Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Nera1 είπε

Πήγαινε Κρήτη.

Έχω ζήσει στην Κρήτη 2 χρόνια και γενικά έχω περάσει απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας (βόρεια, νότια, κεντρικά, νησιά)  όχι πάρα πολλές αλλά αρκετές για να "ξέρω τον τόπο μου" σφαιρικά 

Λονδίνο θες 600 ευρώ τη βδομάδα.

Ε αυτό λέω γιαυτό δεν βάζουμε τέτοια μέρη. 

είτε ζεις Αθήνα είτε Λουμπλιάνα,το ίδιο είναι.

αλύτερα στο χωριό,παίζει τουλάχιστον να έχεις δεντράκια δίπλα στο σπίτι σου.

Δεν υπάρχει θέμα σε αυτό δεν περιμένω κάτι παραπάνω.  Είπαμε δεν θα πάω εκει για να παρτάρω κάθε μέρα. Πιστεύω ότι υπάρχουν μέρη στον κόσμο που θα έχει και δεντράκι δίπλα στο σπίτι μου ή κοντά σε αυτό κτλ

Θέλω άλλες εικόνες πχ μπορεί στην ουσία να ειναι το ίδιο γιατί όλοι άνθρωποι είμαστε αλλά αλλη κουλτούρα πχ κίνα ή Ταΐλάνδη που είπες, Κούβα ή έστω Λευκορωσία Ρουμανία κτλ και άλλη κουλτούρα/καθημερινότητα Καστοριά Χαλκιδική κτλ. 

Δεν λέω πως η μια ειναι καλύτερη ή χειρότερη απλά θέλω λίγο να διευρύνω τους ορίζοντες μου με κάτι διαφορετικό. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν δεν το βλέπεις τόσο τουριστικά όπως λες τότε Ταϊλάνδη και Καμπότζη παλεύονται. Αυτό προϋποθέτει όμως ότι στο φαγητό καλό είναι να μην συνεχίζεις να είσαι δυτικός. Ταϊλάνδη ειδικά Τσιάνγκ Μάι, Τσιάνγκ Ράι πιστεύω ότι θα είσαι εντάξει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Αν δεν το βλέπεις τόσο τουριστικά όπως λες τότε Ταϊλάνδη και Καμπότζη παλεύονται. Αυτό προϋποθέτει όμως ότι στο φαγητό καλό είναι να μην συνεχίζεις να είσαι δυτικός. Ταϊλάνδη ειδικά Τσιάνγκ Μάι, Τσιάνγκ Ράι πιστεύω ότι θα είσαι εντάξει.

Αρκεί να μην ειναι μάτια,γλώσσα, μυαλά (γενικά κεφάλι) ποντίκια, νυχτερίδες και φίδια +ότι κάνει μπε (μόνο κανα κοκορέτσι αν φάω ακόμη και το πάσχα και αυτό αν ειναι πολύ μερακλίδικο απο μάστορα στην σούβλα) :P  κατά τα άλλα δεν έχω θέμα για νέες εμπειρίες όσο αφορά το φαγητό ακόμη και τηγανιτές ακρίδες θα δοκίμαζα :P  

Μπορείς να πεις 2,3 πράματα παραπάνω για αυτές τις περιοχές; ευχαριστώ. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Αρκεί να μην ειναι μάτια,γλώσσα, μυαλά (γενικά κεφάλι) ποντίκια, νυχτερίδες και φίδια +ότι κάνει μπε (μόνο κανα κοκορέτσι αν φάω ακόμη και το πάσχα και αυτό αν ειναι πολύ μερακλίδικο απο μάστορα στην σούβλα) :P  κατά τα άλλα δεν έχω θέμα για νέες εμπειρίες όσο αφορά το φαγητό ακόμη και τηγανιτές ακρίδες θα δοκίμαζα :P  

Μπορείς να πεις 2,3 πράματα παραπάνω για αυτές τις περιοχές; ευχαριστώ. 

