karib Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Καθε μερα τσεκαρω απο τα properties τον ελεύθερο και δεσμευμένο χώρο του σκληρου μου δίσκου. Τον τελευταιο μήνα, συνεχώς αυξάνει ο κατειλημμένος χώρος, χωρις να μπορω να πω οτι κανω τις πολλές εγκαταστασεις ή βάζω τα βαρια προγραμματα. Μάλιστα συχνα κανω και αρκετες απεγκαταστασεις. Παρα ταυτα, ο κατειλημμενος χωρος αυξανει. Να πω προκαταβολικα...πριν μου τα πειτε εσεις... Εχω Norton, adaware, spybote, spysweeper, πληρως ενημερωμενα και ελεγχω τακτικα το συστημα. Επισης εχω 1gb ram. Επισης ο σκληρος ειναι 80gb. Το system restore το εχω σε μικρο ποσοστο 1%. Δεν ξερω αν μπορω να αποδωσω αυτο που συμβαινει σε τυχαια συμβαντα όπως πχ. pagefiles. Επ Επίσης εχω απενεργοποιησει στο norton recycle bin. Εχω το κανονικο των windows το οποίο και αδειαζω καθημερινα. Γιατι αυξανει ο κατειλημμενος χωρος? Πως μπορω να διαπιστωσω τι συμβαινει, ποια ειναι αυτα τα αρχεια ή εφαρμογές που 'αυξάνουν'?
karib Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Ξεχασα να πω οτι σκαναρω με διαφορα προγραμματα και για temporay files. Κανω καθαρισμα αλλα δεν ξαλαφρωνει και απο τίποτε σημαντικα μεγεθη. Στο πρόβλημα λοιπόν...
EGiorgos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 dhladh gia poso megethos milame? otan mpeis as poume se mia selida aytomata katebazei arxeia pou xreiazontai gia thn emfanish tis. ola ayta apothikeyontai sto temp.int files kai katalambanoun ena orismeno xoro sto disko alla asymanto. ektos an ta afhsoume gia arketo kairo kai den ta diagrapsoume. epishs yparxei kai to arxeio katagrafhs opou kai ekei katagrafontai symbanta kai katalambanoun ena orismeno xoro ston disko. ------------------------------------------------------------------------------------- ok diabasa to 2o mhnyma sou.
karib Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Μιλαμε οτι μεσα καθε βδομαδα αυξάνει καμια 200megabytes.
random Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Ayta einai folder pou allazoun mege8os apla me th xrhsh windows, 'h kai me install programs. temp files C:\Documents and Settings\myuser\Local Settings\Temp\ IE cache C:\Documents and Settings\myuser\Local Settings\Temporary Internet Files kai an exeis opera, mozzila exoun kai aytoi kapou thn cache tous.. ta mail sou c:\Documents and Settings\myuser\Local Settings\Application Data\Identities\{xxx-xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxx}\Microsoft\Outlook Express\ to system restore C:\System Volume Information\ diafora folder edw me megala names.. px: C:\Documents and Settings\myuser\Local Settings\Application Data\{xxx-xxxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxx}\ (px. egkatesthsa to java sdk, meta vrhka edw mesa oloklhro ton installer 40Mb) E:\Windows\Installer\ E:\Windows\Prefetch\ E:\Windows\system32\ReinstallBackups\ megala arxeia pou mporeis na afaireseis, ayksomiwseis, 'h na valeis se allo disko c:\hiberfil.sys (an 8eleis to hibernation, pianei oso h RAM sou) c:\pagefile.sys (virtual memory)
EGiorgos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 200??????????? an einai dynaton. tote den exei na kanei kati me win. isos kapio apo ta programmata pou exeis egkatastish na sou kanei thn zhmia. sthn thesh sou tha ta parathrousa ena ena.
karib Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Λοιπον λοιπον... Aς τα δουμε λιγο... Το hibernate ενω το εχω απενεργοποιμενο και το ξανατσεκαρα τωρα, ωστοσο σε πολυ αραιά διαστήματα και με διάφορες περιστάσεις φαίνεται σαν να λειτουργεί! Εννοώ πχ πεφτει το ρευμα ενω λειπω απο το σπιτι, ερχεται το ρευμα, φαίνεται ανοιγει το pc, μετα γυρνω εγω σπιτι, το βλεπω κλειστο μεν αλλα με το power on! Πατω ενα πληκτρο και ως δια μαγειας μου πετιεται μπροστα το desktop! Και ομως το Hibernate, πιστέψτε με είναι unchecked! Γιατι συμβαινει αυτο? Επισης ειδα ότι το system restore πιανει πολλα megabytes. Τα οποια μαλιστα πανε μαλλον αναλογικα (200gb τη φορα ας πουμε) με τις εγκαταστασεις που κανει κανείς , ανεξάρτητα αν βαζεις ενα προγραμμα πχ. 1mb. Ετσι εννοησα, είμαι λάθος? Γυρισα τη μπαρα του system restore στο min, εκανα apply και αμέσως αυξήθηκε ο ελευθερος χωρος κατα 1gb!!! βεβαια εχασα τα restore points. Επισης ειδα και τους αλλους φακελους φιλε random. Εκει που υπαρχει "πραμα" κι οχι 5-10mb, ειναι μεσα στα c:/windows φακελοι μπλε χρωματος(τους συμπιεσαν προφανως τα windows) με ονοματα $ntxxxx τα οποια αν καταλαβα καλα αποτελούν δεδομένα αν θελει κανεις να απεγκαταστήσει patches της microsoft? Eιναι καλο να τα σβησω? Ετσι κι αλλιώς δεν νομιζω να τα βγαλω ποτε τα patches απο το pc.
dm@Cyberspace Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 θα προτεινα να δοκιμασεις να θεσεις χειροκινητα το page file σε μεγεθος διπλασιο απο τη RAM που διαθετεις. Το προβλημα σου θα μπορουσε να οφειλεται σε third party προγραμμα που δημιουργει ανεξελεκτα καποιου ειδους logfile. Αν θελεις ψαξε το και αυτο
karib Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2004 θα προτεινα να δοκιμασεις να θεσεις χειροκινητα το page file σε μεγεθος διπλασιο απο τη RAM που διαθετεις. εχω ακούσει οτι αυτό μπορεί να κρεμάσει καποια στιγμή όλο το pc!
Marcos_Aurilius Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 θα προτεινα να δοκιμασεις να θεσεις χειροκινητα το page file σε μεγεθος διπλασιο απο τη RAM που διαθετεις. εχω ακούσει οτι αυτό μπορεί να κρεμάσει καποια στιγμή όλο το pc! Και το μέν είναι λάθος. και το δε. Όσον αφορά το μέγεθος και το optimization του page file, έχουμε κανει εκετενέστατες συζητήσεις στο παρελθόν. Όσο για το 2ο, απλά δεν ισχύει. karib, όσο για αυτο που περιέγραψες πιο πάνω με την πτώση του ρευματος, πιο πολύ σαν standby μου ακούγεται... Εννοείται πως το PC άνοιξε μόνο του νωρίτερα, μέσω ρύθμιση για το AC power loss, από το BIOS...
polidis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Ipes oti exeis Norton? Pane sto Norton protected recycle Bin pata dexi kai meta properties. stin kartela Norton protection pata to Empty protected files . Kai den tha to pistepseis ti prama krataei eki o nortonas. dokimase kai pes an elefterothike o xoros
karib Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Επίσης εχω απενεργοποιησει στο norton recycle bin. Εχω το κανονικο των windows το οποίο και αδειαζω καθημερινα.
agribilos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δοκίμασε να κάνεις clean το system restore απο το more options του disk cleanup.Έτσι θα κράτησει μόνο το τελευταίο restore point.Αν εχεις ορισμένο το system restore sto 1% τότε ο χώρος που του αντιστοιχεί είναι περίπου 800 mb...
Lupus Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Egw tha symfwnisw me tin apopsi oti kapoio progy grafei synexeia se kapoio log file. Kane ena search gia na vreis ean kapoio log exei asynithistw megethos. Meta an einai vgale to programma pou to xrisimopoiei kai katharise kai to log.
karib Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2004 Αν εχεις ορισμένο το system restore sto 1% τότε ο χώρος που του αντιστοιχεί είναι περίπου 800 mb... Σωστό. Θα το κανω στο εξης παντα. Egw tha symfwnisw me tin apopsi oti kapoio progy grafei synexeia se kapoio log file. Kane ena search gia na vreis ean kapoio log exei asynithistw megethos. Meta an einai vgale to programma pou to xrisimopoiei kai katharise kai to log. Kαι πως να το βρω? Ειναι σε txt αρχειο? Ευρεση για ολα τα txt του σκληρου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.