123spyros Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα θα ήθελα μια βοήθεια στο θέμα της οικιοθελης αποχώρησης από την δουλειά μου. Εργάζομαι σχεδόν 3 μήνες σε ένα γυμναστήριο μακριά από την πόλη μου (γύρω στα 150 ευρώ το μήνα έξοδα μετακίνησης) και μου προσφέρθηκε δουλειά με καλύτερες αποδοχές σε γυμναστήριο σχεδόν δίπλα στο σπίτι μου. Όταν ξεκίνησα στην δουλειά που είμαι τώρα έκανα σύμβαση αορίστου χρόνου με προφορική συμφωνία ότι θα βλέπαμε πως θα πάω στους 2 μήνες και αν είμαι καλός στη δουλειά μου το συνεχίζουμε. Σήμερα 10/7 λοιπόν του ανακοίνωσα πως από αρχές Σεπτεμβρη θα αποχωρήσω για τον λόγο ότι βρήκα εργασία κοντά στο σπίτι μου και πως δεν εχω κανένα παράπονο από εκείνον. Το αφεντικό μου μ είπε ότι δεν μπορώ να αποχωρήσω γιατί 1ον το νόμιμο χρονικό διάστημα που μπορώ να φύγω από την στιγμή που θα αποχωρήσω είναι 3 μήνες μετά και πως επειδή έχει φαει πρόστιμο από την επιθεώρηση εργασίας δεν γίνεται να αποχωρήσω γιατί δεν θα φαίνεται κάποιος άλλος δηλωμένος 8ωρο (έχει άλλους 2 υπαλλήλους). Τι μπορώ να κάνω? Πρέπει να του στείλω παραίτηση εγγραφως από δικηγόρο? Ακόμα και για υπάλληλο με 3 μήνες εργασία πρέπει να ενημερώσω 3 μήνες πριν? Επίσης έχω κάποιες κυρώσεις άμα φύγω αρχές Σεπτέμβρη?
takoulou Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Καλημέρα... Απλά θα του πεις ότι θα φύγεις.. Δώστου ένα περιθωριο 15-20 μέρες να βρει κανέναν άλλον άτομο.. Και να δηλώσει κάποιον οκτάωρο.. 6 2
liopyr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Το πρώτο δεν ισχύει. Το δεύτερο είναι δικό του πρόβλημα. Αν σε ταλαιπωρεί με τέτοιες μπούρδες και δεν μπορείς να συνεννοηθείς απλά σταματα να πηγαίνεις για δουλειά. Θα αναγκαστεί να σε απολύσει. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2022 από liopyr 15 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Aν δεν κανω λαθος στην αρχη ειναι η δοκιμαστικη περιοδος κανα δυο μηνες οπου μπορει και εκεινος να σε διωξει αλλα και εσυ να φυγεις χωρις πολλα πολλα. Μηπως ειχε κανει χρηση της καρτας ανεργιας σου και γι αυτο δεν θελει να φυγεις μηπως χασει καμια επιδοτηση;
123spyros Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 6 λεπτά πριν, liopyr είπε Το πρώτο δεν ισχύει. Το δεύτερο είναι δικό του πρόβλημα. Αν σε ταλαιπωρεί με τέτοιες μπούρδες και δεν μπορείς να συνεννοηθείς απλά σταματα να πηγαίνεις για δουλειά. Θα αναγκαστεί να σε απολύσει. Ναι αλλά μέχρι να αναγκαστεί να με απολύσει, θα γίνεται να με δηλώσει ο άλλος εργοδότης 8ωρο που θέλει? Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε Aν δεν κανω λαθος στην αρχη ειναι η δοκιμαστικη περιοδος κανα δυο μηνες οπου μπορει και εκεινος να σε διωξει αλλα και εσυ να φυγεις χωρις πολλα πολλα. Μηπως ειχε κανει χρηση της καρτας ανεργιας σου και γι αυτο δεν θελει να φυγεις μηπως χασει καμια επιδοτηση; Όχι γιατί πριν δούλευα σε ένα πρόγραμμα του Δήμου που ήταν 3μηνο απλά ήταν 16 ώρες την εβδομάδα κ ηταν κ αυτό στην ίδια πόλη με την τωρινή μ εργασία οπότε τα έσοδα ήταν όλα σχεδόν τα μεταφορικά μου. Μετά βρήκα στο γυμναστήριο 4ωρο να συμπληρώσω τουλάχιστον ένα 8ωρο όλη μέρα κ μετά έμεινα 8ωρο στο γυμναστήριο.
thory Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Ρε πάτε καλά; Οποτε θες μπορείς να παραιτηθείς, τι είσαι σκλάβος; Αν το "αξίζει" σαν εργοδότης δώστου λίγες μέρες περιθώριο αλλιώς μην ξαναπάς και αστον να κουρεύεται 18 4
paylidis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Μηπως εισαι ο μονος γυμναστης απο σχολη και δε θα μπορει χωρις εσενα να κρατησει ανοιχτο το γυμναστηριο; Εχω ακουσει παρεμφερεις περιπτωσεις που δεν αφηναν γυμναστη να φυγει μχρι να βρεθει ο επομενος γιατι θα εκλεινε η επιχειρηση...
123spyros Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 44 λεπτά πριν, paylidis είπε Μηπως εισαι ο μονος γυμναστης απο σχολη και δε θα μπορει χωρις εσενα να κρατησει ανοιχτο το γυμναστηριο; Εχω ακουσει παρεμφερεις περιπτωσεις που δεν αφηναν γυμναστη να φυγει μχρι να βρεθει ο επομενος γιατι θα εκλεινε η επιχειρηση... Και το αφεντικό μου είναι από τεφαα με πτυχίο. Μετά το ένα παιδί είναι κ αυτό με πτυχίο από τεφαα αλλά είναι κ μόνιμος στην πυροσβεστική κ δνε μπορεί να τον έχει δηλωμένο κάθε μέρα (πυροσβεστική 1 Μερα δουλεύουν 2 μέρες έχουν ρεπό, οπότε τις υπόλοιπες ώρες που εργάζεται δηλώνεται κανονικά). Τώρα δεν ξέρω αν κλείνει η επιχειρηση, αλλά όπως τους επιστρέφεις τα χρήματα της άδειας και δεν παίρνεις δώρα φαντάζομαι έτσι ακριβώς μπορώ κ εγώ να αλλάξω δουλειά. 1
Bitbit Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, 123spyros είπε Τώρα δεν ξέρω αν κλείνει η επιχειρηση, αλλά όπως τους επιστρέφεις τα χρήματα της άδειας και δεν παίρνεις δώρα φαντάζομαι έτσι ακριβώς μπορώ κ εγώ να αλλάξω δουλειά. Πες μου ότι εφαρμόζεται αυτό το σύστημα...
Ukforthemoment Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, 123spyros είπε Και το αφεντικό μου είναι από τεφαα με πτυχίο. Μετά το ένα παιδί είναι κ αυτό με πτυχίο από τεφαα αλλά είναι κ μόνιμος στην πυροσβεστική κ δνε μπορεί να τον έχει δηλωμένο κάθε μέρα (πυροσβεστική 1 Μερα δουλεύουν 2 μέρες έχουν ρεπό, οπότε τις υπόλοιπες ώρες που εργάζεται δηλώνεται κανονικά). Τώρα δεν ξέρω αν κλείνει η επιχειρηση, αλλά όπως τους επιστρέφεις τα χρήματα της άδειας και δεν παίρνεις δώρα φαντάζομαι έτσι ακριβώς μπορώ κ εγώ να αλλάξω δουλειά. Τους δίνεις τα δωρα κλπ πίσω;Και δεν έχεις φύγει ήδη ; 5
paylidis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, 123spyros είπε Και το αφεντικό μου είναι από τεφαα με πτυχίο. Μετά το ένα παιδί είναι κ αυτό με πτυχίο από τεφαα αλλά είναι κ μόνιμος στην πυροσβεστική κ δνε μπορεί να τον έχει δηλωμένο κάθε μέρα (πυροσβεστική 1 Μερα δουλεύουν 2 μέρες έχουν ρεπό, οπότε τις υπόλοιπες ώρες που εργάζεται δηλώνεται κανονικά). Τώρα δεν ξέρω αν κλείνει η επιχειρηση, αλλά όπως τους επιστρέφεις τα χρήματα της άδειας και δεν παίρνεις δώρα φαντάζομαι έτσι ακριβώς μπορώ κ εγώ να αλλάξω δουλειά. εχεις φυγει χθες... κ αν δεις κ σου κανει κολπα, δήλωσε παραιτηση μεσω εξωδικης κοινοποιησης (ενα πενηνταρι σε ενα δικηγόρο) και τελειωσες εαν μαλιστα επιστρεφεις επιδοματα κ δώρα ριχτου κ ενα χερι ψιλες...
123spyros Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση 😂 Όντως ναι εφαρμόζουν αυτό το σύστημα ακόμα. Το κακό είναι ότι στις περισσότερες δουλειές που είχα πάει κ πιο πριν ακόμα κ να ρωτήσω για κάποια θέση πάλι το ίδιο σ έλεγαν. Οπότε στο περνάει κ καλά ως φυσιολογικό ότι παντού έτσι γίνεται.
takoulou Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, 123spyros είπε Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση 😂 Όντως ναι εφαρμόζουν αυτό το σύστημα ακόμα. Το κακό είναι ότι στις περισσότερες δουλειές που είχα πάει κ πιο πριν ακόμα κ να ρωτήσω για κάποια θέση πάλι το ίδιο σ έλεγαν. Οπότε στο περνάει κ καλά ως φυσιολογικό ότι παντού έτσι γίνεται. Ελα..Πες του οτι θα φυγεις..Δωστου ενα περιθωριο 10-15 μερες σαν καλος ανθρωπος που εισαι να βρει αλλα ατομα...
SabotazNic Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Ενημερωσε τον και γραπτα για την αποχωρηση και εισαι οκ. 1
filip123go Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, 123spyros είπε Το αφεντικό μου μ είπε ότι δεν μπορώ να αποχωρήσω γιατί 1ον το νόμιμο χρονικό διάστημα που μπορώ να φύγω από την στιγμή που θα αποχωρήσω είναι 3 μήνες Εχω ένα 10λεπτο γελάω με αυτό...! 4 ώρες πριν, 123spyros είπε έχει φαει πρόστιμο από την επιθεώρηση εργασίας γιατί άραγε; Ακούγεται τόσο καλός εργοδότης.!! Όπως είπαν και οι από πάνω. Ενα mail ότι φεύγεις και είσαι κομπλε. Εαν πιστεύεις ότι αξίζει, του δίνεις και 2 βδομάδες να βρει κάποιον άλλον, αλλιώς απλά δεν πας την επόμενη μέρα στη δουλειά. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2022 από filip123go 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα