Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνω ένα desktop app που λαμβάνει το callerId απο USB - Serial και το αποστέλλει κάπου μέσω TCP/IP δικτύου.

Στο desktop app θέλω να κάνω detect το modem, γι αυτό υπάρχουν 2 λύσεις εφόσον λάβω όλες τις διαθέσιμες σειριακές θύρες (σε dart είναι μέσω του SerialPort.availablePorts της libserialPort) :

1. Να παίρνω 1-1 να συνδέομαι και να στέλνω την εντολή ΑΤΖ.
  2. Να λάβω το vendor Id και όποια άλλα ids και να κάνω αντιπαράθεση με μια λίστα (η να κλειδώσω σε ένα συγκεκριμένο vendor)

Το πρώτο έχω το connection overhead με την σειριακή (οκ USB is serial as well) και δεν ξέρω αν τ ATZ εντολή ανβ θα έχει άλλες παρενέργειες σηνήθως κάνει reset το moden profile. Η δεύτερη με αναγκάζει να έχω μια λίστα από επιτρεπτά vendor Ids (η μια λίστα από μη επιτρεπτά).

Και οι 2 είναι O(N) λόγο ότι θα πρέπει να παίρνω 1-1 τις διαθέσιμες σειριακές. Αλλά δεν ξέρω ποια είναι η δυνατή. Τo modem που θα επικοινωνώ θα είναι 1 και θα βασίζετε σε Connexant Chipset.

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ.

Αρκετα υπερβολικο να κοιτας το overhead απανω σε ενα device search ξερω γω. ΑΤΖ δε θυμαμαι τι κανει, θα σου ελεγα να στελνεις το κομαντ που ενεργοποιει το callerid που ετσι και αλλιως πρεπει να σταλει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνε πάρα πολλά χρόνια που είχα ασχοληθεί με προγραμματισμό σειριακών θυρών και επικοινωνία με MODEM και μετέπειτα με κινητά τηλέφωνα , που τον καιρό εκείνο ('90s - 2000s) υποστήριζαν για τις βασικές αλλά και επεκταμένες λειτουργίες (πχ. ανάγνωση καταλόγου, SMS κλπ) τους εντολές AT.

Η λύση που είχα επιλέξει για ένα utility με το οποίο τραβούσα τα SMS από την συσκευή μου (ΝΟΚΙΑ του 1999-2000 μέσω COM/IrDA για την ακρίβεια) ήταν η εκ των προτέρων δήλωση της θύρας COM μαζί με τις ρυθμίσεις της (αν θυμάμαι καλά, ταχύτητα, stop-bits, parity κλπ) ως παραμέτρους της εφαρμογής (ήταν εφαρμογή κονσόλας , no GUI).

Συνεπώς , από την ανωτέρω (επί του πρακτέου) παλαιά εμπειρία , προτείνω να αποθηκεύεις την δήλωση της COM μαζί με τις όποιες ρυθμίσεις της στην εφαρμογή σου και να τις τραβάς όποτε χρειάζεται δίχως πολλά - πολλά , αν αυτό δεν είναι εφικτό προτιμώ την 2η λύση.

ΥΓ.

Αν θυμάμαι καλά, υπάρχουν κάποιες AT εντολές που επιστρέφουν το Vendor ID του MODEM μέσω της COM δίχως να επηρεάζουν το ενεργό MODEM profile  (configuration κλπ) οπότε ίσως σε εξυπηρετήσουν..

Επεξ/σία από Directx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...