Δεν παίζουν αυτά στο μεγαλύτερο μέρος της Ταϊλάνδης. (Το φίδι τα σπάει όμως). Ακρίδες και μεταξοσκώληκες πρέπει να δοκιμάσεις, είναι πολύ καλά. Λοιπόν, αυτές οι δύο περιοχές έχουν από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που θα συναντήσεις στην Ταϊλάνδη. Η Τσιανγκ Μάι είναι σαφώς πιο τουριστική, κυρίως στο κέντρο της. Είναι μικρές όμορφες πόλεις και έχουν τα πάντα. Μπορείς να πας σε πολλούς ναούς και επίσης να δεις το χρυσό τρίγωνο κάτι που αξίζει τον κόπο.

Σε ό,τι αφορά το φαγητό μιλάω πάντα για τοπικά πιάτα με noodles, ρύζι, ομελέτες, χοιρινό, βοδινό, κοτόπουλο, ψάρια. Αυτά σε εκείνες τις περιοχές παίζουν από λίγο κάτω από ευρώ έως 4 ευρώ το πιάτο, ανάλογα το πού θα φας. Επίσης, στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι περιοχές που δεν θα προσπαθήσουν να σε γδύσουν τα καταστήματα.

4 Must-See Places in Chiang Rai (tourismthailand.org)

Δες παραπάνω 4 μέρη που όντως πρέπει να επισκεφθείς, ήμουν εκεί πριν 1.5 μήνα και όντως αξίζει.

Τώρα αυτά που πρέπει να προσέχεις είναι να μην εμπιστεύεσαι τους ταρίφες (που κράζουν για τουρίστες, αυτό κυρίως στην Τσιανγκ Μάι), να μην τρως σε μέρη που δεν υπάρχει ψυχή διότι θα την βγάλεις χαλαρά στην τουαλέτα κανένα 3ήμερο, να έχεις πάντα ίντερνετ γιατί μάλλον θα χρειαστείς Google Translate αρκετές φορές αλλά όχι τόσες που να σε αποτρέψουν να κάνεις αυτό το ταξίδι.

Ό,τι άλλο θες μπορείς να ρωτήσεις.

• Thanks 3
Δημοσ.

φίλε DrPepper, για αρχή να πω ότι γουστάρω πολύ την σκέψη που κάνεις.

Επικροτώ και μακάρι να μπορούσα να το κάνω και εγώ, αλλά υπάρχουν οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ένα που δεν καταλαβαίνω είναι η αρνητικότητα που βγαίνει σε τέτοια νήματα. Το ότι κάτι είναι έξω από την comfort zone μας, δεν σημαίνει ότι είναι άπιαστο.

Στο θέμα τώρα. Συμβουλέψου το http://hikersbay.com

Εκεί θα βρεις πραγματικά στοιχεία για κάποια χώρα που μπαίνει στην λίστα σου.

Λίγο πολύ, έχεις καταλάβει ότι θα πρέπει να περιοριστείς σε κάποια πιό φτωχή γωνιά του κόσμου.

Η ομορφιά και το ενδιαφέρον υπάρχουν παντού.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/cheapest-countries-to-live-in

Στο λινκ θα πάρεις και μια εικόνα.

Γνώμη μου, να μην αποκλείσεις και την κεντρική και ανατολική Τουρκία.

Επίσης, ακόμα και στην κεντρική και δυτική Ευρώπη, μπορείς να αράξεις κάπου και να ενισχύεις το εισόδημα σου με minijobs που είναι ευρέως διαδεδομένες (π.χ Αυστρία, Γερμανία κλπ).

Εν ολίγοις, βάλε μπρος και υλοποίησε το. Αυτά θα έχεις να θυμάσαι μετά από χρόνια. Και μην ξεχνάς ότι αν σου βγει, σου βγήκε. Δεν πήγε? Τα μαζεύεις και επιστρέφεις. Ούτε με δανεικά πας, ούτε με κλεμμένα. Δική σου ζωή, δικές σου επιλογές.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Προφανώς έχεις επηρεαστεί από τους youtubers -που δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό- αλλά είναι διαφορετικά να είσαι στο Βιετνάμ και να βασίζεσαι στα 600€ που θα σου βάλουν από την Ελλάδα και διαφορετικό να είσαι εκατομυριούχος και απλά να τρως σε ταβέρνα με 5€. (Όπως έχει πει και ο Bald and bankrupt πλεον βγάζει αρκετά απο το YouTube ωστε να μη χρειαστει να ξαναδουλεψει ποτέ στη ζωή του)
 Και επειδή δεν βλέπω να είσαι εύκολος τύπος, δηλαδή δεν θες Τουρκία, δεν μπορείς τους Ινδούς, στην Αφρική θα σε φάνε οι Ζουλού, δεν τρως ακρίδες κτλ. Έτσι εύκολα μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα μπορείς να κοιμηθείς σε ξενοδοχείο με κατσαρίδες η σκορπιούς να περπατάνε στους τοίχους, η να σου σερβίρει φαγητό κάποιος με τα χέρια ή να μένεις καμιά βδομάδα άπλυτος. Ο δυτικός τρόπος ζωής διαφέρει αρκετά σε σχέση με των αναπτυσώμενων χωρών και τη μακροχρόνια παραμονή εκεί. 
  Παρόλα αυτά δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις και όσο αντέξεις. Καλό είναι βέβαια να έχεις στην άκρη ένα καλό ποσό για ώρα ανάγκης γιατί σε τέτοιες περιπέτειες, ΤΙΠΟΤΑ δεν πάει όπως το έχουμε κανονίσει. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Κοίτα αν τα μαζεμένα λεφτά είναι πάνω από 30κ άντε να πω πήγαινε. ( Αν και διαφωνώ)

Τώρα αν έχεις στην άκρη τίποτα 4 με 5κ και 500 το μήνα από ένα ενοίκιο συγγνώμη αλλά που πας;

• Like 2
Δημοσ.

Περαν των χωρων της ΕΕ πανω απο μηνα θα αρχισει να σε κυνηγαει η κατα τοπον αστυνομια ΑΝ ΔΕΝ εχεις αδεια παραμονης και νομιμη εργασια, οποτε........
Με τα χρηματα που εχεις για να κανενα Βιετναμ, Ινδια εισαι..
Πανε Ελλαδα σε κανενα νησι μετα την τουρισικη περιοδο ή καλυτερα βρες δουλεια (κανονικη) 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, G.bar είπε

Και επειδή δεν βλέπω να είσαι εύκολος τύπος, δηλαδή δεν θες Τουρκία, δεν μπορείς τους Ινδούς, στην Αφρική θα σε φάνε οι Ζουλού, δεν τρως ακρίδες

Τρώω ακρίδες :P (δηλαδή δεν θα είχα πρόβλημα να δοκιμάσω ) 

Δεν θέλω Τουρκία για προσωπικούς λόγους

Δεν έχω κάποιο θέμα με τους ινδούς αλλά οκ δεν ειναι καθαρή χώρα, σίγουρα δεν ισχύει για το 100% αλλά σίγουρα θα ισχύει για όποιο σημείο θα μπορούσα να ζήσω με 600 ευρώ εκει :P  Δεν ξέρω κάποιον να πήγε εκει και να μην πήγε το τσιρλιπιπί σύννεφο και αυτό (να σε πιάνει μόνο αυτό και όχι τιποτα άλλο) ειναι το καλό σενάριο. 

Τώρα Αφρική γενικά δεν έχω θέμα απλά όχι φάσεις τύπου Σομαλία και γενικά κάπου που θα ειμαι εγώ ο πιο πλούσιος με διαφορά απο τους άλλους ή/και ο μόνος λευκός και η εγκληματικότητα πάει σύννεφο. 

26 λεπτά πριν, efo355 είπε

30κ άντε να πω πήγαινε

τι 30Κ ρε φίλε δεν θέλω να πάω ρετιρέ ουρανοξύστη στο ντουμπάι... με 30Κ σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης πάς για τουλάχιστον μισό χρόνο και με υπερ αξιοπρεπείς συνθήκες ο πατέρας μου όταν ξεκίνησε να δουλεύει φρανκφούρτη έβγαζε 3000 μάρκα (~1500 ευρώ) και έθρευε οικογένεια με 30K ζεις στην Ελλάδα για 3 χρόνια άνετα. 

56 λεπτά πριν, joya111 είπε

φίλε DrPepper, για αρχή να πω ότι γουστάρω πολύ την σκέψη που κάνεις.

Επικροτώ και μακάρι να μπορούσα να το κάνω και εγώ, αλλά υπάρχουν οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ένα που δεν καταλαβαίνω είναι η αρνητικότητα που βγαίνει σε τέτοια νήματα. Το ότι κάτι είναι έξω από την comfort zone μας, δεν σημαίνει ότι είναι άπιαστο.

Στο θέμα τώρα. Συμβουλέψου το http://hikersbay.com

Εκεί θα βρεις πραγματικά στοιχεία για κάποια χώρα που μπαίνει στην λίστα σου.

Λίγο πολύ, έχεις καταλάβει ότι θα πρέπει να περιοριστείς σε κάποια πιό φτωχή γωνιά του κόσμου.

Η ομορφιά και το ενδιαφέρον υπάρχουν παντού.

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/cheapest-countries-to-live-in

Στο λινκ θα πάρεις και μια εικόνα.

Γνώμη μου, να μην αποκλείσεις και την κεντρική και ανατολική Τουρκία.

Επίσης, ακόμα και στην κεντρική και δυτική Ευρώπη, μπορείς να αράξεις κάπου και να ενισχύεις το εισόδημα σου με minijobs που είναι ευρέως διαδεδομένες (π.χ Αυστρία, Γερμανία κλπ).

Εν ολίγοις, βάλε μπρος και υλοποίησε το. Αυτά θα έχεις να θυμάσαι μετά από χρόνια. Και μην ξεχνάς ότι αν σου βγει, σου βγήκε. Δεν πήγε? Τα μαζεύεις και επιστρέφεις. Ούτε με δανεικά πας, ούτε με κλεμμένα. Δική σου ζωή, δικές σου επιλογές.

Το περίμενα φίλε μου στο insomnia ειμαστε που πάνε όλα άπατα :P 

Αλλά ελπίζω να μην αρχίσουν χοντρό τρολλάρισμα και κλείσει το topic  ή τουλάχιστον να μην γίνει αυτό προτού τα "ήρεμα" σαν και εσένα γράψουν κάτι ουσιαστικό που θα βοηθάει όπως έκανε και ο @dkmaster ας πούμε και κάνα 2 άλλοι :)

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο link σου ειναι ότι Κούβα ειναι πιο ακριβά απότι μεξικό περίμενα πιο κάτω το κόστος ζωής εκει. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Τσέκαρε Eger (Ουγγαρια), Βουκουρέστι (Ρουμανία), Μπρατισλάβα (Σλοβακία), Κρακοβία (Πολωνία), Brno (Τσεχία), Split (Κροατια). Ολες εχουν κοστος διαβιωσης πολυ χαμηλότερο σε συγκριση με Αθήνα, πολεις όμορφες και καθαρες, με επιλογες φαγητου ακομα και για μας τους περιεργους, επιλογες διασκεδασης, διασύνδεση με τραινα, λεωφορεια κλπ, ομορφη φυση, σουπερ τιμες σε φαγητο/ποτο. 

Σου εγραψα πρωτο το Eger γιατι έμεινα εκει σχεδόν εναν μήνα οταν ειχα ταξιδέψει Ουγγαρία και επειδη εμενα με ντόπιους ακολουθούσα το καθημερινο τους πρόγραμμα κυριως. Στις αλλες πολεις δεν εχω παει ακομα αλλα τις προσέθεσα απο γνωστούς μου που έμειναν σε καποιες απ'αυτες λογω εργασιας ή καταγωγης. 

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

τι 30Κ ρε φίλε δεν θέλω να πάω ρετιρέ ουρανοξύστη στο ντουμπάι... με 30Κ σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης πάς για τουλάχιστον μισό χρόνο και με υπερ αξιοπρεπείς συνθήκες ο πατέρας μου όταν ξεκίνησε να δουλεύει φρανκφούρτη έβγαζε 3000 μάρκα (~1500 ευρώ) και έθρευε οικογένεια με 30K ζεις στην Ελλάδα για 3 χρόνια άνετα. 

θες να φύγεις για τέτοιο ταξίδι και σου φαίνονται υπερβολικά τα 30κ ?

Τώρα για το πως ζεις με 30κ τρία χρόνια στην Ελλάδα άστο καλύτερα......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα με την τουριστική visa είναι υπαρκτό πάντως εκτός ΕΕ και για τόσο μεγάλα διαστήματα σαν τουρίστας δύσκολα μένεις οπουδήποτε. Σε χώρες τρίτου κόσμου ακόμα κ αν δεν σε μαζέψουν, αν συμβεί κάτι κ έχεις συναλλαγή με δημόσια αρχή, θα συμβεί το απευκτεο να σε βρουν και να σε απελασουν. 

Οπότε δες τακτικές των digital nomads κ πόσο χρόνο μένουν max σε κάθε χώρα, θα σε βοηθήσει για το πλάνο και θα δεις περισσότερα. πχ 3 μήνες στο Μινσκ σε σχέση με 1 χρόνο θα δεις τόσο μεγάλη διαφορά; 

Αντίθετα ανά 3 μήνες αν αλλάζεις διαμονή θα είσαι πιο γεμάτος σε εμπειρίες αν αυτό είναι ο στόχος σου. 

Προσωπικά κ εγω θεωρώ ότι με τοσο λίγα χρήματα το μήνα θα επιστρέψεις πίσω πολύ γρήγορα, γιατί δε θα παλεύεις τη φτωχοζωη που θα αναγκάσεις τον εαυτό σου να κάνει και θα είσαι ξένος σε μια ξένη χώρα, χωρίς πολλές δυνατότητες. 

Επεξ/σία από rodosf1
Δημοσ.

Καλημέρα, δες αυτό. Είναι σε άλλο στυλ από αυτό που έχεις στο μυαλό σου, αλλά υπάρχουν τρόποι να κατάφερεις πράγματα που για πολλούς είναι αδύνατα και δεν περνάν καν από το μυαλό τους. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχω γνωρίσει μια κοπέλα από Ρωσία που έκανε αυτό το πράγμα ακριβώς. Ηταν ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στη Μόσχα, που το ενοικιαζε για περίπου 1000 ευρώ (το 2016) και με αυτά τα χρήματα ταξίδευε τον κόσμο με backpack. Τη ρώτησα πώς το κάνει και ήταν πολύ ανοιχτή με τα οικονομικά της και το σύστημά της. Ζήλεψα την ελευθερία της, δεν θα πω ψέμματα.

Στο θέμα μας, προσωπική εμπειρία 2015 : 16 δολάρια το δίκλινο σε ξενοδοχείο τριών αστέρων σε επαρχία στο Vietnam με λιτό πρωινό (φρυγανιές και τσάι).

και εγώ θα σου πρότεινα Βουλγαρία πάντως, στα "χωριά των (Ελλήνων) συνταξιούχων" που τα λένε, όπου πάνε μπαρμπάδες με χαμηλές συντάξεις και ζουν πολύ καλύτερα από Ελλάδα.

Καλές περιπέτειες!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...