Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

(Προς τους moderators: το παρόν νήμα δεν είναι προς αναζήτηση φαρμάκων αλλά προς over the counter λύσεων για τις καούρες, please μην το σβήσετε)

Φτάσαμε σε κάποια ηλικία και τα ζόρια της ζωής, κάμποσο και οι διατροφικές ατασθαλίες, έφεραν προβλήματα με το στομάχι. Στις μεγάλες πορείες με το ποδήλατο, τα οξέα από το στομάχι περνούν στον φάρυγγα προξενώντας καύσο, ερεθισμό και πολλές φορές απώλεια φωνής-βράχνιασμα.

Στο Λουξεμβούργο έβρισκα στα σούπερ-μάρκετ τις ταμπλέτες tums. Εδώ υπάρχει κάτι ανάλογο; Έχει κανείς σας παρόμοια εμπειρία;

Σας παρακαλώ όχι προτάσεις για φάρμακα. Χρειάζομαι απλά κάτι για μάσημα κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που ευνοούν την τρικυμία οξέων στο στομάχι/φάρυγγα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από spectaculator
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spectaculator είπε

(Προς τους moderators: το παρόν νήμα δεν είναι προς αναζήτηση φαρμάκων αλλά προς over the counter λύσεων για τις καούρες, please μην το σβήσετε)

Φτάσαμε σε κάποια ηλικία και τα ζόρια της ζωής, κάμποσο και οι διατροφικές ατασθαλίες, έφεραν προβλήματα με το στομάχι. Στις μεγάλες πορείες με το ποδήλατο, τα οξέα από το στομάχι περνούν στον φάρυγγα προξενώντας καύσο, ερεθισμό και πολλές φορές απώλεια φωνής-βράχνιασμα.

Στο Λουξεμβούργο έβρισκα στα σούπερ-μάρκετ τις ταμπλέτες tums. Εδώ υπάρχει κάτι ανάλογο; Έχει κανείς σας παρόμοια εμπειρία;

Σας παρακαλώ όχι προτάσεις για φάρμακα. Χρειάζομαι απλά κάτι για μάσημα κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων που ευνοούν την τρικυμία οξέων στο στομάχι/φάρυγγα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για καούρες εγω παίρνω τις rennie. https://www.rennie.co.uk/ 

Ελλάδα σε φαρμακείο τις βρίσκεις,εδω υπάρχουν και στα ΣΜ.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Για καούρες εγω παίρνω τις rennie. https://www.rennie.co.uk/ 

Ελλάδα σε φαρμακείο τις βρίσκεις,εδω υπάρχουν και στα ΣΜ.

Σ' ευχαριστώ! Δρουν γρήγορα; Θα πρέπει να τις παίρνω πριν την άσκηση;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spectaculator είπε

Σ' ευχαριστώ! Δρουν γρήγορα; Θα πρέπει να τις παίρνω πριν την άσκηση;

Οταν αρχίσουν τα πρώτα συμπτώματα μασάω μια και συνήθως δρα άμεσα..Οταν αρχίσει δηλαδή το κάψιμο και τα σάλια μασάω μια.Φτηνές είναι,4€ νομίζω, οποτε παίρνεις και δοκιμάζεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Οταν αρχίσουν τα πρώτα συμπτώματα μασάω μια και συνήθως δρα άμεσα..Οταν αρχίσει δηλαδή το κάψιμο και τα σάλια μασάω μια.Φτηνές είναι,4€ νομίζω, οποτε παίρνεις και δοκιμάζεις.

Τέλεια! Χίλια ευχαριστώ!

Δημοσ.

Απ' όσους έχουν παλινδρόμηση, έχω ακούσει ότι έχουν βοηθηθεί σημαντικά από τη μαστίχα Χίου. Κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές.

Πήγαινε σε ένα φαρμακείο να το συζητήσεις.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

Απ' όσους έχουν παλινδρόμηση, έχω ακούσει ότι έχουν βοηθηθεί σημαντικά από τη μαστίχα Χίου. Κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές.

Πήγαινε σε ένα φαρμακείο να το συζητήσεις.

Το δοκίμασα αλλά η μαστίχα δρα πολύ αργά. Για το πρόβλημά μου θέλω κάτι που να δρά σχετικά άμεσα, ίσα ίσα για να μην μου βγει "ξινή" η προπόνηση.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Το δοκίμασα αλλά η μαστίχα δρα πολύ αργά. Για το πρόβλημά μου θέλω κάτι που να δρά σχετικά άμεσα, ίσα ίσα για να μην μου βγει "ξινή" η προπόνηση.

Αν δεν κάνω λάθος, θέλει να την παίρνεις συχνά, και όχι όταν έχεις το θέμα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mrs. Hyde είπε

Αν δεν κάνω λάθος, θέλει να την παίρνεις συχνά, και όχι όταν έχεις το θέμα.

Για το πρόβλημα ήδη είμαι σε φαρμακευτική αγωγή. Χρειάζομαι κάτι που να περιορίζει τις εξάρσεις για σύντομα χρονικά διαστήματα (2-3 ώρες) και σχετικά άμεσα.

Δημοσ.

οι παρατεταμενες καουρες λογω των πρωτεινων κ βαριων γευματων αυξανουν την καρκινογεννεση 

ξερω περιπτωση μποντι μπιλντερ επιπεδα τοπ που πεθανε απο αυτο, επειδη ειχε λιωσει το στομαχι του.

αν εθναι πολλες καουρες θες γιατρο κ ισως γαστροσκοπηση,ειδικα οταν μεγαλωσεις. να σαι καλα

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

οι παρατεταμενες καουρες λογω των πρωτεινων κ βαριων γευματων αυξανουν την καρκινογεννεση 

ξερω περιπτωση μποντι μπιλντερ επιπεδα τοπ που πεθανε απο αυτο, επειδη ειχε λιωσει το στομαχι του.

αν εθναι πολλες καουρες θες γιατρο κ ισως γαστροσκοπηση,ειδικα οταν μεγαλωσεις. να σαι καλα

Είμαι ήδη μεγάλος. Δεν παίρνω συμπληρώματα διατροφής και είναι κάτι που άρχισε, ή μάλλον το κατάλαβα, αρχές Ιούνη. Ευτυχώς εξελίσσεται πολύ αργά και είμαι μακρυά από επίπονες καταστάσεις (οισοφάγος Barret, κλπ). Έκανα ήδη γαστροσκόπηση και είμαι σε φάρμακο και δίαιτα μέχρι να στρώσει ξανά το στομάχι. Απλά σε μεγάλες ποδηλατικές διαδρομές, το οξύ που ανέβαινε μέχρι τον φάρυγγα με βράχνιαζε (μάλιστα μια φορά δεν έβγαινε στάλα φωνή).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spectaculator είπε

Είμαι ήδη μεγάλος. Δεν παίρνω συμπληρώματα διατροφής και είναι κάτι που άρχισε, ή μάλλον το κατάλαβα, αρχές Ιούνη. Ευτυχώς εξελίσσεται πολύ αργά και είμαι μακρυά από επίπονες καταστάσεις (οισοφάγος Barret, κλπ). Έκανα ήδη γαστροσκόπηση και είμαι σε φάρμακο και δίαιτα μέχρι να στρώσει ξανά το στομάχι. Απλά σε μεγάλες ποδηλατικές διαδρομές, το οξύ που ανέβαινε μέχρι τον φάρυγγα με βράχνιαζε (μάλιστα μια φορά δεν έβγαινε στάλα φωνή).

αν εκανες πχ 7 χρονια πολλη γυμναστικη,τωρα ισως για...3?4,10? πρεπει να τρως ισα να ζεις,κ μονο κανα ηπιο περπατημα κλπ κλπ

θες ειδικο γαστρεντερολογο με εμπειρια σε συμπτωματα κ εξετασεις κ διαιτολογο για ελαφρυ φαγητο, πχ κετο διατροφη ή δεν ξερω τι

για μακρινες πορειες που πρεπει να φας ....1 κοτοπουλο κλπ κλπ κλπ, ειναι ο,τι χειροτερο απο τη στιγμη που υπαρχουν εντονα συμπτωματα

τα χαπακια ειναι μουφα, δεν μπορεις να τρως πχ 5 !την ημερα κ να νομισεις οτι κανεις κατι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...