Danae7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Καλημέρα σας. Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια νηπιαγωγός ετών 35 και θα δώσω με το τέλος των σπουδών μου κατατακτήριες για το τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης ,καθώς θα ακολουθήσω παράλληλα και ένα μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως. Η ερώτηση μου είναι πλέον η εξής. Με δύο μικρά παιδιά, και ένα σχετικά ικανοποιητικό κεφάλαιο στην άκρη από άλλες δουλείες μας, τι θα ήταν θεωρείται πιο έξυπνο /ικανοποιητικό/σώφρων κτλ 1. άνοιγμα δικής μου επιχείρησης (ιδιωτικός παιδικός σταθμός σε τόπο με 35οοο κατοίκους και δυο εκπαιδευτήρια με μέσω όρο 20 παιδιών 2.αναπληρώτρια στο δημόσιο σε κοντινές για αρχή περιοχές με στόχο την μονιμοποίηση κάποια στίγμη. Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω στο θέμα
green gordon Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Το να ανοιξεις δικο σου παιδικο με που να ειναι αποδεκτος με τα κριτηρια που εχει το εσπα δεν ειναι ουτε απλο ουτε φθηνο.Θες προσωπικο,εξοπλισμο και 1000 χαρτια. Στο δημοσιο θα εχεις το 6ωρακι ενα 900αρι πρωτο μισθο σαν ΠΕ και 3-4 μηνες το χρονο αραγμα.Το να μονιμοποιηθεις βεβαια μπορει να παρει αρκετα χρονια. 1
NikosKallithea Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δηλαδη εχεις τα κεφαλαια για να ανοιξεις παιδικό σταθμό; Στο δημοσιο που τωρα πια δεν προσλαμβάνουν μόνιμα θα εισαι μια ζωη του κλωτσου και του μπατσου, συν οτι μετα κάποια χρόνια μπορει να σου που γειά σας δεν σας θέλουμε πλέον 3
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) εγώ θα επέλεγα Δημόσιο. έχω φίλες και φίλους που δουλεύουν στο δημόσιο στην εκπαίδευση (όλων των βαθμίδων) ξεκίνησαν αναπληρωτές-τριες και τώρα είναι μόνιμοι-ες οι περισσότεροι-ες από αυτούς-ες πήρε κάποιο χρονικό διάστημα βέβαια... Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από ikorolis
Stefanos683 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 50 λεπτά πριν, Danae7 είπε Καλημέρα σας. Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια νηπιαγωγός ετών 35 και θα δώσω με το τέλος των σπουδών μου κατατακτήριες για το τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης ,καθώς θα ακολουθήσω παράλληλα και ένα μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως. Η ερώτηση μου είναι πλέον η εξής. Με δύο μικρά παιδιά, και ένα σχετικά ικανοποιητικό κεφάλαιο στην άκρη από άλλες δουλείες μας, τι θα ήταν θεωρείται πιο έξυπνο /ικανοποιητικό/σώφρων κτλ 1. άνοιγμα δικής μου επιχείρησης (ιδιωτικός παιδικός σταθμός σε τόπο με 35οοο κατοίκους και δυο εκπαιδευτήρια με μέσω όρο 20 παιδιών 2.αναπληρώτρια στο δημόσιο σε κοντινές για αρχή περιοχές με στόχο την μονιμοποίηση κάποια στίγμη. Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω στο θέμα αν κανεις κατι νεο μεχρι να στρωσει η πελατεια κ να κερδοφορεις ισως χρειαστει 2 χρονια κ αν ακομη κ πιτσαρια,μαναβικο μινι μαρκετ,πρατηριο ή καποιο τουριστικο μαγαζι ισως ηταν πολυ πιο βολικο μην κοιτας μονο το πτυχιο,αλλα τα λεφτα που απαιτουνται
Danae7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 στόχο μου είναι να εργαστώ στην εκπαίδευση που τοσο πολύ αγαπώ! το ζήτημα είναι ότι έχω ταλαιπωρηθεί πολύ σε άλλες δουλειές που ξεκίνησα απο την αρχή τις σπουδές μου κτλ. Απλα σκέφτομαι και ιδιωτικό πχ να ανοίξω, κτίριο προς ενοικίαση σε επαρχιακή πόλη δε υπάρχει τόσο μεγάλο ενοίκιο, θα χρειαστεί να έχω γνωρίσει λιγο το αντικέιμενο. Επιπλέον από φίλες που δούλεψαν 2-3 χρόνια ως αναπληρώτριες με παιδιά και πτυχια ανάλογα, φέτος μονιμοποιήθηκαν και ομολογώ ζηλεύω λίγο αυτήν την ηρεμία στο επάγγελμα τους.
