alex19871987 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, spooker είπε καλά τα λέει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η δουλειά ενός δασκάλου σε δημόσιο σχολείο δεν είναι και πυρηνική φυσική. Με δεδομένο τις ελάχιστες ώρες (που δεν είναι καν ώρες αλλά 45λεπτα) , η πληρωμή για μηδέν έργο 4 μήνες το χρόνο, πολλά παίρνει ο δάσκαλος για αυτό που παράγει. Με τι ασχολείστε αν επιτρέπεται??
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, alex19871987 είπε Με τι ασχολείστε αν επιτρέπεται?? Θα σας πω το εξής (φιλικά) : άνοιξε το topic μια κυρία (μελλοντική εκπαιδευτικός, εξ όσων ανέφερε) και ζήτησε κάποιες απόψεις για ορισμένους προβληματισμούς της. Εάν η ίδια δεν αντιδρά σε τέτοιους αφορισμούς (;), μηδενισμούς (;) του κλάδου της, ποιοί είμαστε άραγε εμείς, που θα τον υπερασπιστούμε... ; Δυστυχώς, αυτό είναι το τρέχον status της κοινωνίας. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias 1
alex19871987 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε Θα σας πω το εξής (φιλικά) : άνοιξε το topic μια κυρία (μελλοντική εκπαιδευτικός, εξ όσων ανέφερε) και ζήτησε κάποιες απόψεις. Εάν η ίδια δεν αντιδρά σε τέτοιους αφορισμούς (;), μηδενισμούς (;) του κλάδου της, ποιοί είμαστε άραγε εμείς, που θα τον υπερασπιστούμε... ; Δυστυχώς, αυτό είναι το τρέχον status της κοινωνίας. Ακριβώς όπως το λες φιλτατε . Γρήγορες απόψεις και συμπεράσματα... ελπίζω όταν κάποιος πάει σε ένα σχολείο να ρωτήσει για το παιδί του να μην του απαντήσει κάποιος καθηγητής με αυτόν τον τρόπο..ό,τι ελα μωρέ είναι δημόσιο βολεύτηκα τι ψάχνεις...και με συγχωρείτε αλλά υπάρχουν ειδικότητες που αυτό που διδάσκουν δεν είναι έλα να μπω να πω δυο βλακείες και οκ δουλεύω 23 ώρες τη βδομάδα...είναι πολλά αλλά όπως προετοιμασία,σχέδια μαθήματος, διορθώσεις..τέλος πάντων...δεν μπορεί καθένας να κρίνει όλα τα επαγγέλματα..κάθε ένα με τις δυσκολίες και τα πλεονεκτήματα του... 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, alex19871987 είπε Ακριβώς όπως το λες φιλτατε . Γρήγορες απόψεις και συμπεράσματα... Αν το καλοσκεφτεί κανείς, πράγματι έτσι είναι. Γρήγορες απόψεις και συμπεράσματα λόγω ταχύτητας της πληροφορίας (άμεση διασπορά, που εκτός των καλών έχει και τα κακά της /"fake news"), άμεσης πρόσβασης στην πληροφορία (τέρμα οι εγκυκλοπαίδειες, αξίωμα ό, τι γράφεται στο Wikipedia), ιδιαίτερα εύπεπτης ενημέρωσης (βιβλία τέλος, αρκεί το πρώτο αποτέλεσμα της google για να γίνουμε ακόμα πιο ημιμαθείς και με ακόμα περισσότερη επιδερμική αντίληψη). Επομένως, με τι κριτήριο να σχολιάσει κανείς το έργο της εκπαίδευσης όταν ο ίδιος δεν μπορεί λειτουργήσει ως tabula rasa ; Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias 1
alex19871987 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Tabula rasa???τι είπες??? τρώγεται αυτό???
spooker Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, alex19871987 είπε Ακριβώς όπως το λες φιλτατε . Γρήγορες απόψεις και συμπεράσματα... ελπίζω όταν κάποιος πάει σε ένα σχολείο να ρωτήσει για το παιδί του να μην του απαντήσει κάποιος καθηγητής με αυτόν τον τρόπο..ό,τι ελα μωρέ είναι δημόσιο βολεύτηκα τι ψάχνεις...και με συγχωρείτε αλλά υπάρχουν ειδικότητες που αυτό που διδάσκουν δεν είναι έλα να μπω να πω δυο βλακείες και οκ δουλεύω 23 ώρες τη βδομάδα...είναι πολλά αλλά όπως προετοιμασία,σχέδια μαθήματος, διορθώσεις..τέλος πάντων...δεν μπορεί καθένας να κρίνει όλα τα επαγγέλματα..κάθε ένα με τις δυσκολίες και τα πλεονεκτήματα του... τι να ρωτήσει κάποιος και τι να απαντήσει. Όταν μια ζωή κάνει παράνομες απεργίες η ΟΛΜΕ , όταν επί covid καραντίνας κανείς δεν ήθελε να αγγίξει υπολογιστή για τηλε-εκπαίδευση και ζητάγανε και σεμινάρια (ο ιδιωτικός τομέας γελάει) , όταν υπήρξε αντίδραση για τις κάμερες στην αίθουσα γιατί θα εκτίθετο κόσμος και κοσμάκης. Καλά για την αξιολόγηση, ούτε λόγος. Με εξαίρεση κανά δυο πρότυπα σχολεία δεν υπάρχει ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά σχολεία όπου εκεί το μάθημα θα γίνει βρέξει χιονίσει. 6 1
alex19871987 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, spooker είπε τι να ρωτήσει κάποιος και τι να απαντήσει. Όταν μια ζωή κάνει παράνομες απεργίες η ΟΛΜΕ , όταν επί covid καραντίνας κανείς δεν ήθελε να αγγίξει υπολογιστή για τηλε-εκπαίδευση και ζητάγανε και σεμινάρια (ο ιδιωτικός τομέας γελάει) , όταν υπήρξε αντίδραση για τις κάμερες στην αίθουσα γιατί θα εκτίθετο κόσμος και κοσμάκης. Καλά για την αξιολόγηση, ούτε λόγος. Με εξαίρεση κανά δυο πρότυπα σχολεία δεν υπάρχει ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά σχολεία όπου εκεί το μάθημα θα γίνει βρέξει χιονίσει. Γενικότητες και αφορισμός ενός ολόκληρου κλάδου...παράνομες απεργίες που αν συμμετέχεις δεν πληρώνεσαι.. τέλος πάντων 3
Kapetanakos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε οχι μην ακους για την ηλικια. Καλυτερα δημοσιο οτι ηλικια και αν εισαι παρα ιδιωτικος. Ο ιδιωτικος σου πινει το αιμα. Μακρυα απο τον ιδιωτικο τομεα, των 12ωρων, των μισθων ψιχουλα και των εργοδοτων που νομιζουν οτι με το να σε μειωσουν και να σε προσβαλλουν, θα βγαλουν τα απωθημενα τους Εσύ νομίζεις ότι μια οικογένεια μπορεί να ζήσει με 770€ η 900€, ρε φίλε πλάκα μας κάνεις?εάν είσαι μόνος αλλάζει το πράγμα. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Kapetanakos είπε Εσύ νομίζεις ότι μια οικογένεια μπορεί να ζήσει με 770€ η 900€, ρε φίλε πλάκα μας κάνεις?εάν είσαι μόνος αλλάζει το πράγμα. Σε μια οικογένεια δουλεύουν και οι δυο
Danae7 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 13 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Θα σας πω το εξής (φιλικά) : άνοιξε το topic μια κυρία (μελλοντική εκπαιδευτικός, εξ όσων ανέφερε) και ζήτησε κάποιες απόψεις για ορισμένους προβληματισμούς της. Εάν η ίδια δεν αντιδρά σε τέτοιους αφορισμούς (;), μηδενισμούς (;) του κλάδου της, ποιοί είμαστε άραγε εμείς, που θα τον υπερασπιστούμε... ; Δυστυχώς, αυτό είναι το τρέχον status της κοινωνίας. εντελώς φιλικά , δε σκοπεύω να αναλωθώ σε αφορισμούς του κλάδου, όύτε στην υπεράσπιση αυτού καθώς δε γνωρίζω ακόμα πως λειτουργεί και το σύστημα για να είμαι ειλικρινής, γι αυτό και ψάχνομαι σχετικά. αυτά και την καλημέρα μου
Kapetanakos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Σε μια οικογένεια δουλεύουν και οι δυο Αυτό ποιος το ορίζει? Νομίζεις ότι είναι πάντα εφικτό. Έχεις οικογένεια? 1
RTW4ever Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Σε μια οικογένεια δουλεύουν και οι δυο Στη δική μου δουλεύω μόνο εγώ, εδώ και 20 χρόνια.
MauroPaltoudias Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 44 λεπτά πριν, Danae7 είπε εντελώς φιλικά , δε σκοπεύω να αναλωθώ σε αφορισμούς του κλάδου, όύτε στην υπεράσπιση αυτού καθώς δε γνωρίζω ακόμα πως λειτουργεί και το σύστημα για να είμαι ειλικρινής, γι αυτό και ψάχνομαι σχετικά. αυτά και την καλημέρα μου Καλημέρα! Είναι ομολογουμένως λίγο οξύμωρο να είστε από τη μια, τελειόφοιτη φοιτήτρια του κλάδου και από την άλλη να μην έχετε μια έστω και αμυδρή εικόνα αναφορικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο κλάδος. Σχόλια τύπου "οι εκπαιδευτικοί ξεκουράζονται" μάλλον δεν τιμούν το λειτούργημα καταρχάς και δευτερευόντως τον κλάδο σας. Περί ορέξεως όμως, κολοκυθόπιτα. Φιλικά πάντα. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 18 ώρες πριν, Danae7 είπε Το +35 είναι δηλαδή τόσο δύσκολο για το δημόσιο; Το 35 ετών είναι δύσκολο για εσένα.Πότε θα ξεκινήσεις να εργάζεσαι;Είσαι τελειόφοιτη ακόμα.Με οικογένεια πίσω.Πότε θα καταφέρεις να σταθεις στα πόδια σου επαγγελματικά μέσω δημοσίου;Πως έχεις σίγουρο ότι θα βρεις κοντά σου θέση ως αναπληρώτρια;Σε πόσα χρόνια θα καταφέρεις να γίνεις μόνιμη; Μακάρι να σου πάνε όλα όπως τα θες και να είμαι απλά ο περίεργος αλλά νομίζω ότι χρειάζεται ένα reality check. Στους άλλους παιδικούς σταθμούς εχεις ρωτήσει αν θέλουν άτομα; 2
airtrelomike13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Kapetanakos είπε Αυτό ποιος το ορίζει? Νομίζεις ότι είναι πάντα εφικτό. Έχεις οικογένεια? Δεν έχω, αλλά πλεον εδω και 10 χρόνια αν δεν εργάζονται και οι δυο σε ένα σπίτι χαιρετίσματα 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Στη δική μου δουλεύω μόνο εγώ, εδώ και 20 χρόνια. Αυτό είναι δική σας επιλογή. Αν βγαίνετε οικονομικά και έτσι, εγώ έχω αντίθετη άποψη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα