pikibou Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Καλησπερα θελω τη γνωμη σας σε κατι, ποσα τετραγωνικα θεωρειται οτι ειναι ιδανικα για μια τριμελης οικογενεια προς το παρων. αυτη τι στιγμη ζουμε στο ενοικιο με τον αντρα μου και το παιδακι μας σε 90 τμ , ειναι ανετα τετραγωνικα αλλα το ενοικιο καλυπτει μεγαλο μερος των εξοδων μας και σκεφτομαστε τι μπορουμε να κανουμε ωστε στο μελλον να εχουμε ενα σπιτι δικο μας και να μην εχουμε τον βραχνα του ενοικιου! υπαρχει ενα σπιτι 68 -70 τμ στην οικογενεια που μπορουμε να παμε να μεινουμε αν θελουμε και να μην πληρωνουμε ενοικιο αλλα με ενα υπνοδωματιο και σχετικα παλιο. και η ερωτηση μου ειναι η εξης. θα μπορουσε πιστευετε με μια νεα διαρυθμιση και ανακαινιση να βολευτουμε και ας ειναι μικροτερο και με την προϋπόθεση οτι μαλλον θα χρειαστεια ενα μικρο δανειο για να το διαμορφώσουμε οπως θελουμε και να γινει και ανακαινιση η θα ηταν προτιμοτερο να το ψαχναμε για ενα δανειο και να παρουμε κατι μεγαλυτερο? δεν ξερω και αν θα αξιζει κατι προγραμματα τουο οαεδ που βγαλει για δανεια σε νεα ζευγαρια και για αγορα πρωτης κατοικιας
SB_1957 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Με τη σωστή διαρρύθμιση θα είστε άνετα. Εμείς ζήσαμε 10 χρόνια σε διαμέρισμα 60 τ.μ. με 2 παιδιά (αγόρι και κορίτσι) και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. 9 1
GrKata Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Μικρο δανειο και ανακαινιση στο σπιτι που ηδη εχετε. Αγορα δεν αξιζει τωρα, εχουν ανεβει ολα και σε λιγα χρονια που θα ισιωσει ο πληθωρισμος θα κλαιτε τα λεφτα σας. 2
Dimi00 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Ανετα ζουν 3 ατομα και 4 μη σου πω σε 70 τμ. Εξαρτάται και το πως σκεφτεται ο καθενας, αν εισαι πρακτικος τυπος συμβιβαζεσαι, στριμωχνεσαι ελαφρως και βολεύεσαι, αν θελεις να εχεις άνεση παραπανω δωματια, πας σε παραπανω τμ. αν σηκωνει λυσεις διαμορφωσης το σπιτι με τα 70 τμ, εννοειται πατε εκει!! 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, pikibou είπε θα μπορουσε πιστευετε με μια νεα διαρυθμιση και ανακαινιση να βολευτουμε και ας ειναι μικροτερο Σίγουρα η διαρρύθμιση παίζει σημαντικό ρόλο. Λάβετε ωστόσο υπόψη σας, ότι δεν γίνονται πάντα όλα όσα θέλουμε και μάλιστα σε υφιστάμενες κατασκευές. Ένα απλό παράδειγμα είναι η δημιουργία /μεταφορά κουζίνας και μπάνιου σε νέα θέση, οι οποίες και επιφέρουν αλλαγές στα Η/Μ. Πολλές φορές είναι ανέφικτες τέτοιες τροποποιήσεις ή ακόμα καλύτερα, κάποιος ενδέχεται να σας υποσχεθεί ότι γίνεται και μετά να αρχίσουν τα προβλήματα ("αχ βούλωσε η αποχέτευση", "πω πω, βρωμάει το μπάνιο", "ω ρε φίλε, ο απορροφητηρας δεν τραβάει με τίποτα και φέρνει τις οσμές πίσω" και άλλα τέτοια όμορφα). Το γιατί προκαλούνται αυτά, σηκώνει μεγάλη συζήτηση που περιλαμβάνει κυρίως τεχνικής φύσεως ζητήματα, τα οποία ωστόσο δεν είναι της παρούσης. Οπότε, ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά που σχεδιάζονται επί χάρτου και δη από πολλούς διακοσμητές κ.λπ. (interior designers αυτοαποκαλούνται και συνηθίζουν να αυτοπροσδιορίζονται ως αρχιτέκτονες). (*) Τις συμβουλές σας τις δίνω φιλικά, ως επαγγελματίας του χώρου (πολιτικός μηχανικός), ο οποίος δεν ασχολείται ούτε με τέτοιες εργασίες, ούτε και με νέες κατασκευές. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias 5
hln3 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Και σε 45 τ.μ μπορείτε να ζήσετε, το πόσο άνετα θα είναι άλλο θέμα... Ιδανικά πρέπει να υπάρχει 1 υπνοδωμάτιο για το αντρόγυνο και ένα υπνοδωμάτιο για κάθε παιδί, τώρα φυσικά αν δεν γίνεται κόβετε χώρους από κάπου. Μια επιλογή είναι να κάνετε το σαλόνι υπνοδωμάτιο για εσάς και να αφήσετε στο παιδί το υπνοδωμάτιο. 2
SilentVoice Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, pikibou είπε Καλησπερα θελω τη γνωμη σας σε κατι, ποσα τετραγωνικα θεωρειται οτι ειναι ιδανικα για μια τριμελης οικογενεια προς το παρων. αυτη τι στιγμη ζουμε στο ενοικιο με τον αντρα μου και το παιδακι μας σε 90 τμ , ειναι ανετα τετραγωνικα αλλα το ενοικιο καλυπτει μεγαλο μερος των εξοδων μας και σκεφτομαστε τι μπορουμε να κανουμε ωστε στο μελλον να εχουμε ενα σπιτι δικο μας και να μην εχουμε τον βραχνα του ενοικιου! υπαρχει ενα σπιτι 68 -70 τμ στην οικογενεια που μπορουμε να παμε να μεινουμε αν θελουμε και να μην πληρωνουμε ενοικιο αλλα με ενα υπνοδωματιο και σχετικα παλιο. και η ερωτηση μου ειναι η εξης. θα μπορουσε πιστευετε με μια νεα διαρυθμιση και ανακαινιση να βολευτουμε και ας ειναι μικροτερο και με την προϋπόθεση οτι μαλλον θα χρειαστεια ενα μικρο δανειο για να το διαμορφώσουμε οπως θελουμε και να γινει και ανακαινιση η θα ηταν προτιμοτερο να το ψαχναμε για ενα δανειο και να παρουμε κατι μεγαλυτερο? δεν ξερω και αν θα αξιζει κατι προγραμματα τουο οαεδ που βγαλει για δανεια σε νεα ζευγαρια και για αγορα πρωτης κατοικιας Αν το σπίτι που έχετε είναι σε κεντρική περιοχή και 'πιάνει' καλά λεφτά σε νοικι, σκεφτείτε και την λύση να το νοικιάσετε , να λαμβάνετε το νοικι απο εκει και εσείς να μένετε σε μεγαλύτερο σπίτι με μικρή διαφορά ίσως. Γνωρίζω αρκετά ζευγάρια που το έχουν κάνει έτσι. Επίσης θα έχετε και την επιλογή να αλλάξετε σπίτι σε λίγα χρόνια και να πατε σε ενα πιο ανακαινισμένο αν σας ενδιαφέρει. Φυσικά αν το βρείτε σε τιμή που να σας εξυπηρετεί. 3
PLACEBO_89 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, pikibou είπε Καλησπερα θελω τη γνωμη σας σε κατι, ποσα τετραγωνικα θεωρειται οτι ειναι ιδανικα για μια τριμελης οικογενεια προς το παρων. αυτη τι στιγμη ζουμε στο ενοικιο με τον αντρα μου και το παιδακι μας σε 90 τμ , ειναι ανετα τετραγωνικα αλλα το ενοικιο καλυπτει μεγαλο μερος των εξοδων μας και σκεφτομαστε τι μπορουμε να κανουμε ωστε στο μελλον να εχουμε ενα σπιτι δικο μας και να μην εχουμε τον βραχνα του ενοικιου! υπαρχει ενα σπιτι 68 -70 τμ στην οικογενεια που μπορουμε να παμε να μεινουμε αν θελουμε και να μην πληρωνουμε ενοικιο αλλα με ενα υπνοδωματιο και σχετικα παλιο. και η ερωτηση μου ειναι η εξης. θα μπορουσε πιστευετε με μια νεα διαρυθμιση και ανακαινιση να βολευτουμε και ας ειναι μικροτερο και με την προϋπόθεση οτι μαλλον θα χρειαστεια ενα μικρο δανειο για να το διαμορφώσουμε οπως θελουμε και να γινει και ανακαινιση η θα ηταν προτιμοτερο να το ψαχναμε για ενα δανειο και να παρουμε κατι μεγαλυτερο? δεν ξερω και αν θα αξιζει κατι προγραμματα τουο οαεδ που βγαλει για δανεια σε νεα ζευγαρια και για αγορα πρωτης κατοικιας Αν το παιδι ειναι ακομα μικρο(δεν καταλαβαινει και πολλα) πας στο παλιο,δεν σκας φραγκο και κοιτας να μαζευεις χρημα για να δεις κιολας που θα παει ολη αυτη η κατασταση με τον πληθωρισμο.. 1
efo355 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Έχεις δικό σου σπίτι και πας στο ενοίκιο; Να μου έλεγες γκαρσονιέρα 30τμ να πω εντάξει αλλά 70τμ; Και μετά αναρωτιεστε πολλοί γιατί δεν μπορείτε να αποταμιευσετε τίποτα. Στο θέμα τώρα στα 70τμ ανάλογα με τη διαρυθμιση μπορεί να βγάλεις τρομερά άνετο σπίτι. Έχω φτιάξει σπίτι με 2 υπνοδωμάτια άνετη κουζίνα και σαλόνι στα 70τμ. 4
filip123go Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, efo355 είπε Έχεις δικό σου σπίτι και πας στο ενοίκιο; Να μου έλεγες γκαρσονιέρα 30τμ να πω εντάξει αλλά 70τμ; Και μετά αναρωτιεστε πολλοί γιατί δεν μπορείτε να αποταμιευσετε τίποτα. Στο θέμα τώρα στα 70τμ ανάλογα με τη διαρυθμιση μπορεί να βγάλεις τρομερά άνετο σπίτι. Έχω φτιάξει σπίτι με 2 υπνοδωμάτια άνετη κουζίνα και σαλόνι στα 70τμ. Δεν λένε κάτι τα 70τμ. Και εγώ σε ένα παρόμοιο ζω. Εχει τεράστιο σαλόνι και 1 υπνοδωμάτιο. Οπότε Εαν ήμασταν 3 δεν θα βόλευε..
efo355 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Ναι και εγώ το εκανα ανακαίνιση και το έφτιαξα έτσι . Πέσανε τοιχοι... Έγινε σοβαρή δουλειά. Το σπίτι ήταν ερείπιο και τώρα το βλέπεις είναι κουκλι
Dimi00 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, filip123go είπε Δεν λένε κάτι τα 70τμ. Και εγώ σε ένα παρόμοιο ζω. Εχει τεράστιο σαλόνι και 1 υπνοδωμάτιο. Οπότε Εαν ήμασταν 3 δεν θα βόλευε.. Αυτό το τεραστιο σαλονι το εχω και εγω, και μου εβγαλε 2 ανετα δωματια.και γραφειο και σαλόνι. Που ανετα γινοταν και παιδικο δωματιο αντι γραφείο. Μια γυψοσανιδα, ενα μοντερνο παραβαν, εστω μια βιβλιοθηκη - διαχωριστικο κανει θαυματα. 4 1
filip123go Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, Dimi00 είπε Αυτό το τεραστιο σαλονι το εχω και εγω, και μου εβγαλε 2 ανετα δωματια.και γραφειο και σαλόνι. Που ανετα γινοταν και παιδικο δωματιο αντι γραφείο. Μια γυψοσανιδα, ενα μοντερνο παραβαν, εστω μια βιβλιοθηκη - διαχωριστικο κανει θαυματα. Το ξέρω μωρε, δυστυχώς 1ον, δεν είναι δικό μου το σπίτι και 2ον, έχει 1 μεγάλη μπαλκονόπορτα, οπότε εαν το κλείσω, θα σκοτεινιάσει το υπόλοιπο σπίτι. Εαν ήταν δικό μου, θα μπορούσα να κάνω πολλές αλλαγες....
pikibou Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, efo355 είπε Έχεις δικό σου σπίτι και πας στο ενοίκιο; Να μου έλεγες γκαρσονιέρα 30τμ να πω εντάξει αλλά 70τμ; Και μετά αναρωτιεστε πολλοί γιατί δεν μπορείτε να αποταμιευσετε τίποτα. Στο θέμα τώρα στα 70τμ ανάλογα με τη διαρυθμιση μπορεί να βγάλεις τρομερά άνετο σπίτι. Έχω φτιάξει σπίτι με 2 υπνοδωμάτια άνετη κουζίνα και σαλόνι στα 70τμ. υπαρχει σαν επιλογη απλα οχι ακομα , οποτε στο μελλον ελπιζω να μπορουμε να αποταμιευσουμε! πως εκανες την διαρρύθμιση του σπιτιου και την επιλογη των τμ σε καθε χωρο ? 2 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Αν το παιδι ειναι ακομα μικρο(δεν καταλαβαινει και πολλα) πας στο παλιο,δεν σκας φραγκο και κοιτας να μαζευεις χρημα για να δεις κιολας που θα παει ολη αυτη η κατασταση με τον πληθωρισμο.. ειναι μικρο ναι μηνων 4 ώρες πριν, Dimi00 είπε Ανετα ζουν 3 ατομα και 4 μη σου πω σε 70 τμ. Εξαρτάται και το πως σκεφτεται ο καθενας, αν εισαι πρακτικος τυπος συμβιβαζεσαι, στριμωχνεσαι ελαφρως και βολεύεσαι, αν θελεις να εχεις άνεση παραπανω δωματια, πας σε παραπανω τμ. αν σηκωνει λυσεις διαμορφωσης το σπιτι με τα 70 τμ, εννοειται πατε εκει!! Λυσεις διαμορφωσης σηκωνει , θα χρειαζεται αρκετη δουλεια και ενα μικρο δανειο
zio10 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Όσο πιο πολύ χώρο έχεις τόσο απλώνεσαι Ζευγάρι με παιδί σε 70τμ μια χαρά είναι, λογικά έχει δύο υπνοδωμάτια, έστω και πιο μικρό το ένα, καθιστικό, κουζίνα, μπάνιο. Μια χαρά είστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα