Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, gregkle7 είπε

Δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα είναι αυτό, ο εργοδότης οφείλει να προειδοποιήσει σε περίπτωση απόλυσης.

Δεν έχει καμία υποχρέωση προειδοποίησης ο εργοδότης. Μόνο αν θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός της μικρότερης αποζημίωσης.

• Like 4
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Καλημέρα φίλε...επειδή ανέφερες ότι η ζωή επιστρέφει συμπεριφορες που το πιστεύω και εγώ τι θα έκανες στην περίπτωση που ο εργοδότης φέρετε που....κα δεν πρέπει γενικά να του το επιστρέψεις αντίστοιχα την ίδια συμπεριφορά; Πρόσεξε να δεις την δική μου περίπτωση και πες μου τι θα έκανες...σε ρωτάω σοβαρά...σόρρυ για το κατεβατο...αν θες μην το διαβάσεις...

Εργάζομαι στην ίδια εταιρία εδώ και 6 χρόνια. Πριν 1 χρόνο ζηταγα αύξηση και μου είπαν ότι θα μου δώσουν γιατί το αξίζω από Γενάρη. Αρχές Γενάρη μου ανακοίνωσαν ότι θα μου κάνουν αύξηση 100€ μικτά...μικτά το τονίζω, από το..Μάιο!!!!!! Η ίδια η διευθύντρια μου μου ανακοίνωσε ότι είναι γελοία η αύξηση και ότι θα ζητήσει μεγαλύτερη, της είπα να μην κάνει κάτι γιατί θα φύγω είτε για άλλο τμήμα (με ήθελαν σε καλύτερο τμήμα) είτε από την ίδια την εταιρεία...μετά από ένα μηνα την πήραν τηλέφωνο από άλλη εταιρεία που είχα περάσει συνέντευξη να τη ρωτήσουν για μένα και ότι όταν έχω offer να τους το ανακοινώσω άμεσα για να ψαχτουν...ούτε αντιπρόταση ούτε τίποτα ..εν τέλει αρνηθηκα το offer...

Τώρα, στις αρχές του μηνα τους ανακοινώνω ότι έχω offer από άλλη εταιρεία και τους εδωσα notice 1 μήνα. Η διευθύντρια αρχισε να με ρωτάει αν θέλω να μου κάνουν αντιπρόταση, τι μισθός μου προτάθηκε κλπ...αρνήθηκα να τους πω ποσό προφανώς...απλά τους είπα εμμέσως ότι θεωρώ ότι δεν μπορουν να το προσεγγίσουν λογω των όσων έχουν δείξει μέχρι τώρα με την αύξηση που μου είχαν δώσει...από τότε ζήτησα άδεια (έχω ακόμα 9 ημέρες υπόλοιπο) μου είπαν όχι γιατί πρέπει να εκπαιδεύσω συνάδελφο που είναι στο τμήμα 2 χρόνια!!! Ζήτησα άδεια για τις 16 του μήνα (δουλειά 0 τα τελευταία 6 χρόνια) και μου είπαν ότι επειδή θα λείπει ο manager μου δεν μπορώ να λείπω και εγώ γιατί ο άλλος συνάδελφος δεν μπορεί να μείνει μόνος του. Τους ζήτησα τηλεεργασια (δίνουν πάντα άνετα) και μου είπαν επί λέξει να το ξεχάσω...και ότι αυτό είναι ότι και να τους πω...

Τι μου προτείνεις και γενικά τι μου προτείνετε να κάνω ...να πάω κανονικά στις 16 του μήνα να δουλέψω? Και μέχρι το Σεπτέμβριο να δουλεύω σαν το σκυλί ή να δηλώσω καμία ασθένεια και γεια χαρά??? Και μετά να αράζω στη δουλειά και να μην κάνω τίποτα;

επειδη στο παρελθον ειχα ελθει στη θεση σου εκανα την λαθος επιλογη την οποια βρηκα μπροστα μου ! - να παω μια παρασκευη μεσημερι και να τους πω σταματαω ,τελος -

ο νομος λεει οτι η μιση αδεια που δικαιουσαι μοιραζεται σε χριστουγενα πασχα και υπολοιπο χρονο και η αλλη μιση τους καλοκαιρινους μηνες  . Γενικά το καλύτερο ειναι να μην διαπραγματευεται καποιος αλλο τα λεφτα σου και τη θεση σου ! αναλαμβανεις ευθυνες και βάζεις χρονοδιάγραμμα για το με ποσα λεφτα εισαι happy και σε ποσο καιρο !Δε χρειαζεται να περιμενεις 100χρονια γιατι ισχυει και το ρητο ουδεις αναντικατάστατος !Αν τη ζητησες τελευταια ωρα και οχι εγκαιρα δε γινεται να δωθει γιατι υπαρχουν δομες και διαδικασιες ειδικα σε μεγαλες εταιρειες .

οσο για την αυξηση , για μενα κακως αφησες τοσο μεγαλο διαστημα να περασει , αν εισαι στη δουλεια σου τυπικος θα πρεπει να ειναι τυπικοι και στα λεφτα και δεν αναφερομαι μονο στην εγκαιρη πληρωμη ! Να ξερεις οτι πολλες φορες ειναι και ο διευθυντης μεσα στο κολπο και ψαρευει υπαλληλους ..στην ουσια ειναι ο ρουφιανος απεναντι στη διοικηση -αυτη ειναι η δουλεια του - (μη το βλεπεις στραβα , παντου το ιδιο ειναι )

εφοσον εχεις παρεις την αποφαση να φυγεις ,προχωρησε το και στην επομενη αλλαγη θα εισαι πιο προετοιμασμενος

αυξηση σημαινει αναλαμβανω ευθυνες και ζηταω λεφτα με χρονοδιαγραμμα !

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, gregkle7 είπε

,,,,,,

κι αυτό για να δώσει τη μισή αποζημίωση

2 λεπτά πριν, Sorath είπε

Δεν έχει καμία υποχρέωση προειδοποίησης ο εργοδότης. Μόνο αν θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός της μικρότερης αποζημίωσης.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, 123spyros είπε

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις και η αλήθεια είναι πως κ άλλοι μου είπαν να μην του πω τίποτα κ να φύγω αλλά επειδή θέλω να είμαι σωστός είπα να τον ειδοποιήσω όσο πιο νωρίς γινόταν. 

Αν κατάλαβα καλά, σου τρώει τα δώρα; 

Είμαστε σωστοί, πρώτα απέναντι στον εαυτό μας κ μετά απέναντι σε εργοδότες και συνεργάτες. 

Αν σε νοιάζει να είσαι σωστός μόνο απέναντι σε άλλους κ όχι απέναντι στον εαυτό σου, αυτό είναι κατακριτέο  και σίγουρα δεν δείχνει επαγγελματισμό. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, gregkle7 είπε

Δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα είναι αυτό, ο εργοδότης οφείλει να προειδοποιήσει σε περίπτωση απόλυσης.

2. Η τήρηση ορισμένου χρόνου προειδοποίησης, ο οποίος είναι ανάλογος με το χρόνο προϋπηρεσίας στον τελευταίο εργοδότη. Συγκεκριμένα:
  • Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 12 συμπληρωμένους μήνες έως 2 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση 1 μηνός πριν την απόλυση.
  • Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 2 χρόνια συμπληρωμένα έως 5 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση 2 μηνών πριν την απόλυση.
  • Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 5 χρόνια συμπληρωμένα έως 10 χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση 3 μηνών πριν την απόλυση.
  • Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από 10 χρόνια συμπληρωμένα και πάνω, απαιτείται προειδοποίηση 4 μηνών πριν την απόλυση.

κι αυτό για να δώσει τη μισή αποζημίωση

Πολύ καλά τα λες, δεν διαφωνώ. Το δικό μου post που κολλάει δεν καταλαβαίνω. Εγώ λέω για εργαζόμενο και παραίτηση, εσύ λες για εργοδότη και απόλυση.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Σε ποιο γυμναστηριο πας? Ενδιαφερομαι

Κολάσεως και λαγνείας 69 Παράδεισος Αμαρουσίου :P

Δημοσ.
22 ώρες πριν, vgeovai είπε

Πολύ καλά τα λες, δεν διαφωνώ. Το δικό μου post που κολλάει δεν καταλαβαίνω. Εγώ λέω για εργαζόμενο και παραίτηση, εσύ λες για εργοδότη και απόλυση.

Απάντησα στο συμπέρασμα που έβγαλες, δεν υπάρχει υποχρέωση του εργαζόμενου να προειδοποιεί

• Like 1
Δημοσ.

Παραιτεισαι οπότε θες χωρίς κανένας να σε εμποδίζει. Μπορείς να φύγεις και την ίδια μέρα.

Με αυτά που σου λέει, σε εκβιάζει. Πας στο λογιστήριο (αν υπαρχει) και υπογραφεις την παραίτηση σου. 

Εάν σου πει τα ίδια, πεστου ότι θα ενημερώσεις την επιθεώρηση εργασίας να δεις πως θα σε αφήσει να φύγεις αυθημερόν!

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα.  

Δουλευω σε καποια εταιρια εδω και δεκα μηνες. Προχτες πηγα μιλησα σε αλλη δουλεια.,γιατι από τον δευτερο μηνα ηθελα να φυγω, αλλα δεν εβρισκα κατι.

Τα αντικειμενα των εταιριων εντελως διαφορετικα. Στην πρωτη ειμαι υπευθυνος παραγωγης και στην αλλη πωλητής λιανικής, που δεν το εχω κανει ποτε, με προοπτικες εξελιξης.

Οι ωρες εργασιας και μερες ίδιες.

Το διλλημα μου ειναι οτι στην πρώτη δεν εχω κανεναν καποιον απο το κεφαλι μου,  στην δευτερη θα μαι ενας πωλητης λιανικής με οτι συνεπαγεται αυτο.

Τα λεφτα ειναι ιδια, 900€, η δευτερη ομως δινει 780€ συν 120 καρτα για σουπερ μαρκετ που δεν μου εχει ξανατυχει αυτο, αν πχ τα δωρα θα ναι μαζι με την καρτα.

Ο λογος που ψαχνομαι ειναι γιατι το κλιμα στην πρωτη ειναι πολυ εχθρικο και πιεστικο, συν οτι η δευτερη ειναι διπλα στο σπιτι μου. 

Τι γνωμη εχετε; θα ρισκαρατε? 

Και οι δυο εχουν κοινο αντικείμενο στον τομεα που ασχολουμε.

Δημοσ.

Να ξέρεις ότι στη δεύτερη δουλειά η πίεση παίζει να είναι και μεγαλύτερη της πρώτης. Μετά από δέκα χρόνια πωλητής σε b2b φάση η πίεση για αποτελέσματα μόνο αύξανε όσο χειροτέρευε η οικονομική κατάσταση έξω. Ακούγαμε συνεχώς ότι η εταιρεία/ες δεν βγαίνουν ενώ βλέπαμε τους τζίρους μας και ξέραμε και τα ποσοστά κέρδους μετά τις εκπτώσεις.

Όσο για τα δώρα κατά 90% θα είναι πάνω στα 780 και στην ευχέρεια τους να δίνουν τα υπόλοιπα μαύρα ή με έξτρα κουπόνια.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Τι γνωμη εχετε; θα ρισκαρατε? 

Με βαση αυτα που λες, σε καμια περιπτωση. Εκτος και αν παιζετε ξυλο μεσα στη παραγωγη ξερω γω.

• Like 3
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, primeragt είπε

Να ξέρεις ότι στη δεύτερη δουλειά η πίεση παίζει να είναι και μεγαλύτερη της πρώτης. Μετά από δέκα χρόνια πωλητής σε b2b φάση η πίεση για αποτελέσματα μόνο αύξανε όσο χειροτέρευε η οικονομική κατάσταση έξω. Ακούγαμε συνεχώς ότι η εταιρεία/ες δεν βγαίνουν ενώ βλέπαμε τους τζίρους μας και ξέραμε και τα ποσοστά κέρδους μετά τις εκπτώσεις.

Όσο για τα δώρα κατά 90% θα είναι πάνω στα 780 και στην ευχέρεια τους να δίνουν τα υπόλοιπα μαύρα ή με έξτρα κουπόνια.

Αρα τα κουπονια ειναι σημερα τα δινω αυριο οχι. 

Εμενα αν ηταν εξωτερικος πωλητής να γυρναω σε αλλα μαγαζια να παρουν το δικο του προιον με την καμια θα ελεγα οχι, αλλα ειναι λιανικής που ερχεται ο αλλος να παρει κατι, αλλα και παλι θα πρέπει να του πουλήσεις το ακριβο ή αυτο που δινει περισσότερο κέρδος.  

Εδω που είμαι αρκει να ναι σωστη η ποιοτητα και οι παραγγελιες στην ωρα τους. Μετα δεν εχω κατι αλλο.

12 λεπτά πριν, Dantε είπε

Με βαση αυτα που λες, σε καμια περιπτωση. Εκτος και αν παιζετε ξυλο μεσα στη παραγωγη ξερω γω.

Δεν ξερω πραγματικά το σκεφτομαι αλλα νομιζω δεν με γεμιζει σαν ιδεα. Μεχρι τωρα αλλο ειναι το αντικείμενο μου.  

Δημοσ.

Να ξέρεις ότι πωλητής σε b2b είναι απείρως πιο εύκολο από ότι λιανικής. Γιατί μπαίνεις σε συναφείς επιχειρήσεις που ξέρουν τι πουλάς και όλα πατάνε στο οικονομικό κομμάτι. Σε λιανικής είναι το μεγάλο κυνήγι και επιπλέον γίνεσαι από ένα σημείο και μετά αντιπαθής ανάλογα το ποσό πιεστικός γίνεσαι. Στο b2b μετά την τυχόν εξήγηση των κωδικών σου η κουβέντα περιλαμβάνει καθαρά οικονομικό κομμάτι, τύπου τι δίνεις και τι δίνω. Συν ότι εχει επαναλαμβανόμενο πελατολόγιο.Στα b2b η αρχή είναι το δύσκολο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τον τροπο τον οποιο σου μιλησε και τα επιχειρηματα που μυριζουν μπουρδες εγω δεν θα του εδινα καν χρονο για να βρει αντικαταστατη. Θα ειναι καθε μερα μες την τοξικοτητα ή θα σε πιασει στο φιλοτιμο μπας και κατσεις. 

Για εμενα ευχαριστησε τον ομορφα για την ευκαρια και κανε οτι πρεπει για να παραιτηθεις (ο λογιστης θα σου πει τι και πως) .

Καλη αρχη στη νεα σου δουλεια. 

Επεξ/σία από YellowGr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...