Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Εγώ απλά νομίζω ότι μία από τις υποχρεώσεις του εργοδότη είναι να αμοίβει σωστά τον εργαζόμενο

Οχι βεβαια.Υποχρεωση του εργοδοτη ειναι να τηρει τη νομοθεσια και μονον.

Επισης το σωστα ειναι μια γενικη εννοια,τι παει να πει σωστα;Αν πχ υποαποδιδει ο εργαζομενος ενα διαστημα, πρεπει να του κοψει μερος του μισθου για να ειναι σωστα και δικαια;

• Απαντ. 177
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vagos789 είπε

Οχι βεβαια.Υποχρεωση του εργοδοτη ειναι να τηρει τη νομοθεσια και μονον.

Επισης το σωστα ειναι μια γενικη εννοια,τι παει να πει σωστα;Αν πχ υποαποδιδει ο εργαζομενος ενα διαστημα, πρεπει να του κοψει μερος του μισθου για να ειναι σωστα και δικαια;

Το να τηρεί την νομοθεσία είναι υποχρεωσή του και δεν υπάρχει λόγος αμφισβήτησης γι' αυτό. Δεν είπα το αντίθετο.

Τι ακριβώς θέλεις να αναλύσουμε πιο είναι το σωστό; Αν θέλεις η επιχείρηση σου να εξελιχθεί τους εργαζόμενους που χρειάζεσαι πρέπει να τους επιβραβεύεις αναλόγως, εφόσον έχεις την δυνατότητα. Γιατί πολύ απλά θα πάει στην επόμενη επιχείρηση. Εννοείτε αν δεν αποδίδει, πρέπει να το συζητησει μαζί του και να πράξει αναλόγως ακόμη και απόλυση. 

Το πρόβλημα είναι ότι ο εργοδότης μόνο όταν δεν αποδίδει κάποιος το βλέπει, όταν αποδίδει απλά ξέρει να κάνει τα στραβά μάτια.

Ας μην το αναλύσουμε παρακάτω, ειδικά για την Ελληνική πραγματικότητα στα εργασιακά. Γιατί ξεκινάει από το να απειλούν ψυχολογικά υπαλλήλους και πάει μέχρι να τους γυρίσουν τα δώρα πίσω (γιατί η επιχείρηση δεν πάει καλά αλλά το ταξίδι με την ερωμένη το χρεώνει στα έξοδα της εταιρίας). 

Υ.Γ.: Αν κόλλησες στο λέξη υποχρέωση του διορθώνω και θα πω αρμοδιότητα του.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Γιατί πολύ απλά θα πάει στην επόμενη επιχείρηση

Αυτο στη πραξη ειναι πολυ πιο πολυπλοκο

Υπαρχουν εργαζομενοι που απλα δεν αλλαζουν για κανενα λογο οτι ασχημο και αν συμβαινει

Υπαρχουν εργαζομενοι που οτι και να τους δινεις απλα φευγουν για αλλου γιατι σε μια στιγμη αλλου βρηκαν 5€ το εξαμηνο παραπανω  

Εργαζομενοι που θελουν μονο να δουλευουν σε πολυεθνικη ακομα και αν καθαριζουν αποχετευσεις με τον βασικο 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Αυτο στη πραξη ειναι πολυ πιο πολυπλοκο

Υπαρχουν εργαζομενοι που απλα δεν αλλαζουν για κανενα λογο οτι ασχημο και αν συμβαινει

Υπαρχουν εργαζομενοι που οτι και να τους δινεις απλα φευγουν για αλλου γιατι σε μια στιγμη αλλου βρηκαν 5€ το εξαμηνο παραπανω  

Εργαζομενοι που θελουν μονο να δουλευουν σε πολυεθνικη ακομα και αν καθαριζουν αποχετευσεις με τον βασικο 

Ε και πιανού αρμοδιότητα είναι όλα αυτά. Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ο ένας στους δέκα μαξ θα έρθει και θα μιλήσει μόνος του και μπορεί να λέω και πολλούς, οι πιο πολλοί δεν θα πάνε να μιλήσουν στον εργοδότη τους όποιο πρόβλημα και να έχουν.

Αυτός που φεύγει για τα 5 ευρώ το εξάμηνο δεν το κάνει για τα λεφτά, το κάνει είτε γιατί έχει κάποιο πρόβλημα με προϊστάμενο - εργοδότη - συνάδελφο. Είτε για το περιβάλλον γενικά. Μπορεί για την απόσταση ή τα ωράρια. Ή ακόμη και για λόγους εξέλιξης και το ταβάνι που έχει η συγκεκριμένη εταιρία.

Αυτοί που πάνε σε πολυεθνικές νομίζω το κάνουν για status αλλά πιο πολύ γιατί θεωρούν ότι εκεί έχουν τρελές ευκαιρίες εξέλιξης μέσα στην εταιρία.

Ο καθένας είναι ελέυθερος να κάνει ότι θέλει και ο εργοδότης και ο εργαζόμενος (στα πλαίσια της νομιμότητας). 

Δημοσ.

Καλημερα. Εγω δεν θα εφευγα με την καμια. Σε καθε δουλειά που παω θελω να δουλευω οπως μου λενε, και αν καπου υπάρχει βελτιωση να την κανω.

Εγω πηρα ενα ρισκο να μιλήσω, μπορει να μου ελεγε μου εισαι παντελως αδιαφορος φυγε και τωρα. Δεν πηγα να του πω αν δεν μου δωσεις αυτα φευγω ,βρηκα κατι αλλο.

Μιλησα για το κλιμα που επικρατει και οτι προέρχεται κυριως απο αυτους.

Ολοι ηταν θετικοι και λεγανε οτι δεν εχουμε κανενα παραπονο, πρεπει να τα συζηταμε.

Χτες εκατσα το σκεφτηκα αποην δικη τους ματια, αν ειχα εναν υπαλληλο που δουλευει αποδίδει,  θα τον αφηνα ετσι? Θα τον εφτανα σε σημειο να τον σκασω?

Ή θα τον εδινα ενα κινητρο ή  καποια υποτιμυπωδη αυξηση για να τον κρατησω και να μιλησω μαζι του, σε μια μικρη επιχειρηση που απασχολεί 40 ατομα. 

Σιγουρα θα εκανα το δευτερο.

Τωρα στην Ελλάδα θεωρουν τον καλο εργαζομενο πως ειναι υποχρεωση του να ανεχεται και να αμείβεται με ψιχουλα. Αυτο με ξενερωσε, η συμπεριφορα και η αντιμετώπιση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Τωρα στην Ελλάδα θεωρουν τον καλο εργαζομενο πως ειναι υποχρεωση του να ανεχεται και να αμείβεται με ψιχουλα. Αυτο με ξενερωσε, η συμπεριφορα και η αντιμετώπιση. 

Αυτο ειναι πρωτιστως προβλημα ΧΩΡΑΣ και δευτερευοντως προβλημα ΕΤΑΙΡΙΑΣ. Σπανια θα βρεις εταιριες να σεβονται τους εργαζομενους τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οπως συμβαινει σε πολλες εταιριες του εξωτερικου (οχι σε ολες και εκει). Εχει να κανει με τη γενικη νοοτροπια, το διαχρονικο "πατηκωμα" των υπαλληλων του ιδιωτικου τομεα, τη ελλειψη πολλων ευκαιριων και πολλα αλλα που δεν εχει νοημα να αναλυσω. Αυτο σημαινει πως το να πας σε αλλη εταιρια αναμενοντας καλυτερο περιβαλλον παραμενοντας στην χωρα μας, ενεχει τεραστιο ρισκο να συναντησεις τα ιδια και χειροτερα. Οσο δουλευα Ελλαδα, ελεγα συχνα πως "Τα εχω δει ολα, δε νομιζω να υπαρχει κατι χειροτερο που να μην το εχω δει" και παντα επεφτα εξω, μετα τον απολυτο πατο (κυριως σε συμπεριφορες, νοοτροπιες και γενικοτερη εργασιακη σταση) συναντουσα το "πιο κατω και απ τον πατο", μενοντας εκπληκτος. 

Αν θες να δεις σεβασμο μονο εξωτερικο και αυτο με ρισκο η αλλιως ανοιξε δικη σου εταιρια. 

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Εγω εχω καταλαβει οτι σε πολλα φταινε οι παλιοι εργαζομενοι που παγιωσανε μια κατάσταση που βολεύει ολους και ενας καινούργιος μενει πισω εξαιτιας τους. 

Μονο αν ο εργοδότης θελει να κανει ενα βημα παραπάνω, αλλαζει την κατασταση. 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Εγω εχω καταλαβει οτι σε πολλα φταινε οι παλιοι εργαζομενοι που παγιωσανε μια κατάσταση που βολεύει ολους και ενας καινούργιος μενει πισω εξαιτιας τους. 

Μονο αν ο εργοδότης θελει να κανει ενα βημα παραπάνω, αλλαζει την κατασταση. 

Η λεγόμενη νοοτροπία του ραγιά. Πότισε στο αίμα μας μετά από τόσα χρόνια.

Η επιχείρηση επενδύει στον εργαζόμενο και ο εργαζόμενος ανταποδίδει. Αλλιώς, ο εργαζόμενος επενδύει στον εαυτό του και προχωράει παρακάτω.

Μεγάλο σχολείο οι πωλήσεις, τομέας που θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι να περνάνε μερικά φεγγάρια.

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω οτι πλεον τσάμπα το κουράζεις και το αναλύεις τόσο πολύ. Δήλωσε την παραίτηση και ενημέρωσε την νέα δουλειά για το πότε ξεκινάς γτ μπορεί στο τέλος απο την τόση ανάλυση και αναμονή να χάσεις την ευκαιρία.

• Like 1
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα. 

Σχεδον ενας χρονος που ειχα παρει την αποφαση να κατσω στην δουλεια που ημουν, αντι να φυγω για την νεα. Πολλοι απο εσας ειχατε δικιο για τον τοξικο οτι δεν αλλαζει. 

Τα λεφτα που ειχαμε συμφωνησει τα πηρα + τις βενζινες. Υπαρχει το "αλλα" ποτε δεν αλλαξε το κλιμα. 

Ελεγα πηρες την αποφαση ετσι ηταν, ετσι ειναι, τωρα μην ψαχνεσαι, αστο να δεις πως κυλαει.

Τον τελευταίο καιρο ειδικα τωρα τον Νοέμβριο, υπηρχε μια πολυ ασχημη συμπεριφορα στο προσωπο μου, χωρις να κατανοώ τον λογο. Οχι η πιεση, το αγχος. Λογια.

Αρχισε με το κλισε μεσα στο χωρο εργασίας που ημουν εγω υπευθυνος, "δεν με βοηθας καθολου" του απαντησα με ηρεμο τροπο αν το πιστευεις αυτο, οταν σχολασω να ερθω στο γραφειο να μιλησουμε, αν εχεις καποιο θεμα με μενα και δεν μπορει να λυθει/διορθωθει, φευγω. Τις επομενες μερες, ενω προ διμηνου,ειχα ανεφερει καποια προβληματα που εχω στην παραγωγη και επρεπε αυτοι να παρουν την αποφαση να τα λυσουν, δεν ηταν στο χερι μου να πω θα κανω αυτο για να λυσω το προβλημα, εφτασε σε ενα σημείο τα προιοντα που εβγαζα να μην ειναι για πωληση, επειδη εξωτερικα ηταν λερωμενα. Βλεπωντας το εκεινη την στιγμη εριξε ολες τις ευθυνες πανω μου,  ελεγε, ξαναλεγε, με αποκορύφωμα να με πει "τζαμπα δουλευεις εδω μεσα να το ξερεις". 

Εκεινη την στιγμη περνουσε ο γιος του που αυτος υποτίθεται θα ελυνε τα προβληματα, του λεει εγω του ειπα να συνεχισει, ο ενας ελεγε σταματα την παραγωγη, ο γιος οχι δουλευε το παιρνω πανω μου στο εχω πει χιλιες φορες. 

Εκανα μια κουβεντα με τον γιο οτι δεν μπορει να ερχεται το αφεντικο(ο πατερας του) να με προσβάλλει οποτε θελει, μπορει να με πιασει στο γραφειο να με ζητησει εξηγησεις, να δει αν οντως φταιω ή οχι και μετα να πραξει αναλογα. Με ειπε οντως εχεις δικιο, φερεται πολλες φορες πολυ ασχημα σε ατομα που δεν θα επρεπε.

Την Τετάρτη ξανα τα ιδια δεν με βοηθας εδω μεσα, δεν τον εδινα σημασια εκανα την δουλεια μου, εκει αυτος τριγυρνουσε, με γυρισε το μυαλο ομως οταν με ειπε, "εδω μεσα εισαι το κακο παραδειγμα και να το γνωριζεις", του απαντησα εκεινη την στιγμη, το κακο παραδειγμα παιρνει την τσαντα του και φευγει, πανε μεσα στην παραγωγη να τα βγαλεις περα.

Πηρα την τσαντα μου, ήρθε  γιος του σε παρακαλω κατσε, ειπε κατι πανω στα νευρα του, θα κατσω του λεω σημερα μονο απο αυριο μην με περιμενεις. Δεν εχω μαθει να κρεμαω κανεναν γι αυτο εκατσα, απλα αποδεικτηκε πως δεν εξιζε τιποτα απ'οσα προσφερα. 