spooker Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Danae7 είπε Καλημέρα σας. Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια νηπιαγωγός ετών 35 και θα δώσω με το τέλος των σπουδών μου κατατακτήριες για το τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης ,καθώς θα ακολουθήσω παράλληλα και ένα μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως. Η ερώτηση μου είναι πλέον η εξής. Με δύο μικρά παιδιά, και ένα σχετικά ικανοποιητικό κεφάλαιο στην άκρη από άλλες δουλείες μας, τι θα ήταν θεωρείται πιο έξυπνο /ικανοποιητικό/σώφρων κτλ 1. άνοιγμα δικής μου επιχείρησης (ιδιωτικός παιδικός σταθμός σε τόπο με 35οοο κατοίκους και δυο εκπαιδευτήρια με μέσω όρο 20 παιδιών 2.αναπληρώτρια στο δημόσιο σε κοντινές για αρχή περιοχές με στόχο την μονιμοποίηση κάποια στίγμη. Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω στο θέμα η απάντηση είναι προφανής. Το περίεργο είναι πως είσαι 35 χρονών και ενώ φαίνεται πως θες να πας μπροστά ανοίγοντας μια δική σου επιχείρηση μας αναφέρεις το δημόσιο σαν επιλογή. Το δημόσιο δεν είναι επιλογή, είναι κατάντια για ανθρώπους χωρίς όραμα που βολεύονται με τη μετριότητα. Δεν τίθεται σύγκριση το να δουλεύεις για τον εαυτό και το να δουλεύεις για το "κράτος". 6 1 3
DrLo Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, spooker είπε η απάντηση είναι προφανής. Το περίεργο είναι πως είσαι 35 χρονών και ενώ φαίνεται πως θες να πας μπροστά ανοίγοντας μια δική σου επιχείρηση μας αναφέρεις το δημόσιο σαν επιλογή. Το δημόσιο δεν είναι επιλογή, είναι κατάντια για ανθρώπους χωρίς όραμα που βολεύονται με τη μετριότητα. Δεν τίθεται σύγκριση το να δουλεύεις για τον εαυτό και το να δουλεύεις για το "κράτος". συμφωνώ σε πολλά από όσα λες μόνο που στην Ελλάδα, ότι και να κάνεις, και δικιά σου επιχείρηση να κάνεις στο τέλος για το κράτος θα δουλέυεις, σαν π......α που θα τα ακουμπάει στον νταβατζή της στο τέλος της ημέρας και θα τη βαράει και από πάνω. 4 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Danae7 είπε Καλημέρα σας. Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια νηπιαγωγός ετών 35 και θα δώσω με το τέλος των σπουδών μου κατατακτήριες για το τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης ,καθώς θα ακολουθήσω παράλληλα και ένα μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως. Η ερώτηση μου είναι πλέον η εξής. Με δύο μικρά παιδιά, και ένα σχετικά ικανοποιητικό κεφάλαιο στην άκρη από άλλες δουλείες μας, τι θα ήταν θεωρείται πιο έξυπνο /ικανοποιητικό/σώφρων κτλ 1. άνοιγμα δικής μου επιχείρησης (ιδιωτικός παιδικός σταθμός σε τόπο με 35οοο κατοίκους και δυο εκπαιδευτήρια με μέσω όρο 20 παιδιών 2.αναπληρώτρια στο δημόσιο σε κοντινές για αρχή περιοχές με στόχο την μονιμοποίηση κάποια στίγμη. Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω στο θέμα Δημόσιο δημόσιο δημόσιο……στην δίκη σου επιχείρηση θα κανείς οτιδήποτε άλλο εκτός από το να διδάσκεις που όπως ανέφερες σου αρέσει…..πολύ μεγαλύτερες ευθύνες ……..
