Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σπιτι ???  διαμερισμα η μονοκατοικια ??? τι ειδους κατασκευη ειναι??? 

συμβουλεψου ενα καλο μαστορα σε πρωτη φαση οχι μερεμετατζη να παρεις μια ιδεα τι μπορει να γινει.... 

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostasbm είπε

σπιτι ???  διαμερισμα η μονοκατοικια ??? τι ειδους κατασκευη ειναι??? 

συμβουλεψου ενα καλο μαστορα σε πρωτη φαση οχι μερεμετατζη να παρεις μια ιδεα τι μπορει να γινει.... 

ειναι 2 διαμερισματα οικογενειακα  υπερυψωμενο ισογειο με κηπο και πρωτος. το ισογειο ειναι το σπιτι που λεω.
κατασκευη τουβλα του 65-70΄

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, pikibou είπε

ειναι 2 διαμερισματα οικογενειακα  υπερυψωμενο ισογειο με κηπο και πρωτος. το ισογειο ειναι το σπιτι που λεω.

οκ ...σιγουρα πρεπει να ξεκινησεις απο τη μονωση-θερμομονωση που ειναι σημαντικο...εισαστε ισογειο δεν εχετε να ασχοληθειτε με οροφη και τα αλλουμινια.....προτεραιοτητα σε αυτα λογω παιδιου.....θερμανση...

γιαυτο οπως ειπαν και αλλοι φιλοι θα βρειτε καλο μαστορα αλλα ξεκινατε με τα βασικα και μετα με τη διαρυθμιση γιατι αποτι καταλαβαινω μπορειτε προς το παρον να βολευτειτε εστω και 1 κρεβατοκαμαρα......

συμβουλευτειτε εναν μηχανικο αν αξιζει να μπειτε στο εξοικονομω..... πολυ πιθανο να σας βοηθησει το προγραμμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, efo355 είπε

Νόμος του κράτους είναι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καθαρά φοροεισπρακτικος και φωτογραφικά στοχευμένος στο να δίνει δουλειά στους πολιτικούς μηχανικούς.

Ναι θα μπορούσατε κύριε να πείτε περισσότερα όσον αφορά έναν τοίχο μεσοτοιχία και να δίνατε την άδεια αφού είχατε πάρει τα ωραία σας λεφτακια....

Δεν θέλει και τρομερό ψάξιμο αρχηγέ μου για να δούμε που είναι το δοκάρι και η κολόνα.

Αυτά δεν τα πειράζεις ποτέ.

Δεν είναι τόσο εύκολο για κάποιον που δεν γνωρίζει. Αλλά και να γνώριζα χωρίς να είμαι μηχανικός, επειδή δεν έχει πρόσβαση για να δεις που είναι τα δοκάρια, δεν θα ανέβαινα στην ταράτσα να ψάξω ποιά κεραμίδια ανοίγουν για να δω από πάνω και να υποθέσω ποιός τοίχος είναι...

Οπότε ζητάς από τον μηχανικό που έχει βγάλει τα σχέδια τι αλλαγές μπορεί να γίνουν.

Υ.Γ. Εδώ αντιμετωπίζουμε και ένα θέμα, από απροσεξία του το δεύτερο μπάνιο δεν το συμπεριέλαβε στο σχέδιο οπότε δεν απεικονίζεται πουθενά. Θα μου πεις σιγά το πρόβλημα, έλα που αν γίνει κάποιος έλεγχος θα φανεί ότι είναι αυθαιρεσία. 

Δημοσ.
Στις 10/8/2022 στις 10:28 ΠΜ, pikibou είπε

Καλησπερα  θελω τη γνωμη σας σε κατι, ποσα τετραγωνικα θεωρειται οτι ειναι ιδανικα για μια τριμελης οικογενεια προς το παρων.

αυτη τι στιγμη ζουμε στο ενοικιο με τον αντρα μου και το παιδακι μας σε 90 τμ , ειναι ανετα τετραγωνικα αλλα το ενοικιο καλυπτει μεγαλο μερος των εξοδων μας  και σκεφτομαστε τι μπορουμε να κανουμε ωστε στο μελλον να εχουμε ενα σπιτι δικο μας και να μην εχουμε τον βραχνα του ενοικιου! 

υπαρχει ενα σπιτι 68 -70 τμ στην οικογενεια που μπορουμε να παμε να μεινουμε αν θελουμε και να μην πληρωνουμε ενοικιο αλλα με ενα υπνοδωματιο και σχετικα παλιο.

και η ερωτηση μου ειναι η εξης. 

θα μπορουσε πιστευετε με μια νεα  διαρυθμιση και ανακαινιση να βολευτουμε και ας ειναι μικροτερο και με την προϋπόθεση οτι μαλλον θα χρειαστεια ενα μικρο δανειο για να το διαμορφώσουμε οπως θελουμε και να γινει και ανακαινιση  η θα ηταν προτιμοτερο να το ψαχναμε για ενα δανειο και να παρουμε κατι μεγαλυτερο? 

δεν ξερω και αν θα αξιζει κατι προγραμματα τουο οαεδ που βγαλει για δανεια σε νεα ζευγαρια και για αγορα πρωτης κατοικιας

Αν έχεις σπίτι 70 τμ με ένα μόνο δωμάτιο

κάποια μ...κία έχει κάνει αυτός που το έχτισε.

Μένω σε σπίτι 73 τμ με 2 υπνοδωμάτια και σαλόνι (οκ, το 1 υπνοδωμάτιο είναι μικρό αλλά για παιδικό είναι ΟΚ)

και η αδελφή μου σε 67, επίσης με 2.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, filarhos είπε

Δεν είναι τόσο εύκολο για κάποιον που δεν γνωρίζει. Αλλά και να γνώριζα χωρίς να είμαι μηχανικός, επειδή δεν έχει πρόσβαση για να δεις που είναι τα δοκάρια, δεν θα ανέβαινα στην ταράτσα να ψάξω ποιά κεραμίδια ανοίγουν για να δω από πάνω και να υποθέσω ποιός τοίχος είναι...

Για έναν έμπειρο μηχανικό είναι πάρα πολύ εύκολο αφενός να διαπιστώσει  τη θέση των φερόντων στοιχείων (δοκοί, υποστυλώματα) και αφετέρου να προχωρήσει σε μια αδρομερή εκτίμηση των διαστάσεων των. Ειδικά το πρώτο, σχεδόν αστείο θα το χαρακτήριζα. 

Ο ξυλότυπος οροφής του διαμερίσματος προφανώς και θα δώσει τόσο τις θέσεις όσο και τις επιμέρους διαστάσεις. Αυτό δεν είναι κανένα κοινό μυστικό. Εφόσον υπάρχουν σχέδια ή αυτά μπορούν να αναζητηθούν στην αρμόδια ΥΔΟΜ, αυτό οφείλει κανείς να κάνει.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
(Διόρθωση κειμένου, εκ παραδρομής λήφθηκε υπόψη η ανάρτηση άλλου χρήστη)
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Για έναν έμπειρο μηχανικό είναι πάρα πολύ εύκολο αφενός να διαπιστώσει  τη θέση των φερόντων στοιχείων (δοκοί, υποστυλώματα) και αφετέρου να προχωρήσει σε μια αδρομερή εκτίμηση των διαστάσεων των. Ειδικά το πρώτο, σχεδόν αστείο θα το χαρακτήριζα. 

Ο ξυλότυπος οροφής του διαμερίσματος προφανώς και θα δώσει τόσο τις θέσεις όσο και τις επιμέρους διαστάσεις. Αυτό δεν είναι κανένα κοινό μυστικό. Εφόσον υπάρχουν σχέδια ή αυτά μπορούν να αναζητηθούν στην αρμόδια ΥΔΟΜ, αυτό οφείλει κανείς να κάνει. 

Παρόλα αυτά, συνεχίζω να έχω τις αμφιβολίες μου σχετικά με το κατά πόσο λαμβάνετε υπόψη σας τα όσα σας έχω αναφέρει (συμβολή τοιχοπληρώσεων, ενεργειακά πιστοποιητικά) και ως εκ τούτου θεωρώ ότι κάπου εδώ θα πρέπει να διακόψουμε τη συζήτησή μας.

Καλή συνέχεια. 

Δεν διαφωνούμε σε κάτι.

Ξεκινήσαμε με τον μηχανικό διάφορες εργασίες (ενεργειακό πιστοποιητικό, έλεγχος στατικότητας κ.α.) σκέφτηκα να ρωτήσω πριν την ανακαίνιση να δούμε τι αλλαγές μπορούμε να κάνουμε. Το σπίτι έχει χτιστεί το μισό '30-'35 και το υπόλοιπο '60-'65 με δύο τρεις ανακαινίσεις ενδιάμεσα. Αλλά έχει την λογική που είχαν τα σπίτια του χωριού πριν 60 χρόνια.

Υ.Γ. Δεν είναι ανάγκη να τα ξέρουμε όλα. Όπως κι εσύ στον δικό μου κλάδο ξέρεις λίγα, αν και αν είσαι μηχανικός παίζει να ξέρεις πολλά, έτσι κι εγώ δηλώνω ότι δεν ξέρω σχεδόν τίποτα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, filarhos είπε

Οπότε ζητάς από τον μηχανικό που έχει βγάλει τα σχέδια τι αλλαγές μπορεί να γίνουν.

Υ.Γ. Εδώ αντιμετωπίζουμε και ένα θέμα, από απροσεξία του το δεύτερο μπάνιο δεν το συμπεριέλαβε στο σχέδιο οπότε δεν απεικονίζεται πουθενά. Θα μου πεις σιγά το πρόβλημα, έλα που αν γίνει κάποιος έλεγχος θα φανεί ότι είναι αυθαιρεσία. 

σχεδια ισως υπαρχουν καπου , μηχανικος δυσκολα.. 
αληθεια αν θες να βρεις τα σχεδια του σπιτιου σου υπαρχουν στην πολεοδομια ?

7 ώρες πριν, DrLo είπε

Αν έχεις σπίτι 70 τμ με ένα μόνο δωμάτιο

κάποια μ...κία έχει κάνει αυτός που το έχτισε.

Μένω σε σπίτι 73 τμ με 2 υπνοδωμάτια και σαλόνι (οκ, το 1 υπνοδωμάτιο είναι μικρό αλλά για παιδικό είναι ΟΚ)

και η αδελφή μου σε 67, επίσης με 2.

ναι καπως ετσι ειναι , εχει σαλονι κουζινα μπανιο υπνοδωματιο , αλλα εχει και εναν χωρο εξτρα στο σαλονι που θα μπρουσε να γινει η κουζινα εκει ενιαια με σαλονι και στην κουζινα να γινει υπν/τιο και εναν χωρο σαν πλυσταριο  πολυ μικρη αποθηκουλα.

πως εχεις διαμορφομενο το σπιτι αν επιτρεπεται?

Επεξ/σία από pikibou
Δημοσ.
23 ώρες πριν, pikibou είπε

σχεδια ισως υπαρχουν καπου , μηχανικος δυσκολα.. 
αληθεια αν θες να βρεις τα σχεδια του σπιτιου σου υπαρχουν στην πολεοδομια ?

ναι καπως ετσι ειναι , εχει σαλονι κουζινα μπανιο υπνοδωματιο , αλλα εχει και εναν χωρο εξτρα στο σαλονι που θα μπρουσε να γινει η κουζινα εκει ενιαια με σαλονι και στην κουζινα να γινει υπν/τιο και εναν χωρο σαν πλυσταριο  πολυ μικρη αποθηκουλα.

πως εχεις διαμορφομενο το σπιτι αν επιτρεπεται?

Όποιος ξέρει από ελληνική επαρχία, ξέρει ότι δεν υπάρχουν σχέδια και λοιπά... Ειδικά για σπίτι φτιαγμένα πριν το '70...

Δημοσ.
Στις 11/8/2022 στις 9:16 ΜΜ, pikibou είπε

Ελα πλακα μας κανεις. Εχεις ισόγειο με κηπο και ψαχνεις ακομα απαντηση? Με 30χιλιαδες αυτο γινετε παλατι μεσα εξω! Ισογειο με αλλον πανω σημαίνει ελαχιστη καταναλωση ενεργειας για θερμανση ψυξη! Αλουμινια, βαψιμο καινουργια πορτα και υδραυλικα/μπανιο κανε αν δεν εχεις λεφτα για ολικη. Εκτος αν σκοπευεις να αλλαξεις διαρθιμιση οποτε ξεκινας αναγκαστικά απο εκει.

Τα σπιτια αυτα ολα εχουν παρανομιες. Δεν σε ενδιαφερει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...