Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πες του να σου ετοιμάσει ο λογιστής τα χαρτιά οικειοθελούς αποχώρησης και όταν τα έχει έτοιμα, να σε ενημερώσει να πας να υπογράψεις. Μην ξαναπεράσεις ούτε απ'έξω μέχρι τότε, και εννοείται μην του χαρίσεις το ποσοστό από επιδόματα που δικαιούσαι.

Δεν θα καθυστερήσει να το κάνει, δεν νομίζω να του αρέσει να πληρώνει κάποιον χωρίς να εργάζεται. Όσες μέρες καθυστερήσει πρέπει να στις πληρώσει κανονικά. Η ημερομηνία που θα αναγράφεται στα χαρτιά της οικειοθελούς αποχώρησης θα πρέπει να είναι η ίδια με την ημέρα που θα πας να υπογράψεις. Μην δεχθείς να υπογράψεις με παλαιότερη ημερομηνία.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς βρίσκουν και τα κάνουν κάτι μάγκες εργοδότες σαν αυτόν. Αλλά αμα ξυπνήσει κανένα παιδάκι καμια μέρα και πάει σε καμια Επιθεώρηση Εργασίας θα παρακαλάνε σα μην πω τι. Άκου είναι λογικό να παίρνει τα δώρα πίσω γτχ τους. Κάθε τραχανοπλαγιάς μου έγινε επιχειρηματίας και κοιτάει να κλέψει πρώτα το δημόσιο και μετά τον ιδρώτα απο τα παιδάκια. 

ΦΑΠΑ ΞΑΠΛΑ ΜΟΝΟ

• Like 12
  • Thanks 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 123spyros είπε

Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση 😂

Όντως ναι εφαρμόζουν αυτό το σύστημα ακόμα. Το κακό είναι ότι στις περισσότερες δουλειές που είχα πάει κ πιο πριν ακόμα κ να ρωτήσω για κάποια θέση πάλι το ίδιο σ έλεγαν. Οπότε στο περνάει κ καλά ως φυσιολογικό ότι παντού έτσι γίνεται. 

οι μισες δουλειες ετσι ειναι δυστυχως. χειροτερευει η κατασταση.

εσυ απλα πες φευγω, τελος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

οι μισες δουλειες ετσι ειναι δυστυχως. χειροτερευει η κατασταση.

δε φταινε οι εργοδοτες - οι εργαζόμενοι φταίνε που δε τους ξεφτιλιζουν... καρφωτες μεχρι να σβησει ο ηλιος (ή να βαλουν μυαλο)...

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, 123spyros είπε

Καλησπέρα θα ήθελα μια βοήθεια στο θέμα της οικιοθελης αποχώρησης από την δουλειά μου. 

Εργάζομαι σχεδόν 3 μήνες σε ένα γυμναστήριο μακριά από την πόλη μου (γύρω στα 150 ευρώ το μήνα έξοδα μετακίνησης) και μου προσφέρθηκε δουλειά με καλύτερες αποδοχές σε γυμναστήριο σχεδόν δίπλα στο σπίτι μου. 

Όταν ξεκίνησα στην δουλειά που είμαι τώρα έκανα σύμβαση αορίστου χρόνου με προφορική συμφωνία ότι θα βλέπαμε πως θα πάω στους 2 μήνες και αν είμαι καλός στη δουλειά μου το συνεχίζουμε. 

Σήμερα 10/7 λοιπόν του ανακοίνωσα πως από αρχές Σεπτεμβρη θα αποχωρήσω για τον λόγο ότι βρήκα εργασία κοντά στο σπίτι μου και πως δεν εχω κανένα παράπονο από εκείνον. 

Το αφεντικό μου μ είπε ότι δεν μπορώ να αποχωρήσω γιατί 1ον το νόμιμο χρονικό διάστημα που μπορώ να φύγω από την στιγμή που θα αποχωρήσω είναι 3 μήνες μετά και πως επειδή έχει φαει πρόστιμο από την επιθεώρηση εργασίας δεν γίνεται να αποχωρήσω γιατί δεν θα φαίνεται κάποιος άλλος δηλωμένος 8ωρο (έχει άλλους 2 υπαλλήλους). 

Τι μπορώ να κάνω? Πρέπει να του στείλω παραίτηση εγγραφως από δικηγόρο? Ακόμα και για υπάλληλο με 3 μήνες εργασία πρέπει να ενημερώσω 3 μήνες πριν? Επίσης έχω κάποιες κυρώσεις άμα φύγω αρχές Σεπτέμβρη? 

Αν δεν έχεις κλείσει χρόνο φεύγεις και την άλλη μέρα αν θες. Και όταν μιλάμε για εργοδότη που ζητάει και τα δώρα πίσω, δεν αξίζει και να του δώσεις καν προειδοποίηση για να βρει άλλον.

Επεξ/σία από hln3
  • Like 2
Δημοσ.

Άκου τι είπε ρε!!! Εργαζόμενος με μόλις 3μηνη εργασία, δεν μπορεί να παραιτηθεί...... Αυτοί οι άθλιοι τύποι πραγματικά ποντάρουν πάνω στην άγνοια των νέων.

Για αυτό πάντα πρέπει να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις μας. 

Φεύγεις όποτε θέλεις φίλε μου χωρίς πολλά πολλά. Αν θες να δείξεις  χαρακτήρα, στέλνεις ένα e-mail γνωστοποιώντας την ημερομηνία αποχώρησής σου, και το δίνεις ένα μικρό περιθώριο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα θα ήθελα μια βοήθεια στο θέμα της οικιοθελης αποχώρησης από την δουλειά μου. 

Εργάζομαι σχεδόν 3 μήνες σε ένα γυμναστήριο μακριά από την πόλη μου (γύρω στα 150 ευρώ το μήνα έξοδα μετακίνησης) και μου προσφέρθηκε δουλειά με καλύτερες αποδοχές σε γυμναστήριο σχεδόν δίπλα στο σπίτι μου. 

Όταν ξεκίνησα στην δουλειά που είμαι τώρα έκανα σύμβαση αορίστου χρόνου με προφορική συμφωνία ότι θα βλέπαμε πως θα πάω στους 2 μήνες και αν είμαι καλός στη δουλειά μου το συνεχίζουμε. 

Σήμερα 10/7 λοιπόν του ανακοίνωσα πως από αρχές Σεπτεμβρη θα αποχωρήσω για τον λόγο ότι βρήκα εργασία κοντά στο σπίτι μου και πως δεν εχω κανένα παράπονο από εκείνον. 

Το αφεντικό μου μ είπε ότι δεν μπορώ να αποχωρήσω γιατί 1ον το νόμιμο χρονικό διάστημα που μπορώ να φύγω από την στιγμή που θα αποχωρήσω είναι 3 μήνες μετά και πως επειδή έχει φαει πρόστιμο από την επιθεώρηση εργασίας δεν γίνεται να αποχωρήσω γιατί δεν θα φαίνεται κάποιος άλλος δηλωμένος 8ωρο (έχει άλλους 2 υπαλλήλους). 

Τι μπορώ να κάνω? Πρέπει να του στείλω παραίτηση εγγραφως από δικηγόρο? Ακόμα και για υπάλληλο με 3 μήνες εργασία πρέπει να ενημερώσω 3 μήνες πριν? Επίσης έχω κάποιες κυρώσεις άμα φύγω αρχές Σεπτέμβρη?----------Εφυγα πριν μιάμιση βδομάδα από την εργασία μου, μου πληρώθηκαν οι τρεις μισθοί μου συν το δώρο των Χριστουγέννων άφησαμε 1 βδομάδα περιθώριο να μαζέψει τα δεδουλευμένα μου  υπέγραψα μετά από μια βδομάδα τα χαρτιά ότι έλαβα τους μισθούς μου συν το δώρο Χριστουγέννων και δεν έχω άλλες απαιτήσεις. Γεια χαρα

Δημοσ.

Τι μπορώ να κάνω? Πρέπει να του στείλω παραίτηση εγγραφως από δικηγόρο? Ακόμα και για υπάλληλο με 3 μήνες εργασία πρέπει να ενημερώσω 3 μήνες πριν? Επίσης έχω κάποιες κυρώσεις άμα φύγω αρχές Σεπτέμβρη? 

Αν θέλεις τον ενημερώνεις γραπτώς για την παραιτησή σου.

Αν δεν θέλεις, μπορείς απλά να μην πηγαινεις για 5 ημέρες. Ο εγοδότης έχει δικαιώμα βάση νόμου , να θεωρήσει ως παραίτηση την αδικαιολόγητη απουσία σου απο την εργασία σου, μετά το διάστημα των 5 ημερών. Αν ΔΕΝ το κάνει αυτό, ειναι υποχρεωμένος να σου καταβάλει τον μισθό σου και την ασφαλιση σου.  

Μόλις βεβαιωθείς απο την επιθεωρηση εργασίας πως έχεις παραιτηθεί, μπορείς να υπογράψεις την προσληψη σου στην νέα δουλειά, ώστε να μην φαινεται "διπλή" εργασία.

Του το λές ξεκάθαρα και προφορικά. Η θα δεχτεί όμορφα και ωραια την παραιτηση σου, ή θα σου πληρώσει μισθό για τις ημέρες που δεν θα πηγαινεις.

Οτι κάποιες εταιρείες το βάζουν στους όρους σύμβασης, δεν σημαινει οτι είναι και νόμιμο. 

Οι 3 μήνες , νόμιμα ισχύουν, για να ξέρει και ο εργοδότης σου, μόνο στην περίπτωση που είχες κλείσει 10ετία σε αυτόν τον εργοδότη και μόνο στην περίπτωση που θα μπορουσε να αποδείξει πως δεν θα μπορούσε να κάνει άλλος την δουλειά σου. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν ισχύει.

• Like 4
Δημοσ.

Αν εργάζεσαι εκεί για λιγότερο από 12μηνο τότε σηκώνεσαι και φεύγεις χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανένα. Το πρώτο 12μηνο θεωρείται δοκιμαστική περίοδος, κατά την οποία η σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση, εκτός αν τα μέρη συμφωνήσουν διαφορετικά.

Δημοσ.

εφυγες!

χωρις πολλα πολλα

οι μπουρδες που σου λεει ειναι κλασσικες.

και αν καταλαβαινω καλα σου εχει κρατησει δωρα και τετοια με την γνωστη μεθοδο?! ΤΙ συζητάμε ?

Μόλις τώρα, spectaculator είπε

Αν εργάζεσαι εκεί για λιγότερο από 12μηνο τότε σηκώνεσαι και φεύγεις χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανένα. Το πρώτο 12μηνο θεωρείται δοκιμαστική περίοδος, κατά την οποία η σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση, εκτός αν τα μέρη συμφωνήσουν διαφορετικά.

δεν ισχυει αυτο με τιποτα ομως

ή εχεις συμβαση ή δεν εχεις, δεν υπαρχει νομος που λεει οτι εχεις 12 μηνες δοκιμαστικη περιοδοσ. Τι λετε τωρα.

Το αν η συμβαση σου ειναι τρίμηνη, εξαμηνη ή ετησια ειναι συμβαση, αλλα οχι by default αυτο που λες.

35 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Οι 3 μήνες , νόμιμα ισχύουν, για να ξέρει και ο εργοδότης σου, μόνο στην περίπτωση που είχες κλείσει 10ετία σε αυτόν τον εργοδότη και μόνο στην περίπτωση που θα μπορουσε να αποδείξει πως δεν θα μπορούσε να κάνει άλλος την δουλειά σου. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν ισχύει.

δωσε λινκ που το λεει. Δηλαδη εαν καποια εταιρεια εχει εναν μαθουσα 60 χρονων που ξερει COBOL αυτος δεν θα μπορει να φυγει γιατι η εταιρεια θα κλεισει καθως δεν υπαρχει αλλος που να ξερει COBOL ?!? ΤΙ με ενδιαφερει εμενα εαν δεν μπορει να κανει αλλος την δουλεια που θελει ? τι λετε ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, great είπε

...

ή εχεις συμβαση ή δεν εχεις, δεν υπαρχει νομος που λεει οτι εχεις 12 μηνες δοκιμαστικη περιοδοσ. Τι λετε τωρα.

Δες εδώ:

http://elib.aade.gr/elib/view?d=/gr/act/2010/3899/main/chp/1/art/17/para/5/

Ο ΟΡ αναφέρει πως

Αναφορά σε κείμενο

Και ο νόμος λέει:

Αναφορά σε κείμενο

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 74 του ν. 3863/ 2010 προστίθεται εδάφιο ως εδάφιο Α΄ ως εξής: «Α. Η απασχόληση με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου λογίζεται ως απασχόληση δοκιμαστικής περιόδου για τους πρώτους δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα ισχύος της και η οποία μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση απόλυσης, εκτός κι αν άλλο συμφωνήσουν τα μέρη.» β. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 74 του ν. 3863/2010 αναριθμείται ως Β΄ και η περίπτωση α΄ αυτής αντικαθίστανται ως εξής: «Β. Σύμβαση μισθωτού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας πέραν των δώδεκα (12) μηνών, δύναται να καταγγελθεί κατόπιν προηγούμενης έγγραφης προειδοποίησης του εργοδότη ως εξής: α) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δώδεκα (12) μήνες έως δύο (2) χρόνια, προειδοποίηση ενός (1) μηνός πριν την απόλυση.»

Για συμβάσεις αορίστου χρόνου όπως αυτή του ΟΡ.

Χώρια τ' ότι αν είναι προφορική ή "σύμβαση", ανύπαρκτη δηλαδή, τότε δεν έχεις την παραμικρή υποχρέωση.

Επεξ/σία από spectaculator
Δημοσ.

Για το πρώτο πράγμα που σου είπε, δεν ξέρω αν ισχύει, μάλλον δεν ισχύει. 

Για το δεύτερο με την επιθεώρηση, είναι δικό του θέμα και δεν σε αφορά επ' ουδενι. 

Δημοσ.

Τρολλαρισε τον σε φαση παραγγειλε πιτσες και τρωε μπροστα στους αθλούμενους ή δίνε κι σε αυτους λεγοντας οτι ειν γυμναστική μασειλιακών και ποι-κοιλιακων

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panosno1com είπε

δίνε κι σε αυτους λεγοντας οτι ειν γυμναστική μασειλιακών και ποι-κοιλιακων

Σε ποιο γυμναστηριο πας? Ενδιαφερομαι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...