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Danae7 είπε στόχο μου είναι να εργαστώ στην εκπαίδευση που τοσο πολύ αγαπώ! το ζήτημα είναι ότι έχω ταλαιπωρηθεί πολύ σε άλλες δουλειές που ξεκίνησα απο την αρχή τις σπουδές μου κτλ. Απλα σκέφτομαι και ιδιωτικό πχ να ανοίξω, κτίριο προς ενοικίαση σε επαρχιακή πόλη δε υπάρχει τόσο μεγάλο ενοίκιο, θα χρειαστεί να έχω γνωρίσει λιγο το αντικέιμενο. Επιπλέον από φίλες που δούλεψαν 2-3 χρόνια ως αναπληρώτριες με παιδιά και πτυχια ανάλογα, φέτος μονιμοποιήθηκαν και ομολογώ ζηλεύω λίγο αυτήν την ηρεμία στο επάγγελμα τους. 8 λεπτά πριν, DrLo είπε συμφωνώ σε πολλά από όσα λες μόνο που στην Ελλάδα, ότι και να κάνεις, και δικιά σου επιχείρηση να κάνεις στο τέλος για το κράτος θα δουλέυεις, σαν π......α που θα τα ακουμπάει στον νταβατζή της στο τέλος της ημέρας και θα τη βαράει και από πάνω. Ακριβώς αυτό Η επιλογή που θα κάνεις κατά την δική μου άποψη είναι το Δημόσιο. Σου τα λέει ένας που έχει αλλάξει άπειρες φορές δημόσιο-ιδιωτικό και τώρα θα ξανάπαει στο δημόσιο έως την σύνταξη και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από ikorolis
Danae7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, ikorolis είπε Ακριβώς αυτό Η επιλογή που θα κάνεις κατά την δική μου άποψη είναι το Δημόσιο. Σου τα λέει ένας που έχει αλλάξει άπειρες φορές δημόσιο-ιδιωτικό και τώρα θα ξανάπαει στο δημόσιο έως την σύνταξη και δεν είναι καθόλου τυχαίο. μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο το σκεπτικό σου ;
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 31 λεπτά πριν, Danae7 είπε Επιπλέον από φίλες που δούλεψαν 2-3 χρόνια ως αναπληρώτριες με παιδιά και πτυχια ανάλογα, φέτος μονιμοποιήθηκαν και ομολογώ ζηλεύω λίγο αυτήν την ηρεμία στο επάγγελμα τους. Αυτό δεν είναι ο κανόνας (τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω). Άγνωστο παραμένει υπό ποιό καθεστώς μονιμοποιήθηκαν, επομένως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξεις (συμβουλευτείς δηλαδή τις φίλες σου) τον τρόπο/ευκολία με τον οποίο έγινε κάτι τέτοιο, προτού πάρεις οποιαδήποτε απόφαση!
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Danae7 είπε μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο το σκεπτικό σου ; Το δικό μου σκεπτικό με βάση την δική μου ηλικία / γνώσεις / εμπειρία ξέρεις διαφέρει Με το σκεπτικό που έχει η φίλη μας που ξεκίνησε το θέμα Η επιλογή μου είναι το Δημόσιο απλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος το να γίνει μόνιμη και να έχει την ξεγνασιά που έχουν οι άλλες φίλες της. Εγώ απλά είπα το γενικό που οι περισσότεροι το ξεχνάνε ότι για να ανοίξεις δική σου επιχείρηση δεν είναι μόνο το κεφάλαιο που απαιτείται αλλά και οι ανάλογες διαδικασίες που απαιτούνται στο τέλος μπορεί αντί για κέρδη που ονειρεύεσαι να αποκτήσεις να έχεις ζημιές και χρέη/οφειλές. 1 λεπτό πριν, MauroPaltoudias είπε Αυτό δεν είναι ο κανόνας (τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζω). Άγνωστο παραμένει υπό ποιό καθεστώς μονιμοποιήθηκαν, επομένως θα ήταν καλύτερα να κοιτάξεις (συμβουλευτείς δηλαδή τις φίλες σου) τον τρόπο/ευκολία με τον οποίο έγινε κάτι τέτοιο, προτού πάρεις οποιαδήποτε απόφαση! Στην εκπαίδευση είναι εύκολο να γίνεις μόνιμος-η από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο (ξέρω πάρα πολλούς-ες φίλους-ες που είναι)
MauroPaltoudias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, ikorolis είπε Στην εκπαίδευση είναι εύκολο να γίνεις μόνιμος-η από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο (ξέρω πάρα πολλούς-ες φίλους-ες που είναι) Πόσο πράσφατα και υπό ποιό καθεστώς;
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Πόσο πράσφατα και υπό ποιό καθεστώς; και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με την τωρινή κυβέρνηση και πιο παλιά... οι πιο παλιοί-ες είναι δεκαέτια του 90 οι πιο πρόσφατοι είναι δεκαετία του 00 και τώρα πρόσφατα ανακοινώθηκε και στους υπόλοιπους-ες η μονιμοποίηση τους. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2022 από ikorolis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα