Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μεσα απο βιντεάκια δεν βγάζεις συμπεράσματα.

Καλά εγώ αυτούς τους δύο αλλά και άλλους τους έχω μελετήσει για μήνες τώρα (ειναι και ένας η έμπνευση μου ) ζούνε καιρό και αυτοί εκει και μιλάνε για την ζωή και τα έξοδα. 

Αλλά συμφωνώ με αυτό που λες γιαυτό και άνοιξα την κουβέντα να ακούσω καμιά άποψη απο κάποιον που να έχει πάει σε κάποια απο τις χώρες που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά που προανέφερα. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες πτήσεις από Τουρκία. Πετάει απευθείας σε διάφορες αφρικανικές χώρες. 

Μη κοιτάς Ευρώπη, ούτε καν Ρωσία. Για να συντηρήσεις σπίτι θέλεις χιλιάρικο+++

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Allan-Wake είπε

Δες πτήσεις από Τουρκία

Τουρκία δεν θα ήθελα να πάω για άλλους λόγους ειναι στο No list μαζί με την ινδία :P  

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε

Τουρκία δεν θα ήθελα να πάω για άλλους λόγους ειναι στο No list μαζί με την ινδία :P  

Στο αεροδρόμιο θα πας. Δε θα μπεις στη χώρα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Allan-Wake είπε

Στο αεροδρόμιο θα πας. Δε θα μπεις στη χώρα 

Ούτε για λίγο, ξέρω ακούγεται περίεργο και δεν ειναι ότι συμβουλεύω και άλλους να έχουν ίδια άποψη με εμένα απλά αυτή πες την σαν προσωπική παραξενιά μου και δεν το συνεχίζω για να μην παρεκτραπεί το θέμα, Τουρκία και βόρεια Κύπρος ούτε για 5 λεπτά. 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Ας ειναι καλά η κάρτα υγείας χαχαχαχα :P
Πέρα απο την πλάκα για δυσάρεστα απρόοπτα υπάρχει η δυνατότητα να τακτοποιηθούν δεν ειμαι χρεοκοπημένος σαν τον φίλο bald and bankrupt του οποίου δανείστηκα το βίντεο και το έβαλα πιο πάνω. 

Με ενδιαφέρει απλά κυρίως να βγαίνω αξιοπρεπώς με το εισόδημα που ανέφερα απο εκει και πέρα αν μερακλώσω μια δυο φορές κτλ για κάτι συγκεκριμένο πχ να νοικιάσω μηχανή και να κάνω ένα τουρ στις γύρω περιοχές κτλ (που συνεπάγει και ξενοδοχεία βενζίνες κτλ) πάλι υπάρχει δυνατότητα ο λόγος που απλά θέλω το γενικό Budget διαβίωσης να ειναι αυτό, είναι γιατί δεν θέλω απλά να κάνω μια περιπέτεια 1,2 μήνες αλλά να κάτσω αρκετό καιρό στην κάθε περιοχή οπότε θα πρέπει να ειμαι και λίγο νοικοκυρεμένος όσο αφορά τα έξοδα. 

Όπως είπα πιο πριν με 300 ευρώ νοικιάζεις παλατάκι σε κέντρο πόλης στην Λευκορωσία και γενικά υπάρχουν φθηνότερες λύσεις και τα ξενοδοχεία ακόμη ειναι πολύ φθηνά. 

Γενικά δηλαδή τα έξοδα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό απο τους μισθούς κτλ των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις περιοχές. 

Και στην Κίνα σε κάποιες όμορφες περιοχές θα μπορούσα να πάω για παράδειγμα (δεν μιλάμε τώρα κέντρο Πεκίνο ή Χονγκ Κόνγκ) αλλά έχει πολλά ωραία και αξιοπρεπή μέρη και πιο γνήσια

Πχ στο Ζουχάι 

Για να στο πω αλλιώς αν ήθελες να ζήσεις και γνήσια στην ελλάδα δεν θα το έβλεπες αυτό ούτε στην Μύκονο ούτε Σαντορίνη ούτε πχ στο Κολονάκι. 

Αλλά πχ στον Βόλο στην Εύβοια Γύθειο/Σπάρτη, Ναύπλιο κτλ μέρη δηλαδή νορμάλ όχι μίζερα ούτε και πανάκριβα σε σύγκριση με τα κέντρα ή τα μεγάλα τουριστικά σημεία και πολύ όμορφα παρα το ότι εινα φθηνότερα εκει να ζεις. 

Η καρτα😂😂😂

Καλα σίγουρα θα βολευτείς απλά δε θα σαι και τέρμα άνετος. 

Πόσο χρονών είσαι και εχεις τετοιες ανέσεις για ταξιδι? Αμα σου αρέσουν τοσο τα ταξίδια τα συνδυάζεις και με αναλογη δουλειά και εισαι πένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Dimi00 είπε

Πόσο χρονών είσαι και εχεις τετοιες ανέσεις για ταξιδι? Αμα σου αρέσουν τοσο τα ταξίδια τα συνδυάζεις και με αναλογη δουλειά και εισαι πένα. 

6 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Πέρα απο την πλακα. Βρες γκόμενα. Και ταξίδια θα κάνεις, θέλοντας και μη. Και τα πολλα ποστ στο insomnia θα κόψεις.

Επειδή εσύ εχεις 300 ποστ δηλαδή σημαίνει ότι εγώ έχω πολλά δηλαδή άλλοι με διπλά και τρίδιπλα απο εμένα να φανταστώ ειναι Αγιορείτες; :P 

Το να έχεις λίγα ποστ και καλά το καταλαβαίνω το αν το συγκεκριμένο ήταν καλό ποστ θα το αφήσω στην κρίση του κόσμου. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Εγώ με 600 (-15% της εφορίας) και σπίτι στην επαρχία θα έμενα Ελλάδα, έχω γυρίσει σε φτωχές χώρες και εάν είσαι ξένος σε χώρες όπως Ταυλάνδη η Φιλλιπίνες το καθαρό πεντακοσάρικο δέν φτάνει ούτε για ζήτω,Ταυλάνδη μάλιστα έπεσα και στην επανάσταση των μοναχών και εάν δέν πλήρωνε κάποια έξοδα η κυβέρνηση για τους τουρίστες που ξέμειναν θα είχα αφήσει τα κοκκαλάκια μου εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Εγώ με 600 (-15% της εφορίας) και σπίτι στην επαρχία θα έμενα Ελλάδα, έχω γυρίσει σε φτωχές χώρες και εάν είσαι ξένος σε χώρες όπως Ταυλάνδη η Φιλλιπίνες το καθαρό πεντακοσάρικο δέν φτάνει ούτε για ζήτω,Ταυλάνδη μάλιστα έπεσα και στην επανάσταση των μοναχών και εάν δέν πλήρωνε κάποια έξοδα η κυβέρνηση για τους τουρίστες που ξέμειναν θα είχα αφήσει τα κοκκαλάκια μου εκεί.

Είπαμε γύρω στα 600 ευρώ μην βάζετε τώρα φόρους κτλ πες και 700 δηλαδή 

Για πες παραπάνω για Ταΐλάνδη που πήγες; πόσο καιρό;  έμενες σε ξενοδοχείο να υποθέσω; έξοδα κτλ  ευχαριστώ. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Θέλω απλά τα κυρίως έξοδα μου να καλύπτονται απο τα έσοδα που έχω από το διαμέρισμα (600 ευρώ) 

Ελλάδα. Βρες μικρή παραθαλάσια κωμόπολη ή χωριό, σε δυτική Ελλάδα ή Πελοπόνησο και άραξέ τη. 

Διαφορετικά Λευκορωσία, Μεξικό, Παραγουάη, Καμπότζη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Apoll είπε

Ελλάδα. Βρες μικρή παραθαλάσια κωμόπολη ή χωριό, σε δυτική Ελλάδα ή Πελοπόνησο και άραξέ τη. 

Διαφορετικά Λευκορωσία, Μεξικό, Παραγουάη, Καμπότζη. 

Ε που όμως δεν ειναι όλα τα μέρη πχ στο Μεξικό ούτε το ίδιο καλά ούτε το ίδιο απο πλευράς κόστους και γενικά πληροφορίες/εντυπώσεις ψάχνω, έτσι γενικά τα ονόματα χωρών των πιθανών προορισμών τα ξέρω και εγώ :P  

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό για να πάρω μια απόφαση και να κάνω πιο χειροπιαστά σχέδια. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα,κάνω διακοπές τον τελευταίο χρόνο,δούλεψα τα προηγούμενα 4 για να μπορώ να κάθομαι και να κάνω ταξίδια τώρα.

Πήγα Ουγγαρία ,Κύπρο ,Μάλτα,και τώρα ετοιμάζω Ισλανδία .

Ταυτόχρονα γύρισα και πολλά,πολλά, μέρη στην Ελλάδα ,που δεν είχα πάει.

Με 600 ευρώ το μήνα,ό,τι κάνεις στην Ελλάδα θα κάνεις και σε Βουλγαρία,Ρουμανία και λοιπά Βαλκάνια.

Θα φυτοζωείς ,δηλαδή.

Να πας Βουδαπέστη και να μην πας στα σπα της;Ή βόλτα στο Δούναβη;Ή με το τραίνο μετά Αυστρία;

Γιατί να πας;Για την τόσο διαφορετική κρεατόσουπά της;

Τεσπά,αυτό που εννοώ είναι,πως αν δεν έχεις τα χρήματα να διαθέσεις,όλα τα μέρη ίδια είναι.

Αυτά τα "έφαγα με 5 ευρώ στη Λευκορωσία"είναι αστεία και για ένα τριήμερο με μπάτζετ.

Θα πας κάπου να μείνεις ,που δε μπορείς να συνεννοηθείς,δε θα έχεις έναν γνωστό,για να ξοδεύεις κάτι λιγότερο από αυτά που ξοδευεις εδώ;

Και επειδή έχω κάνει και μια Αφρική,υποσαχάρια,ούτε για αστείο.Εκτος και αν σε φτιάχνει να μην έχεις ρεύμα όλο το 24ωρο,τότε πάσο.Γούστα είναι αυτά.

Όπως ρώτησε και κάποιος άλλος,αλλά ανάποδα..πόσο χρονών είσαι;Τόση αβλεψία και αγνωσία για τον κόσμο,μόνο από έναν 25 χρόνο θα περίμενα.

Η Ελλάδα έχει αρκετά όμορφα μέρη,δες αυτά πρώτα,και μετά μάζεψε λεφτά να πας και παραδίπλα.

Οι φθηνές χώρες,έχουν και φθηνές παροχές.Και αν μιλάμε για επίπεδο παροχών πιο χαμηλό της Ελλάδος,υπάρχει πρόβλημα,αφού μόνο στο θέμα της υγείας είμαστε πιο πάνω από το ελάχιστο.

Επεξ/σία από Nera1
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Nera1 είπε

Γιατί να πας;Για την τόσο διαφορετική κρεατόσουπά της;

Ναι αυτό να το αναλύσω λίγο, δεν με νοιάζει τόσο το τουριστικό κομμάτι όσο το να ξεφύγω λίγο γιατί 2 χρόνια εδώ στο χωριό έπηξα + ειμαι τριαντάρης οπότε αν και δεν έχω άμεσα σχέδια για γάμους κτλ κάποια στιγμή όμως λογικό ειναι να νοικοκυρευτώ και εγώ ε και απο εκει και ύστερα μόνο "τουριστικά" πράγματα θα κάνω για λίγες μέρες τον χρόνο γιατί οι υποχρεώσεις κοινωνικές δεσμεύσεις κτλ δεν θα επιτρέπουν κάτι παραπάνω. 

Θέλω να δω τον κόσμο δηλαδή αλλά όχι καρτ ποστάλ πχ αν δεν ήμουν Έλληνας δεν θα με ενδιέφερε τόσο να δω τον Παρθενώνα αλλά πχ να πάω ξέρω γω Πετράλωνα να πιω κάνα καφέ με κάνα κύριο σαν τον κύριο αυγολέμονο και να κάνω και κάνα φλερτ με την γειτόνισσα, την Ευλαμπία της απέναντι πολυκατοικίας  που την πετυχαίνω πάντα στον ηλεκτρικό :P  

Δεν είναι ότι λέω πως δεν αξίζει να δεις τον Παρθενώνα κτλ απλά δεν έχω τέτοιους σκοπούς όσο αφορά αυτό που ψάχνω για την συγκεκριμένη συζήτηση. 

Θέλω δηλαδή να δω διαφορετικές εικόνες γνήσιες όμως όχι προκατ για τουρίστες να γνωρίσω άτομα με γνήσιο τρόπο όχι επειδή πχ ειναι οι οδηγοί του τούρ μου κτλ. 

Ότι προκύψει δηλαδή και ΑΝ προκύψει (το ξέρω ότι τελικά μπορεί να μην γίνει τίποτα το "συνταρακτικό" δεν ειναι ο αυτοσκοπός αυτό, όπως τα φέρει η ζωή δηλαδή εκεί ) απλά στο ενδιάμεσο θέλω να είμαι ήσυχος να μην σκέφτομαι πως θα πληρώσω το ηλεκτρικό ή το νοίκι ή το φαγητό μου κτλ αν και είπα υπάρχει μια άνεση (εκτός των 600 περίπου ευρώ)  αυτή θα ειναι περιστασιακή αν αξίζει κάτι πολύ/ή έχω μερακλώσει πολύ για κάτι, γιατί δεν θέλω να φάω και όλες μου τις οικονομίες θέλω να μείνει κάτι και για το μέλλον. 

Γιαυτό και θέλω να κρατήσει όλο αυτό 1 με 2 χρόνια έτσι μόνο θα έχω την ευκαιρία να μάθω κόσμο και πράματα σε 10-20 μέρες απλά μπορώ να δώ τα αξιοθέατα.. 

(αν πήγαινα πχ Λονδίνο πάλι θα την πάλευα αλλά θα τα σκεφτόμουν όλα αυτά + θα δούλευα παράλληλα αλλιώς θα μπορούσα να κάτσω 3,4 μήνες το πολύ εξαντλώντας τις οικονομίες μου)

Να κάνω λίγο την τρέλα μου σαν περιπλανώμενος στην απλή καθημερινότητα της περιοχής συλλέγοντας στιγμές σαν τον Χαραλαμπίδι στα φθηνά τσιγάρα δηλαδή  :P 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λονδίνο θες 600 ευρώ τη βδομάδα.Μπορεί να λέω και λίγα,δε ξέρω τι γίνεται οικονομικά μετά τον κοβιντ εκεί.

Κατάλαβα τι θες να κάνεις,αυτό που σου λέω είναι πως με εξακόσια ευρώ είτε ζεις Αθήνα είτε Λουμπλιάνα,το ίδιο είναι.

Είτε Αθήνα είτε Κατερίνη.

Αν δεν μπορείς να ξοδέψεις για να χαρείς αυτά που προσφέρει η Αθήνα,καλύτερα στο χωριό,παίζει τουλάχιστον να έχεις δεντράκια δίπλα στο σπίτι σου.

Δε βλέπω το 1-2 χρόνια που λες,θα δοκίμαζα κάποιους μήνες Ταϋλανδη πάντως,πιο εύκολα θα συννενοηθείς από την Μπελαρούς,εκεί.

Επίσης,όλα εμπειρία είναι,αλλά δεν είναι όλα και καλή εμπειρία.

Πήγαινε Κρήτη.

Άνετα έτρωγα ένα χρόνο εκεί.

Επεξ/σία από Nera1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...