Πολλες φορες δουλευα με λιγοτερα ατομα, δουλεύοντας εγω παραπανω απ'ολους, οχι για να με πουν μπραβο, αλλα για να βγει η δουλεια. 

Εχω να παω απο την πεμπτη και δεν θελω να ξαναπάω μετα αυτα που εγιναν, με πηρανε καποια τηλεφωνα τα παιδια που δουλευαμε μαζι, να μαθουν τι εγινε γιατι δεν παω, θελανε να με ψαρωσουν κιολας.

Μου ειπανε πως καθεται και λεει οτι εγω θελω να του καταστρεψω την επιχειρηση.

Σημερα εστειλα μαιλ οτι παραιτούμαι,πρωτα πηρα τηλεφωνο να του το πω κιολας αλλα δεν το σηκωσε.

Πιστευω οτι δεν θα ληξει κοσμια.

Να μου πειτε ειναι καιρος να μενεις χωρις δουλεια, ενω τα εξοδα τρεχουν; Οχι, αλλα απο το να με τρελανει γιατι καποια στιγμη θα ακούσει το αντε γ@..σου και να με μειωνει, ειναι καιρος να ηρεμησω. 

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε

Καλησπερα. 

Σχεδον ενας χρονος που ειχα παρει την αποφαση να κατσω στην δουλεια που ημουν, αντι να φυγω για την νεα. Πολλοι απο εσας ειχατε δικιο για τον τοξικο οτι δεν αλλαζει. 

Τα λεφτα που ειχαμε συμφωνησει τα πηρα + τις βενζινες. Υπαρχει το "αλλα" ποτε δεν αλλαξε το κλιμα. 

Ελεγα πηρες την αποφαση ετσι ηταν, ετσι ειναι, τωρα μην ψαχνεσαι, αστο να δεις πως κυλαει.

Τον τελευταίο καιρο ειδικα τωρα τον Νοέμβριο, υπηρχε μια πολυ ασχημη συμπεριφορα στο προσωπο μου, χωρις να κατανοώ τον λογο. Οχι η πιεση, το αγχος. Λογια.

Αρχισε με το κλισε μεσα στο χωρο εργασίας που ημουν εγω υπευθυνος, "δεν με βοηθας καθολου" του απαντησα με ηρεμο τροπο αν το πιστευεις αυτο, οταν σχολασω να ερθω στο γραφειο να μιλησουμε, αν εχεις καποιο θεμα με μενα και δεν μπορει να λυθει/διορθωθει, φευγω. Τις επομενες μερες, ενω προ διμηνου,ειχα ανεφερει καποια προβληματα που εχω στην παραγωγη και επρεπε αυτοι να παρουν την αποφαση να τα λυσουν, δεν ηταν στο χερι μου να πω θα κανω αυτο για να λυσω το προβλημα, εφτασε σε ενα σημείο τα προιοντα που εβγαζα να μην ειναι για πωληση, επειδη εξωτερικα ηταν λερωμενα. Βλεπωντας το εκεινη την στιγμη εριξε ολες τις ευθυνες πανω μου,  ελεγε, ξαναλεγε, με αποκορύφωμα να με πει "τζαμπα δουλευεις εδω μεσα να το ξερεις". 

Εκεινη την στιγμη περνουσε ο γιος του που αυτος υποτίθεται θα ελυνε τα προβληματα, του λεει εγω του ειπα να συνεχισει, ο ενας ελεγε σταματα την παραγωγη, ο γιος οχι δουλευε το παιρνω πανω μου στο εχω πει χιλιες φορες. 

Εκανα μια κουβεντα με τον γιο οτι δεν μπορει να ερχεται το αφεντικο(ο πατερας του) να με προσβάλλει οποτε θελει, μπορει να με πιασει στο γραφειο να με ζητησει εξηγησεις, να δει αν οντως φταιω ή οχι και μετα να πραξει αναλογα. Με ειπε οντως εχεις δικιο, φερεται πολλες φορες πολυ ασχημα σε ατομα που δεν θα επρεπε.

Την Τετάρτη ξανα τα ιδια δεν με βοηθας εδω μεσα, δεν τον εδινα σημασια εκανα την δουλεια μου, εκει αυτος τριγυρνουσε, με γυρισε το μυαλο ομως οταν με ειπε, "εδω μεσα εισαι το κακο παραδειγμα και να το γνωριζεις", του απαντησα εκεινη την στιγμη, το κακο παραδειγμα παιρνει την τσαντα του και φευγει, πανε μεσα στην παραγωγη να τα βγαλεις περα.

Πηρα την τσαντα μου, ήρθε  γιος του σε παρακαλω κατσε, ειπε κατι πανω στα νευρα του, θα κατσω του λεω σημερα μονο απο αυριο μην με περιμενεις. Δεν εχω μαθει να κρεμαω κανεναν γι αυτο εκατσα, απλα αποδεικτηκε πως δεν εξιζε τιποτα απ'οσα προσφερα. 

Πολλες φορες δουλευα με λιγοτερα ατομα, δουλεύοντας εγω παραπανω απ'ολους, οχι για να με πουν μπραβο, αλλα για να βγει η δουλεια. 

Εχω να παω απο την πεμπτη και δεν θελω να ξαναπάω μετα αυτα που εγιναν, με πηρανε καποια τηλεφωνα τα παιδια που δουλευαμε μαζι, να μαθουν τι εγινε γιατι δεν παω, θελανε να με ψαρωσουν κιολας.

Σημερα εστειλα μαιλ οτι παραιτούμαι,πρωτα πηρα τηλεφωνο να του το πω κιολας αλλα δεν το σηκωσε.

Να μου πειτε ειναι καιρος να μενεις χωρις δουλεια, ενω τα εξοδα τρεχουν; Οχι, αλλα απο το να με τρελανει γιατι καποια στιγμη θα ακούσει το αντε γ@..σου και να με μειωνει, ειναι καιρος να ηρεμησω. 

Με τέτοιο; συμπεριφορά που σου έβγαλαν, μήπως θα ήταν καλύτερα να περιμένεις μέχρι να σε απολύσουν να.παρεις και τις αποζημιώσεις σου και μένα να.τους πεις άντε γεια! Μόνο αυτό θα άξιζε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Καλησπερα. 

Στο είχα ευχηθεί. 

Και στο είχα πει δυστυχώς

Σε οικογενειακές επιχειρήσεις ,άστα.Συνεννοημένοι είναι πάντα όλοι της οικογένειας,ο ένας κάνει τον κακό και ο άλλος τον καλό.Είναι για να δουν μέχρι που τους παίρνει.

Τωρα ότι έγινε έγινε.Ψάξε για νέα δουλειά ,καλή τύχη.

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Σχεδον ενας χρονος που ειχα παρει την αποφαση να κατσω στην δουλεια που ημουν, αντι να φυγω για την νεα.

12 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Ολα λαθος

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Με τέτοιο; συμπεριφορά που σου έβγαλαν, μήπως θα ήταν καλύτερα να περιμένεις μέχρι να σε απολύσουν να.παρεις και τις αποζημιώσεις σου και μένα να.τους πεις άντε γεια! Μόνο αυτό θα άξιζε.

Καλημερα. Δεν θα καθομουν μονο και μονο για να με διωξουν, δεν μου αρεσει κατι τετοιο. Δεν θα ημουν γω καλα.

10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Στο είχα ευχηθεί. 

Και στο είχα πει δυστυχώς

Σε οικογενειακές επιχειρήσεις ,άστα.Συνεννοημένοι είναι πάντα όλοι της οικογένειας,ο ένας κάνει τον κακό και ο άλλος τον καλό.Είναι για να δουν μέχρι που τους παίρνει.

Τωρα ότι έγινε έγινε.Ψάξε για νέα δουλειά ,καλή τύχη.

Το ξερω οτι τωρα παει, δεν αλλαζει. Το θεμα μου ειναι πως πιστευω δεν θα κυλισει ομαλα. Γιατι απο μονοι τους εχουν δημιουργησει μια τεραστια τρυπα στην παραγωγη που δεν μπορουν να καλυψουν.

38 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ολα λαθος

Λαθος γιατι; επρεπε να μεινω ακομα; να βγαζω τα νευρα μου αλλου; κανεις δεν με φταιει σε κατι, ειδικα οταν μπορω να το αλλαξω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε

Το ξερω οτι τωρα παει, δεν αλλαζει. Το θεμα μου ειναι πως πιστευω δεν θα κυλισει ομαλα. Γιατι απο μονοι τους εχουν δημιουργησει μια τεραστια τρυπα στην παραγωγη που δεν μπορουν να καλυψουν.

Mη σε ενδιαφέρει καθόλου,στάχτη και μπούρμπερη .Μόνοι τους το έκαναν,ας το λουστούν τώρα.Μην τους λυπάσαι καθόλου.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...