Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Apostol. είπε

Ε στην τελικη αποδειχθηκε οτι μυριζε το δοχειο που ειναι πανω απο τον συμπιεστη πισω απο το ψυγειο που μαζευονται οι υδρατμοι που υγροποιουνται μεσα στο ψυγειο. Εζεχνε τυριλα.Φαντασου. Το εβγαλα το καθαρισα και τελειωσε.

Κατι μου λεει οτι με πιο συχνο καθαρισμα, δεν θα εχετε τα οποια θεματα σε ψυγεια, φουρνους, δωματια, σπιτια, ρουχα, γατες :P

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η ποδαρίλα είναι σίγουρα απ το τυρί; 
το Reggato ειναι σκλυρο τυρι και αοσμο. Τεσπα κοψε τα μακαρονια με τυρι, αν ειναι να χαλιεσαι ετσι. Παρε καρμποναρα μπολονεζ.

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε στις τελευταίες παρτίδες το regato kerrygold βρομάει απαίσια σαν κάτι πολύ φθηνά ρεγκατο.. σε καταλαβαίνω απόλυτα μέχρι να έρθουν στα καλά τους οι παρτίδες και να είναι οκ πάρε κάτι άλλο για μακαρόνια όπως παρμεζάνα στα υπόλοιπα λύσεις υπαρχουν

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα τα "ξένα τυριά" βρωμάνε και κολλάνε!

Μη ψάχνεις το φθηνό. Θα πρέπει να κάνεις έρευνα ανάμεσα στα ελληνικά κεφαλοτύρια. Μπορείς να κάνεις την αρχή με το κεφαλοτύρι καλογεράκη. Αναγκαστικά θα πρέπει να πάρεις διάφορα μέχρι να δεις τι σας ταιριάζει. Μείνε μακρυά από τα ξένα :ph34r:.

Επίσης η μυρωδιά ποδαρίλας στα τυριά σημαίνει επιμόλυνση και "χαλασμένο". Κανένα τυρί δεν επιτρέπεται να πωλείται σε αυτή την κατάσταση. 

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγραψα πριν, πηρα ενα Ολυμπος το οποιο ειναι κομπλε.

1 ώρα πριν, csontheline είπε

Τελικά ψάχνεις τυρί ή κασέρι; 

53 λεπτά πριν, phoenix67 είπε

Λογικα κασερι ψαχνεις.Το τυρι δε βρωμαει ετσι.

37 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το κασέρι δεν είναι τυρί?

Παλι τα ιδια..στο σπιτι καθε μερα τα ιδια λεμε, η λεγαμενη αγαπημενη μου (edit: παντοφλα, παρακολουθει το νημα) ειναι απο Θεσσ.

Εγω ολα τυρια τα ξερω, δεν ξερω τιποτα για κασερια 😝

Μην αρχισω για τα με λεω, σε λεω, για, αφου, σαντουιτς, λουκανοπιτες κτλ 🤯

2 ώρες πριν, Vault13 είπε

Η ποδαρίλα είναι σίγουρα απ το τυρί; 
το Reggato ειναι σκλυρο τυρι και αοσμο. Τεσπα κοψε τα μακαρονια με τυρι, αν ειναι να χαλιεσαι ετσι. Παρε καρμποναρα μπολονεζ.

ναι 1000%, μακαρονια με τυρι δεν κοβω ειναι το αγαπημενο μου, μολις φαγαμε μακαρονια με μοσχαρι και το καινουριο τυρι και εφαγα 200γρ τυρι. Μπομπα, και χωρις ποδαριλα.

Επεξ/σία από Apostol.
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το επαναφέρω για μια ερώτηση, μήπως έχει βρει κανένας Harzer εδώ Ελλάδα;  Έριξα μια ματιά για μια συνταγή που θέλω αλλά δεν βλέπω τπτ.

Είναι γερμανικό δυνατό ξυνοτύρι, το έφερνε συχνά μια θειά από το Αμβούργο..

isIpQCn.jpg

DdQOIyQ.jpg

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν βρίσκεσαι Αττική, στο μεγάλο ΑΒ στο Ελληνικό έχει ειδικό χώρο με τυριά, ενδεχομένως να φέρνει.

Υπάρχει και ένα κατάστημα στο Κολωνάκι (στην Καψάλη, αν θυμάμαι σωστά) που κατά καιρούς φέρνει πιο ψαγμένα, το συγκεκριμένο δεν το θυμάμαι σίγουρα, όμως.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ρίξω μια ματιά, ευχαριστώ!

Για το Κολωνάκι, σε αυτό αναφέρεσαι;

https://www.ciboetvino.com/

Θα τους πάρω ένα τηλ. αύριο να ρωτήσω. Μπορεί να είμαι τυχερός..🤞

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
Στις 11/8/2022 στις 3:12 ΜΜ, NiKoSmile είπε

Όλα τα "ξένα τυριά" βρωμάνε και κολλάνε!

Σωστά. Η προβατόφετα στο χωριό μου έχει μία λεπτεπίλεπτη μυρωδιά, το parmigiano reggiano είναι που ζέχνει :P 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Θα ρίξω μια ματιά, ευχαριστώ!

Για το Κολωνάκι, σε αυτό αναφέρεσαι;

https://www.ciboetvino.com/

Θα τους πάρω ένα τηλ. αύριο να ρωτήσω. Μπορεί να είμαι τυχερός..🤞

Nαι, σε αυτό, έχει και κάποια πολύ ωραία αλλαντικά.

Αν είσαι φαν των "μπλε" τυριών, ρώτησε για Cabrales (99% έχει στον ΑΒ Ελληνικού) και δες αν υπάρχει κάπου και το τηνιακό Καρίκι. Δεν είναι, προφανώς, σαν το γερμανικό που ψάχνεις, αλλά επειδή δοκίμασα (και έφερα) και από τα δύο, είναι εμπειρία, εφόσον σου αρέσουν αυτά τα τυριά.

Δες για καμιά μαρμελάδα λεμόνι/περγαμόντο και αν σου αρέσουν οι επιδόρπιοι οίνοι, συνδυάζονται εξαιρετικά με τo Mastroyianni

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...