Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι βρε φίλε θα σου πρότεινα να κάνεις ένα ψυχιατρικό τσεκ απ. Άνθρωποι που ονειρεύονται ανέμελη ζωή και χρόνιες διακοπές συνήθως πάσχουν από κατάθλιψη.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Sad 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

@e-k Πρώτη φορά το ακούω αυτό, ενδιαφέρον. 

Αυτοί που όντως το κάνουν, ισχύει το ίδιο ή αναφέρεσαι μόνο σε αυτούς που το ονειρέυονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, efo355 είπε

Τώρα για το πως ζεις με 30κ τρία χρόνια στην Ελλάδα άστο καλύτερα......

Και τρία χρόνια "νταν" να το πάμε 30000/36=833€ τον μήνα ξέρω αρκετούς που ζούνε με σχεδόν τα μισά. 

1 ώρα πριν, rodosf1 είπε

Προσωπικά κ εγω θεωρώ ότι με τοσο λίγα χρήματα το μήνα θα επιστρέψεις πίσω πολύ γρήγορα, γιατί δε θα παλεύεις τη φτωχοζωη που θα αναγκάσεις τον εαυτό σου να κάνει

Θέλετε απλά να με τρελάνετε ε; Ποια φτωχοζωή ρε παιδιά ;

Οτιδήποτε δεν ειναι σαμπάνιες μπουζούκια και εγώ δεν ξέρω τι είναι φτωχοζωή; Σαν τον άλλο απο πάνω. 

Στην ελλάδα ο βασικός μισθός ειναι 611 ευρώ καθαρά. 

Πως ζούνε εδώ με 611 καθαρά; 

Ναι οκ δεν ζούνε άνετα αλλά μην μου πείς ότι δεν ξέρουν τι ειναι καφετέρια και βλέπουν μια μπύρα απο τα lidl μόνο μια φορά τα Χριστούγεννα... 

Και αυτό ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  που το "γρήγορο" internet έχει 40 ευρώ (Πχ 1gbps ΜΕ TV 30 ευρώ στην Βουλγαρία) στην ελλάδα που ο γύρος έχει 3+ ευρώ (Στην τουρκία μια πίτα γύρο έχει 5 λίρες δηλαδή 30 ΛΕΠΤΑ του ευρώ) κτλ κτλ 

Δηλαδή τι πιστεύετε ότι η Ελλάδα ειναι η πιο φθηνή χώρα ή ότι εγώ θέλω να κάνω παρτι με κορίτσια σε πισίνες ναρκωτικά κτλ? :P 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, e-k είπε

Εγώ πάλι βρε φίλε θα σου πρότεινα να κάνεις ένα ψυχιατρικό τσεκ απ. Άνθρωποι που ονειρεύονται ανέμελη ζωή και χρόνιες διακοπές συνήθως πάσχουν από κατάθλιψη.

Άμα δεν θες ανέμελη ζωή και χρόνιες διακοπές μάλλον πάσχεις ήδη από καταθλιψη.

Βέβαια έρχεται η πραγματικότητα και συνθλιβεί κάθε τέτοιο όνειρο, αλλά παραμένει όνειρο.

• Like 1
Δημοσ.

Η πιο " safe" επιλογη  είναι Ασία  κανένα  Βιετνάμ  αλλά πολύ  ζορισμένα. Για μένα αξίζει. Τι άλλες εμπειρίες  έχει από ταξίδια?

Δημοσ.

Μετά λύπης μου από τις απαντήσεις στο θέμα βλέπω ότι αρκετοί συνομιλητές μας σε αυτή την δημόσια διαδικτυακή ιστοσελίδα/κοινότητα που λέγεται insomnia.gr έχουν άποψη για όλα τα θέματα σαν ειδικοί - γνώστες του αντικειμένου.

Επίσης μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι αρκετοί συνομιλητές μας χρίζουν ιατρικής βοήθειας/στήριξης από ειδικούς επιστήμονες/ιατρούς (ψυχολόγους/ψυχιάτρους) δεν ξέρω ίσως φταίει και ο ιός από το 2019 - κτλ...

Χαλαρώστε 

Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω στην πραγματική ζωή στην χώρα μας που ζουν/επιβιώνουν με 300-350 ευρώ το μήνα όχι με 500 ευρώ ούτε με 600 ευρώ.

