Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, greengr21 είπε

Αδερφε εφοσον εφυγες εγω θα επαιρνα τηλ το αφεντικο μονο να μου δωσει το τηλ του λογιστη του για τα υπολοιπα δωρων κτλπ.Γενικα πρεπει να αλλαξεις νοοτροπια τελειως σε καποια θεματα της εργασιας σου αλλα καταλαβαινω οτι τα γραφεις εδω κυριως να τα βγαλεις απο μεσα σου,χωρις παρεξηγηση.

Θα συμφωνήσω. Εφόσον όπως λές σου έχουν φερθεί τόσο άσχημα, απλά σηκώνεσε και φεύγεις χωρίς να αναφέρεις τίποτα, τον λόγο θα τον καταλάβουν εύκολα απο μόνοι τους, εκτός αν είναι απο τα αφεντικά που επειδή δίνουν μερικές πενταροδεκάρες θεωρούν οτι σε ταΐζουν ψωμί κτλ όπως λένε συχνά τέτοιοι, και οτι σου κάνουν και χάρη.

Εσύ επικοινωνείς μόνο με το λογιστήριο για το υπόλοιπό σου, το παίρνεις και προχωράς μπροστά. αν δεν στο δώσουν απο αντίδραση ακολουθείς τις νόμιμες σχετικές διαδικασίες για να διεκδικήσεις τα δεδουλευμένα.

5 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Δηλαδη ησουν head of operations και εργατης ταυτοχρονα? Και αυτα για χιλιαρικο plus? Και σου φωναζανε?

Ρε φιλε εισαι στην ευχαριστη θεση να πεις οτι χειροτερο εργοδοτη δεν θα βρεις ευκολα.

Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι εργοδότες, μπορεί και πάλι να πέσει σε παρόμοιο για αυτό θα έχει καλά το νού του απο την αρχή. Αν δεί περίεργα πράγματα πάλι φεύγει νωρίς για την ψυχική του ηρεμία.

Απλά αν έχεις ανάγκη τα χρήματα και δεν έχεις απόθεμα κάποιο ποσό από προηγούμενη δουλειά για τα έξοδα σου, απλά κάνεις υπομονή μέχρι να βρείς νέα καλύτερη δουλειά. 

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι εργοδότες, μπορεί και πάλι να πέσει σε παρόμοιο για αυτό θα έχει καλά το νού του απο την αρχή. Αν δεί περίεργα πράγματα πάλι φεύγει νωρίς για την ψυχική του ηρεμία.

Απλά αν έχεις ανάγκη τα χρήματα και δεν έχεις απόθεμα κάποιο ποσό από προηγούμενη δουλειά για τα έξοδα σου, απλά κάνεις υπομονή μέχρι να βρείς νέα καλύτερη δουλειά. 

Η νεα δουλεια παντα ειναι ρισκο. Οποτε οταν κανουνε συνεντευξη κοιταμε glassdoor και τα σχετικα η απλα παμε στην πιατσα να μαθουμε τι παιζει. Κοιταμε για red flags κατα την συνεντευξη αν και δυστυχως αυτα βγαινουν συνηθως αργοτερα.

Ποτε δεν αφηνουμε μια δουλεια χωρις να εχουμε βρει την επομενη εκτος αν μιλαμε για τοξικο εργοδοτη που υπαρχει θεμα ψυχικης υγειας. Παντα αυτος που εχει δουλεια βρισκει πιο ευκολα δουλεια και διαπραγματευεται πιο ευκολα τη  νεα δουλεια.

Στο τελος της ημερας ειναι σε μεγαλο βαθμο και θεμα τυχης. Απλα οταν παω να αλλαξω δουλεια ζηταω πιο πολλα απο τον νεο εργοδοτη. Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος αν θα ειναι καλυτερα η χειροτερα, ας ειμαι τουλαχιστον σιγουρος για τον μισθο μου.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Η νεα δουλεια παντα ειναι ρισκο. Οποτε οταν κανουνε συνεντευξη κοιταμε glassdoor και τα σχετικα η απλα παμε στην πιατσα να μαθουμε τι παιζει. Κοιταμε για red flags κατα την συνεντευξη αν και δυστυχως αυτα βγαινουν συνηθως αργοτερα.

Ποτε δεν αφηνουμε μια δουλεια χωρις να εχουμε βρει την επομενη εκτος αν μιλαμε για τοξικο εργοδοτη που υπαρχει θεμα ψυχικης υγειας. Παντα αυτος που εχει δουλεια βρισκει πιο ευκολα δουλεια και διαπραγματευεται πιο ευκολα τη  νεα δουλεια.

Στο τελος της ημερας ειναι σε μεγαλο βαθμο και θεμα τυχης. Απλα οταν παω να αλλαξω δουλεια ζηταω πιο πολλα απο τον νεο εργοδοτη. Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος αν θα ειναι καλυτερα η χειροτερα, ας ειμαι τουλαχιστον σιγουρος για τον μισθο μου.

Συμφωνώ σε αυτά που λες. Απλά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες κτλ δεν νομίζω να υπάρχουν στο glassdoor. Συνήθως αυτές είναι και οι πιο συχνές στα προβλήματα που εμφανίζονται μετά όσον αφορά.μισθο, να σε χώνουν σε πολλές δουλειές που δεν έχουν συμφωνηθεί στην συνέντευξη. Όσον αφορά.για.το.τοξικο.κλιμα.αυτο.μπορει.να την συναντήσεις και σε μεγαλες εταιρείες ακόμα και από συναδέλφους 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Συνήθως αυτές είναι και οι πιο συχνές στα προβλήματα που εμφανίζονται μετά όσον αφορά.μισθο, να σε χώνουν σε πολλές δουλειές που δεν έχουν συμφωνηθεί στην συνέντευξη. Όσον αφορά.για.το.τοξικο.κλιμα.αυτο.μπορει.να την συναντήσεις και σε μεγαλες εταιρείες ακόμα και από συναδέλφους 

Ολες οι μετακινησεις εχουν ενα ρισκο. Συγκρινεις, κανεις μια ερευνα και παιρνεις ενα ρισκο με προοπτικη να βρεθεις καπου καλυτερα. Οσο πιο ασχημο ειναι το περιβαλλον τοσο πιο ευκολα παιρνεις αυτο το ρισκο, οι πιθανοτητες ειναι με το μερος σου.

Για το τοξικο κλιμα ειναι και θεμα τυχης. Εχω τυχει σε ψιλονορμαλ εταιρια να πεσω πανω σε αρχιτοξικο line manager και να μου κανει τη ζωη κολαση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.  Ακομα δεν με κανανε τα χαρτια να παω να τα υπογραψω. Στο εργανη φαινεται ενεργος, ενω απο την δευτερα του ειπα να προχωρησει τις διαδικασιες. Την τριτη τους εστειλα και μαιλ. 

Δεν ξερω τι παιζει. Σημερα εχουν τον ελεγχο που ελεγα, οτι με χρειαζονταν να υπαρχω εκει μεσα, πολυ φοβαμαι οτι εχουν πεσει υπογραφες χωρις να μαι εκει, για να περασει ο ελεγχος.  

Δεν βρισκω τον λογο αλλιως,να μην κινησουν τις διαδικασιες για την παραιτηση μου.

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Καλησπερα.  Ακομα δεν με κανανε τα χαρτια να παω να τα υπογραψω. Στο εργανη φαινεται ενεργος, ενω απο την δευτερα του ειπα να προχωρησει τις διαδικασιες. Την τριτη τους εστειλα και μαιλ. 

Δεν ξερω τι παιζει. Σημερα εχουν τον ελεγχο που ελεγα, οτι με χρειαζονταν να υπαρχω εκει μεσα, πολυ φοβαμαι οτι εχουν πεσει υπογραφες χωρις να μαι εκει, για να περασει ο ελεγχος.  

Δεν βρισκω τον λογο αλλιως,να μην κινησουν τις διαδικασιες για την παραιτηση μου.

προφανως για να περασουν τον ελεγχο...

αυριο θα σε παραιτησουν...

και θα σου πουνε οτι σου εκαναν κ τη χαρη να σε πληρώσουν ολο το μηνα γιατι ειναι γαλαντομοι 😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To ποιες αποφασεις περνει κάποιος η πως αντιδρα στο ζορι ειναι προσωπικό θεμα και δεν θα το σχολιασω.Μετα απο 35 χρονια δουλειας ομως  και με οικογενεια  εμαθα το εξης.Οταν ζοριζομαι ΠΡΩΤΑ βρισκω καινουργια δουλεια και μετα αφηνω την παλια.Ξεκρέμαστος δεν μενω.....Και οταν θα πω φευγω ..ειναι φευγω...τελειωτικό.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, great είπε

Τράβα με εναν δικηγορο εκει περα την δευτερα μαζί και ασε αυτον να μιλήσει.

Το μαιλ ξερω οτι ειναι επισημο έγγραφο.  Δεν ξερω τι θα ισχυριστουν, ταχα οτι δεν εκαναν δεκτη την παραιτηση. 

Με δουλειές θα αρχισω να μιλαω μολις τελειωσω απο αυτούς.  Κακια εποχη αλλα δεν μπορω να κανω κατι αλλο. 

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Η εχουν αλλες προτεραιοτητες πχ τον ελεγχο η να βρουν αντικατασταση η απλα περιμενουν να δουν αν αλλαξεις γνωμη και τους παρεις. Στειλε αυριο ενα ακομη μεηλ που ευγενικα να τους ζητησεις να προχωρησουν στα δεοντα.

Καλοπροαιρετα θα πω κατι, χωρις να εχω βρεθει στη θεση τη δικη σου. Απο τον νομο υποχρεουσαι οταν δωσεις την παραιτηση σου να μεινεις στη δουλεια λιγες εβδομαδες για να εινα η ματαβαση πιο ομαλη. Θα το αναφερει το συμβολαιο σου. Το οτι σηκωθηκες και εφυγες μια μερα ξαφνικα δεν ηταν επαγγελματικη κινηση και εκαψες και καθε γεφυρα ακομα και για μια συστατικη επιστολη αν χρειαστεις στο μελλον.

Οτι εγινε εγινε, κοιτα να τους πιεσεις οσο πιο διακριτικα μπορεις να ξεμπερδευεις και δες το ολο σαν ενα μεγαλο μαθημα για το μελλον. Συντομα θα εχεις μια νεα δουλεια!

Δημοσ.
22 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Η εχουν αλλες προτεραιοτητες πχ τον ελεγχο η να βρουν αντικατασταση η απλα περιμενουν να δουν αν αλλαξεις γνωμη και τους παρεις. Στειλε αυριο ενα ακομη μεηλ που ευγενικα να τους ζητησεις να προχωρησουν στα δεοντα.

Καλοπροαιρετα θα πω κατι, χωρις να εχω βρεθει στη θεση τη δικη σου. Απο τον νομο υποχρεουσαι οταν δωσεις την παραιτηση σου να μεινεις στη δουλεια λιγες εβδομαδες για να εινα η ματαβαση πιο ομαλη. Θα το αναφερει το συμβολαιο σου. Το οτι σηκωθηκες και εφυγες μια μερα ξαφνικα δεν ηταν επαγγελματικη κινηση και εκαψες και καθε γεφυρα ακομα και για μια συστατικη επιστολη αν χρειαστεις στο μελλον.

Οτι εγινε εγινε, κοιτα να τους πιεσεις οσο πιο διακριτικα μπορεις να ξεμπερδευεις και δες το ολο σαν ενα μεγαλο μαθημα για το μελλον. Συντομα θα εχεις μια νεα δουλεια!

Καλησπερα. Ναι ξερω οτι δεν ηταν τοσο σωστο απο μερια μου  και σε νορμαλ περιβαλλον δεν θα το εκανα, ουτε θα εφευγα ετσι. Θα εδινα χρονο, θα εκανα υπομονη.

Τωρα παει. Θα παω να τελειωνω, οταν βρεθει κατι αλλο, ελπιζω να ναι για καλο. 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Καλησπερα. Ναι ξερω οτι δεν ηταν τοσο σωστο απο μερια μου  και σε νορμαλ περιβαλλον δεν θα το εκανα, ουτε θα εφευγα ετσι. Θα εδινα χρονο, θα εκανα υπομονη.

Κοιτα νορμαλ ξενορμαλ περιβαλλον υπογραφεις ενα συμβολαιο που λεει οταν ειναι να φυγεις δινεις Χ εβδομαδες ειδοποιηση. Καλως η κακως εφοσον υπεγραψες αυτο το συμβολαιο εισαι υποχρεωμενος να το τηρησεις. Και στην τελικη πηγαινεις αυτο το διαστημα καθεσαι και πινεις καφεδες και χαζευεις στο ιντερνετ, δεν υποχρεουσαι να κανεις τιποτα.

Καλοπροαιρετα στα λεω αυτα, βρεθηκα κι εγω στη θεση σου και σε καταλαβαινω. Φαινεσαι εργατικος και λογικος ανθρωπος, σιγουρα θα βρεις κατι καλυτερο!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ευχαριστιέμαι (και το καταλαβαίνω) κάθε φορά που το βλέπω!

Edit : Θα τους βρεις σε spotify, apple/google podcast ως notify show (θας σας ειδοποιήσουμε). Ξεκίνα να ακούς το podcast και δεν θα χάσεις.

Επίσης, μπορείς να τους στείλεις την ιστορία σου στο instagram για συμβουλές.

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...