειο του Κούγια πχ  

και μην ξεχνάς το πτυχίο αν κάνεις τν δικιά σου δουλειά μονο κακο σου κανει δλδ σε έχει μάθει να δουλευεις για αλλον οπότε το πτυχίο είναι πρόβλημα αν γινεις επιχειρηματίας  λιγοι με πτυχία έκαναν δική τους δουλειά οπότε ίσως σεμινάρια θα ηταν πολύ καλα

Επεξ/σία από Cocomel
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Δεν έχω, αλλά πλεον εδω και 10 χρόνια αν δεν εργάζονται και οι δυο σε ένα σπίτι χαιρετίσματα

Αυτό είναι δική σας επιλογή. Αν βγαίνετε οικονομικά και έτσι, εγώ έχω αντίθετη άποψη

Ναι, μόνο που το παρουσίασες ως επιτακτικό και όχι ως άποψη. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Στη δική μου οικογένεια προτιμήσαμε συνειδητά η μάνα να αφιερωθεί στα παιδιά και όχι στον εργοδότη. Επομένως τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Δεν έχω, αλλά πλεον εδω και 10 χρόνια αν δεν εργάζονται και οι δυο σε ένα σπίτι χαιρετίσματα

Αυτό είναι δική σας επιλογή. Αν βγαίνετε οικονομικά και έτσι, εγώ έχω αντίθετη άποψη

Όταν κάνεις μπορείς να έχεις άποψη μέχρι τότε ζήσε με τα 900 ευρώ από το κράτος φιλικά πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...