πόσο μάλλον με 700 ή 800 ή 900 ή 1000 ευρώ.

γιατί και εγώ τώρα που είμαι στα τελευταία της εργασίας μου στην πολυεθνική εταιρεία/οργανισμό που εργάζομαι (καθώς κλείνει στις 31/12 και απολύει όλους τους εργαζόμενους) η αμοιβή μου είναι 1000 ευρώ και ζω/επιβιώνω χωρίς να μου λείπει κάτι.

δεν είναι όλα στην ζωή μας γύρω από την Μύκονο/Σαντορίνη , ποτά , γυναίκες , κότερα , ελικόπτερα , κτλ

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, cumulus είπε

Βόρεια Κορέα , Βενεζουέλα , Κούβα και λοιποί σοσιαλιστικοί ‘παράδεισοι ‘ ….

Κουβα εχει αλλες τιμες για τουριστες  Θα βγει μια χαρα ακριβα

Βορεια Κορεα καλη ισως σαν εμπειρια, αλλα μαλλον δεν θα δεις πολλα καθοτι δεν ειναι στο χερι σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο joya111 παραπάνω τα είπε ωραία και εμπεριστατωμένα.
Εγώ θα παραθέσω ιδέες για μακροχρόνιες αποδράσεις που δεν ανήκουν στον συμβατικό τουρισμό και με το ποσό που διαθέτεις μπορείς να ανταπεξέλθεις μέχρι εξαντλήσεως άλλων αποθεμάτων εκτός των οικονομικών. Θεωρώ ότι για διάφορους λόγους (π.χ. άδεια παραμονής σε μια χώρα, προϋπολογισμός) οι διακοπές αναγκαστικά θα είναι τύπου "λύκος των δρόμων", ή να το πω πιο "ελληνικά", Οδύσσεια.
- Διαδρομή με ποδήλατο (καλύτερα ηλεκτρικό), διαμονή σε budget καταλύματα. Αυτό θα μπορούσες να το κάνεις σε οποιαδήποτε ήπειρο.
- Βρίσκεις εποχιακή δουλειά με διαμονή (εννοείται εντός ΕΕ).
- Τρένο εκτός τουριστικών πακέτων Ευρώπη ή Ασία.
- Υπεραστικά λεωφορεία στην Λατινική Αμερική
και - γιατί όχι; - last but not least, Route-66 στας ΗΠΑς!

Όλα τα παραπάνω θα τα τερμάτιζα με ένα 6μηνο κατ' ελάχιστο στο Καστελόριζο γιατί, παραφράζοντας το αθάνατο ποίημα, έτσι σοφός που θα γίνεις, με τόση πείρα, θα καταλάβεις τα Καστελόριζα τι σημαίνουν...

Επεξ/σία από me00016
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, me00016 είπε

Ο joya111 παραπάνω τα είπε ωραία και εμπεριστατωμένα.
Εγώ θα παραθέσω ιδέες για μακροχρόνιες αποδράσεις που δεν ανήκουν στον συμβατικό τουρισμό και με το ποσό που διαθέτεις μπορείς να ανταπεξέλθεις μέχρι εξαντλήσεως άλλων αποθεμάτων εκτός των οικονομικών. Θεωρώ ότι για διάφορους λόγους (π.χ. άδεια παραμονής σε μια χώρα, προϋπολογισμός) οι διακοπές αναγκαστικά θα είναι τύπου "λύκος των δρόμων", ή να το πω πιο "ελληνικά", Οδύσσεια.
- Διαδρομή με ποδήλατο (καλύτερα ηλεκτρικό), διαμονή σε budget καταλύματα. Αυτό θα μπορούσες να το κάνεις σε οποιαδήποτε ήπειρο.
- Βρίσκεις εποχιακή δουλειά με διαμονή (εννοείται εντός ΕΕ).
- Τρένο εκτός τουριστικών πακέτων Ευρώπη ή Ασία.
- Υπεραστικά λεωφορεία στην Λατινική Αμερική
και - γιατί όχι; - last but not least, Route-66 στας ΗΠΑς!

Όλα τα παραπάνω θα τα τερμάτιζα με ένα 6μηνο κατ' ελάχιστο στο Καστελόριζο γιατί, παραφράζοντας το αθάνατο ποίημα, έτσι σοφός που θα γίνεις, με τόση πείρα, θα καταλάβεις τα Καστελόριζα τι σημαίνουν...

+1 για το Καστελόριζο απο εμένα κ αντίστοιχο νησί. είναι τεστ αντοχής η διαβίωση εκεί χειμώνα κ είσαι κ Ελλάδα. 

Για το κόστος ζωής που εξεμανη ο Dr Pepper να εξηγήσω:

Εισιτήρια για Βιετνάμ, Ταϊλάνδη κλπ έχεις υπόψη τιμές; Θα πας με αεροπλάνο κ αυτό από μόνο του είναι μερικές χιλιάδες ευρώ. Αυτά δεν τα λογαριάζεις στα 600; (κόστος μετάβασης κ επιστροφής λοιπόν μεγάλο για Ασία κ Αμερική)

Το βρίσκω ενα σπίτι δε σημαίνει ότι σπίτι + ρύζι θα βγω άνετα όλο το μήνα.

Έχεις κ κόστη facilities κ ειδικά internet, όπου για να έχεις ποιότητα πληρώνεις.

Συνδρομές netflix κλπ; βιβλία ενδεχομένως; Κόστη μετακίνησης εκεί; 

Κόστος περίθαλψης; Θα τα πληρώνεις όλα μην ξεχνάς, η κάρτα υγείας ισχύει σε συγκεκριμένες χώρες μόνο. Ινδία είπες δεν πας, άρα γλιτωσες το βγάζω δόντι στο δρόμο. 

Απρόσμενα κόστη. Υπάρχουν πολλά και επειδή εκεί θα πας ως ξένος, σαν τη μύγα μες στο γάλα, θα έχεις κόστη εξτρα λόγω αρμεγματος σου από το ντόπιο στοιχείο. 

Σχέση εκεί: εξτρα κόστος, χωρίς περαιτέρω επεξήγηση. 

Γενικά δεν είμαστε όλοι ομαδικά παλαβοί που λέμε για μικρό budget τα 600€/μήνα. Αν είσαι survivor go for it, όμως φαίνεται ότι έχεις συγκεκριμένη comfort zone, δεν ειναι κακο, μα θα σου φέρει δυσκολίες σε κάποιες χώρες. 

Αποκλείεις πχ Ινδία (πανέμορφη κ ξεχωριστή) λόγω διάρροιας, Τουρκία (πανέμορφη χώρα κ άνθρωποι κ φαγητό εύκολο κ φτηνό) για προσωπικούς λόγους (αν θες δώσε ενα hint, μήπως κ άλλοι έχουν αντίστοιχα εμπειρία από Τουρκία), 

φαγητό συγκεκριμένες επιλογές αυστηρά. 

To summarize μάλλον για Ευρωπαϊκή χώρα (βλ. Λουκασενκο-Land) σε βλέπω δοκιμαστικά που θα αντέχεις φαγητό κ μερικώς το κόστος, δε θα έχεις κ θέμα με visa λογικά. το πιο safe bet μάλλον. 

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να μας λες τις εμπειρίες σου μόλις ξεκινήσει το ταξίδι. 

Δημοσ.

Στο moto.gr υπήρχε τύπος που έκανε ταξίδια με μηχανάκι. Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά, είναι το ταξίδι του εντός Ελλάδος με παπάκι και σκηνή, περίπου 12 μέρες. Γιατί δεν ξεκινάς από κάτι παρόμοιο; 

Δημοσ.

Μ αυτά που λες, δεν σε κόβω ιδιαίτερα μάχημο για κάτι τέτοιο.

Εφόσον είσαι free lancer που είναι πάρα πολύ θετικό,  γιατί να μην αλλάζεις χώρα π.χ. ανά μήνα, και να δουλεύεις απο κει. Θα χεις το εισόδημα σου, θα είσαι και άνετος . Δηλαδή να κάνεις 2 χρόνια τον survivor κρίμα είναι, και σιγά τις διακοπές.

Δημοσ.

Διαβάζοντας την μέχρι στιγμής συζήτηση θα πρότεινα ψυχολόγο, θα είναι η καλύτερη επιλογή και επένδυση που θα κανείς …..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...